Keresés

Keresési találatok „” Kifejezésre

Itt a nagy karácsonyi gasztroajánló

Itt a nagy karácsonyi gasztroajánló

Mivel a karácsony és az ünnepi készülődés egyik központja természetesen a konyha, ezért arra gondoltunk, hogy mutatunk párat a friss szakács- és gasztrokönyvek közül.

Fehér Renátó: Fejadag & #foodporn (A hévízi hajószakács)

Fehér Renátó: Fejadag & #foodporn (A hévízi hajószakács)

Felébred-e a gasztroszövegek olvasásakor az éhségérzet? Többek közt ez is kiderül A hévízi hajószakács című gasztroantológiából, amelybe kortárs írók írták meg (l)étélményeiket. Olvass bele!

Kalas Györgyi gasztrotörténeti kalandozásra hívja a gyerekeket

Kalas Györgyi gasztrotörténeti kalandozásra hívja a gyerekeket

A Sandwich grófja és a nápolyi pizza című kötet olyan nagy közönségkedvencek történetének jár utána, mint a paprikás krumpli, a rántott hús vagy a pattogatott kukorica. Kalas Györgyit kísérletezésről, a válogatás szempontjairól és saját kedvenceiről is faggattuk.

Cserna-Szabó András: Pacaltól homárig - EP, a mindenevő ínyenc

Cserna-Szabó András: Pacaltól homárig - EP, a mindenevő ínyenc

„Esterházy Péter mindenevő ínyenc (táplálkozási kéjenc) volt, egy kíváncsi nyelv minden sznobéria nélkül. Cserna-Szabó András EP és a gasztronómia viszonyát járta körbe a Könyves Magazin Esterházy-számában.”

Kalas Györgyi a gyerekek kedvenc ételeiről mesél

Kalas Györgyi a gyerekek kedvenc ételeiről mesél

A csoki, a chips és a ketchup történetét is megismerhetik a gyerekek Kalas Györgyi új könyvéből, amelyből kiderül az is, hogyan sütik a nápolyi pizzát, és mi köze a sült krumplinak a belga halászokhoz. Mutatunk belőle egy részletet!

Bartók Imre: Tractatus [HÁLÓZATOK HETE]

Bartók Imre: Tractatus [HÁLÓZATOK HETE]

A Hálózatok Hetére kortárs írókat kérünk fel, hogy írjanak a BarabásiLab: Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve című kiállításon látható egy-egy műtárgyból kiindulva novellát vagy verset. Olvassátok el Bartók Imre írását, amely az Ízek című alkotáshoz készült.

Ilyen volt Julia Child, mielőtt a főzés világhírű nagykövetévé vált volna

Ilyen volt Julia Child, mielőtt a főzés világhírű nagykövetévé vált volna

Egy házasság portréja címmel jelent meg a New Yorkerben az az összeállítás, amely a híres szakács, író, televíziós személyiség, Julia Child fotóit mutatja be. A képeket a férj, Paul Child készítette, javarészt akkor, amikor Franciaországban éltek.

Posztumusz jelenik meg Anthony Bourdain kulináris útikönyve

Posztumusz jelenik meg Anthony Bourdain kulináris útikönyve

Bár a pandémia miatt még egy darabig nem lehet utazni, de felkészülésnek jó lehet az a könyv, amelyet Anthony Bourdain munkatársa fejezett be, és amely összesen 43 országba kalauzol.

Mick Jagger Puszta koktélt szlopál,  avagy bécsi töltött káposzta gördülő kövekkel

Mick Jagger Puszta koktélt szlopál, avagy bécsi töltött káposzta gördülő kövekkel

Rézi a páczban című kötetből megkaptuk azt a részt, amelybenMick Jagger megkóstolta a pusztakoktélt. Jó szórakozást!