Mautner Zsófit a Chili & Vanília gasztroblog szerzőjeként ismertük meg, ám számos szakácskönyvet és gasztronómiai projektet követően ma már főzőnőként határozza meg magát. A Sorbonne-on szerzett diplomát, majd diplomataként dolgozott, és brüsszeli karrierjét zárta le a gasztronómiáért. Főzött bevándorlókkal és újragondolt hagyományos roma ételeket, a 2020-as tavaszi lezárások alatt pedig az egészségügyi dolgozók támogatásáért szerkesztett szakácskönyvet húsz elismert magyar gasztronómiai szakember bevonásával.
A Delonghival közös Túl a plafonon podcast augusztusi adásában beszélgettünk arról, milyen út vezetett oda, hogy Mautner Zsófi brüsszeli diplomatából a magyar gasztronómia nagykövetévé váljon a 2012-es Frankfurti Könyvvásáron. Mi jelent szerinte kihívást egy szakácskönyv megírásában? Mit gondol a fine diningról, és melyik a kedvenc piaca?
A podcastot Spotifyon is eléred a Könyves Magazin csatornáján.