Sántakutya, Dűne, Kabai Lóránt és Rémlénykongresszus [PROGRAMAJÁNLÓ]

Sántakutya, Dűne, Kabai Lóránt és Rémlénykongresszus [PROGRAMAJÁNLÓ]

A héten megérkezett a tavasz, és ez a programajánlónkon is látszik, mert alig győztünk válogatni a jobbnál jobb lehetőségek közül – legyen szó filmekről, képregényekről, kötetbemutatókról, sétákról, gyerekprogramról vagy akár a horgolásról.

Nyitókép: InterCom

sa | 2024. február 29. |

Sántakutya est 3. – Bősze, Fullajtár, Vágvölgyi

-

Folytatódnak a Sántakutya storytelling estek a Tompa 17-ben (olvasd el beszámolónkat az előző alkalomról), ahol bebizonyítjuk, hogy egy húsz perces sztoriba belefér maga az élet. A következő est vendégei: Bősze Ádám zenetörténész, akinek a IX. kerület sorsfordító szerepet játszott az életében, nem is egyszer. Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas színésznő, a Katona József Színház társulatának tagja, és harminc éve ferencvárosi lakos, akit nemcsak a jelen, de a múlt is a ideköt, ráadásul szerelmeken keresztül. Vágvölgyi B. András író, újságíró, filmrendező, filmesztéta, politikai és kulturális kommentátor. Ő a 9 Magazin főszerkesztője is, aki végigutazta már a világot Szarajevótól Tokióig, a legtöbb sztori mégis ehhez a kerülethez köti.
Hol? Tompa17 Mikor? márc. 6., 18:30
Részletek erre>>>

Dűne: Második rész

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, és az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz, megváltoztathatja-e azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre. Olvasd el a filmről szóló kritikánkat itt!
Mikor? február 29-től Hol? mozik

Dűne 2: Hőssé válhat, aki tétovázik, mielőtt megragadja a hatalmat?
Dűne 2.: Hőssé válhat, aki tétovázik, mielőtt megragadja a hatalmat?

A Dűne ismét monumentális és epikus, minket viszont az is érdekelt, milyen párbeszédben áll a filmklasszikussal, aminek eredetije Frank Herbertet is inspirálta. És az is, hogyan cáfol rá már most egy rendezői döntésre a valós történelem.

Tovább olvasok

Irodalmi Horgolókör

-

Az Irodalmi Horgolókör a Józsefvárosi Múzeum heti rendszerességű közösségi programja, ahol nem csak a horgolás egyszerűbb és bonyolultabb fogásait tanulhatjátok meg egymástól, hanem a résztvevők orvosolják a szépirodalom-hiányukat is. A láncszemek, rövidpálcák és hamispálcák szaporítása közben Józsefvároshoz köthető szerzők műveiben merülnek el, akiknek magyar hangja Forgách Péter múzeumpedagógus lesz. A Horgolókör minden alkalommal változatos józsefvárosi helyszínekre költözik, ahol az adott helyszínhez kötődő szövegekkel is megismerkedik.
Mikor? február 29. 17:00 Hol? Turbina
Részletek erre>>>

A Szellembohóctól a Pokolfajzatig, és még azon is túl

-

A KépregényKedvelők Klubjának következő rendezvényének vendége László Márk képregényrajzoló, akit a világhírű Hellboy képregények alkotója, Mike Mignola kért fel, hogy vegyen részt a pokolbéli hős kalandjainak megrajzolásában. Az elmúlt évek történéseiről, a máról és terveiről a klubvezető, Kiss Ferenc beszélget az alkotóval.
Mikor? február 29. 18:00 Hol? Eötvös10
Részletek erre>>>

Pagony Tanári Műhely

-

A líra az első irodalmi műnem, amellyel a gyerekek találkoznak. Nemcsak rengeteg dalt, mondókát, altatót és kiszámolót hallanak és tanulnak meg hallás után, hanem néha, szinte öntudatlanul is, verset mondanak, írnak a gyerekek. Aztán történik valahol, valamikor, valami és a vers puszta tananyaggá válik, megszűnik gyerek és líra között az a természetes kapcsolat, ami addig volt. A Pagony Tanári Műhely következő beszélgetésnek témája a vers lesz. Hogyan tudjuk életben tartani vagy újra életre kelteni a verseket a felső tagozaton és a középiskolában? Mit tudunk tenni azért, hogy ne magolandó memoritereket, hanem élményszerű találkozásokat jelentsenek a versek? Minderről és még sok más, hasonló kérdésről, valamint, természetesen konkrét versekről és „verscsokrokról” lesz szó egy kávé mellett. A részvételi szándékot ezen a címen kell jelezni vinczeller.katalin@pagony.hu.
Mikor? március 1. 16.30 Hol? Pagony Cafe – Dió

Frankofón Filmnapok

-

A Frankofón Filmnapok, mint minden évben, 2024-ben is remek alkalom arra, hogy márciusban, amikor hagyományosan a frankofóniát ünnepeljük, bemutathassuk Magyarországon a frankofón országok friss filmtermésének legjavát. A válogatásban szereplő francia filmek közül hét premier előtti bemutató, köztük a nyitófilm, Martin Bourboulon A három testőr: Milady című alkotása. A 14. Frankofón Filmnapok programját szándékunk szerint műfaji sokszínűség jellemzi: találhatnak benne az egész családnak szóló animációs filmet (ilyen az Annecyi Nemzetközi Animációs Fesztiválon díjazott Robotálmok), sci-fibe hajló szerzői filmet (Bertrand Bonello Vadállatját, amely a velencei fesztiválon volt versenyben), életrajzi tablót (a főszerepben Catherine Deneuve-vel: Bernadette – A főnökasszony), de az összeállításból természetesen a vígjátékok sem maradhattak ki (például Albert Dupontel Második fordulója).
Mikor? február 28. – március 10. Hol? Uránia; Francia Filmintézet
Részletek erre>>>

Kölyök Turbina – Virágtündérek

-

Újból a kölyköké a főszerep március 3-án a Turbinában, a programot 0-9 éves korig ajánlják. A programok közt találsz Tündértánc workshopot, lézer akadálypályát, mesekuckót, játszószönyeget tanácsadással.
Mikor? március 3. 15:00-18:00 Hol? Turbina
Részletek erre>>>

Kabai Lóránt: el sem kezdett versek – kötetbemutató és kiállításmegnyitó

-

Az eseményen a kötetről, és a 2022-ben tragikusan elhunyt Kabai Lórántról beszélgetnek: Deczki Sarolta irodalomtörténész, filozófus kritikus; Szeifert Natália író; Balogh Ádám költő; Tellinger András, a kötet végleges formáját megálmodó grafikus; és Lóri barátai. Az eseményen felvételről Kovács Vanda előadásában hallhatunk a kötet verseiből. A kiállítás képeiből és a kötetből a helyszínen lehetőség lesz vásárolni.
Mikor? március 5. 17:00 Hol? MissionArt Galéria Budapest, Falk Miksa utca 30.
Részletek erre>>>

Könyves séták Budán és Pesten

-

A történeti Budapest emlékei közt sétálva megismerkedünk a korabeli kéjnők és vendégeik mindennapjaival. Olyan helyszínekre látogatunk, ahol a falak izgalmas rendőrségi, megdöbbentő közegészségügyi adatokról, bordélyhölgyekről, sőt, kalandos szeretőkről mesélnek. Sétánkon Budán, majd Pesten idézzük meg a letűnt korok a szexualitáshoz, a prostitúcióhoz és alap társadalmi tabutémáihoz kapcsolódó történeteit, körbejárjuk az egykori nagyvárosi kurtizán-élet nemcsak emblematikus helyszíneit, de belső, érzelmi és szociális világát is. A buja budai és pesti élet olyan irodalmi nagyságok levelein és szövegein keresztül bontakozik ki, mint Krúdy, Karinthy, Szép Ernő vagy Petri György. A sétákat vezeti: Szabó Dominika. A séták hossza kb. 2,5 óra. 
Buja BudaHol? Találkozás és indulás a Rudas Gyógyfürdő elől Mikor? Márc. 9., 10:30 Részletek ITT.
Buja PestHol? Találkozás és indulás a Károlyi-kert bejáratánál (Magyar utca – Ferenczy István sarok) Mikor? Ápr. 5., 17:00 Részletek ITT.

Rémlénykongresszus

-

Kazsimér Soma és K. Takács Márton tudományos estje. Milyen hangot ad a fanyűvő? Hol laknak a lápi kisasszonyok? Hogy néz ki a csekei gólem? Mit eszik a házi ludvérc?
Kriptozoológia: az akadémiai(?) tudományok(?) által el nem ismert, (még!) nem bizonyított állatok/lények kutatásával foglalkozó tudományág(!). Három éven át kutatták a magyar kriptofaunát a kollektív és egyéni tudattalan kietlen tájain: putnoki farkasember, mátranováki fanyűvő, kömörői hidrovámpír, Hany Istók és szirének a Szörnyű-völgyből. Nézték őket, ők meg visszanéztek, beléjük. Üldözni valamit, ami mindig kitér? Megkísérelték. Kutatásalapú művészeti projektjük során a megszállott kriptozoológus karakterét magukra öltve, fényképen, szövegen, szóbeszéden, médiahacken és terepbejáráson keresztül keresték a lények közelségét. Előadásukban beszámolnak expedícióik eredményeiről és bemutatják az évek során készült alkotásokat, összegyűjtött anyagokat.
Mikor? március 9. 20:00 Hol? Három holló
Részletek erre>>>

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Dűne 2: Hőssé válhat, aki tétovázik, mielőtt megragadja a hatalmat?

A Dűne ismét monumentális és epikus, minket viszont az is érdekelt, milyen párbeszédben áll a filmklasszikussal, aminek eredetije Frank Herbertet is inspirálta. És az is, hogyan cáfol rá már most egy rendezői döntésre a valós történelem.

...
Szórakozás

A Szegény párák feminista kiáltványként értelmezi újra a Frankensteint

Jórgosz Lánthimosz tizenegy Oscarra jelölt mozija női szemszögből beszéli el Mary Shelley viktoriánus díszletek között játszódó, horrorklisékből, gótikus románcok és pikareszkregények elemeiből összeöltött felnövekedéstörténetet.

...
Szórakozás

Érdekvédelmi terület: Auschwitz parancsnokáról tisztábban beszélnek a zajok, mint a szavak

Jonathan Glazer Cannes-nagydíjas, öt Oscarra jelölt filmje szokatlan módon közelíti meg a holokausztot: Rudolf Hösst és családját követjük benne, a zsidók szenvedését pedig hangok „testesítik meg”.

Legjobb Könyvek Nőknek

Az egyik legnagyobb ajándék, amit egy nő kaphat, az olvasás élménye. A kifejezetten nők számára írt könyvek óriási forrást jelentenek az önismeret, az inspiráció és az élet különböző aspektusainak megértéséhez. A "legjobb női könyvek" kifejezés mögött olyan könyvek gazdag és változatos könyvtára húzódik meg, amelyek megérintik a női lélek mélységeit, és arra inspirálnak bennünket, hogy a önmagunk legjobb verzióját hozzuk elő.

Rengeteg mű ebben a témában például egyedülálló utazásra visz minket az identitás és az önkifejezés világába. Több könyv pedig egy olyan nő történetét mesélik el, aki a világ különböző részein újra felfedezi önmagát. A legjobb női könyvek azok, amelyek képesek bemutatni a nők tapasztalatainak sokszínűségét és összetettségét, ugyanakkor inspiráló és megnyugtató üzeneteket közvetítenek. Az ilyen könyvek lehetnek regények, memoárok, pszichológiai kötetek vagy önismereti útikönyvek, amelyek mind hozzájárulnak a nők életének mélyebb megértéséhez és gazdagításához. E könyvek olvasásával a nők sokat tanulhatnak önmagukról, kapcsolataikról és a világról. Megérthetik saját érzéseiket, vágyaikat és álmaikat, és megerősödhetnek abban a tudatban, hogy nincsenek egyedül az útjukon. A legjobb könyveket nemcsak élvezetes olvasni, hanem életünk társává válnak, és segítenek abban, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból és a világból.

Életünk során számos nehézséggel és döntéssel szembesülünk, és gyakran nehéz megérteni önmagunkat és a bennünket vezérlő érzelmeket. Ezért fontos, hogy olyan könyveket olvassunk, amelyek segítenek jobban megismerni önmagunkat. Ezek a könyvek segíthetnek feltárni olyan belső gondolatokat, érzéseket és vágyakat, amelyeket nem mindig könnyű szavakkal kifejezni. Ha jobban megértjük önmagunkat, képessé válunk arra, hogy hatékonyabban kezeljük az élet kihívásait, erősítsük a másokkal való kapcsolatainkat, és valóban teljes életet éljünk. Ezek a könyvek lehetővé teszik számunkra, hogy mélyebb szinten kapcsolódjunk saját érzéseinkhez és tapasztalatainkhoz, így segítve, hogy valóban tartalmas és boldog életet éljünk.


Finy Petra: Akkor is

A 40 éves Sára tanárnő történetét meséli el. Két gyerek, kiszámítható munka, tökéletes házasság - legalábbis a főhősnő ezt hitte. Ám egy nap a férje összecsomagol. A főhősnő sokféle érdekeltségű nő: egy túlérzékeny anya, két koraérett gyerek, barátok, akik egyben kollégák is, egy mogorva szomszéd és egy férfi, aki kómában fekszik a kórházban, és soha nem beszélt vele, csak könyveket olvasott neki. A regény stílusa könnyed, helyenként nagyon fanyar és őszinte, annak ellenére, hogy egy nehéz sorsú nő sorsát ábrázolja. Kötelező darab a könyvespolcra!


Gurubi Ágnes: Szív utcájában

A történet a nagymama életének krónikája körül forog, de a regény narrátora nem teljesen a szerző. Ági laza határvonalat húz a valóság és a fikció között, és nemcsak saját családi történetével szembesül, hanem több generáció tükre is. A fő motívum egy zsidó család menekülése és az azt követő események, de ez nem holokausztregény, hiszen egy anya és lánya felnőtté válásának története származástól függetlenül érvényes.


Tompa Andrea: Haza

Főhőse olyan útra indul, amely nemcsak az otthon és a haza fogalmát tárja fel, hanem közelebb hozza őt önmagához is. A regény cselekmény helyett inkább a főhős belső útját írja le, amelyet életének és döntései megértése utal. A regényben egy nagyon találó gondolat is helyet kapott: „Elmenni lehet, de visszatérés nincs. Nincs visszatérés tehát, csak a kudarc tér vissza.” Ezek a szavak kiterjeszthetők az élet egészére. Az emberek nem tudják megváltoztatni múltbeli döntéseiket, ezért az elfogadás és a megbékélés az idő előrehaladtával egyre fontosabbá válik. Tompa Andrea regénye tehát nemcsak az otthon és a haza fogalmát járja körül, hanem a sors és a saját döntések elfogadását, valamint a visszafordíthatatlan idővel való megbékélést is. A főhősnő ezen utazása arra ösztönzi az olvasót, hogy elgondolkodjon saját életének kihívásain, és azon, hogyan lehet elfogadni azt, amin már nem lehet változtatni.


Bakos Gyöngyi: Nyolcszáz utcán járva

A regényként olvasható novellagyűjtemény egy filmkritikus önismereti, kalandos, apátlan és bátor, őszinte szexualitással teli utazása. Az olvasót nem egy, hanem több útra is elviszi, helyszínek, emberek és események váltják egymást. A szövegben a stroboszkópikusan felvillanó események mögött egy fiatal nő benyomásai, reflexiói és belső monológjai állnak, értelmezve a vadul galoppozó eseményeket.


Péntek Orsolya: Hóesés Rómában

Két nő sorsa tárul fel 1951 és 2020 között. Ebben a regényben a főszereplők alig ejtenek ki egy szót. A szavak önmagukban nem elegendőek érzéseik megértéséhez vagy közvetítéséhez. A lírai képek és benyomások azonban értelmezik az eseményeket, bár nem a megszokott racionális módon. Péntek Orsolya könyvében a hallgatag és zárkózott szereplők helyett az utcák, a tájak, sőt a kanálra ragadt lekvár íze is mesél. A regény nemcsak mesél, hanem az érzelmek és benyomások kifinomult leírásán keresztül mélyen belemerül a két nő életébe és belső világába.


Virginia Woolf: Egy saját szoba

Az irodalmi világban élő nők helyzetét elemzi a 20. század elején, kifejtve, hogy mire van szüksége a nőknek a szellemi függetlenséghez és a művészi kifejezéshez. A könyv filozofikus és történelmi utalásokkal gazdagított, ráadásul üde színfoltja az akkoriban férfiak uralta irodalmi világnak.


Chimamanda Ngozi Adichie: Mindannyian feministák vagyunk

Esszéje egy rövid, mégis hatásos mű, amely a feminizmus modern értelmezését tárgyalja, arra ösztönözve olvasóit, hogy gondolkodjanak el a nemek közötti egyenlőség fontosságán és a társadalmi szerepek átalakításának szükségességén. Adichie éleslátása és közvetlen stílusa révén képes megragadni az olvasó figyelmét, és arra készteti, hogy újragondolja a nemi szerepekkel kapcsolatos saját előítéleteit.Margaret Atwood: A Szolgálólány meséje

Olyan jövőképet fest, ahol a nők szabadságát drasztikusan korlátozzák, és szinte teljesen az uralkodó rendszer kiszolgálóivá válnak. Atwood mélyreható karakterábrázolása és a társadalomkritikai elemek ötvözete izgalmas olvasmányt biztosít, amely elgondolkodtatja az olvasót a jelenkor társadalmi dinamikáiról és a szabadság értékéről.Maya Angelou: Én tudom, miért szabad a madár a kalitkában

Maya Angelou önéletrajzi műve egy erőteljes és megindító történet az önazonosság kereséséről, a rasszizmus és a nemi megkülönböztetés legyőzéséről. Angelou lírai prózája és őszinte hangvételű elbeszélése a személyes küzdelmek és győzelmek univerzális történetévé varázsolja a könyvet.


A legjobb könyvek nőknek különböző perspektívákból közelítik meg a női tapasztalatokat, és kiváló olvasmányt nyújtanak azok számára, akik mélyebb betekintést szeretnének nyerni a hölgyek életét érintő kihívásokba és győzelmekbe. Minden mű más és más stílusban és hangnemben szólal meg, de közös bennük a mély emberi érzések és társadalmi kérdések iránti elkötelezettség.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.

...
Zöld

A szerzetes, aki megalkotta a középkori Google Earth-öt

Fra Mauro, a velencei laikus testvér az addigi történelem legrészletesebb térképét készítette el az 1450-es években. Csettintenének rá a Google Earth tervezői is.

...
Zöld

Vajon tudod a választ 3 egyszerű kérdésre a pedofíliáról és a gyerekek elleni erőszakról?

A cikkben könyveket is találsz a Hintalovon ajánlásával!

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Vérfertőző, wannabe-sátán és kölyökmedve-tulajdonos – 10 érdekesség a 200 éve elhunyt Byronról

George Byron mindent megvalósított, amit egy romantikus költő ismérvének gondolunk. Halálának 200. évfordulóján tíz érdekességet gyűjtöttünk össze a lírájáról és a botrányairól.

...
Nagy

Borbély András: Rafi Lajos verse lyukat üt a világon [ROMA IRODALOM]

A Nemzetközi Roma Nap alkalmából írók és kutatók ajánlanak olvasmányokat a roma irodalomból, melyek reflektálnak a reprezentáció kérdéseire is. Borbély András költő, szerkesztő Rafi Lajos egyik versét választotta.

...
Nagy

Mivel pörgeti fel egy mentalista Camilla Läckberg új szektás krimijét?

A pszichológiát és a sötét rejtélyt kiválóan ötvöző krimi, A doboz után a héten került a boltokba A szekta, Läckberg és Fexeus közös regénytrilógiájának második része. Ez alkalomból beszélgettünk a szerzőpárossal.

...
Nagy

Miért hasonlítanak a roma mesék a kortárs versekre?

Hogyan mozgatnak meg egy kortárs költőt a roma mesék? Miben fedez fel hasonlóságot az archaikus történetek és generációja meghatározó irodalmi témái között? És miképpen válik a mesékből költészet? Veszprémi Szilveszter cikkében a Vijjogók munkacímű verseskötetéről mesél.

...
Nagy

Mit szeretnek az emberek a kihalt Balatonban? Ebből az albumból megtudod

Bartha Dorka kötete a Balaton-part eltűnőben lévő épített örökségét és múlhatatlanságát mutatja meg. A történész-újságíró szerzővel egy nyikorgós Csepel bringáról, fotózásról, történetek utáni kutatásról, illetve a déli part felfedezetlen értékeiről beszélgettünk.

...
Nagy

Milyen apa volt Hemingway?

A Nobel-díjas Ernest Hemingwaynek Papa volt a beceneve. De vajon hogy osztotta be az idejét, ha az írás és az apai teendők között kellett választania?

A hét könyve
Kritika
A Kovács ikrek fergeteges családregénye sokkal többről szól, mint beszűkült parasztokról
...
Podcast

Anyaság, apaság, az érzések kavalkádja – Ott Anna könyvajánlója [Ezt senki nem mondta!]

Ezt senki nem mondta! című podcastunk hatodik adásában Szabó T. Anna és Dragomán György voltak a vendégek, a beszélgetésükhöz pedig könyvajánló is tartozik Ott Anna válogatásában.

...
Kritika

A Bálnahullás letehetetlen thriller arról, mi van, ha véletlenül lenyel egy ámbráscet

Daniel Kraus Bálnahullás című thrillerében az óceán és egy ámbráscet gyomrának hátborzongató mélyén egy kamaszfiú küzd az életben maradásért, miközben végiggondolja apjához fűződő kapcsolatát is. Lélegzetelállítóan izgalmas könyv, melyben nemcsak az óceán, de a lélek mélységei is feltárulnak.

Szerzőink

...
Ott Anna

Anyaság, apaság, az érzések kavalkádja – Ott Anna könyvajánlója [Ezt senki nem mondta!]

...
Vass Norbert

Vérfertőző, wannabe-sátán és kölyökmedve-tulajdonos – 10 érdekesség a 200 éve elhunyt Byronról

...
Kolozsi Orsolya

Mivel pörgeti fel egy mentalista Camilla Läckberg új szektás krimijét?

Hírek
...
Nagy

Pócsik Andrea: Az én cigány irodalmam nem tankönyvízű [ROMA IRODALOM]

...
Beleolvasó

Knausgard új regényének szereplői megszállottan kutatják a múltat és a jövőt – Olvass bele!

...
Hírek

Marjane Satrapi nem akart több képregényt írni, de aztán Iránban meggyilkoltak egy nőt

...
Zöld

Ebből a sűrű, sötét erdőből csak hetekkel később bukkan fel a hajód - Olvass bele a Mitágó-erdőbe!

...
Hírek

Bereményi Vadnai Bébijének látszólag egy nő a főszereplője, valójában a város [Budapesti nők]

...
Így döntöttek ők

Nyáry Krisztián: Eszeveszett szerelem változtatta meg az életét

...
Hírek

Salman Rushdie ezt az álmot látta két nappal a merénylete előtt

...
Szórakozás

Így énekel Timothée Chalamet az új Dylan-életrajzi filmben (videó)

...
Zöld

5 könyv, amit olvass el, ha mindig ugyanúgy végződnek a párkapcsolataid

KERÜLJ KÉPBE ÉS OLVASS!
...
Gyerekirodalom

Mi lesz, ha kevered Tolkient a magyar népmesékkel?

...
Gyerekirodalom

Ausztrál őslakos gyerekekkel foglalkozó szervezet nyerte a gyerekirodalmi Nobelt

...
Gyerekirodalom

Burgenlandi gyerekkönyvíró és kanadai illusztrátor kapja idén az Andersen-díjat

...
Gyerekirodalom

Ronja, a rabló vadóc lánya eredetileg Astrid Lindgren tollán kelt életre

...
Gyerekirodalom

A First Lady a Fehér Ház macskájáról ír gyerekkönyvet

...
Gyerekirodalom

Orczy Mimi ezúttal Párizsban nyomoz egy eltűnt műkincs után – Olvass bele!