Olivia Harris fotóalbuma megmutatja, hogyan éltünk az első hullám alatt

Olivia Harris fotóalbuma megmutatja, hogyan éltünk az első hullám alatt

Olivia Harris fotós megörökítette, hogyan változott az életformánk a pandémia hatására. Az első lezárások alatt, az Egyesült Királyságban készültek a képek, amelyek most albumba rendezve megjelentek. 

fk | 2021. november 16. |

Ahogy az sok fotóssal történt, úgy Olivia Harrisnek is abba kellett hagynia a munkáját a járvány első hulláma miatt elrendelt lockdown alatt, 2020 márciusában. A fotós, aki egyébként olyan magazinoknak dolgozik, mint a Time, a New York Times, vagy a Guardian, éppen ezért a londoni utcákon nézett körül, hogy új inspirációs forrás után kutasson. A furcsa időszakban, amikor minden más szünetelt, végül egy új projektbe fogott: a lezárások alatti életet kezdte el fotózni. Ebből született meg a Days on Repeat című kötet.

A képek azt a különös, már-már szürreális időszakot ragadják meg, amikor a kezdeti pánik után valami új kezdett el kibontakozni. „Csodálatos volt látni, hogy az embereket hogyan hozta össze az, hogy távol voltak egymástól. Úgy éreztem, ez egy egyedi, futó pillanat, amit meg akarok örökíteni” – nyilatkozta a fotós.

Ahogy nézi az ember a képeket, szinte nosztalgiája támad az első lezárások időszaka után. A fotóválogatás megmutatja, hogyan éltünk elszigetelve egymástól: az albumban láthatunk egyedi home office-megoldásokat, lépcsőn ülős, távolságtartós összejöveteleket és utcai koncertet is.

A fotók egyszerűen készültek. Harris minden nap egy órára ment ki, hogy biciklire pattanva körbejárja a várost és téma után kutasson. A terve az volt, hogy mindenféle emberek szerepeljenek a képeken és a lehető legtöbbféle lockdown-tapasztalatot kapja el. Harris célja az volt, hogy dokumentálja ezt az időszakot, és hogy megmutassa, hogyan tartottak össze az emberek ezekben a nehéz időkben. A képeiben tükröződnek a karantén-élet örömei, nehézségei és az abszurditásai is.

Fotókért KATT IDE:

(Forrás)

Kapcsolódó cikkek
...
Kritika

Michel Houellebecq nem egy mém, a karantén meg nem katasztrófafilm

Érdemes jobban megismerni vagy megérteni Michel Houellebecq írót? Ez a kérdés foglalkoztatott az új Houellebecq-kötet, az Intervenciók 2020 olvasása közben.

...
Hírek

David Attenborough elmeséli, mi történt a természettel, míg mi karanténban ültünk

Kedvenc természetudósunk ismét arra figyelmeztet, hogy a természet egyébként milyen jól ellenne nélkülünk.

...
Nagy

5 könyv a karanténban töltött évünkről

Egy éve már, hogy az életünk maga lett a valóra vált disztópia. A koronavírus-járvány sok változást hozott magával ebben az időszakban, a karanténban töltött hónapok pedig az irodalomra is hatással voltak. Most öt olyan kötetet ajánlunk, amely a covid nélkül nem született volna meg.

...

Az Abigél a háború, a veszteség és a konspiráció regénye is [A Szabó Magda-titok 1.]

...

Tíz példamutató nő, tíz kiváló szakmai életút - Ezeket tanultam a Túl a plafonon beszélgetéseiből

...

Harry Potter vs. Jókai: a kötelezőkről szóló vitát nem lehet ennyire leegyszerűsíteni

...

Miért nem kapnak díjakat a női írók?

Olvass!
...
Beleolvasó

A videójátékok világa segít elmenekülni a valóság elől

Gabrielle Zevin regénye, a Világépítők egyrészt óda a videójátékok aranykorához; másrészt két ember története, akik introvertált személyiségük korlátait leküzdve igyekeznek felfedezni a szerelem és a szeretet különböző formáit. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Szürke Ember többé már nem számít hasznos eszköznek, így ki kell iktatni

Mark Greaney első regénye a megjelenését követően azonnal bestseller lett, és számos folytatás követte, melyekkel korunk egyik legnépszerűbb thrillerszerzőjévé vált. A Szürke Emberből készült a Netflix eddigi legdrágább, 200 millió dolláros költségvetéssel bíró filmje Ryan Gosling főszereplésével. Olvass bele!

...
Beleolvasó

"Látod? Látod? Látod? Bölcső. Macskabölcső!" [Vonnegut100]

Száz éve született Kurt Vonnegut, akinek könyveit kultikus rajongás övezi mind a mai napig. Nincs ez másként az eredetileg 1963-ban megjelent Macskabölcsővel sem, amely olvasók egész generációjában hagyott kitörölhetetlen nyomot. Olvass bele!

...
Nagy

2022 legjobb könyvei: 50-41.

Az év vége a számvetés ideje, így teszünk mi is: novemberben húztunk egy határt, és elkezdtük összegyűjteni a kedvenc olvasmányainkat. Szépirodalmi listánk szubjektív, és csak azokból válogattunk, amelyeket olvastunk, és amelyek megérintettek, felráztak, elgondolkodtattak, megnevettettek, megleptek minket. Így olvastunk mi 2022-ben.

Szerzőink

...
Benedek Márton

Az egykori irodalmi botrányhős bámulatosan burjánzó trilógiát írt a komplett francia társadalomról és undergroundról

...
Könyves Magazin

Debbie Harry a '70-es évek New Yorkjának lázadásából emelkedett ki

...
Valuska László

Ai Weiwei a kínai kommunisták miatt műalkotássá vált