Julia Child később azt vallotta, hogy élete legfontosabb étkezése az volt, amikor megérkezvén New Yorkból, leszálltak Le Havre-ban, majd a roueni La Couronne-ban megebédeltek - az akkori kulináris élmény meghatározta egész későbbi sorsát. Franciaországi tartózkodásuk alatt míg Julia Child a helyi gasztronómiával ismerkedett, férje a szabadidejében rengeteget fotózott. Képeiből pár éve egy kötet született (France is a Feast), a New Yorker most ezekből a fotókból válogatott; ezek főként az ötvenes évek elején készültek Párizsban és Marseille-ben.
Paul Child képeit alapvetően két kategóriába lehet sorolni: egyrészt nagyon jó szeme volt a részletekhez, a különböző mintázatokhoz – ezek sok fényképén visszaköszönnek. Ezenkívül sokat fotózta a feleségét, így a Julia Childról készült fényképek külön csoportot képeznek. Látjuk Juliát telefonálni, napozni és természetesen kóstolni is. Fontos szempont, hogy a képek még azelőtt készültek, hogy Julia Child megírta volna ezer oldalas gasztronómiai opuszát (Mastering the Art of French Cooking), mielőtt televíziós műsorokban főzött volna, mielőtt hírességgé vált volna. Ezeken a képeken egyszerűen csak egy olyan nő, aki szeret főzni és szereti az ízeket.
Julia Child franciaországi éveiről 2009-ben Nora Ephron forgatott filmet Julie és Julia címmel, Meryl Streep, Amy Adams és Stanley Tucci főszereplésével. Ephron forgatókönyve két könyvön alapult: Julia Child memoárján (Életem Franciaországban) és Julie Powell könyvén, amelyben 365 napig tartó maratoni főzését dokumentálta Julia Child receptjei alapján (Julie & Julia - Kalandjaim a konyhában).
A fotókért kattintsatok a The New Yorker oldalára!