A First Lady a Fehér Ház macskájáról ír gyerekkönyvet
vn

A First Lady a Fehér Ház macskájáról ír gyerekkönyvet

Jill Biden a 2022-ben az elnöki rezidenciára költöző brit rövidszőrű macskáról, Willowról szóló, Kate Berube által illusztrált kötete nyáron kerül a könyvesboltok polcaira.

Az Alyssa Satin Capucillivel közösen írt történet Willow macska napjait követi attól fogva, hogy elhagyja addigi otthonát, a pennsylvaniai pajtát, hogy a Fehér Házba költözzön. A zöld szemű, szürkés szőrű cica a cselekmény szerint érdeklődve fedezi fel a korábbi lakhelyénél jóval hatalmasabb és forgalmasabb épületet és elégedetten nyugtázza, hogy bár az itt élők roppant elfoglaltak, rá mindig van egy kis idejük.

A vidéki macska, aki szívesen barátkozik

„Ahogy Willow szobáról szobára járva felfedezi új otthona történelmét, gyorsan megismeri mindazokat a hihetetlen embereket, akik a »Nép Házát« működtetik” ‒ olvassuk a Simon & Schuster könyvkiadó sajtóközleményében Jill Biden gondolatait.

A Willow, a Fehér Ház macskája az elismert illusztrátor, Kate Berube rajzaival jelenik majd meg. A kiadó azt írja, reményeik szerint a legkisebb és nagyobb olvasók számára is érdekes lesz ez a kötet, amely bepillantást enged Willow életébe. A Fehér Házba kerülő macska történetének a Simon & Schuster szerint az a legfőbb üzenete, hogy az új barátságokra való nyitottság néha különleges meglepetést okozhat. Mint írják, reményeik szerint az egyetemes témája miatt komoly visszhangra talál majd a családoknál

a nyáron megjelenő illusztrált mesekönyv.

„Szeretettel és gondoskodással fogadták Willow-t, ahogyan Joe-t és engem, valamint az előttünk itt élt családokat és mindazokat, akik betették a lábukat ebbe az épületbe” – árulta el Jill Biden. Akinek a hamarosan érkező kötetéből kiderül, hogy is festenek macskaszemmel az Egyesült Államok leghíresebb otthonának mindennapjai.

Mégis, ki ez a Willow?

A First Lady 2022. január 28-án mutatta be új macskáját a közösségi médiában, miután egy pennsylvaniai farmlátogatás során megismerkedett vele.

Akkoriban Willow kétéves volt, és Joe Biden egy kampányígérete jegyében fogadták örökbe. (Ami, nos, arról szólt, hogy örökbe fogadnak egy macskát…) A zöld szemű, brit rövidszőrű jószág az első macska a Fehér Házban India óta, akinek George W. Bush és Laura Bush volt a gazdája annak idején. A neve a jelenlegi First Lady szülővárosára, a pennsylvaniai Willow Grove-ra utal.

Forrás: Parade Pets, Simon & Schuster

Nyitókép: Willow portrét fekszik a Fehér Ház vörös szőnyegén. Fotó: Jill Biden / Twitter