Keresés

Keresési találatok „” Kifejezésre

Catullus nem ír arról, hogyan aprítsd kockára a hagymát

Catullus nem ír arról, hogyan aprítsd kockára a hagymát

A világ első nyomtatott szakácskönyveként számontartott kötet most először jelent meg magyarul, és fordítója, Darida Benedek is azt mondja, a korabeli fine dining képe körvonalazódik a receptekből. De milyen nehézségekkel kellett megküzdenie a fordítás során, mi az a tanács, amelyet szerinte semmiképpen ne fogadjuk meg a Platina-kötetből, és mit főzött meg ő maga a receptek közül? Interjú.

Kalas Györgyi: Amit én sütök, abban tudom, hogy mi van

Kalas Györgyi: Amit én sütök, abban tudom, hogy mi van

A Bookline Kids podcastjében Kalas Györgyivel beszélgetünk a sütés szerepéről a gyerekek életében, az édesség kulturális hatásáról, az iskolai menzákról és hogy miért fontos az ismeretterjesztés a gasztronómiában.

Meghalt Frank Júlia, a szakácskönyvek hazai nagyasszonya

Meghalt Frank Júlia, a szakácskönyvek hazai nagyasszonya

Hosszan tartó betegséget követően hétfőn elhunyt Frank Júlia, írja az nlc a családhoz közeli forrásra hivatkozva.

Mautner Zsófi: Nagy híve vagyok a jól felszerelt kamrának

Mautner Zsófi: Nagy híve vagyok a jól felszerelt kamrának

A Delonghival közös Túl a plafonon podcast legutóbbi vendége Mautner Zsófi volt, aki sikeres diplomatából vált a hazai gasztronómiai élet egyik kiemelkedő alakjává. Az elhangzottakból szemezgettünk.

Rubin Eszternél az ízek emlékeket és történeteket is hordoznak

Rubin Eszternél az ízek emlékeket és történeteket is hordoznak

A 75 hosszabb-rövidebb novellát és regényrészletet 300 fotó és egzakt receptek kísérik Rubin Eszter új könyvében. Olvass bele!

Stanley Tucci a főzés-ízlelés-evés hármasán szűri át az életet

Stanley Tucci a főzés-ízlelés-evés hármasán szűri át az életet

Stanley Tucci olyan filmekben szerepelt, mint Az ördög Pradát visel, a Spotlight – Egy nyomozás részletei vagy a Julie és JuliaKét nő, egy recept, legutóbb – egészen pontosan szeptember elején – viszont a CNN-en futó utazós gasztronómiai műsorával (Stanley Tucci: Searching for Italy) nyert Emmyt. Nagyjából ekkor jelent meg magyarul Életem az ételeken át című gasztróba mártott önéletrajza, ami az ősz egyik legkellemesebb meglepetésének bizonyult.

Mautner Zsófia: A szolidaritás önmagában elég ok, hogy odaálljak egy társadalmi ügy mellé

Mautner Zsófia: A szolidaritás önmagában elég ok, hogy odaálljak egy társadalmi ügy mellé

Hogyan lett brüsszeli diplomatából a magyar gasztronómia nagykövetévé? Mi jelent kihívást egy szakácskönyv megírásában? Mit gondol a fine diningról? A Delonghival közös Túl a plafonon podcast augusztusi vendége Mautner Zsófi.

Három új gasztrokönyv a szuper nyári fogásokhoz

Három új gasztrokönyv a szuper nyári fogásokhoz

A nyárhoz és a pihenéshez hozzátartoznak a jó ételek. Éppen ezért most olyan friss receptkönyveket ajánlunk, amelyek feldobhatják az étkezést a nyári hétköznapokon, a hétvégi grillezésekkor vagy épp a nyaralás alatt.

Cserháti Tamara megmutatja, milyen az izraeli gasztronómia

Cserháti Tamara megmutatja, milyen az izraeli gasztronómia

Cserháti Tamara – egykori szépségkirálynő, ma boldog, kétgyermekes családanya – olvasóit egy különleges utazásra invitálja az izraeli gasztronómiába. A könyv a 71 autentikus recepten túl betekintést nyújt az izraeli konyhaművészet eredetébe, annak bibliai gyökereibe és modern újításaiba. Olvass bele!