Aaron Taylor-Johnsont kérhetik fel az új James Bondnak

Aaron Taylor-Johnsont kérhetik fel az új James Bondnak

Várhatóan már a héten bejelentik, hogy kit láthatunk majd James Bond ikonikus szerepében, amivel sok éves tippelgetés végére tesznek pontot.

sa | 2024. március 21. |

Évek óta megy a találgatás, ki lesz az új James Bond, Daniel Craig ugyanis a Nincs idő meghalniban játszotta el utoljára a 007-es ügynök szerepét.

Iparági forrásokra hivatkozva a Sun azt írta, hogy a Bond-filmekért felelős Eon Productions hivatalosan is ajánlatot tett Aaron Taylor-Johnsonnak, akit a nézők láthattak már a Ha/Verben, a Bosszúállók: Ultron korában és a 2012-es Anna Kareninában is.

A lap úgy tudja, a 33 éves színész a napokban aláírhatja a szerződést, a forgatókönyvön pedig már dolgoznak és idén el is kezdődhet a forgatás.

A BBC azóta rákérdezett az Eon Productionsnél, hogy tettek-e ajánlatot Taylor-Johnsonnak, amire a cég nem válaszolt, arra hivatkozva, hogy nem kommentálnak spekulációkat. Egy belsős forrás viszont cáfolta a Sun értesülését.

Kiket hoztak hírbe, mint az új James Bond?

A találgatások során nemrég még az Oppenheimerrel Oscar-díjat nyert Cillian Murphy neve merült fel. Róla a korábban szintén Bondot alakító Pierce Brosnan is azt nyilatkozta, hogy szerinte tökéletesen tenné a dolgát Őfelsége szolgálatában.

A sorban ott találjuk még Tom Hiddlestone-t (Loki), Tom Hardyt (Birmingham bandája, Venom), Luke Evanst (A hobbit-filmek), Henry Cavillt (Az acélember, Vaják) és Idris Elbát is (Luther, Drót). Sőt, emlékezetes volt az is, mikor felmerült, hogy esetleg színésznő játszhatná a 007-est, hiszen az egy titkosügynöki státusz, amit bárki arra alkalmas személy betölthet.

Őfelsége szolgálatában

Nem a James Bondot játszó színész lesz az egyetlen változás a következő filmben, hanem az is, hogy az ügynök immár a királyt és nem a királynőt szolgálja.

Az első James Bond-regény a Casino Royale volt, 1953-ban jelent meg, az első film Sean Conneryvel a főszerepben az 1962-es Dr. No. A két éve elhunyt II. Erzsébet uralkodása így végigkísérte az ügynök történetét az oldalakon és a vásznon is.

Sőt, még egy olyan nagyszerű pillanatra is sor kerülhetett, amikor a 2012-es londoni olimpia megnyitója előtt levetítették a kisfilmet, amiben James Bond (Daniel Craig) kíséri a stadionba a királynőt:

III. Károly koronázása alkalmából pedig már rendeltek is egy új James Bond-sztorit.

(Sun, 24.hu)

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Új James Bond-sztorit rendeltek III. Károly koronázása alkalmából

Az új 007-es történetben, amely a jelenben, a koronázás előtt két nappal játszódik, Bondnak a szertartás megzavarására tett kísérletet kell megakadályoznia.

...
Hírek

A James Bond-regények újrakiadásából törlik a rasszista kifejezéseket

A "cenzúra" a James Bond-regényeket is utolérte: több változtatás is lesz az újrakiadásban, elsősorban a feketékkel kapcsolatos kifejezésekben. 

...
Hírek

Kim Sherwood fogja kibővíteni a James Bond-univerzumot

Engedélyt kapott az Ian Fleming-rajongó író, Kim Sherwood, hogy regényeivel tovább bővíthesse a 007-es univerzumot, csak épp maga James Bond nem szerepel majd a könyvekben.

Legjobb Könyvek Nőknek

Az egyik legnagyobb ajándék, amit egy nő kaphat, az olvasás élménye. A kifejezetten nők számára írt könyvek óriási forrást jelentenek az önismeret, az inspiráció és az élet különböző aspektusainak megértéséhez. A "legjobb női könyvek" kifejezés mögött olyan könyvek gazdag és változatos könyvtára húzódik meg, amelyek megérintik a női lélek mélységeit, és arra inspirálnak bennünket, hogy a önmagunk legjobb verzióját hozzuk elő.

Rengeteg mű ebben a témában például egyedülálló utazásra visz minket az identitás és az önkifejezés világába. Több könyv pedig egy olyan nő történetét mesélik el, aki a világ különböző részein újra felfedezi önmagát. A legjobb női könyvek azok, amelyek képesek bemutatni a nők tapasztalatainak sokszínűségét és összetettségét, ugyanakkor inspiráló és megnyugtató üzeneteket közvetítenek. Az ilyen könyvek lehetnek regények, memoárok, pszichológiai kötetek vagy önismereti útikönyvek, amelyek mind hozzájárulnak a nők életének mélyebb megértéséhez és gazdagításához. E könyvek olvasásával a nők sokat tanulhatnak önmagukról, kapcsolataikról és a világról. Megérthetik saját érzéseiket, vágyaikat és álmaikat, és megerősödhetnek abban a tudatban, hogy nincsenek egyedül az útjukon. A legjobb könyveket nemcsak élvezetes olvasni, hanem életünk társává válnak, és segítenek abban, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból és a világból.

Életünk során számos nehézséggel és döntéssel szembesülünk, és gyakran nehéz megérteni önmagunkat és a bennünket vezérlő érzelmeket. Ezért fontos, hogy olyan könyveket olvassunk, amelyek segítenek jobban megismerni önmagunkat. Ezek a könyvek segíthetnek feltárni olyan belső gondolatokat, érzéseket és vágyakat, amelyeket nem mindig könnyű szavakkal kifejezni. Ha jobban megértjük önmagunkat, képessé válunk arra, hogy hatékonyabban kezeljük az élet kihívásait, erősítsük a másokkal való kapcsolatainkat, és valóban teljes életet éljünk. Ezek a könyvek lehetővé teszik számunkra, hogy mélyebb szinten kapcsolódjunk saját érzéseinkhez és tapasztalatainkhoz, így segítve, hogy valóban tartalmas és boldog életet éljünk.


Finy Petra: Akkor is

A 40 éves Sára tanárnő történetét meséli el. Két gyerek, kiszámítható munka, tökéletes házasság - legalábbis a főhősnő ezt hitte. Ám egy nap a férje összecsomagol. A főhősnő sokféle érdekeltségű nő: egy túlérzékeny anya, két koraérett gyerek, barátok, akik egyben kollégák is, egy mogorva szomszéd és egy férfi, aki kómában fekszik a kórházban, és soha nem beszélt vele, csak könyveket olvasott neki. A regény stílusa könnyed, helyenként nagyon fanyar és őszinte, annak ellenére, hogy egy nehéz sorsú nő sorsát ábrázolja. Kötelező darab a könyvespolcra!


Gurubi Ágnes: Szív utcájában

A történet a nagymama életének krónikája körül forog, de a regény narrátora nem teljesen a szerző. Ági laza határvonalat húz a valóság és a fikció között, és nemcsak saját családi történetével szembesül, hanem több generáció tükre is. A fő motívum egy zsidó család menekülése és az azt követő események, de ez nem holokausztregény, hiszen egy anya és lánya felnőtté válásának története származástól függetlenül érvényes.


Tompa Andrea: Haza

Főhőse olyan útra indul, amely nemcsak az otthon és a haza fogalmát tárja fel, hanem közelebb hozza őt önmagához is. A regény cselekmény helyett inkább a főhős belső útját írja le, amelyet életének és döntései megértése utal. A regényben egy nagyon találó gondolat is helyet kapott: „Elmenni lehet, de visszatérés nincs. Nincs visszatérés tehát, csak a kudarc tér vissza.” Ezek a szavak kiterjeszthetők az élet egészére. Az emberek nem tudják megváltoztatni múltbeli döntéseiket, ezért az elfogadás és a megbékélés az idő előrehaladtával egyre fontosabbá válik. Tompa Andrea regénye tehát nemcsak az otthon és a haza fogalmát járja körül, hanem a sors és a saját döntések elfogadását, valamint a visszafordíthatatlan idővel való megbékélést is. A főhősnő ezen utazása arra ösztönzi az olvasót, hogy elgondolkodjon saját életének kihívásain, és azon, hogyan lehet elfogadni azt, amin már nem lehet változtatni.


Bakos Gyöngyi: Nyolcszáz utcán járva

A regényként olvasható novellagyűjtemény egy filmkritikus önismereti, kalandos, apátlan és bátor, őszinte szexualitással teli utazása. Az olvasót nem egy, hanem több útra is elviszi, helyszínek, emberek és események váltják egymást. A szövegben a stroboszkópikusan felvillanó események mögött egy fiatal nő benyomásai, reflexiói és belső monológjai állnak, értelmezve a vadul galoppozó eseményeket.


Péntek Orsolya: Hóesés Rómában

Két nő sorsa tárul fel 1951 és 2020 között. Ebben a regényben a főszereplők alig ejtenek ki egy szót. A szavak önmagukban nem elegendőek érzéseik megértéséhez vagy közvetítéséhez. A lírai képek és benyomások azonban értelmezik az eseményeket, bár nem a megszokott racionális módon. Péntek Orsolya könyvében a hallgatag és zárkózott szereplők helyett az utcák, a tájak, sőt a kanálra ragadt lekvár íze is mesél. A regény nemcsak mesél, hanem az érzelmek és benyomások kifinomult leírásán keresztül mélyen belemerül a két nő életébe és belső világába.


Virginia Woolf: Egy saját szoba

Az irodalmi világban élő nők helyzetét elemzi a 20. század elején, kifejtve, hogy mire van szüksége a nőknek a szellemi függetlenséghez és a művészi kifejezéshez. A könyv filozofikus és történelmi utalásokkal gazdagított, ráadásul üde színfoltja az akkoriban férfiak uralta irodalmi világnak.


Chimamanda Ngozi Adichie: Mindannyian feministák vagyunk

Esszéje egy rövid, mégis hatásos mű, amely a feminizmus modern értelmezését tárgyalja, arra ösztönözve olvasóit, hogy gondolkodjanak el a nemek közötti egyenlőség fontosságán és a társadalmi szerepek átalakításának szükségességén. Adichie éleslátása és közvetlen stílusa révén képes megragadni az olvasó figyelmét, és arra készteti, hogy újragondolja a nemi szerepekkel kapcsolatos saját előítéleteit.Margaret Atwood: A Szolgálólány meséje

Olyan jövőképet fest, ahol a nők szabadságát drasztikusan korlátozzák, és szinte teljesen az uralkodó rendszer kiszolgálóivá válnak. Atwood mélyreható karakterábrázolása és a társadalomkritikai elemek ötvözete izgalmas olvasmányt biztosít, amely elgondolkodtatja az olvasót a jelenkor társadalmi dinamikáiról és a szabadság értékéről.Maya Angelou: Én tudom, miért szabad a madár a kalitkában

Maya Angelou önéletrajzi műve egy erőteljes és megindító történet az önazonosság kereséséről, a rasszizmus és a nemi megkülönböztetés legyőzéséről. Angelou lírai prózája és őszinte hangvételű elbeszélése a személyes küzdelmek és győzelmek univerzális történetévé varázsolja a könyvet.


A legjobb könyvek nőknek különböző perspektívákból közelítik meg a női tapasztalatokat, és kiváló olvasmányt nyújtanak azok számára, akik mélyebb betekintést szeretnének nyerni a hölgyek életét érintő kihívásokba és győzelmekbe. Minden mű más és más stílusban és hangnemben szólal meg, de közös bennük a mély emberi érzések és társadalmi kérdések iránti elkötelezettség.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.

...
Zöld

A szerzetes, aki megalkotta a középkori Google Earth-öt

Fra Mauro, a velencei laikus testvér az addigi történelem legrészletesebb térképét készítette el az 1450-es években. Csettintenének rá a Google Earth tervezői is.

...
Zöld

Vajon tudod a választ 3 egyszerű kérdésre a pedofíliáról és a gyerekek elleni erőszakról?

A cikkben könyveket is találsz a Hintalovon ajánlásával!

A hét könyve
Kritika
A Kovács ikrek fergeteges családregénye sokkal többről szól, mint beszűkült parasztokról
...
Podcast

Anyaság, apaság, az érzések kavalkádja – Ott Anna könyvajánlója [Ezt senki nem mondta!]

Ezt senki nem mondta! című podcastunk hatodik adásában Szabó T. Anna és Dragomán György voltak a vendégek, a beszélgetésükhöz pedig könyvajánló is tartozik Ott Anna válogatásában.

...
Kritika

A Bálnahullás letehetetlen thriller arról, mi van, ha véletlenül lenyel egy ámbráscet

Daniel Kraus Bálnahullás című thrillerében az óceán és egy ámbráscet gyomrának hátborzongató mélyén egy kamaszfiú küzd az életben maradásért, miközben végiggondolja apjához fűződő kapcsolatát is. Lélegzetelállítóan izgalmas könyv, melyben nemcsak az óceán, de a lélek mélységei is feltárulnak.

Szerzőink

...
Ott Anna

Anyaság, apaság, az érzések kavalkádja – Ott Anna könyvajánlója [Ezt senki nem mondta!]

...
Vass Norbert

Vérfertőző, wannabe-sátán és kölyökmedve-tulajdonos – 10 érdekesség a 200 éve elhunyt Byronról

...
Kolozsi Orsolya

Mivel pörgeti fel egy mentalista Camilla Läckberg új szektás krimijét?

Hírek
...
Nagy

Pócsik Andrea: Az én cigány irodalmam nem tankönyvízű [ROMA IRODALOM]

...
Beleolvasó

Knausgard új regényének szereplői megszállottan kutatják a múltat és a jövőt – Olvass bele!

...
Hírek

Marjane Satrapi nem akart több képregényt írni, de aztán Iránban meggyilkoltak egy nőt

...
Zöld

Ebből a sűrű, sötét erdőből csak hetekkel később bukkan fel a hajód - Olvass bele a Mitágó-erdőbe!

...
Hírek

Bereményi Vadnai Bébijének látszólag egy nő a főszereplője, valójában a város [Budapesti nők]

...
Így döntöttek ők

Nyáry Krisztián: Eszeveszett szerelem változtatta meg az életét

...
Hírek

Salman Rushdie ezt az álmot látta két nappal a merénylete előtt

...
Szórakozás

Így énekel Timothée Chalamet az új Dylan-életrajzi filmben (videó)

...
Zöld

5 könyv, amit olvass el, ha mindig ugyanúgy végződnek a párkapcsolataid

Természetesen olvasok
...
Zöld

5 könyv, amit olvass el, ha mindig ugyanúgy végződnek a párkapcsolataid

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

...
Zöld

Karikó Katalin eldöntötte, mihez kezd a Nobel-díj mellé kapott pénzzel

...
Zöld

Megrendezik az első szépségversenyt az AI-modelleknek, vajon Bíró Ada indul?

...
Zöld

Diétázol? Ebben a 3 ételben rejtőzhet cukor, pedig nem is számítasz rá

...
Zöld

Hogyan segíthet a nőknek egy endometriózisról szóló képregény?

...
Zöld

A békák tudnak sikoltani – csak mi nem halljuk őket

...
Zöld

Bíró Ada a köztévé új bemondója, csak épp nem ember

...
Zöld

Tudod már, mit csinálsz 10 év múlva? Olvass bele a jövőkutató könyvébe, amiről Litkai Gergely beszélget!

Legjobb Romantikus Könyvek

A romantikus regények az egyik legnépszerűbb irodalmi műfaj, és különleges vonzerővel bírnak az olvasók számára. Ezek a regények általában a kifinomult kapcsolatok, a romantika és az érzelmek ábrázolására összpontosítanak. A romantikus irodalom számos formát ölthet, beleértve a klasszikus romantikát, a kortárs romantikát, a történelmi romantikát vagy a fantasy romantikát. A romantikus irodalom sikere részben annak köszönhető, hogy képes az olvasók érzelmeire hatni, és a szerelem örömét, fájdalmát és izgalmát közvetíteni.

Az olvasók gyakran azonosulnak a szereplőkkel, és élvezik a történet izgalmas alakulását és a köztük lévő szenvedélyes kapcsolatokat. Erős, magával ragadó karakterek, szenvedélyes szerelmi történetek, izgalmas kalandok és érzelmi hullámvasutak, és gyakran happy end, amely megnyugtatja és kielégíti az olvasót. A romantikus könyveket mindazoknak ajánljuk, akik szeretik az érzelmileg gazdag és izgalmas történeteket, és akik szeretik a kapcsolatok ábrázolását. Azok számára, akik szeretnének kikapcsolódni a mindennapok rohanó tempójából és elmerülni az ábrándozásban, szerelmi történetekben, ezek a könyvek ideális választásnak bizonyulnak.


Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek

A természettel és az emberi érzelmekkel foglalkozó lenyűgöző mű. A történet a Dél-Karolinai mocsárvidék szépségében gyökerezik, ahol a természet varázslatos és néha kegyetlen arcát is megismerhetjük. A regény középpontjában Kya Clark áll, akit a helyiek mocsári lánynak hívnak. Ő egy olyan fiatal nő, aki magányosan nő fel a mocsár elhagyatott részében, távol a társadalomtól, ezért megvetéssel tekintenek rá.

Owens mesterien ötvözi a krimi elemeit, miközben Kya élettörténetét meséli el, amelyben a szerelem, a magány, a túlélés és az emberi kapcsolatok állnak a középpontban. A mű mondhatni a legjobb romantikus könyvek egyike, ráadásul izgalmakkal teli. A történet időben előre-hátra ugrál, fokozatosan tárja fel a főszereplő életének különböző szakaszait és azt a rejtélyes gyilkossági ügyet, amely a közösség figyelmének középpontjába helyezi őt.

Hidas Judit: A kisbolt a sétányon

Mindazoknak ajánljuk, akik szeretik az érzelmekben gazdag, izgalmas történeteket és az emberi kapcsolatok ábrázolását. Az írás hangulata és a szereplők kötődésének mélysége ugyanúgy magával ragadja az olvasót, mint a legtöbb romantikus irodalom. Ez a könyv nem világmegváltó eszmékről szól, hanem a kapcsolatok mélyebb értelméről és humoráról. Az olvasó szinte azonnal részévé akar válni a könyv által elképzelt világnak, és összebarátkozni a szereplőkkel.

A könyv könnyed és romantikus, mégis tele van élettel és komoly üzenetekkel. Bár kissé túlromantizált, mégis a való életet ábrázolja, és ez teszi annyira vonzóvá. A könyv kiválóan ábrázolja a nőiességet és az élet különböző útjait. A cselekmény pontosan felépített, a szereplők pedig könnyen érthetőek és szerethetőek. A főszereplő Éva például olyan karakter, akivel az olvasók könnyen azonosulni tudnak. Aki szereti az őszinte és bensőséges történeteket, az imádni fogja ezt a könyvet!

Karády Anna: A füredi lány

21. századi jogászlány váratlanul visszautazik az időben 1763-ba, és szembesül a középkori világ szigorú szabályaival. Kénytelen beolvadni ebbe a régi közösségbe, ahol a földbirtokosok teljes hatalommal bírnak, és hamarosan felfedezi, hogy a múlt sötét árnyai a szerelem erejét is rejtik. Amikor megismerkedik a fiatal földbirtokossal, Oroszy Mihállyal.

Társadalmi különbségeik és eltérő világnézetük ellenére szenvedélyesen vonzódnak egymáshoz. Karády Anna debütáló regénye egyszerre történelmi kalandregény és romantikus utazás, amely megmutatja, hogy a szerelem még a múltban is képes átlépni az idő és a tér korlátait.

Elena Armas: Spanyol szerelmi csalás

Főhőse Catalina, egy magányos spanyol nő. Egy nagy szakítás utáni újra egyesüléstől tartva a családja nyomására hazugsághoz folyamodik. Amikor ez kiderül, munkahelyi ellenfele, Aaron felajánlja, hogy a barátjának adja ki magát. Catalina eleinte vonakodik elfogadni, mivel Aaron a múltban megbántotta őt, de fokozatosan rájön, hogy a férfi mögött érzelmek és titkok rejlenek.

Az együtt töltött idő alatt Catalina és Aaron közelebb kerülnek egymáshoz, és rájönnek, hogy mégsem ellenségek. A történet egy romantikus és szórakoztató vígjáték, amelyben a két főszereplő fokozatosan megismeri egymást, és felfedezik, hogy látszólag ellenséges kapcsolatuk mögött valami mélyebb és értékesebb rejlik.

Julie Caplin: Románc az Adrián

A regényén középpontjában Maddie Wilcox áll, aki egy luxusjachton élvezi az Adria nyújtotta mesebeli tájakat. Maddie gyakorlatias és földhözragadt, de a tenger hullámain való vitorlázás lehetősége megragadja a fantáziáját. Amikor a hajón találkozik Nina bátyjával, Nickkel, Maddie el sem hiszi, hogy a férfi Nina rokona. De ahogy együtt fedezik fel a horvát tengerpart szépségeit, rájönnek, hogy a második benyomás nagyon is különbözhet az elsőtől. Miközben Maddie és Nick egyre közelebb kerülnek egymáshoz, és rájönnek, hogy az első benyomás gyakran félrevezető, a regény romantikus kalandokat és meglepetéseket kínál festői környezetben.

David Nicholls: Egy nap

Emma és Dexter történetét meséli el, akik az egyetemen találkoznak. Barátságuk tele van nevetéssel és érzelmekkel, és követhetjük életüket a fordulatokon keresztül. A regény során megismerjük szerelmüket, küzdelmeiket és fájdalmaikat, és követjük, ahogy szenvedélyes szerelmesekké, vagy egyszerűen csak lelki társakká válnak. Nicholls sikerül a klisés fordulatok helyett meglepetéseket szőnie, így aki beleveti magát a történetbe, számos érzelmi hullámvasútra számíthat.

Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Régi darab amely először 1813-ban jelent meg. A történet középpontjában Elizabeth Bennet áll, akit okosnak és szellemesnek ábrázolnak, és aki öt nővérével együtt él az angliai Hertfordshire-ben. A regény az ő és Mr. Darcy, egy gazdag és büszke férfi kapcsolatának fejlődését követi nyomon. A regény fontos témái közé tartozik a társadalmi osztály, az előítélet, a család és a házasság fontossága az akkori Angliában.

Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjai

A regény 1996-ban jelent meg, és azóta számos nyelvre lefordították, köztük magyarra is. A film népszerűvé vált 2004-ben, de minden könykvedvelő tudja, hogy az egy egészen más médium. A történet egy idős férfiról szól, aki egy idősek otthonában elmeséli az élettörténetét a beteg feleségének, hogy emlékezetét frissen tartsa. A történet visszatekint a múltba, amikor a férfi és a felesége fiatalok voltak, és szerelmük egy kisvárosban kezdődött. A regény számos olvasót meghatott és elbűvölt a romantikus történetével és az élet megpróbáltatásaival való őszinte szembenézésével.


Ezek a történetek emlékeztetnek minket arra, hogy a szerelem túlléphet az idő és a tér korlátain, és hogy mindannyian vágyunk az igazi kapcsolatokra és az öröm pillanataira. A romantikus regények legfontosabb tanulsága, hogy soha ne adjuk fel a boldogság reményét.

Bármikor, bárhol, bárki beléphet az életünkbe, megváltoztathat mindent, és igazán boldoggá tehet minket. Ezért fontos, hogy mindig legyünk nyitottak a szerelemre és az élet különböző lehetőségeire. A romantikus regények tapasztalatai és tanulságai segítenek abban, hogy elhiggyük, mindig találhatunk valakit, aki igazán különleges és pótolhatatlan a boldogsághoz vezető utunkon.