Keresés
Keresési találatok „” Kifejezésre

Akár félmillió eurót is fizethetnek egy XV. századi francia szakácskönyvért
Pierre de Crombrugghe belga báró könyvtárából származó, 200 történelmi szakácskönyvet árvereznek el a héten Párizsban, a legértékesebb darab árát félmillió euró körülire becsülik.

Kekszek, reneszánsz receptek, erdélyi lakoma és az új Dragomán - ezeket a gasztrokönyveket ajánljuk karácsonyra
Kinek mit jelent a karácsony? Ajándékot, vallási ünnepet, családi együttlétet - és persze ízeket. A karácsonyi menühöz és karácsonyi ajándéknak is ajánlunk könyveket.

Catullus nem ír arról, hogyan aprítsd kockára a hagymát
A világ első nyomtatott szakácskönyveként számontartott kötet most először jelent meg magyarul, és fordítója, Darida Benedek is azt mondja, a korabeli fine dining képe körvonalazódik a receptekből. De milyen nehézségekkel kellett megküzdenie a fordítás során, mi az a tanács, amelyet szerinte semmiképpen ne fogadjuk meg a Platina-kötetből, és mit főzött meg ő maga a receptek közül? Interjú.

Meghalt Frank Júlia, a szakácskönyvek hazai nagyasszonya
Hosszan tartó betegséget követően hétfőn elhunyt Frank Júlia, írja az nlc a családhoz közeli forrásra hivatkozva.

Mautner Zsófi: Nagy híve vagyok a jól felszerelt kamrának
A Delonghival közös Túl a plafonon podcast legutóbbi vendége Mautner Zsófi volt, aki sikeres diplomatából vált a hazai gasztronómiai élet egyik kiemelkedő alakjává. Az elhangzottakból szemezgettünk.

Három új gasztrokönyv a szuper nyári fogásokhoz
A nyárhoz és a pihenéshez hozzátartoznak a jó ételek. Éppen ezért most olyan friss receptkönyveket ajánlunk, amelyek feldobhatják az étkezést a nyári hétköznapokon, a hétvégi grillezésekkor vagy épp a nyaralás alatt.

Kóstolj bele Náray Tamás regényeinek süteményeibe
Náray Tamás Zarah-trilógiája nemcsak nagy ívű családtörténet, izgalmas kémregény és utazás számos ország földjén, hanem csupa szín, illat és forma, sőt még az ínycsiklandó sütemények ízét is a szánkban érezhetjük, és most végre a recepteket is megkapjuk hozzájuk. Mutatunk a szakácskönyvből egy részletet!