Ezeket a könyveket olvassa Carrie Bradshaw a Szex és New York folytatásában

Ezeket a könyveket olvassa Carrie Bradshaw a Szex és New York folytatásában

December eleje óta fut a Szex és New York folytatása, az És egyszer csak, amelyben az immár ötvenes éveikben járó hősök magánéletét és baráti viszonyainak alakulását követhetjük végig. A miniszéria utolsó része február 3-án érkezik az HBO GO- ra. Addig is megmutatjuk, milyen könyveket olvasnak az új epizódokban Carrie Bradshaw és barátai.

fk | 2022. január 25. |

Aki hétről hétre követi az És egyszer csak új epizódjait, az biztosan érzékelte, hogy a Szex és New York legújabb részei nem félnek az élet sötétebb, nehezebb oldalát megmutatni. Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) és barátnői többé már nem önmagukat kereső fiatal New York-i szinglik, hanem az ötvenes éveikben járnak és szembe kell nézniük az életközép realitásával: a nem várt veszteségekkel, a testük változásával, a gyerekeik felnövésével, vagy épp azzal, hogy olyan életszakaszba léptek, amikor már nem halogathatják tovább a céljaik és vágyaik megvalósítását.

-

A És egyszer csak komolyságát az is jelzi, hogy nem maradtak ki belőle a könyvek sem. Amellett, hogy Carrie maga is tollat ragad és könyvet ír, itt-ott felbukkannak egyéb olvasnivalók is. Lehet tudni például, hogy a Carrie könyvespolcán látható köteteket a sorozat írói, a színészek, valamint a kellékesek együtt válogatták össze, a munkában Sarah Jessica Parker maga is részt vett.

5 könyves érdekesség a 20 éves Szex és New York-sorozatról!
5 könyves érdekesség a 20 éves Szex és New York-sorozatról!
Tovább olvasok

A színésznő konkrétan minden egyes jelenet előtt választott egy könyvet a gyűjteményből, amit vagy a kezében vagy a táskájában láthatóan magánál tartott. A Vouge összegyűjtötte, hogy pontosan milyen könyvekről van szó:

Miriam Toews: Flight Night

A Nők beszélgetnek és a Minden kis nyamvadt bánatom szerzőjének könyve Carrie táskájában látható, amikor a műtétje után lábadozva fizikoterápiára jár. A Flight Night egy erős nő története. A könyv három generáció életét követi végig, a középpontban a kilencéves Swiv áll, akit nagyanyja nem épp hagyományos módszerekkel nevel. 

Paul Mendez: Rainbow Milk

Ezt a könyvet viszi magával Carrie arra piknikre, amely során Miranda bevallja, hogy radikálisan változtatni szeretne az életén, mert úgy érzi, nem él. Mendez 2020-ban megjelent könyve egy izgalmas coming-of-age sztori, amely a tizenkilenc éves Jesse McCarthy sorsát követi végig, ahogy a saját etnikai és nemi identitásával küzd egy szigorúan vallásos közegben.

Gabriel Krauze: Who They Was

A Booker-díj 2020-as hosszú listáján is szerepelt Gabriel Krauze önéletrajzi könyve, a Who They Was, amely a londoni alvilágot mutatja be. Erőszak, bosszú, hírnév, árulás, börtön – ezek a hívószavai a kötetnek, amely Londonnak egy olyan arcát mutatja be, amit nem igen találni meg az útikönyvekben. A szerző maga is kiszúrta, hogy a könyve bekerült a sorozatba, egy Twitter-posztban írt arról, hogy Carrie az egyik epizódban az ágyában olvassa a kötetet. 

Colson Whitehead: A Nickel-fiúk

A Nickel-fiúk nyitott példányát látjuk az ötödik részben, nem sokkal azelőtt, hogy Miranda és Che összemelegszenek Carrie konyhájában. Whitehead regénye az egyike volt azoknak a könyveknek, amelyeket Sarah Jessica Parker maga választott. A könyv egy fiúk számára fenntartott floridai javítóintézet kegyetlen világát mutatja be, mi ITT írtunk róla.

Holly Whitaker: Quit Like A Woman: The Radical Choice to Not Drink in a Culture Obsessed with Alcohol

Ezt a könyvet Miranda részegen rendeli meg az Amazonról, majd amikor megérkezik, azt hiszi, Charlotte küldte neki. A kötet egyébként kifejezetten feminista szemszögből közelíti meg az alkoholizmus problémáját és nőknek nyújt segítséget a leszokásban.

Még néhány könyv, amely megtalálható a polcokon:

Forrás: Vogue

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

5 könyves érdekesség a 20 éves Szex és New York-sorozatról!

...
Hírek

Candace Bushnell szerint a Szex és New York nem volt feminista

A Szex és New York írója óva intette a nőket attól, hogy a sorozatból vegyenek életvezetési tanácsokat.

...
Szórakozás

December 9-én dupla epizóddal érkezik a Szex és New York folytatása

Már csak pár nap és megérkezik a Szex és New York folytatása, az És egyszer csak. December 9-én már jön is a sorozat az HBO Maxra és az HBO GO-ra.

A hét könyve
Kritika
A korlátlan hatalom torzít és legyalulja a lelkeket
...
Nagy

A Facebook a demokrácia egyik legnagyobb ellensége, mert a csőcselék uralmát biztosítja

Maria Ressa, Nobel-békedíjas újságíró azokhoz szól, akik többé-kevésbé diktatórikus rendszerekben élnek. A demokráciáért való küzdelem erkölcsi kötelessége mindenkinek, a szerző pedig saját élettörténetével példázza, hogy ezt a lehető legkomolyabban gondolja. 

...

Spáh Dávid: Nélkülünk is menne tovább a világ, ez vezet a kiégéshez

...

Babits szerint kispolgár, Ady szerint forradalmár – ez mind Petőfi

...

Mihaszna kanok, mitológiai nők, mindent elsöprő érzelmek a Régimódi történetben [A Szabó Magda-titok 2.]

...

Börtönélmények és álmok is formálták egy sodródó kamasz sorsát Budapesten

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Rofusz Kinga a legjobb tíz között, shortlistre került az Otthon

Az Otthon is versenyben van a BolognaRagazzi Crossmedia Award elnevezésű díjra, amellyel olyan projekteket ismernek el, ahol az alkotók a történeteiket képesek más médiumokra is kiterjeszteni.

...
Gyerekirodalom

Julie Andrews újabb mesekönyvön dolgozik a lányával

A kötetet egy különleges spanyolországi koncert ihlette, amelyet a pandémia idején rendeztek.

...
Gyerekirodalom

Ötven könyv, amelyet minden gyereknek el kellene olvasnia

Nagy-Britanniában egy magazin és egy jótékonysági szervezet összefogott és létrehozott egy ötven könyvből álló listát, amely életkorra lebontva ajánl minden korosztálynak olvasnivalót.

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

“Engem békében neveltek fel” - Lázár Tesók: Jó éjszakát

A Lázár Tesók létének egyik lényege, hogy nem hagyják elveszni azokat az alkotói energiákat, melyeket már nem képesek az Esti Kornél világába injektálni.

...
Szórakozás

Kollár-Klemencz László: Írni az utolsó pillanatig lehet

„Azt hiszem, a novellákban és a regényekben messzebbre juthatok, mint a popzenén keresztül” – mondja Kollár-Klemencz László, aki nemrég új lemezt rögzített kamarazenekarával, hamarosan pedig megint prózaírásba fog majd a tervek szerint. Interjú.

...
Szórakozás

Ferrante, Christie, Stephen King - Ezeket a könyveket olvasd el a 2023-as bemutató előtt!

Idén sem lesz hiány izgalmas feldolgozásokból, mutatjuk milyen könyvadaptációk érkeznek idén a mozikba és a streaming csatornákra.