Igaz történeteken keresztül mesél a szexualitásról a Három nő-sorozat

Sorozat készül Lisa Taddeo bestsellérből, amelyben három nő mesél őszintén a szexuális életéről. Mutatjuk az előzetesét!

fk |
Lisa Taddeo
Három nő
N. Kiss Zsuzsa, Athenaum, 2019, 352 oldal
Lisa Taddeo: Három nő könyv

Szexualitásról, szenvedélyről és a vágy sérülékenységéről mesél Lisa Taddeo három évvel ezelőtt megjelent könyve, a Három nő, amely pillanatok alatt bestseller lett annak idején, és amelynek már készülőben van az adaptációja. A könyv nem regény, hanem non-fiction, amely elsősorban őszintesége és nyíltsága miatt ment nagyot: három amerikai nő szexuális életét ismerhetjük meg belőle. A szerző arra tett kísérletet, hogy bemutassa, hogyan is működik valójában a vágy a nőkben, és hogyan működnek a modern párkapcsolatok.

Az első nő, akit megismerünk, az indianai kertvárosban élő Lina. Ő kétgyermekes háziasszony, tízéves házassága kihűlt, napjai azzal telnek, hogy főz és takarít a férjére, aki nem hajlandó szájon csókolni, mert úgymond viszolyog az érzettől. Lina elszörnyed, amikor a házassági tanácsadója a férjének ad igazat. A szeretetmegvonástól pánikrohamai vannak. Egy nap azonban viszonyt kezd régi szerelmével, és a kapcsolatnak teljesen a hatása alá kerül. A második nő az Észak-Dakotában lakó Maggie. Ő még csak tizenhét éves, amikor megértő társra talál nős angoltanárában. Bizalmas üzenetváltásaik titkos viszonyhoz vezetnek. A férfi azonban szakít vele, Maggie pedig – amikor megtudja, hogy a férfi az Év Tanára lett – bíróság előtt tárja fel, mi történt vele. A harmadik nő, Sloane pedig egy sikeres étterem tulajdonosa. Boldog házasságban él egy olyan férfival, aki szereti nézni, amikor ő más férfiakkal és nőkkel szexel. A férje választ partnert neki vagy egy hármashoz, ő pedig gondoskodik arról, hogy mindenki elégedett legyen. De aztán egy nap megkérdőjeleződik benne, hogy ezek az alkalmak mennyiben alakulnak az ő vágyai szerint.

A három nő története most sorozatként kerül a képernyőkre. Az adaptáció egyik executive producere maga az író, Lisa Taddeo. Az első két részt Louise Friedberg rendezi. Nemcsak a történet, hanem a szereposztás is izgalmas: Shailene Woodley, Gabrielle Creevy, Betty Gilpin, DeWanda Wise és Blair Underwood is látható majd az adaptációban, amelynek az első évadához már meg is érkezett az előzetes:

Forrás: Vanity Fair

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Titkos szex, Knausgård szelleme és egy pellengérre állított gyerekkönyv - Megnéztük a Szerelem és anarchia második évadát

A Szerelem és anarchia a második évadban is hozza, amit a címben ígér, és talán az eddigieknél is mélyebbre merül a könyvkiadás bugyraiba.

...
Könyvtavasz

Emily Ratajkowski könyve útkeresés a szexualitás, a hatalom és a feminizmus labirintusában

A modell, színésznő és politikai aktivista Emily Ratajkowski A testem című könyvéből megtudhatjuk, hogyan változott a gondolkodása arról, miként válnak árucikké a nők a nyugati kultúrában. Olvass bele!

...
Szórakozás

Ezeket a könyveket olvassa Carrie Bradshaw a Szex és New York folytatásában

December eleje óta fut a Szex és New York folytatása, az És egyszer csak, amelyben az immár ötvenes éveikben járó hősök magánéletét követhetjük végig. Összeszedtük, milyen könyveket olvasnak az új epizódokban Carrie Bradshaw és barátai.

Természetesen olvasok
...
Zöld

Az önfeledt szexualitás pszichológiája szerint nincs olyan, ami nem normális

...
Zöld

Bill Gates se mentené meg a Földet: a jövő egy techbilliárdos szemével / Hogyan kerüljük el a klímakatasztrófát?

...
Zöld

Maja Lunde szerint az utolsó vadlovakra akkor is érdemes vigyázni, amikor felforr a világ

...
Zöld

Moskát Anita: Talált tárgyak jegyzéke, 2047. szeptember

...
Zöld

A Föld népessége elérte a 8 milliárdot, hamarosan rádobunk egy újabb milliárdot

...
Zöld

Cinke, rigó, csuszka… - Kezdődik az énekesmadár-etetési szezon!

...
Zöld

Veres Attila: Ettől kicsit könnyebb lesz

...
Zöld

Dinoszauruszokhoz ragasztották magukat az Utolsó Nemzedék klímaaktivistái

...
Zöld

Orvos-Tóth Noémi: Amíg örökölt sorsunkkal nem nézünk szembe, szabad akaratunk sem lesz [PODCAST]

A hét könyve
Kritika
Werner Herzog első regényében egy japán katona téveszméje epikussá nemesedik
...
Panodyssey

Moskát Anita: Az igazi történet az utolsó pont után kezdődik

"A fikció eszköz, amellyel a jövőt írjuk" - fogalmazza meg Moskát Anita,  a Panodyssey projekt egyik nagykövete. Műhelynaplójának második részében a fikció és a valóság viszonyáról olvashatunk, és arról, hogyan tud az ember történetek hatására cselekvőbbé válni. 

Évente több száz új gyerekkönyv jelenik meg a piacon, ekkora választékban pedig még egy rutinos szülő is könnyen elveszítheti olykor a fonalat. Keresd a Bookline Kids apró pecsétjével ellátott cikkeket, és ismerd meg a legszerethetőbb új gyerekkönyveket!

Mikor és hogyan mondhatnak NEM-et a gyerekek? [Bookline Kids]

...

Tényleg meg tudják jósolni, hogy valaki meg fog halni, vagy csak egy aprólékosan kitervelt átverés az egész?

...

Farkasházi Réka: Olyan pillanatokat élek át, raktározok el, amiket öntudatlanul beleviszek a mesékbe

...

Jean-Claude Mourlevat csak történeteket akar írni, és nem a nagy, nemes témákat követi

...