Internet ide vagy oda, még mindig megvan annak a hangulata és létjogosultsága, amikor egy-egy szépen illusztrált szakácskönyvet lapozgathatunk izgalmas, új receptek után kutatva. Az újabb hőhullámban ezúttal könnyű, nyári finomságokat ajánlunk.
Suzy Karadsheh: Mediterrán konyha – 120 nagyszerű és egészséges recept, ami örök kedvenc lesz
Főzzünk úgy, mint a mediterrán országokban! Számos helyen találkoztunk már a ténnyel: a Földközi-tenger körüli országok lakói sok tekintetben egészségesebbek, boldogabbak, ráadásul mindig finomakat esznek (és tovább is élnek). Szívesen kipróbálnál zamatos, ínycsiklandó, mégis egyszerű hétköznapi fogásokat otthon is?
Suzy Karadsheh az egyiptomi Port Szaídban született és nőtt fel. Már gyerekként is szeretett a konyhában alkotni, The Mediterranean Dish nevű blogja hatalmas népszerűségnek örvend olyan háziasszonyok és főzni kedvelők körében, akik a mediterrán konyha ízeit keresik modern köntösben. Könyvében 120 színes, egészséges, egyszerű és fantasztikus receptet gyűjtött össze, amivel bárki újjávarázsolhatja ételeit, és új fogásokat is kipróbálhat.
Jókat eszünk – gyorsan és egészségesen – 120 egyszerű és finom recept az egész családnak
A három szerző, akiknek az átlag életkora 21 év, olyan egészséges recepteket gondoltak ki, amiket több mint 500 000 cseh család megkedvelt. A receptek végre eljutottak Magyarországra is és megmutatják, hogy egészséges ételt átlagosan hozzáférhető alapanyagokból is lehet készíteni, és ezeket az ételeket valóban mindenki eheti.
A szakácskönyvben 120 recept található, amelyeket ételfajták szerint csoportosítottak: reggelik, levesek, körözöttek és így tovább. Az egyszerű elkészítésen kívül minden receptnél megtalálhatók a tápértékek és olyan tippek is, amikkel az ételt különlegessé tehetjük.
Niki Webster: Vegán Air Fryer
A vegán air fryer szakácskönyvben bemutatott gyors és egyszerű recepteket követve könnyedén készíthetünk egészséges ételeket, és játszva fogyaszthatunk több zöldséget. Nemcsak a családtagok fogják imádni a forrólevegős sütőben elkészíthető ízletes, ínycsiklandozó reggeliket, uzsonnákat, ebédeket és vacsorákat, a mennyei süteményeket és desszerteket, de akár a vendégeket is elkápráztathatjuk velük.
Ez a receptgyűjtemény a legjobb barátja lesz mindenkinek, aki most ismerkedik a vegán étkezéssel, vagy nemrég szerzett be egy air fryert, esetleg éppen csak egyszerű, de nagyszerű recepteket keres. Több mint 70, forrólevegős sütőben elkészíthető, növényi alapú recept.
Fördős Zé: Olasz kaják
Fördős Zé ismét egy nagyon népszerű témával rukkolt elő: új szakácskönyvében isteni olasz kaják receptjeit mutatja meg olvasóinak. Megúszós pasták, laza és cuccos olasz ebédek, pizzaféleségek és hamisítatlan olasz édességek receptjeit szedte össze.
Lénárt Gitta: Vegán kencekönyv – Kenhető növényi finomságok nem csak kenyérre
Mit kenjünk a kenyérre? Növényi pástétomot! A boltokban egyre több változatban lehet kapni, ám az egészségünk és a pénztárcánk szempontjából is sokkal jobban járunk, ha ezeket inkább mi magunk készítjük el. Lénárt Gitta tizedik könyvében a tőle már megszokott határtalan fantáziával és lelkesedéssel mutatja meg, milyen bőséges választék áll rendelkezésünkre akkor is, ha nyers, vagy ha részlegesen hőkezelt, de feldolgozásmentes, teljes értékű növényi étrendet szeretnénk követni.
Megkóstolnád a kesudió-majonézt? És a körözöttet főtt kölesből? Kíváncsi vagy, milyen a házi rizstejszín vagy a tofusajtkrém? Az alapanyagok sokaságát szinte végtelen módon variálhatjuk. Ezek a receptek jelentsenek itt egyfajta alapot, amiből kiindulva mindenki megalkothatja saját kencéjét, krémjét, feltétjét.
Nyitókép: Pexels