Igaz történeteken keresztül mesél a szexualitásról a Három nő-sorozat

Sorozat készül Lisa Taddeo bestsellérből, amelyben három nő mesél őszintén a szexuális életéről. Mutatjuk az előzetesét!

fk | 2022. július 14. |
Lisa Taddeo
Három nő
N. Kiss Zsuzsa, Athenaum, 2019, 352 oldal
Lisa Taddeo: Három nő könyv

Szexualitásról, szenvedélyről és a vágy sérülékenységéről mesél Lisa Taddeo három évvel ezelőtt megjelent könyve, a Három nő, amely pillanatok alatt bestseller lett annak idején, és amelynek már készülőben van az adaptációja. A könyv nem regény, hanem non-fiction, amely elsősorban őszintesége és nyíltsága miatt ment nagyot: három amerikai nő szexuális életét ismerhetjük meg belőle. A szerző arra tett kísérletet, hogy bemutassa, hogyan is működik valójában a vágy a nőkben, és hogyan működnek a modern párkapcsolatok.

Az első nő, akit megismerünk, az indianai kertvárosban élő Lina. Ő kétgyermekes háziasszony, tízéves házassága kihűlt, napjai azzal telnek, hogy főz és takarít a férjére, aki nem hajlandó szájon csókolni, mert úgymond viszolyog az érzettől. Lina elszörnyed, amikor a házassági tanácsadója a férjének ad igazat. A szeretetmegvonástól pánikrohamai vannak. Egy nap azonban viszonyt kezd régi szerelmével, és a kapcsolatnak teljesen a hatása alá kerül. A második nő az Észak-Dakotában lakó Maggie. Ő még csak tizenhét éves, amikor megértő társra talál nős angoltanárában. Bizalmas üzenetváltásaik titkos viszonyhoz vezetnek. A férfi azonban szakít vele, Maggie pedig – amikor megtudja, hogy a férfi az Év Tanára lett – bíróság előtt tárja fel, mi történt vele. A harmadik nő, Sloane pedig egy sikeres étterem tulajdonosa. Boldog házasságban él egy olyan férfival, aki szereti nézni, amikor ő más férfiakkal és nőkkel szexel. A férje választ partnert neki vagy egy hármashoz, ő pedig gondoskodik arról, hogy mindenki elégedett legyen. De aztán egy nap megkérdőjeleződik benne, hogy ezek az alkalmak mennyiben alakulnak az ő vágyai szerint.

A három nő története most sorozatként kerül a képernyőkre. Az adaptáció egyik executive producere maga az író, Lisa Taddeo. Az első két részt Louise Friedberg rendezi. Nemcsak a történet, hanem a szereposztás is izgalmas: Shailene Woodley, Gabrielle Creevy, Betty Gilpin, DeWanda Wise és Blair Underwood is látható majd az adaptációban, amelynek az első évadához már meg is érkezett az előzetes:

Forrás: Vanity Fair

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Titkos szex, Knausgård szelleme és egy pellengérre állított gyerekkönyv - Megnéztük a Szerelem és anarchia második évadát

A Szerelem és anarchia a második évadban is hozza, amit a címben ígér, és talán az eddigieknél is mélyebbre merül a könyvkiadás bugyraiba.

...
Könyvtavasz

Emily Ratajkowski könyve útkeresés a szexualitás, a hatalom és a feminizmus labirintusában

A modell, színésznő és politikai aktivista Emily Ratajkowski A testem című könyvéből megtudhatjuk, hogyan változott a gondolkodása arról, miként válnak árucikké a nők a nyugati kultúrában. Olvass bele!

...
Szórakozás

Ezeket a könyveket olvassa Carrie Bradshaw a Szex és New York folytatásában

December eleje óta fut a Szex és New York folytatása, az És egyszer csak, amelyben az immár ötvenes éveikben járó hősök magánéletét követhetjük végig. Összeszedtük, milyen könyveket olvasnak az új epizódokban Carrie Bradshaw és barátai.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

Természetesen olvasok
...
Zöld

Peter Attia: a ránk leselkedő betegségek az apokalipszis lovasai

...
Zöld

Orvos-Tóth Noémi könyvével van tele egy horvát könyvesbolt kirakata

...
Zöld

Az ír nomádok meséiben a pitypang napként ragyog

...
Zöld

A Meta dezinformáció elleni csapatot állít fel az EU-s választás idejére

...
Zöld

Darwin bele sem olvasott a neki dedikált Marx-kötetbe

...
Zöld

Az isteneknek szánt fohászt őriz a legrégibb vaszkón nyelvű felirat

...
Zöld

Tányérunkon a változás - a konyhádban is törődhetsz a bolygóval

...
Zöld

Az apák új nemzedéke szívvel-lélekkel vesz részt a gyermeknevelésben

...
Zöld

Darwin hatalmas könyvtára már online is elérhető

A hét könyve
Kritika
Alan Moore tálalásában a képregényiparnak átható ondószaga van
...
Zöld

Megjavítani azt, ami elromlott: a szemlélet, amit újra meg kell tanulnunk // Repair

Litkai Gergely podcastsorozatának témája ez alkalommal a Repair - Hogyan hozhatjuk rendbe az elromlott tárgyakat, kapcsolatainkat és társadalmunkat című kötet, amiről a szerzővel, Szvetelszky Zsuzsanna szociálpszichológussal beszélgettek.

Évente több száz új gyerekkönyv jelenik meg a piacon, ekkora választékban pedig még egy rutinos szülő is könnyen elveszítheti olykor a fonalat. Keresd a Bookline Kids apró pecsétjével ellátott cikkeket, és ismerd meg a legszerethetőbb új gyerekkönyveket!

Nógrádi Gábor ifjúsági regényében Jézus képzeletbeli kamaszkora tárul fel

...

Kiss Ottó új gyerekkönyvében egy ovis macibarátságé a főszerep

...

Marék Veronika karácsonyi története valódi mestermese

...

A gyerekek a legfontosabbak a világon! – Maria Montessori tudása ma is érvényes

...