Igaz történeteken keresztül mesél a szexualitásról a Három nő-sorozat

Sorozat készül Lisa Taddeo bestsellérből, amelyben három nő mesél őszintén a szexuális életéről. Mutatjuk az előzetesét!

fk |
Lisa Taddeo
Három nő
N. Kiss Zsuzsa, Athenaum, 2019, 352 oldal
Lisa Taddeo: Három nő könyv

Szexualitásról, szenvedélyről és a vágy sérülékenységéről mesél Lisa Taddeo három évvel ezelőtt megjelent könyve, a Három nő, amely pillanatok alatt bestseller lett annak idején, és amelynek már készülőben van az adaptációja. A könyv nem regény, hanem non-fiction, amely elsősorban őszintesége és nyíltsága miatt ment nagyot: három amerikai nő szexuális életét ismerhetjük meg belőle. A szerző arra tett kísérletet, hogy bemutassa, hogyan is működik valójában a vágy a nőkben, és hogyan működnek a modern párkapcsolatok.

Az első nő, akit megismerünk, az indianai kertvárosban élő Lina. Ő kétgyermekes háziasszony, tízéves házassága kihűlt, napjai azzal telnek, hogy főz és takarít a férjére, aki nem hajlandó szájon csókolni, mert úgymond viszolyog az érzettől. Lina elszörnyed, amikor a házassági tanácsadója a férjének ad igazat. A szeretetmegvonástól pánikrohamai vannak. Egy nap azonban viszonyt kezd régi szerelmével, és a kapcsolatnak teljesen a hatása alá kerül. A második nő az Észak-Dakotában lakó Maggie. Ő még csak tizenhét éves, amikor megértő társra talál nős angoltanárában. Bizalmas üzenetváltásaik titkos viszonyhoz vezetnek. A férfi azonban szakít vele, Maggie pedig – amikor megtudja, hogy a férfi az Év Tanára lett – bíróság előtt tárja fel, mi történt vele. A harmadik nő, Sloane pedig egy sikeres étterem tulajdonosa. Boldog házasságban él egy olyan férfival, aki szereti nézni, amikor ő más férfiakkal és nőkkel szexel. A férje választ partnert neki vagy egy hármashoz, ő pedig gondoskodik arról, hogy mindenki elégedett legyen. De aztán egy nap megkérdőjeleződik benne, hogy ezek az alkalmak mennyiben alakulnak az ő vágyai szerint.

A három nő története most sorozatként kerül a képernyőkre. Az adaptáció egyik executive producere maga az író, Lisa Taddeo. Az első két részt Louise Friedberg rendezi. Nemcsak a történet, hanem a szereposztás is izgalmas: Shailene Woodley, Gabrielle Creevy, Betty Gilpin, DeWanda Wise és Blair Underwood is látható majd az adaptációban, amelynek az első évadához már meg is érkezett az előzetes:

Forrás: Vanity Fair

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Titkos szex, Knausgård szelleme és egy pellengérre állított gyerekkönyv - Megnéztük a Szerelem és anarchia második évadát

A Szerelem és anarchia a második évadban is hozza, amit a címben ígér, és talán az eddigieknél is mélyebbre merül a könyvkiadás bugyraiba.

...
Könyvtavasz

Emily Ratajkowski könyve útkeresés a szexualitás, a hatalom és a feminizmus labirintusában

A modell, színésznő és politikai aktivista Emily Ratajkowski A testem című könyvéből megtudhatjuk, hogyan változott a gondolkodása arról, miként válnak árucikké a nők a nyugati kultúrában. Olvass bele!

...
Szórakozás

Ezeket a könyveket olvassa Carrie Bradshaw a Szex és New York folytatásában

December eleje óta fut a Szex és New York folytatása, az És egyszer csak, amelyben az immár ötvenes éveikben járó hősök magánéletét követhetjük végig. Összeszedtük, milyen könyveket olvasnak az új epizódokban Carrie Bradshaw és barátai.

Természetesen olvasok
...
Zöld

David Attenborough: Szép lassan egyre inkább elfordultam a húsevéstől

...
Zöld

Kovács Róbert: A klímaváltozás problémáit meg fogjuk tudni oldani

...
Zöld

Ezt az 5 könyvet ajánljuk az oroszlánok világnapján

...
Zöld

Ezért lenne gyógyír (szinte) minden bajunkra a négynapos munkahét

...
Zöld

Az elsivatagosodott Alföldön betyárra és rendőrre is lecsap egy ősi veszedelem

...
Zöld

Felejthetetlen a pillanat, amikor egy farkaskutatót elfogad a falka vezére

...
Zöld

Kim Stanley Robinson: A járványtól megtanultuk, hogyan kell gyorsan reagálni vészhelyzetben

...
Zöld

Gondoltad, hogy a felfedezés teszi ki az emberi kreativitás 97 százalékát?

...
Zöld

5 perzselő könyv hőhullámokról, forróságról és szárazságról

A hét könyve
Kritika
Márquez épp olyan mitikusan lépett ki az életből, ahogyan írt
...
Nagy

A Rushdie elleni támadás messze túlmutat Rushdie-n

Salman Rushdie-t pénteken támadták meg a New York állambeli Chautauqua Intézetben. Már a színpadon volt, és épp a szólásszabadságról beszélt volna egy száműzetésben élő művészeknek szervezett rendezvényen. A Booker-díjas író elleni támadás az egész irodalmi életet sokkolta.

Évente több száz új gyerekkönyv jelenik meg a piacon, ekkora választékban pedig még egy rutinos szülő is könnyen elveszítheti olykor a fonalat. Keresd a Bookline Kids apró pecsétjével ellátott cikkeket, és ismerd meg a legszerethetőbb új gyerekkönyveket!

Andrew Peterson: A fényt és az árnyékot egyaránt nevén kell neveznünk

...

Merlin bandájában minden gyerek megtalálhatja a kedvenc lovagkori hősét

...

Dániel András megmutatja, hogy a horgászat egyáltalán nem unalmas, sőt!

...

Kéményseprő Kelemen a váratlan, a véletlen és a hétköznapi csoda meséje

...