Ezeket a könyveket olvassa Carrie Bradshaw a Szex és New York folytatásában

Ezeket a könyveket olvassa Carrie Bradshaw a Szex és New York folytatásában

December eleje óta fut a Szex és New York folytatása, az És egyszer csak, amelyben az immár ötvenes éveikben járó hősök magánéletét és baráti viszonyainak alakulását követhetjük végig. A miniszéria utolsó része február 3-án érkezik az HBO GO- ra. Addig is megmutatjuk, milyen könyveket olvasnak az új epizódokban Carrie Bradshaw és barátai.

fk | 2022. január 25. |

Aki hétről hétre követi az És egyszer csak új epizódjait, az biztosan érzékelte, hogy a Szex és New York legújabb részei nem félnek az élet sötétebb, nehezebb oldalát megmutatni. Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) és barátnői többé már nem önmagukat kereső fiatal New York-i szinglik, hanem az ötvenes éveikben járnak és szembe kell nézniük az életközép realitásával: a nem várt veszteségekkel, a testük változásával, a gyerekeik felnövésével, vagy épp azzal, hogy olyan életszakaszba léptek, amikor már nem halogathatják tovább a céljaik és vágyaik megvalósítását.

-

A És egyszer csak komolyságát az is jelzi, hogy nem maradtak ki belőle a könyvek sem. Amellett, hogy Carrie maga is tollat ragad és könyvet ír, itt-ott felbukkannak egyéb olvasnivalók is. Lehet tudni például, hogy a Carrie könyvespolcán látható köteteket a sorozat írói, a színészek, valamint a kellékesek együtt válogatták össze, a munkában Sarah Jessica Parker maga is részt vett.

5 könyves érdekesség a 20 éves Szex és New York-sorozatról!
5 könyves érdekesség a 20 éves Szex és New York-sorozatról!
Tovább olvasok

A színésznő konkrétan minden egyes jelenet előtt választott egy könyvet a gyűjteményből, amit vagy a kezében vagy a táskájában láthatóan magánál tartott. A Vouge összegyűjtötte, hogy pontosan milyen könyvekről van szó:

Miriam Toews: Flight Night

A Nők beszélgetnek és a Minden kis nyamvadt bánatom szerzőjének könyve Carrie táskájában látható, amikor a műtétje után lábadozva fizikoterápiára jár. A Flight Night egy erős nő története. A könyv három generáció életét követi végig, a középpontban a kilencéves Swiv áll, akit nagyanyja nem épp hagyományos módszerekkel nevel. 

Paul Mendez: Rainbow Milk

Ezt a könyvet viszi magával Carrie arra piknikre, amely során Miranda bevallja, hogy radikálisan változtatni szeretne az életén, mert úgy érzi, nem él. Mendez 2020-ban megjelent könyve egy izgalmas coming-of-age sztori, amely a tizenkilenc éves Jesse McCarthy sorsát követi végig, ahogy a saját etnikai és nemi identitásával küzd egy szigorúan vallásos közegben.

Gabriel Krauze: Who They Was

A Booker-díj 2020-as hosszú listáján is szerepelt Gabriel Krauze önéletrajzi könyve, a Who They Was, amely a londoni alvilágot mutatja be. Erőszak, bosszú, hírnév, árulás, börtön – ezek a hívószavai a kötetnek, amely Londonnak egy olyan arcát mutatja be, amit nem igen találni meg az útikönyvekben. A szerző maga is kiszúrta, hogy a könyve bekerült a sorozatba, egy Twitter-posztban írt arról, hogy Carrie az egyik epizódban az ágyában olvassa a kötetet. 

Colson Whitehead: A Nickel-fiúk

A Nickel-fiúk nyitott példányát látjuk az ötödik részben, nem sokkal azelőtt, hogy Miranda és Che összemelegszenek Carrie konyhájában. Whitehead regénye az egyike volt azoknak a könyveknek, amelyeket Sarah Jessica Parker maga választott. A könyv egy fiúk számára fenntartott floridai javítóintézet kegyetlen világát mutatja be, mi ITT írtunk róla.

Holly Whitaker: Quit Like A Woman: The Radical Choice to Not Drink in a Culture Obsessed with Alcohol

Ezt a könyvet Miranda részegen rendeli meg az Amazonról, majd amikor megérkezik, azt hiszi, Charlotte küldte neki. A kötet egyébként kifejezetten feminista szemszögből közelíti meg az alkoholizmus problémáját és nőknek nyújt segítséget a leszokásban.

Még néhány könyv, amely megtalálható a polcokon:

Forrás: Vogue

Hírlevél feliratkozás

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

5 könyves érdekesség a 20 éves Szex és New York-sorozatról!

...
Hírek

Candace Bushnell szerint a Szex és New York nem volt feminista

A Szex és New York írója óva intette a nőket attól, hogy a sorozatból vegyenek életvezetési tanácsokat.

...
Szórakozás

December 9-én dupla epizóddal érkezik a Szex és New York folytatása

Már csak pár nap és megérkezik a Szex és New York folytatása, az És egyszer csak. December 9-én már jön is a sorozat az HBO Maxra és az HBO GO-ra.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Daniel Kehlmann szerint itt az idő, hogy megijedjünk az AI-tól

Az író a Guardiannek írt véleménycikkben hívta fel a figyelmet az AI szélsebes fejlődésének következményeire.

...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

A hét könyve
Kritika
Sherlock Holmes, a holokauszt és egy papagáj is befért Michael Chabon nyári krimijébe
...
Podcast

Karrierista nők: divathóbort vagy gazdasági kényszer? [Budapesti nők]

A századforduló környékén Budapesten is egy új nőtípus felbukkanása borzolta a kedélyeket: ő volt a New Woman, aki már nem elégedett meg azzal a térrel, amit a férfiak által húzott korlátok hagytak neki. Podcast.

...

Szabályok szövevényes hálózatában telt az úrinő élete [Budapesti nők]

...

Bojti Andrea: Transzgenerációsan gyógyulunk [Podcast]

...

A jó feleség egyszerűen jó menedzser, mindent kézben tart [Budapesti nők]

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Billie Eilish esti mesét olvas egy gyerekcsatornán

A legújabb sztár, aki egy gyerektévén mesél a kicsiknek, Billie Eilish énekesnő. Méghozzá egy jávorszarvasról.

...
Gyerekirodalom

Otthonuk megmentéséért szövetkezik az ork, a troll és egy undok elf – Olvass bele!

Bartók Imre első ifjúsági regénye mesebeli vidékre kalauzolja olvasóit. De mi történik, ha az orkok, trollok, elfek és a többi varázslatos lény otthona, Dlöf veszélybe kerül?

...
Gyerekirodalom

Mi lehet izgalmasabb, mint a nyár a Balatonon? – 10 gyerekkönyv a kedvenc tavunkról

Gyerekeknek való olvasmányokat ajánlunk, ha nemcsak mártóznátok a vízben, hanem a Balaton partján könyveket is olvasnátok a tóról.

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

Újravágták az új Amerika Kapitány előzetesét a Trump elleni merénylet után

A Marvel közzétette az Amerika Kapitány: Szép új világ trailerének frissített változatát. Az átdolgozott verzióból azonban kimaradt az a jelenet, amelyben Isaiah Bradley Ross elnökre támad. Könnyen lehet, hogy mindennek a Donald Trump elleni merénylethez van köze.

...
Szórakozás

Madonna adott tanácsot a Deadpool & Rozsomák stábjának

Csütörtökön érkezik a mozikba a Deadpool & Rozsomák, a Marvel-univerzum régóta várt dobása, amiben Madonna ikonikus slágere, az 1989-es Like a Prayer is felhangzik. 

...
Szórakozás

Ki ez az izgalmas női karakter a Deadpool & Rozsomákban?

A Deadpool & Rozsomákot csütörtöktől vetítik a mozik, a legújabb trailerben pedig felbukkan egy szereplő, ami miatt a film még érdekesebb lehet. Kicsoda X-23 és vajon mit készít elő a filmbeli jelenléte?