Peter Dinklage kiakadt a készülő Hófehérke remake-re

Peter Dinklage kiakadt a készülő Hófehérke remake-re

A Disney élőszereplős változatot készít az egyik legnagyobb klasszikusából, a Hófehérke újrafeldolgozásától viszont nem mindenki van elájulva.

ro |

A Hófehérke és a hét törpe című animációs filmet 85 éve mutatták be, ez volt a Disney első egész estés animációs filmje, ami hatalmas kritikai és közönségsikert aratott. Persze ez a mű sem kerülhette el az élőszereplős feldolgozást, és a Disney már be is jelentette, hogy az új adaptációban Rachel Zegler (West Side Story) játssza majd Hófehérkét, a gonosz királynőt pedig Gal Gadot (Wonder Woman).

A főként a Trónok harcából ismert Peter Dinklage (akit legutóbb az új Cyranóban lehetett látni) viszont teljesen kiakadt, és egy podcastben arról beszélt, hogy a tervezett remake visszalépést jelent a törpék médiareprezentációjában. Szerinte a feldolgozás körül nagyon sok a képmutatás, és megdöbbenve fogadta, hogy miközben a Disney azzal dicsekszik, hogy egy latinát (azaz egy latin-amerikai, jelen esetben kolumbiai gyökerekkel rendelkező színésznőt) választottak ki Hófehérke szerepére, ez továbbra is Hófehérke és a hét törpe sztorija. „Lépjetek egyet hátra, és nézzétek meg, mit műveltek” – üzente a stúdió fejeseinek. „Ennek így semmi értelme” – tette még hozzá.

Azt mondta, minden szeretete és tisztelete a színésznőé és mindazoké, akik azt hitték, helyesen cselekszenek, de muszáj feltennie a kérdést: „Mégis mit műveltek?” Dinklage nem titkolta, hogy a maga részéről képtelen megbékélni azzal, ahogyan a film a törpéket ábrázolja. Egyfelől szerinte valóban progresszív a stúdió, másfelől szerinte visszalépés egy olyan történetet újramesélni, amiben hét törpe él együtt egy barlangban. „Hát nem tettem semmit az ügy előmozdításáért? Talán nem voltam elég hangos” – mondta.

A Disney válaszában azt mondta, szeretnék elkerülni az eredeti animációs film szereotípiáit, ezért másként viszonyulnak majd a hét törpe karakteréhez is, és folyamatosan konzultálnak az érintett közösség képviselőivel.

A készülő remake-et Marc Webb rendezi és várhatóan jövőre mutatják be. Dinklage jelenleg egy The Dwarf (A törpe) című filmet forgat. Előzetesen annyit lehet tudni, hogy egy machiavelliánus típusú figurát játszik benne, aki aláás egy középkori olasz királyságot a manipulációival.

 Forrás: USA Today, Deseret

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Peter Dinklage érkezik Cyrano szerepében egy musicalben

Edmond Rostand 1897-es Cyrano de Bergerac című drámájából Erica Schmidt írt musicalt, majd a musicalből szintén Schmidt írta meg a forgatókönyvet.

...
Hírek

Nem pont úgy alakult a Trónok harca vége, ahogy Martin elképzelte

Szinte példa nélküli, hogy az elégedetlen rajongók petíciót indítsanak egy sorozatévad újraforgatásáért, két éve viszont pont ez történt a Trónok harcával, most pedig kiderült, hogy az író, George R. R. Martin sem volt elragadtatva a befejezéstől.

...
Hírek

A Bambi sokkal több, mint egy derűs gyerekmese

Több mint 90 év után február végén új angol fordításban jelenik meg Felix Salten klasszikusa, amelyet a legtöbben a Disney-rajzfilmből ismernek. Az eredeti történet még az angol fordítóját is meglepte.

Olvass!
...
Beleolvasó

Vigh Bori könyve hasznos tanácsok sorával segít turistából utazóvá válni

A Túl a plafonon podcastsorozat májusi vendége Vigh Bori digitális nomád, akinek az utazás az élete. Olvass bele Hogyan menjünk világgá című könyvébe!

...
Beleolvasó

Szeifert Natália Örökpanorámája egy képzeletbeli falu keletkezését és pusztulását kíséri nyomon

Szeifert Natália negyedik könyve varázslatos teret épít olvasója köré, ahol az emberi élet végső kérdései olyan hangtalanul, összetetten, mégis természetesen vannak jelen, akárcsak maga a táj. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Lesújt az istenek haragja, amikor egy boszorkány beleszeret Lokiba

A megindító, elsöprő erejű történet újragondolja az északi mitológiát. Olvass bele!

Még több olvasnivaló
...
Kritika

Burjánzó csalánként gyűrűzik be a felnőtt életbe a gyerekkori abúzus emléke

A gyerekkori szexuális abúzusról és annak későbbi hatásairól szól Borda Réka első regénye, amelynek elbeszélője kisgyerekként válik nagybátyja áldozatává, de már fiatal felnőtt, mire előtörnek belőle az emlékek, és megkezdődik számára a feldolgozás folyamata. Az Égig érő csalán a hét könyve.

...
Gyerekirodalom

Szabó Tibor Benjámin: Megváltozott a világ és erőszakosabbak lettek a történeteink

Nyolc évvel az első EPIC megjelenése után Szabó Tibor Benjámin megírta a folytatást, amelynek rögtön a legelején elrabolnak valakit. A barátok versenyt futnak az idővel, miközben egy titokzatos szekta nyomait kutatják. Szabó Tibor Benjáminnal kötetek közti műfajváltásról, ökológiai zsákutcáról, irodalmi tetoválásokról és a hazai gengszterrap hatásáról is beszélgettünk.

...
Nagy

Katonatisztnek szánták, humanista író lett belőle - Ottlik Géza 110

Száztíz éve, 1912. május 9-én született Budapesten Ottlik Géza Kossuth- és József Attila-díjas író, műfordító, az Iskola a határon alkotója, többszörös magyar bridzsbajnok.

...

Bereményinek egy páternoszterezés után elment a kedve a hivatalos írói szereptől

...

Palya Bea: Egygyökerű a beszéd és a zene. Minden hangadás kapcsolódás

...

Megtörni a hallgatást [Ms. Columbo Olvas]

...

A háború új jelentésréteggel ruházta fel Ruff Orsolya gyerekregényét