Keresés
Keresési találatok „” Kifejezésre

Akár félmillió eurót is fizethetnek egy XV. századi francia szakácskönyvért
Pierre de Crombrugghe belga báró könyvtárából származó, 200 történelmi szakácskönyvet árvereznek el a héten Párizsban, a legértékesebb darab árát félmillió euró körülire becsülik.

Dragomán György szerint írni olyan, mint száznapos tojást készíteni
Nem talált valaki véletlenül egy mangóvágót az előtérben? – ezzel a közszolgálatinak is beillő kérdéssel indult kedden este Dragomán György Adjuk meg a módját! című új irodalmi szakácskönyvének a bemutatója az Átriumban, ahol Mautner Zsófia kérdezte az írót ízlelésről, evésről, írásról, extra és extrém konyhai eszközökről.

Kekszek, reneszánsz receptek, erdélyi lakoma és az új Dragomán - ezeket a gasztrokönyveket ajánljuk karácsonyra
Kinek mit jelent a karácsony? Ajándékot, vallási ünnepet, családi együttlétet - és persze ízeket. A karácsonyi menühöz és karácsonyi ajándéknak is ajánlunk könyveket.

Catullus nem ír arról, hogyan aprítsd kockára a hagymát
A világ első nyomtatott szakácskönyveként számontartott kötet most először jelent meg magyarul, és fordítója, Darida Benedek is azt mondja, a korabeli fine dining képe körvonalazódik a receptekből. De milyen nehézségekkel kellett megküzdenie a fordítás során, mi az a tanács, amelyet szerinte semmiképpen ne fogadjuk meg a Platina-kötetből, és mit főzött meg ő maga a receptek közül? Interjú.

Kalas Györgyi: Amit én sütök, abban tudom, hogy mi van
A Bookline Kids podcastjében Kalas Györgyivel beszélgetünk a sütés szerepéről a gyerekek életében, az édesség kulturális hatásáról, az iskolai menzákról és hogy miért fontos az ismeretterjesztés a gasztronómiában.

Meghalt Frank Júlia, a szakácskönyvek hazai nagyasszonya
Hosszan tartó betegséget követően hétfőn elhunyt Frank Júlia, írja az nlc a családhoz közeli forrásra hivatkozva.

Mautner Zsófi: Nagy híve vagyok a jól felszerelt kamrának
A Delonghival közös Túl a plafonon podcast legutóbbi vendége Mautner Zsófi volt, aki sikeres diplomatából vált a hazai gasztronómiai élet egyik kiemelkedő alakjává. Az elhangzottakból szemezgettünk.

Rubin Eszternél az ízek emlékeket és történeteket is hordoznak
A 75 hosszabb-rövidebb novellát és regényrészletet 300 fotó és egzakt receptek kísérik Rubin Eszter új könyvében. Olvass bele!

Stanley Tucci a főzés-ízlelés-evés hármasán szűri át az életet
Stanley Tucci olyan filmekben szerepelt, mint Az ördög Pradát visel, a Spotlight – Egy nyomozás részletei vagy a Julie és Julia – Két nő, egy recept, legutóbb – egészen pontosan szeptember elején – viszont a CNN-en futó utazós gasztronómiai műsorával (Stanley Tucci: Searching for Italy) nyert Emmyt. Nagyjából ekkor jelent meg magyarul Életem az ételeken át című gasztróba mártott önéletrajza, ami az ősz egyik legkellemesebb meglepetésének bizonyult.