Olivia Harris fotóalbuma megmutatja, hogyan éltünk az első hullám alatt

Olivia Harris fotóalbuma megmutatja, hogyan éltünk az első hullám alatt

Olivia Harris fotós megörökítette, hogyan változott az életformánk a pandémia hatására. Az első lezárások alatt, az Egyesült Királyságban készültek a képek, amelyek most albumba rendezve megjelentek. 

fk | 2021. november 16. |

Ahogy az sok fotóssal történt, úgy Olivia Harrisnek is abba kellett hagynia a munkáját a járvány első hulláma miatt elrendelt lockdown alatt, 2020 márciusában. A fotós, aki egyébként olyan magazinoknak dolgozik, mint a Time, a New York Times, vagy a Guardian, éppen ezért a londoni utcákon nézett körül, hogy új inspirációs forrás után kutasson. A furcsa időszakban, amikor minden más szünetelt, végül egy új projektbe fogott: a lezárások alatti életet kezdte el fotózni. Ebből született meg a Days on Repeat című kötet.

A képek azt a különös, már-már szürreális időszakot ragadják meg, amikor a kezdeti pánik után valami új kezdett el kibontakozni. „Csodálatos volt látni, hogy az embereket hogyan hozta össze az, hogy távol voltak egymástól. Úgy éreztem, ez egy egyedi, futó pillanat, amit meg akarok örökíteni” – nyilatkozta a fotós.

Ahogy nézi az ember a képeket, szinte nosztalgiája támad az első lezárások időszaka után. A fotóválogatás megmutatja, hogyan éltünk elszigetelve egymástól: az albumban láthatunk egyedi home office-megoldásokat, lépcsőn ülős, távolságtartós összejöveteleket és utcai koncertet is.

A fotók egyszerűen készültek. Harris minden nap egy órára ment ki, hogy biciklire pattanva körbejárja a várost és téma után kutasson. A terve az volt, hogy mindenféle emberek szerepeljenek a képeken és a lehető legtöbbféle lockdown-tapasztalatot kapja el. Harris célja az volt, hogy dokumentálja ezt az időszakot, és hogy megmutassa, hogyan tartottak össze az emberek ezekben a nehéz időkben. A képeiben tükröződnek a karantén-élet örömei, nehézségei és az abszurditásai is.

Fotókért KATT IDE:

(Forrás)

Kapcsolódó cikkek
...
Kritika

Michel Houellebecq nem egy mém, a karantén meg nem katasztrófafilm

Érdemes jobban megismerni vagy megérteni Michel Houellebecq írót? Ez a kérdés foglalkoztatott az új Houellebecq-kötet, az Intervenciók 2020 olvasása közben.

...
Hírek

David Attenborough elmeséli, mi történt a természettel, míg mi karanténban ültünk

Kedvenc természetudósunk ismét arra figyelmeztet, hogy a természet egyébként milyen jól ellenne nélkülünk.

...
Nagy

5 könyv a karanténban töltött évünkről

Egy éve már, hogy az életünk maga lett a valóra vált disztópia. A koronavírus-járvány sok változást hozott magával ebben az időszakban, a karanténban töltött hónapok pedig az irodalomra is hatással voltak. Most öt olyan kötetet ajánlunk, amely a covid nélkül nem született volna meg.

...

Kleinheincz Csilla: Nem akartam a mágiával elvenni az olvasótól a valóságos megoldásokat

...

Szabó Magda egész életében hitt a nagy történetekben

...

Závada Péter: A szövegekbe visszavonulás is politika

...

Pál Sándor Attila: Kiküldtek a József Attila-óráról, mert fantasyt olvastam

Olvass!
...
Könyvtavasz

A rejtélyes amulett szabad utat nyit egy párhuzamos valóságba

A Lapozz és Parázz!-sorozat legújabb kötetének története ezúttal párhuzamos világokban játszódik. Olvass bele Holden Rose regényébe!

...
Beleolvasó

Milbacher Róbert nagyanyjának élettörténetét írta meg a halálos ágyától gyerekkoráig

 A Keserű víz Milbacher Róbert eddigi legszemélyesebb és legkatartikusabb könyve. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Nádasdy Ádám sokat hordta az irháját keresztül-kasul a városon, sosem telt be vele

Nádasdy Ádám visszaemlékezéseiben feltárul egy határokon átívelő, szerteágazó családtörténet, és az, hogy milyen volt felnőni egy soknyelvű, többkultúrájú családban a szürke ötvenes években. Olvass bele!

...
Nagy

Tóth Krisztina: A mesterséges intelligencia soha nem helyettesítheti az emberi alkotást

Bemutatták Tóth Krisztina új, Ahonnan látni az eget című kötetét. A novellák az elmúlt öt év lenyomatai, olyan aktualitásokra reflektálnak, mint hogy milyen helyzetben vannak a melegek, hogyan írnak majd az írók a jövőben, vagy elveheti-e a művészek munkáját a mesterséges intelligencia. 

Szerzőink

...
Sándor Anna

Kleinheincz Csilla: Nem akartam a mágiával elvenni az olvasótól a valóságos megoldásokat

...
Kolozsi Orsolya

Kafkánál a valóság az igazi rémálom, az élet pedig maga a reménytelenség

...
Sándor Anna

A Tél Szokcsóban nem a beteljesülés regénye, hanem az áthidalhatatlan távolságoké