Ezeket a könyveket olvassa Carrie Bradshaw a Szex és New York folytatásában

Ezeket a könyveket olvassa Carrie Bradshaw a Szex és New York folytatásában

December eleje óta fut a Szex és New York folytatása, az És egyszer csak, amelyben az immár ötvenes éveikben járó hősök magánéletét és baráti viszonyainak alakulását követhetjük végig. A miniszéria utolsó része február 3-án érkezik az HBO GO- ra. Addig is megmutatjuk, milyen könyveket olvasnak az új epizódokban Carrie Bradshaw és barátai.

fk | 2022. január 25. |

Aki hétről hétre követi az És egyszer csak új epizódjait, az biztosan érzékelte, hogy a Szex és New York legújabb részei nem félnek az élet sötétebb, nehezebb oldalát megmutatni. Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) és barátnői többé már nem önmagukat kereső fiatal New York-i szinglik, hanem az ötvenes éveikben járnak és szembe kell nézniük az életközép realitásával: a nem várt veszteségekkel, a testük változásával, a gyerekeik felnövésével, vagy épp azzal, hogy olyan életszakaszba léptek, amikor már nem halogathatják tovább a céljaik és vágyaik megvalósítását.

-

A És egyszer csak komolyságát az is jelzi, hogy nem maradtak ki belőle a könyvek sem. Amellett, hogy Carrie maga is tollat ragad és könyvet ír, itt-ott felbukkannak egyéb olvasnivalók is. Lehet tudni például, hogy a Carrie könyvespolcán látható köteteket a sorozat írói, a színészek, valamint a kellékesek együtt válogatták össze, a munkában Sarah Jessica Parker maga is részt vett.

5 könyves érdekesség a 20 éves Szex és New York-sorozatról!
5 könyves érdekesség a 20 éves Szex és New York-sorozatról!
Tovább olvasok

A színésznő konkrétan minden egyes jelenet előtt választott egy könyvet a gyűjteményből, amit vagy a kezében vagy a táskájában láthatóan magánál tartott. A Vouge összegyűjtötte, hogy pontosan milyen könyvekről van szó:

Miriam Toews: Flight Night

A Nők beszélgetnek és a Minden kis nyamvadt bánatom szerzőjének könyve Carrie táskájában látható, amikor a műtétje után lábadozva fizikoterápiára jár. A Flight Night egy erős nő története. A könyv három generáció életét követi végig, a középpontban a kilencéves Swiv áll, akit nagyanyja nem épp hagyományos módszerekkel nevel. 

Paul Mendez: Rainbow Milk

Ezt a könyvet viszi magával Carrie arra piknikre, amely során Miranda bevallja, hogy radikálisan változtatni szeretne az életén, mert úgy érzi, nem él. Mendez 2020-ban megjelent könyve egy izgalmas coming-of-age sztori, amely a tizenkilenc éves Jesse McCarthy sorsát követi végig, ahogy a saját etnikai és nemi identitásával küzd egy szigorúan vallásos közegben.

Gabriel Krauze: Who They Was

A Booker-díj 2020-as hosszú listáján is szerepelt Gabriel Krauze önéletrajzi könyve, a Who They Was, amely a londoni alvilágot mutatja be. Erőszak, bosszú, hírnév, árulás, börtön – ezek a hívószavai a kötetnek, amely Londonnak egy olyan arcát mutatja be, amit nem igen találni meg az útikönyvekben. A szerző maga is kiszúrta, hogy a könyve bekerült a sorozatba, egy Twitter-posztban írt arról, hogy Carrie az egyik epizódban az ágyában olvassa a kötetet. 

Colson Whitehead: A Nickel-fiúk

A Nickel-fiúk nyitott példányát látjuk az ötödik részben, nem sokkal azelőtt, hogy Miranda és Che összemelegszenek Carrie konyhájában. Whitehead regénye az egyike volt azoknak a könyveknek, amelyeket Sarah Jessica Parker maga választott. A könyv egy fiúk számára fenntartott floridai javítóintézet kegyetlen világát mutatja be, mi ITT írtunk róla.

Holly Whitaker: Quit Like A Woman: The Radical Choice to Not Drink in a Culture Obsessed with Alcohol

Ezt a könyvet Miranda részegen rendeli meg az Amazonról, majd amikor megérkezik, azt hiszi, Charlotte küldte neki. A kötet egyébként kifejezetten feminista szemszögből közelíti meg az alkoholizmus problémáját és nőknek nyújt segítséget a leszokásban.

Még néhány könyv, amely megtalálható a polcokon:

Forrás: Vogue

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

5 könyves érdekesség a 20 éves Szex és New York-sorozatról!

...
Hírek

Candace Bushnell szerint a Szex és New York nem volt feminista

A Szex és New York írója óva intette a nőket attól, hogy a sorozatból vegyenek életvezetési tanácsokat.

...
Szórakozás

December 9-én dupla epizóddal érkezik a Szex és New York folytatása

Már csak pár nap és megérkezik a Szex és New York folytatása, az És egyszer csak. December 9-én már jön is a sorozat az HBO Maxra és az HBO GO-ra.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

A hét könyve
Kritika
A háborúból nincs visszatérés, ez az élet
...
Nagy

John Scalzi: Miért akarna bármi az emberhez hasonlóvá válni?

Miért vesz valaki templomot magának? Segít-e az alkotói válságban a zenélés? Hogyan reagálnának az emberek, ha tényleg megjelenne az igazi mesterséges intelligencia? John Scalzival, a Könyvfesztivál díszvendégével beszélgettünk. Interjú.

...

Ürge-Vorsatz Diána: Tévút, ahogy a nagy cégek áttolják a felelősséget a fogyasztókra / Mi van, ha megmentjük a világot?

...

Benedek Ágota felboncolt teste és az irodalmi striciskedés

...

Visky András: A valóságot a fikció és a képzelet révén ismerjük meg

...

Ha beérek Zalába, veszek egy nagy levegőt - itthon vagyok [SÁNTAKUTYA]

...

Robert Capa: magyar fotósból lett a világ szeme [PODCAST]

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Könyv vagy Fortnite – kell-e egyáltalán a „vagy”?

Az alfa generáció tagjai olyan világban élnek, ahol a vizualitás minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kap. Vajon a könyvek és azok vizualitása mit tud adni ennek a korosztálynak?

...
Gyerekirodalom

Hétlábú paripák és jó boszorkányok bújnak elő Zalka Csenge Virág mesekönyvéből

Olvass bele Zalka Csenge Virág csodálatos meseválogatásába!

...
Gyerekirodalom

Kelta kincsvadászattal folytatódhatnak Mikó Csaba balatoni kalandjai

Egy hajó megmentése, valójában egy igazi nyomozás áll Mikó Csaba balatoni kalandregényének középpontjában. A Lukrécia megmentése új könyv, szerzője ugyanakkor már jó húsz éve papírra vetette. De milyen kötődése van az írónak a Balatonhoz, és hogyan tér vissza Gergő és Zsófi a folytatásban? Mikó Csabát kérdeztük.

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Lídiák és megtöltésre váró üres kötetek – A Véletlenül írtam egy könyvet forgatásán jártunk

Magyarok készítenek filmet a holland sikerkönyvből, amely egyszerre szól az írás csodájáról és a gyász intenzív feldolgozásáról. A Véletlenül írtam egy könyvet budapesti forgatásán jártunk, ahol kiderült, mire vágyott egész életében Zsurzs Kati, és mit tanult az írásról a rendező Lakos Nóra.

...
Szórakozás

A kamaszkor-bestseller, ami inspirálta a Barbie-mozit, és a Kenergia legfontosabb kötete

Egy lovakról szóló album, egy eladási listákat vezető nonfiction és egy cameokötet. Utánajártunk a Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült Greta Gerwig-opusz könyves vonatkozásainak.

...
Nagy

Oppenheimernek két szerelme volt, az atombombával megváltoztatta a történelem menetét

Christopher Nolan egy közel három évtizeden át íródó, hétszáz oldalnál is hosszabb életrajzi kötet felhasználásával készítette el Oppenheimer című háromórás, friss moziját. A film világpremierjének napján bemutatjuk a forgatókönyvhez felhasznált biográfiát.