Ezeket a könyveket olvassa Carrie Bradshaw a Szex és New York folytatásában

Ezeket a könyveket olvassa Carrie Bradshaw a Szex és New York folytatásában

December eleje óta fut a Szex és New York folytatása, az És egyszer csak, amelyben az immár ötvenes éveikben járó hősök magánéletét és baráti viszonyainak alakulását követhetjük végig. A miniszéria utolsó része február 3-án érkezik az HBO GO- ra. Addig is megmutatjuk, milyen könyveket olvasnak az új epizódokban Carrie Bradshaw és barátai.

fk | 2022. január 25. |

Aki hétről hétre követi az És egyszer csak új epizódjait, az biztosan érzékelte, hogy a Szex és New York legújabb részei nem félnek az élet sötétebb, nehezebb oldalát megmutatni. Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) és barátnői többé már nem önmagukat kereső fiatal New York-i szinglik, hanem az ötvenes éveikben járnak és szembe kell nézniük az életközép realitásával: a nem várt veszteségekkel, a testük változásával, a gyerekeik felnövésével, vagy épp azzal, hogy olyan életszakaszba léptek, amikor már nem halogathatják tovább a céljaik és vágyaik megvalósítását.

-

A És egyszer csak komolyságát az is jelzi, hogy nem maradtak ki belőle a könyvek sem. Amellett, hogy Carrie maga is tollat ragad és könyvet ír, itt-ott felbukkannak egyéb olvasnivalók is. Lehet tudni például, hogy a Carrie könyvespolcán látható köteteket a sorozat írói, a színészek, valamint a kellékesek együtt válogatták össze, a munkában Sarah Jessica Parker maga is részt vett.

5 könyves érdekesség a 20 éves Szex és New York-sorozatról!
5 könyves érdekesség a 20 éves Szex és New York-sorozatról!
Tovább olvasok

A színésznő konkrétan minden egyes jelenet előtt választott egy könyvet a gyűjteményből, amit vagy a kezében vagy a táskájában láthatóan magánál tartott. A Vouge összegyűjtötte, hogy pontosan milyen könyvekről van szó:

Miriam Toews: Flight Night

A Nők beszélgetnek és a Minden kis nyamvadt bánatom szerzőjének könyve Carrie táskájában látható, amikor a műtétje után lábadozva fizikoterápiára jár. A Flight Night egy erős nő története. A könyv három generáció életét követi végig, a középpontban a kilencéves Swiv áll, akit nagyanyja nem épp hagyományos módszerekkel nevel. 

Paul Mendez: Rainbow Milk

Ezt a könyvet viszi magával Carrie arra piknikre, amely során Miranda bevallja, hogy radikálisan változtatni szeretne az életén, mert úgy érzi, nem él. Mendez 2020-ban megjelent könyve egy izgalmas coming-of-age sztori, amely a tizenkilenc éves Jesse McCarthy sorsát követi végig, ahogy a saját etnikai és nemi identitásával küzd egy szigorúan vallásos közegben.

Gabriel Krauze: Who They Was

A Booker-díj 2020-as hosszú listáján is szerepelt Gabriel Krauze önéletrajzi könyve, a Who They Was, amely a londoni alvilágot mutatja be. Erőszak, bosszú, hírnév, árulás, börtön – ezek a hívószavai a kötetnek, amely Londonnak egy olyan arcát mutatja be, amit nem igen találni meg az útikönyvekben. A szerző maga is kiszúrta, hogy a könyve bekerült a sorozatba, egy Twitter-posztban írt arról, hogy Carrie az egyik epizódban az ágyában olvassa a kötetet. 

Colson Whitehead: A Nickel-fiúk

A Nickel-fiúk nyitott példányát látjuk az ötödik részben, nem sokkal azelőtt, hogy Miranda és Che összemelegszenek Carrie konyhájában. Whitehead regénye az egyike volt azoknak a könyveknek, amelyeket Sarah Jessica Parker maga választott. A könyv egy fiúk számára fenntartott floridai javítóintézet kegyetlen világát mutatja be, mi ITT írtunk róla.

Holly Whitaker: Quit Like A Woman: The Radical Choice to Not Drink in a Culture Obsessed with Alcohol

Ezt a könyvet Miranda részegen rendeli meg az Amazonról, majd amikor megérkezik, azt hiszi, Charlotte küldte neki. A kötet egyébként kifejezetten feminista szemszögből közelíti meg az alkoholizmus problémáját és nőknek nyújt segítséget a leszokásban.

Még néhány könyv, amely megtalálható a polcokon:

Forrás: Vogue

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

5 könyves érdekesség a 20 éves Szex és New York-sorozatról!

...
Hírek

Candace Bushnell szerint a Szex és New York nem volt feminista

A Szex és New York írója óva intette a nőket attól, hogy a sorozatból vegyenek életvezetési tanácsokat.

...
Szórakozás

December 9-én dupla epizóddal érkezik a Szex és New York folytatása

Már csak pár nap és megérkezik a Szex és New York folytatása, az És egyszer csak. December 9-én már jön is a sorozat az HBO Maxra és az HBO GO-ra.

A hét könyve
Kritika
Fakó lábujjak és parányi nők – Így szól a horror a nagyvilágban
...
Podcast

Szabó Benedek: Az igazán jó műveknek nincs eleje és vége

A hallgatók társalkotói szerepéről, John Cheever prózájáról, hidegháborúról és melankóliáról beszélgettünk Szabó Benedekkel, aki az egyrészt-másrészt generációjához tartozik.

...

A Last of Us előtt már begombásodott a (horror)irodalom

...

Komplett iparágak dolgoznak azért, hogy az anyák rettenetesen érezzék magukat

...

Hollywood legendagyártó gépezete Lugosi Bélát sem kímélte

...

Litkai Gergely: Mi történne a világgal, ha eltűnnének a méhek? / A méhek története

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Közülük kerülnek ki idén a HUBBY - Év Gyerekkönyve díjasok!

Idén is átadja a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum a legjobb szerzőknek és illusztrátoroknak járó díjakat. Mutatjuk a rövidlistára került alkotókat!

...
Gyerekirodalom

Az önkifejezésben, filmkészítésben, tudatos médiahasználatban is segít a Bookline Kids márciusi kiemelt könyve

...
Gyerekirodalom

Mi köze van Petőfinek Sherlockhoz, és mit keres Szendrey Júlia a forradalom élén?

Petőfi sokszor egyfajta absztrakcióként jelenik meg a közbeszédben vagy épp az oktatásban. Inkább idol, mint hús-vér ember – szándéka szerint a Költővel nem járnék című antológia ezen is próbál árnyalni.

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Müller Péter Sziámi: A dal tud valamit, amit szeretnék tudni én is

„Életem összes kalandja másodszándékból következett” ‒ mondja Müller Péter Sziámi, akinek napestig sorolhatnánk a titulusait és a kitüntetéseit, magára legszívesebben mégis költőként tekint. Elmesélte nekünk, hogy lelt rá élete legjobb játszótársára nemrégiben, és megtudtuk tőle, miért csendesednek el bennünk a dalok, mire felnövünk.

...
Szórakozás

Kíváncsiak az életre – HIÚZ: Ez ennyi volt

Az a.dal.szöveg rovatban ezúttal a HIÚZ zenekar Ez ennyi volt című dalával foglalkozunk. 

...
Szórakozás

Egyedi Péter: Kiadni magad ijesztő dolog és önterápia is

Versről és dalszövegről, Péterfy Borinak írt slágerről, a magyar és angol szövegek közti különbségekről is beszélgettünk az énekes-dalszerzővel. Az a.dal.szöveg podcastban Egyedi Péter volt a vendégünk.