Keresés

Keresési találatok „” Kifejezésre

Dragomán György szerint írni olyan, mint száznapos tojást készíteni

Dragomán György szerint írni olyan, mint száznapos tojást készíteni

Nem talált valaki véletlenül egy mangóvágót az előtérben? – ezzel a közszolgálatinak is beillő kérdéssel indult kedden este Dragomán György Adjuk meg a módját! című új irodalmi szakácskönyvének a bemutatója az Átriumban, ahol Mautner Zsófia kérdezte az írót ízlelésről, evésről, írásról, extra és extrém konyhai eszközökről.

Kalas Györgyi: Amit én sütök, abban tudom, hogy mi van

Kalas Györgyi: Amit én sütök, abban tudom, hogy mi van

A Bookline Kids podcastjében Kalas Györgyivel beszélgetünk a sütés szerepéről a gyerekek életében, az édesség kulturális hatásáról, az iskolai menzákról és hogy miért fontos az ismeretterjesztés a gasztronómiában.

Jonas Jonasson: Szituációkat gyűjtök, az agyamban raktározom őket

Jonas Jonasson: Szituációkat gyűjtök, az agyamban raktározom őket

A svéd Jonas Jonasson most megjelent hatodik könyvével is azt bizonyítja, hogy még mindig közel állnak hozzá a szabálytalan, kivételes és különc figurák. A próféta és a hülye két címszereplője egy véletlen balesetnek köszönhetően sodródik egymás mellé, majd nyakukba veszik Európát, hogy még a végítélet napjának beköszönte előtt elrendezzék függőben lévő ügyeiket. Az íróval Skype-on beszélgettünk, az új könyv kapcsán szóba került Jack Sparrow, Gorbacsov és a tokaji is.

Mautner Zsófi: Nagy híve vagyok a jól felszerelt kamrának

Mautner Zsófi: Nagy híve vagyok a jól felszerelt kamrának

A Delonghival közös Túl a plafonon podcast legutóbbi vendége Mautner Zsófi volt, aki sikeres diplomatából vált a hazai gasztronómiai élet egyik kiemelkedő alakjává. Az elhangzottakból szemezgettünk.

Rubin Eszternél az ízek emlékeket és történeteket is hordoznak

Rubin Eszternél az ízek emlékeket és történeteket is hordoznak

A 75 hosszabb-rövidebb novellát és regényrészletet 300 fotó és egzakt receptek kísérik Rubin Eszter új könyvében. Olvass bele!

Stanley Tucci a főzés-ízlelés-evés hármasán szűri át az életet

Stanley Tucci a főzés-ízlelés-evés hármasán szűri át az életet

Stanley Tucci olyan filmekben szerepelt, mint Az ördög Pradát visel, a Spotlight – Egy nyomozás részletei vagy a Julie és JuliaKét nő, egy recept, legutóbb – egészen pontosan szeptember elején – viszont a CNN-en futó utazós gasztronómiai műsorával (Stanley Tucci: Searching for Italy) nyert Emmyt. Nagyjából ekkor jelent meg magyarul Életem az ételeken át című gasztróba mártott önéletrajza, ami az ősz egyik legkellemesebb meglepetésének bizonyult.

Dragomán György: A valódi emlékekben az ízek és illatok is kulcsfontosságúak

Dragomán György: A valódi emlékekben az ízek és illatok is kulcsfontosságúak

A 24.hu Filéző című gasztropodcastjének vendége volt Dragomán György író, aki facebook-posztjaival és a Főzőskönyvvel is bizonyította, milyen elkötelezett rajongója a konyhaművészetnek. A beszélgetés során szóba került vágy és emlékezés szerepe az evésben, a szakácskönyvek olvasgatása és az inspiráló irodalmi ételleírások is. Pár érdekes gondolatot szemlézünk.

Itt a nagy karácsonyi gasztroajánló

Itt a nagy karácsonyi gasztroajánló

Mivel a karácsony és az ünnepi készülődés egyik központja természetesen a konyha, ezért arra gondoltunk, hogy mutatunk párat a friss szakács- és gasztrokönyvek közül.

Bárki megfőzheti Jane Austen kedvenceit

Bárki megfőzheti Jane Austen kedvenceit

Hamarosan bárki elkészítheti Jane Austen kedvenc ételeit, júniusban ugyanis fakszimile kiadásban megjelenik Austen közeli barátnőjének a háztartási könyve, benne olyan ételek receptjeivel, melyeket az író is szívesen fogyasztott.