Mi kell a turistának? Csak rombolja az AI a kultúrát? Mi értelme a podcasteknek? – Íme, a Nagy Kreatív Kultnap!

Mi kell a turistának? Csak rombolja az AI a kultúrát? Mi értelme a podcasteknek? – Íme, a Nagy Kreatív Kultnap!

A Nagy Kreatív KultNapon mindent megtudhatsz a kulturális kommunikációról és marketingről, amit ma érdemes. A Könyves olvasóinak pedig még valamivel kedveskedünk – részletek a cikkben!

sa | 2024. április 22. |

Április 23-án, kedden a Telekom Székházban rendezik meg harmadjára a Nagy Kreatív KultNapot, hogy a legjobb szakemberekkel és a látogatókkal közösen járják körül a kommunikációs szakma aktuális kérdéseit és területeit.

A konferenciára mindenkit várnak, aki kreatív, kulturális, illetve marketing területen dolgozik, alkot, kommunikál, legyen szó zenei képzőművészeti, színházi, táncos vagy irodalmi projektekről. A cél a találkozás, és hogy a résztvevők tanulhassanak egymástól.

Kapunyitás 9-kor lesz, a változatos programokból szemezgetve az alábbiakat ajánljuk: 

Mélytanulástól a magaskultúráig: mesterséges intelligencia a kulturális kommunikációban

A mesterséges intelligencia átalakítja művész, mű és a befogadó viszonyát egymással. A kérdés inkább az, hogy az AI segítőnk lesz a kultúra alakításában, vagy rombolja azt. Bokor Tamás kommunikáció- és médiakutató előadásából kiderül. Mikor? 9:30-10:00

Mit keresnek és találnak a turisták a hazai kulturális kínálatban?

Hogyan lehet elérni a potenciális látogatókat, mennyire kell és lehet a turisták igényeire szabni a kulturális programokat? Hogyan lehet utazásra ösztönözni a kultúrafogyasztókat? Ezekről beszélgetnek a kerekasztal résztvevői: Faix Csaba – Budapest Brand vezérigazgató; Kádár Tamás – Sziget Fesztivál főszervező; Markovits Alíz – Veszprém-Balaton 2023 Zrt vezérigazgató. A beszélgetést moderálja Liptay Gabriella – KPMG Hungary, marketing és kommunikációs igazgató. Mikor? 10:00-10:45

Nagy zenészek, nagy szerelmek stand-up  (Stand-up és beszélgetés)

Stand-up és beszélgetés Bősze Ádám zenetörténésszel. Bősze antikvárius, rádiós- és televíziós műsorvezető, aki régóta dolgozik azért, hogy oldja a komolyzene világára jellemző merevséget. Nagy zenészek, nagy szerelmek című előadás-sorozata 2019 óta fut, és világhírű zeneszerzők magánéletéről, tele zenetörténeti bulvárhistóriákkal. A stand-up után Molnár Kingával (Kreatív) beszélget arról, hogyan lehet nézőtereket megtölteni komolyzenei témában, és hogyan lehet a fiatalok érdeklődését is felkelteni. Mikor? 12:30-13:15

Kulturális podcastek – mi végre?

Miközben továbbra is népszerűek a podcastek, egyre többfélével találkozunk. Van, amit eleve rádiósok készítenek, másokat az írás felől érkező újságírók, és sok az amatőr felvétel is. Van műsor, ami csupán hangzó anyagként elérhető, mások ezzel párhuzamosan videóként is. A vendégek arról beszélgetnek, hogyan alakult a hallgatható kulturális tartalomgyártás, és mikor érdemes nekiállni egy újabb kultos podcatnek. A kerekasztal résztvevői: Farkas Zsuzsi – Megtervezett valóság, Tilos Rádió; Sajó Dávid – Telex After podcastek; Huszár András, Frivalszky-Mayer Péter – Vakfolt podcast. Moderál Oláh Andrea rádiós újságíró. Mikor? 13:15-14:00

Végállomás – Gyors randi

Itt az alkalom, hogy személyesen beszélgess olyanokkal, akik sikeresen építettek fel különböző profilú kulturális vállalkozásokat – például a Könyves lapigazgatójával, a Margó Irodalmi Fesztivál főszervezőjével, Valuska Lászlóval. Rajta kívül gyorsrandizhatsz még Upor Lászlóval (FreeSZFE); Somló Dániellel (Budapest Showcase Hub, Catharsis Booking, INOTA 2023); Tiszolczi-Bertalan Annával (Budapesti Fesztiválzenekar, marketing- és közönségkapcsolati vezető); Peťovská Flórával és Farkas Zsolttal (Csirimojó). Mikor? 15:00-16:00

A részletes programot megtalálod a Nagy Kreatív KultNap oldalán. A Könyves Magazin olvasói kedvezménnyel válthatnak jegyet 1-et fizet 2-t kap KONYVES2024 kuponkóddal.

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Visky András, Cseh Tamás, Bereményi és pöttyös meg csíkos könyvek [PROGRAMAJÁNLÓ]

Április második felében is rengeteg a program: beszélgetést Visky Andrással, irodalmi fesztivált, filmet, lakásszínházi előadást, gyerekirodalmi konferenciát és olvasókört is ajánlunk a figyelmedbe.

...
Podcast

Ne a borító alapján ítéld meg a könyvet! Podcastunkban mi megtesszük!

Ha már akadtál ki könyvborítón, ha csomagoltad már újságba a regényedet, akkor hallgasd meg ezt a podcastot, amiben bemutatjuk, mennyi szempontot kell figyelembe venni a tervezéskor. 

...
Podcast

A sikert csak tisztességtelen úton lehet elérni?

Érvényesülni nehéz, az introveráltaknak különösen. László Móni szerint a személyes márkaépítés nem az extrovertáltak privilégiuma. Podcastban beszélgettünk vele.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről. 

Természetesen olvasok
...
Zöld

3 könyv, ami segít megelőzni a kiégést, ami kisgyerekes szülőként rád leselkedik

...
Zöld

A Facebook az adataiddal tanítaná az AI-t, ezt teheted ellene

...
Zöld

5 pszichológiai könyv, ami segít megmenteni a párkapcsolatodat

...
Zöld

Miért jó, ha unatkozik a gyereked?

...
Zöld

Scarlett Johanssont sokkolta, hogy a ChatGPT egyik AI hangja olyan, mintha ő beszélne

...
Zöld

Összetört szív szindróma: olasz kutatók megtalálták, honnan ered a baj

...
Zöld

A vega és a vegán étrend bizonyítottan csökkenti a rák kockázatát – 4 hasznos könyvet ajánlunk

...
Zöld

Te is szeretnél lelassulni? Van 11 tippünk a nyugodt reggelekhez

...
Zöld

Jane Goodall: Mindenkiben ott van a fékezhetetlen lélek

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Így mutatta be Robert Capa Magyarország világháború utáni vörös fordulatát

A 70 éve elhunyt legendás fotós 17 éves korában menekült el Budapestről, 17 évvel később pedig másfél hónapot töltött idehaza. A Holidaynek írt, 14 fotóval illusztrált útibeszámolójában éjsötét börleszk-jelenetekként elevenednek meg a remények és a romok.

...
Nagy

7 botrány Nádas Péterén túl, ami irodalmi díjak körül robbant ki

Van, amikor a PC-ségen vitatkozik a zsűri – lásd a legutóbbi esetet, melynek során Nádas Péter könyve is előkerült –, máskor nyertesekről derülnek ki hazugságok, ellentmondásos nézetek, sőt bűncselekmények. De az is előfordul, hogy a díjat osztók óvatoskodnak túl egy helyzetet. Ilyen irodalmi botrányokat gyűjtöttünk össze.

...
Kritika

Egy új fantasyben Perszephoné leugrik a pokolba, majd háborút hirdet a szexista istenek ellen

Félkilós pink tégla, pokolbéli fantasy és görög mítoszba oltott feminista románc: ez mind Bea Fitzgerald új regénye, a Girl, goddess, queen.

A hét könyve
Kritika
Salman Rushdie és a kétélű kés, ami élni hagyta
...
Nagy

A világnak vége kell, hogy legyen – Puzsér Róbert, Erdős Virág és Láng Zsolt a Tavaszi Margón

A Tavaszi Margó második napján Erdős Virág és Láng Zsolt legújabb kötetei mellett Puzsér Róbert Metafizika című könyvét is bemutatták, melyben a szerző nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy megfejtse a világ misztériumát.

...
Nagy

K. Varga Bence: Újabb sejt születik

„Oldalra sandítva újra és újra szemügyre vehette a test vereségét, a hús halálának stációit” ‒ K. Varga Bence A csont és a csönd címmel ír tárcasorozatot a Könyvesen. Ez a harmadik rész.

Szerzőink

...
Kolozsi Orsolya

A világnak vége kell, hogy legyen – Puzsér Róbert, Erdős Virág és Láng Zsolt a Tavaszi Margón

...
Vass Norbert

Így mutatta be Robert Capa Magyarország világháború utáni vörös fordulatát

...
Vass Norbert

Lányok, legyetek bátran ellenszenvesek! – Kemény Lili, Benedek Szabolcs és a Kovács ikrek a Margón