Undorral gondol a Playboy-villában töltött éveire Hugh Hefner harmadik felesége

Undorral gondol a Playboy-villában töltött éveire Hugh Hefner harmadik felesége

Crystal Hefner a január végén megjelent memoárjában a Playboy világába való bekerüléséről, a Hugh Hefner részéről tapasztalt tárgyiasításról, illetve nőgyűlöletről is ír, továbbá bepillantást enged a sajtómágnás utolsó napjaiba.

vn | 2024. február 13. |

Bár már hét éve elhagyta a Playboy-villát, a New York Times állítása szerint Crystal Hefnernek még mindig szoknia kell a hírhedt Los Angeles-i birtokon kívüli életet. A január végén megjelent Only Say Good Things: Surviving Playboy and Finding Myself (Csak jót mondj! – Túlélni a Playboyt és megtalálni önmagam) című memoárjában a 37 éves szerző a Playboy világába való bekerüléséről, a Hugh Hefner részéről tapasztalt tárgyiasításról, illetve nőgyűlöletről is ír, bepillantást enged a sajtómágnás utolsó napjaiba, illetve feltárja, milyen traumák érték a Playboy-villa lakójaként. „Akkoriban – idézi Crystal Hefnert a New York Times – agymosáson mehettem keresztül, vagy valami effélén.”

A pucér nők bevonzották a Playboy olvasóit, de az irodalomnak kellett megtartania őket
Tovább olvasok

A nő 21 éves korában, 2008-ban, egy Halloween-i partin találkozott Hugh Hefnerrel, és amint memoárjában fogalmaz, a hatalmas birtok feltárta előtte a felső tízezer életét, amelynek részese akart lenni ő is, még ha ez azzal járt is, hogy gyakran „a hálószobába tett kirándulással” értek véget a Playboy-villában tett látogatásai.

Akkoriban – írja frissen megjelent könyvében – úgy gondolta, mindez megérte, még ha rendszeres testedzéssel kellett is karbantartania a külsejét, különben bántó megjegyzéseket kapott. Az Only Say Good Thingsből kiderül, hogy mielőtt Hugh Hefner felesége lett, Crystal Hefner a Playboy-villában lakó többi lányhoz hasonlóan heti 1000 dollár körüli fizetést kapott,

és szigorú kijárási tilalom volt érvényben az ott tartózkodásuk alatt.

A kötetben mesél szökési kísérleteiről, valamint arról is, hogy hiába sikerült egy ízben kijutnia, 25 éves korában úgy érezte, „ez a hely a végzete”, ezért önként visszaköltözött és nem ritkán saját vágyai ellenére is teljesítette a férfi kívánságait, mert attól tartott, ha nem tesz így, Hefner fiatalabb és vonzóbb partnerre cseréli majd.

A Grand Central Publishing gondozásában megjelent kötet egy manhattani olasz étteremben tartott bemutatóján Crystal Hefner arról beszélt, nemrég tanulta meg, miként húzza meg a személyes határait,

mert a Playboy-villa lakójaként ezekkel nem rendelkezhetett.

A 26 éves korában, az akkor 86 esztendős sajtómágnással kötött házassága kapcsán a bulvárlapok aranyásónak titulálták, és a memoárjában arról ír, hogy nem érezte jól magát, ha kettesben kellett Hefnerrel szexelnie, ezért gyakran egy-egy barátját vette rá, hogy csatlakozzon hozzájuk.

A kötetből kiderül: férje a halála előtt megígértette vele, hogy „csak jó dolgokat mondhat” a közös éveikről, és nem véletlen, hogy épp ezt a felszólítást választotta a Playboy körüli csillogás mögötti árnyakról beszámoló könyve címéül. Az Only Say Good Things megírását egyébként a Leaving Neverland megtekintését követően határozta el. A dokumentumfilm két olyan férfi szexuális visszaéléssel kapcsolatos vádjait mutatja be, akiknek Michael Jacksonnal volt hosszú ideig tartó kapcsolata.

2019-ben Crystal Hefner terápiába kezdett, mely nyomán, ha most visszatekint a Hugh Hefnerrel kötött házasságára, megbánást és undort érez mindenekelőtt, és a mai napig nehéz egészséges kapcsolatot építenie a társfüggőségre épülő viszony után.

Hugh Hefner Playboy-házának sötét titkai
Tovább olvasok

Nem Crystal Hefner az első, aki kritikával illeti a Playboy hajdani tulajdonosát. A férfi egykori barátnője, Holly Madison 2015-ben jelentette meg a Lenn, a nyúl üregében című kötetet, amelyben ugyancsak a Playboy-villa szigorú szabályairól, valamint az ezekből adódó mentális problémáiról írt, ám Hugh Hefner haláláig tagadta az ellene felhozott vádakat.

Nyitókép: Brigitte Berman, Crystal Harris, Hugh Hefner, Karissa Shannon és Kristina Shannon a Hugh Hefner: Playboy, aktivista és lázadó című film a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon tartott bemutatóján, 2009-ben. Forrás: Mark Dunne / Wikipedia

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

A Playboy atyja és Alice Cooper mentette meg az enyészettől – 100 éves a Hollywood-felirat

Száz éve, 1923. július 13-án adták át hivatalosan a Los Angeles feletti hegyoldalban Hollywood egyik legismertebb és legtöbbet fotózott látványosságát, az álomgyár nevét hirdető feliratot. Persze még nem úgy, ahogy ma látjuk. Könyvek hírek mellé.

...
Hírek

A pucér nők bevonzották a Playboy olvasóit, de az irodalomnak kellett megtartania őket

...
Hírek

Bovaryné tömören a Playboyban

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

A hét könyve
Kritika
Terézanyut felfalta és megemésztette Kovácsné
...
Szórakozás

A Szegény párák feminista kiáltványként értelmezi újra a Frankensteint

Jórgosz Lánthimosz tizenegy Oscarra jelölt mozija női szemszögből beszéli el Mary Shelley viktoriánus díszletek között játszódó, horrorklisékből, gótikus románcok és pikareszkregények elemeiből összeöltött felnövekedéstörténetet.

Természetesen olvasok
...
Zöld

Darwin bele sem olvasott a neki dedikált Marx-kötetbe

...
Zöld

Az isteneknek szánt fohászt őriz a legrégibb vaszkón nyelvű felirat

...
Zöld

Tányérunkon a változás - a konyhádban is törődhetsz a bolygóval

...
Zöld

Az apák új nemzedéke szívvel-lélekkel vesz részt a gyermeknevelésben

...
Zöld

Darwin hatalmas könyvtára már online is elérhető

...
Zöld

Bosszantani az idősebbeket? Az az emberszabású kölyköknek is nagyon megy

...
Zöld

Nézd meg az Örökölt sors horvát borítóját!

...
Zöld

„Az a labor egy nap múzeum lesz” – Karikó Katalin könyvét méltatja a Guardian

...
Zöld

Fontosabb, hogy jól aludj, mint hogy mennyit, ha a 30-40-es éveidben jársz

Olvass!
...
Beleolvasó

Orwell világhírű utópiája női nézőpontból talán még kegyetlenebb

Hetvenöt évvel azután, hogy Orwell megírta ikonikus regényét, Sandra Newman megalkotta a Nagy Testvér világának női főhősét, és az ő nézőpontjából meséli újra a történetet. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Hodorkovszkij: Navalnijnak az volt a bűne, hogy rámutatott a putyini korrupcióra

Hodorkovszkij páratlan éleslátással leplezi le a putyini maffia-klán vágyait és erkölcstelenségeit, és bemutatja a nyugati közönség számára, hogy miért muszáj szembeszállni a Kremllel. Olvass bele!

...
Promóció

Álarcok, meghasonulások és pörgés – az Egy kozmetikus tükre bemutatja a szépségipar mindennapjait

Gyakran vágyunk arra, hogy a kulisszák mögé nézhessünk, hogy titkokat tudhassunk meg és mindezt észrevétlenül. Erre kínál lehetőséget Kiss Henrietta első könyve, az Egy kozmetikus tükre, mely a szépségipar személyességén keresztül mutatja be a hölgyeket. Olvass bele! (x)