Podcast

A jó feleség egyszerűen jó menedzser, mindent kézben tart [Budapesti nők]

A jó feleség egyszerűen jó menedzser, mindent kézben tart [Budapesti nők]

Jól férjhez menni, feleségnek és anyának lenni hosszú évszázadokon át a nők legfőbb kötelessége és célja is volt. Erről szól a Budapesti nők mai adása.

Bojti Andrea: Transzgenerációsan gyógyulunk [Podcast]

Bojti Andrea: Transzgenerációsan gyógyulunk [Podcast]

Az Ezt senki sem mondta! EXTRA podcast vendége ezúttal Bojti Andrea, akivel Ott Anna az anyai magányról, a hibák természetességéről és a gyereknevelés változó társadalmi kontextusáról beszélget.

Takács Tibor: Az ügynök a Kádár-kor kényelmes szimbóluma

Takács Tibor: Az ügynök a Kádár-kor kényelmes szimbóluma

Az ÁBTL tudományos kutatójával kihallgatásokról és lehallgatásokról, a Kádár-korszak beszervezéseiről és informátori jelentéseiről beszélgettünk. Kiderült, mennyien működtek együtt a titkosrendőrséggel 1956 után, és az is, hogy legtöbbször megfigyelték a megfigyelőket is.

Kik voltak azok a nők, akik 150 éve alakítják a fővárost? – Budapesti nők [Podcast]

Kik voltak azok a nők, akik 150 éve alakítják a fővárost? – Budapesti nők [Podcast]

Miként hatottak a nők Budapestre és hogyan hagyták rajta kéznyomukat? Milyen lehetőségeket és életutakat kínált nekik a város? Most induló Budapesti nők című podcastsorozatunkban őket kutatja Ruff Orsolya és Szeder Kata, valamint szakértő vendégeik.

Bugyiszabályok: a szexuális nevelés sokkal többről szól, mint a szex

Bugyiszabályok: a szexuális nevelés sokkal többről szól, mint a szex

Hogy mik azok a bugyiszabályok és miért annyira fontosak, erről is beszélgettünk Gyurkó Szilviával és Palya Beával.

Kiss Noémi: Tegnap még a neveden szólítottak, másnap már csak anya [Podcast]

Kiss Noémi: Tegnap még a neveden szólítottak, másnap már csak anya [Podcast]

Az Ezt senki sem mondta! EXTRA első epizódjában Ott Anna Kiss Noémivel beszélget anyaságról, hitről és a szerző Ikeranya című könyvéről.

A töltött káposztától a nemzeti szuverenitásig: hová tűnt a magyar konyha?

A töltött káposztától a nemzeti szuverenitásig: hová tűnt a magyar konyha?

Mit kezdhetünk a 160 évvel ezelőtti ételekkel ma? Jókai Mórt és Ács Bori gasztroújságírót a kolozsvári töltött káposzta és a perec is összeköti. A Könyves Magazin podcastjában Ács Borival, a Telex újságírójával beszélgettünk. 

Fotó: Ajpek Orsi / Telex