Keresés
Keresési találatok „” Kifejezésre
![Így esznek a hobbitok A Gyűrűk Urában – a második reggelit is beleértve](https://konyvesmagazin.hu/file/slides/3/35434/fe_580_320_the_lord_of_the_rings_fellowship_movie_poster.webp)
Így esznek a hobbitok A Gyűrűk Urában – a második reggelit is beleértve
Ha választanod kellene, melyik fiktív világban ennél egy jót, A Gyűrűk Urát javasoljuk, és hogy a hobbitok lássanak vendégül.
![Stanley Tucci megírta, mit evett egy éven keresztül](https://konyvesmagazin.hu/file/slides/3/36599/fe_580_320_untitled_design_10.jpg)
Stanley Tucci megírta, mit evett egy éven keresztül
Létezik bárki, aki nagyobb örömmel tud ételekről beszélni, mint Stanley Tucci?
![Mautner Zsófi: Tudni akarom, hogy mi van a valóságban, mi van vidéken](https://konyvesmagazin.hu/file/slides/3/34262/fe_580_320_20231115_mautner_zsofi_vg_4315_1.jpg)
Mautner Zsófi: Tudni akarom, hogy mi van a valóságban, mi van vidéken
Mautner Zsófi új könyve, A falusi konyhám megjelenése kapcsán ízemlékekről, a magyar konyha lélektanáról, illetve arról is beszélgettünk, milyen sok mindenről mesél a falusi konyha és a régi hagyományok, rítusok. Interjú.
![Dragomán György szerint írni olyan, mint száznapos tojást készíteni](https://konyvesmagazin.hu/file/slides/3/30526/fe_580_320_dragoman_pj_007_posztos_janos.jpg)
Dragomán György szerint írni olyan, mint száznapos tojást készíteni
Nem talált valaki véletlenül egy mangóvágót az előtérben? – ezzel a közszolgálatinak is beillő kérdéssel indult kedden este Dragomán György Adjuk meg a módját! című új irodalmi szakácskönyvének a bemutatója az Átriumban, ahol Mautner Zsófia kérdezte az írót ízlelésről, evésről, írásról, extra és extrém konyhai eszközökről.
![Kalas Györgyi: Amit én sütök, abban tudom, hogy mi van](https://konyvesmagazin.hu/file/slides/2/29967/fe_580_320_portre3.jpg)
Kalas Györgyi: Amit én sütök, abban tudom, hogy mi van
A Bookline Kids podcastjében Kalas Györgyivel beszélgetünk a sütés szerepéről a gyerekek életében, az édesség kulturális hatásáról, az iskolai menzákról és hogy miért fontos az ismeretterjesztés a gasztronómiában.
Jonas Jonasson: Szituációkat gyűjtök, az agyamban raktározom őket
A svéd Jonas Jonasson most megjelent hatodik könyvével is azt bizonyítja, hogy még mindig közel állnak hozzá a szabálytalan, kivételes és különc figurák. A próféta és a hülye két címszereplője egy véletlen balesetnek köszönhetően sodródik egymás mellé, majd nyakukba veszik Európát, hogy még a végítélet napjának beköszönte előtt elrendezzék függőben lévő ügyeiket. Az íróval Skype-on beszélgettünk, az új könyv kapcsán szóba került Jack Sparrow, Gorbacsov és a tokaji is.
![Mautner Zsófi: Nagy híve vagyok a jól felszerelt kamrának](https://konyvesmagazin.hu/file/slides/2/29325/fe_580_320_mautnerzsofi_banner_kicsi.jpg)
Mautner Zsófi: Nagy híve vagyok a jól felszerelt kamrának
A Delonghival közös Túl a plafonon podcast legutóbbi vendége Mautner Zsófi volt, aki sikeres diplomatából vált a hazai gasztronómiai élet egyik kiemelkedő alakjává. Az elhangzottakból szemezgettünk.
![Rubin Eszternél az ízek emlékeket és történeteket is hordoznak](https://konyvesmagazin.hu/file/slides/2/25742/fe_580_320_img_1564_01_1.jpg)
Rubin Eszternél az ízek emlékeket és történeteket is hordoznak
A 75 hosszabb-rövidebb novellát és regényrészletet 300 fotó és egzakt receptek kísérik Rubin Eszter új könyvében. Olvass bele!
![Stanley Tucci a főzés-ízlelés-evés hármasán szűri át az életet](https://konyvesmagazin.hu/file/slides/2/29466/fe_580_320_b.jpg)
Stanley Tucci a főzés-ízlelés-evés hármasán szűri át az életet
Stanley Tucci olyan filmekben szerepelt, mint Az ördög Pradát visel, a Spotlight – Egy nyomozás részletei vagy a Julie és Julia – Két nő, egy recept, legutóbb – egészen pontosan szeptember elején – viszont a CNN-en futó utazós gasztronómiai műsorával (Stanley Tucci: Searching for Italy) nyert Emmyt. Nagyjából ekkor jelent meg magyarul Életem az ételeken át című gasztróba mártott önéletrajza, ami az ősz egyik legkellemesebb meglepetésének bizonyult.