Kim Sherwood fogja kibővíteni a James Bond-univerzumot

Engedélyt kapott az Ian Fleming-rajongó író, Kim Sherwood, hogy regényeivel tovább bővíthesse a 007-es univerzumot, csak épp maga James Bond nem szerepel majd a könyvekben.

fk | 2021. november 05. |

Új 007-es történetek érkezhetnek hamarosan, Ian Fleming hagyatékának kezelői ugyanis jóváhagyták, hogy a Bond-rajongó író, Kim Sherwood (Testament) folytassa a merész, pörgős és szexi sorozatot.

Sherwood, aki már gyerekkora óta rajong a Bond-történetekért, már megállapodást is kötött a HarperCollinsszal, miszerint három olyan kortárs thrillert fog írni, amelyek a James Bond-univerzumban játszódnak. Az eredeti 007-es azonban nem lesz benne a könyvekben.

Sherwood azt nyilatkozta, nagyon hálás a Fleming-családnak, hogy megadták neki ezt a lehetőséget, hiszen mindig is erről álmodott, most pedig ő lesz az első női író, aki kibővítheti a Bond-univerzumot. Corinne Turner, az Ian Fleming Publications ügyvezetője azt mondta, Sherwood jó választás erre a feladatra és a sorozat már 2022 szeptemberében elindulhat.

Daniel Craig lezárta az egyik legsikeresebb Bond-korszakot
Daniel Craig lezárta az egyik legsikeresebb Bond-korszakot

A 25. James Bond-film egyben lezárása is az elmúlt 15 évnek. Daniel Craig búcsúzik a legendás filmszereptől, amely az utóbbi időben összenőtt vele. A most a mozikba került 007 Nincs idő meghalni vízválasztó a franchise történetében. Ennek megfelelően a filmesek kuriózummal készültek. Spoilermentesek leszünk!

Tovább olvasok

Fleming kémsorozatának 14 eredeti része volt. Később olyan szerzők folytatták a történeteket, mint Kingsley Amis, Sebastian Faulks vagy Anthony Horowitz.

A legutóbbi James Bond-filmről, a 007 Nincs idő meghalniról ITT írtunk.

Forrás: The Guardian

Hírlevél feliratkozás