Keresés

Keresési találatok „” Kifejezésre

Julia Child a francia főzőiskolában először nem azt kapta, amire számított – Olvass bele a könyvébe!

Julia Child a francia főzőiskolában először nem azt kapta, amire számított – Olvass bele a könyvébe!

Az Életem Franciaországban az ételek és az élet végtelen élvezetéről és a gasztronómia történetének legszerethetőbb, legszínesebb egyéniségéről, Julia Childról szól. Olvass bele!

5 szakácskönyv a régi magyar konyhából: válogass több száz éves receptekből

5 szakácskönyv a régi magyar konyhából: válogass több száz éves receptekből

Meglepnéd a családot, és érdekel a magyar konyha története is? Így lesznek a régi receptek teljesen újak, és még fel is dobod a menüt valami izgalmassal.

A töltött káposztától a nemzeti szuverenitásig: hová tűnt a magyar konyha?

A töltött káposztától a nemzeti szuverenitásig: hová tűnt a magyar konyha?

Mit kezdhetünk a 160 évvel ezelőtti ételekkel ma? Jókai Mórt és Ács Bori gasztroújságírót a kolozsvári töltött káposzta és a perec is összeköti. A Könyves Magazin podcastjában Ács Borival, a Telex újságírójával beszélgettünk. 

Fotó: Ajpek Orsi / Telex

Stanley Tucci megírta, mit evett egy éven keresztül

Stanley Tucci megírta, mit evett egy éven keresztül

Létezik bárki, aki nagyobb örömmel tud ételekről beszélni, mint Stanley Tucci? 

3 új könyv az egészséges étrendről májusban, ha szakítanál az extrém diétákkal

3 új könyv az egészséges étrendről májusban, ha szakítanál az extrém diétákkal

Kipróbáltál már több diétát is, de belekerültél a jojóhatás ördögi körébe, vagy egyszerűen csak nem hozták a kívánt eredményeket? Olyan könyveket ajánlunk májusra, amik segítenek tudatosan felépíteni az egészséges értrendedet és életmódodat.

Gyerekkönyv a világ legizgalmasabb ételeiről – Olvass bele!

Gyerekkönyv a világ legizgalmasabb ételeiről – Olvass bele!

Ebben a gyerekkönyvben körbeutazhatod a Földet Marokkótól Hongkongon át Romániáig, hogy megtudd, hol mi terem, mit hogyan készítenek el és mik a különböző népek jellegzetes ételei. Olvass bele!

Tányérunkon a változás - a konyhádban is törődhetsz a bolygóval

Tányérunkon a változás - a konyhádban is törődhetsz a bolygóval

Az étkezési kultúra megváltoztatása segítheti a fenntarthatóságot a WWF legfrissebb, Közép-Európában végzett felmérése szerint. Ehhez a változáshoz ajánlunk szakácskönyveket. 

Mautner Zsófi: Tudni akarom, hogy mi van a valóságban, mi van vidéken

Mautner Zsófi: Tudni akarom, hogy mi van a valóságban, mi van vidéken

Mautner Zsófi új könyve, A falusi konyhám megjelenése kapcsán ízemlékekről, a magyar konyha lélektanáról, illetve arról is beszélgettünk, milyen sok mindenről mesél a falusi konyha és a régi hagyományok, rítusok. Interjú.

Lánchíd, Cseh Tamás, francia konyha és Margófeszt [Programajánló]

Lánchíd, Cseh Tamás, francia konyha és Margófeszt [Programajánló]

Első augusztusi programajánlónkban találsz ifjúsági mozit, hídpikniket és persze hívunk nagyon a Margófesztre is!