Peter Dinklage érkezik Cyrano szerepében egy musicalben
Szórakozás cyrano cyrano_de_bergerac

Peter Dinklage érkezik Cyrano szerepében egy musicalben

Edmond Rostand 1897-es Cyrano de Bergerac című drámájából Erica Schmidt írt musicalt, majd a musicalből szintén Schmidt írta meg a forgatókönyvet.

sa |

Cyrano de Bergerac 17. századi francia író, költő és párbajhős volt, akit Rostand drámája tett világhírűvé. A darabban a cselekmény alapja egy szerelmi háromszög: Cyrano szerelmes Roxanne-ba, akinek viszont egy Cyranónál átlagosabb intelligenciájú, ámde jóképűbb férfi tetszik - ráadásul a fiú Cyrano barátja. A fiatalember kérésére Cyrano gyönyörű szerelmes leveleket ír Roxanne-nak, aki ezek hatására beleszeret a fiúba.

Schmidt színházi produkciójában eredetileg is Peter Dinklage játszotta a címszerepet, Roxanne szerepében pedig ismét Haley Bennett lesz a partnere.

A filmet Joe Wright (Büszkeség és balítélet, Vágy és vezeklés, Anna KareninaA legsötétebb óra) rendezi, a bemutatója a 48th Telluride filmfesztiválon volt szeptemberben. A mozikba szilveszterkor érkezik az Egyesült Államokban, a magyar premier időpontja: 2022. január 13.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Megérkezett a Trónok harca előzménysorozat első előzetese

Már tavasszal közzétettek néhány képet a készülő House of the Dragon-sorozatból, most pedig megérkezett az első előzetes is a Trónok harca előzménytörténetéhez. Mutatjuk!

...
Hírek

A Trónok harca Szürke Féregje lesz az Interjú a vámpírral főszereplője

Az amerikai AMC nyolcrészes sorozat formájában berendelte az Interjú a vámpírral adaptációját. Most az is kiderült, hogy a Trónok harca Szürke Féregjeként ismert Jacob Anderson játssza majd a főszereplőt, Louis de Pointe du Lac-ot.

...
Hírek

Nem pont úgy alakult a Trónok harca vége, ahogy Martin elképzelte

Szinte példa nélküli, hogy az elégedetlen rajongók petíciót indítsanak egy sorozatévad újraforgatásáért, két éve viszont pont ez történt a Trónok harcával, most pedig kiderült, hogy az író, George R. R. Martin sem volt elragadtatva a befejezéstől.