Titkok, múlt, harag és függőség – A felejtés útján

Titkok, múlt, harag és függőség – A felejtés útján

Marilyn Miller, a népszerű sikerszerző ismét megdobogtatja a női olvasók szívét szenvedélyes, érzelmekben és fordulatokban gazdag történetével. Mutatunk belőle egy részletet!

Könyves Magazin | 2021. június 18. |

Nathaniel Roarknak kemény múltja van. Évekkel ezelőtt hátat fordított a régi életének, de az őt üldöző démonok még ma is kísértik. A tetovált külső komoly sebeket takar, amelyek újra felszakadnak azon a napon, amikor belép az életébe Rhea Archer.
A múlt testet ölt a titokzatos lányban, és kezdetét veszi egy izgalmas játék, amelyben nincsenek szabályok.

Rhea sokáig küzd a pimasz megbízója iránt érzett vonzalma ellen. De ugyan ki tudna egy olyan férfinak ellenállni, aki a pillantásával képes a lelked mélyére látni? Rhea kockáztat, mert meglátja a kemény külső mögött a férfit, aki nem csak tetkó és izom. Sokkal több.
Összemosódik múlt és jelen, veszélybe kerül a törékeny jövő.

Marilyn Miller
A felejtés útján
Álomgyár Kiadó, 2021, 423 oldal
-

Marilyn Miller: A felejtés útján

Prológus

Egy ember soha sem az, aminek látszik. Egy test. Egy tökéletes burok, ami mögé ki kell érdemelni a bebocsátást. 

Csak nézed őt. Magával ragad és elsodor. Nem tudod, mennyi emléket rejt a mosolya, mennyi elmúlást suttog a tekintete, mennyi könnyet szívott fel a bőre. Nem tudod mit tett, mi van mögötte, ahogy azt sem tudod, mi vár rá. Csak őt látod. Vágysz rá és akarod.

Én sem tudtam mi vár rám, de akartam. Mindennél jobban. 

Elértem. Megkaptam. 

Habár keményen meg kellett küzdenem érte. Feladtam egy embert, hogy valaki más legyek. Talán az voltam én, ő tett azzá, aki most vagyok. Emelkedtem és zuhantam. Kúsztam a sárban. Ütöttek és nem kérdeztek. Akarat szállt szembe az engedelmességgel. Nem voltam ember, csak egy gép, akit egy dolog hajt. Emberré válni. Olyan emberré, akire mindig szüksége lesz. Én leszek a pajzs, ami megvédi. A napfény, ami beragyogja életének legsötétebb napjait. Szél leszek, ami kisöpri az életéből a könnyeket. Annyira jó akartam lenni neki. Pontosan olyan jó, mint ő nekem.

Végül nem lettem. 

Hiába a sok áldozat, hiába minden, végül mégiscsak gép maradtam, aki nem érez, nem szeret, és nem remél. Nem lehettem az a férfi, aki boldoggá teszi. Nem lehettem az, akire vágyott, és nem kaptam meg azt, amire én vágytam. 

Elveszítettem. 

A lelkem darabokra hullott, aminek darabjai a lábam alatt ropognak. Minden egyes nap megtaposom, hogy érezzem, még ember vagyok.

Azt hittem ezek a darabok lassan elenyésznek, hogy soha többé nem lesz már egész. 

Tévedtem.

Ez a test újra életre kelt, és ez a szív újra érezni kezdett azon a napon, amikor Ő ismét belépett az életembe...

Nathaniel

Ahogy belépek a terembe, néhány szem azonnal rám szegeződik. Főleg a pultos csajé, aki alig várja, hogy végre benyúljak a bugyijába. De nem teszem. Szó szerint két alkalmazottamat basztam már így el. Mindkettő annyira ácsingózott a farkam után, hogy végül megkapták. Dugtunk egy párszor. Jó volt. Sőt! Több a jónál. A nők rendszerint túlkombinálják a dolgot. Egyszerűen nem tudnak különbséget tenni testiség és érzelmek között. Úgy gondolom, attól még lehet jó a szex és működhet a kémia két ember között, ha nem szeretik egymást. A szerelem csak bonyolítja a dolgokat. Mindig.

– Jó reggelt, Nathaniel! – Csicsergi a kis barna a pult mögött. Ha most elé állnék, és azt mondanám, térdelj le, megtenné. Szó nélkül. Azonban nem mondom. Csak ennyit. 

– Jó reggelt, Emily. 

Bemegyek a pult mögé, kiveszek a hűtőből egy izotóniás italt, majd újra felé fordulok.

Egy ideig bámul, akár egy felfalni való húst, végül megszólal.

– Az asztalodra tettem a múlt havi jelentést. 

– Köszönöm – válaszolom kurtán.

– Akarod, hogy megmutassam?

– Az asztalomat? – Kérdezem felvont szemöldökkel, mire felkuncog. Persze, hogy nem. A kis Emily mást szeretne mutatni nekem. 

– A jelentést. Hátha nem egyértelmű valami. Ha lenne kérdésed…

Elé állok, majd a pultra teszem a kezemben lévő üveget. 

Felnéz rám, a tekintete annyi mindenről mesél.

Vágyról, izgalomról, olyan dolgokról, amikhez nagy kedvem lenne nekem is. De nem fogom gerincre vágni akkor sem, inkább előveszem a flegma stílusomat, azt úgy sem szeretik a nők.  

– Tudok olvasni. Te tudsz írni. Igaz?

– Igen. 

– Akkor végeztünk. Ha szükségem lesz rád, hívlak. 

– Rendben – suttogja remegő hangon. Miközben magamhoz veszem az üveget, azon tanakodom, vajon nedves a puncija? Csak bugyijába kellene nyúlnom, és máris megkapnám a választ. Mert, ahogy engem méreget, ahogy a száját harapdálja, biztos vagyok benne, hogy igen. Lenézek rá, egyenesen a mellei közé, amik nyálcsorgatóan hívogatnak.  

Baszd meg, Emily! A farkam tökéletesen illene az ikreid közé. 

Megharapom a szám belsejét, majd előveszem a kártyát és bemegyek a terembe, még mielőtt meggondolom magam az ikrekkel kapcsolatban. Jobb oldalon van az irodám, amiből egy kisebb zuhanyzó nyílik. A góré az góré még egy konditeremben is, így természetes, hogy jár neki a külön zuhanyzó, mindenféle extrákkal. Diadalittas mosolyra húzódik a szám, ha eszembe jut, mennyi nyögést nyeltek már el a zuhanykabin falai. 

A külön iroda bizony kiváltság...

Ledobom a táskámat, majd átöltözöm. Lesz ma két edzésem, plusz benéz hozzám az öcsém is, Dylan, aki legalább úgy falja a nőket, ahogy én. Bár, az ok más nála, és más nálam. 

Dylan az én szöges ellentétem, mégis sok mindenben hasonlítunk. Amíg én testépítéssel foglalkozom, addig ő modellkedik. Furcsálltam eme ambícióját, de elfogadom. Mellette MMA-zik. Na, ezt kevésbé, mivel illegálisan csinálja. Mintha két elcseszett ember küzdene benne. Egy harcos, aki győzni akar, és egy selyemfiú, aki illegetni akarja magát. Mint mondtam: pro és kontra. 

Ahogy átveszem az edzőcuccomat, kimegyek a terembe, hogy melegítsek egy kicsit. Az edzés nálam nem csak életforma. Inkább azt mondanám: létforma. Szükségem van arra a fáradtságra, amit adni tud, de leginkább arra, hogy kiadjam a bennem lévő feszültséget.

Nos igen, vannak olyan gondok, amiket még a nők sem tudnak feledtetni.

– Szia, Nathaniel! 

– Hello!

Köszön rám két csaj egyszerre, akik az ellipszis tréneren formálják az alakjukat. 

– Hölgyeim! – Tisztelettudóan feléjük bólintok, mire összenevetnek.

Kapcsolódó cikkek
...
Beleolvasó

Mennyire számítanak a belső értékeink egy olyan világban, ahol mindenki a külsőségek rabja?

Baráth Viktória új könyve megmutatja, hogy mindenkinek szüksége van arra a mai rohanó világban, hogy meglássuk az igaz és tiszta érzelmeket egymás szemében. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Rejtélyes Rio

R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt író új regényfolyamában a Caroline Wood-sorozatban a nagy sikerű Barcelona, Barcelona és folytatása, a Róma, Róma regényekből megismert lány krimibe illő, de a romantikát sem nélkülöző kalandjait olvashatjuk, a helyszín pedig ezúttal Rio. Mutatunk egy részletet a könyvből!

...
Beleolvasó

A vasárnap délutánok lélektana

Válás, gyerekek, munka és a közelgő negyedik X... a hétköznapok mókuskerekében Zsuzsi igyekszik újra megtalálni magát és most kapott egy második esélyt, mégpedig az egyszerűbb, lassúbb, őszintébb létezésre, ahol minden nap a vasárnap ígéretét hordozza magában. Vajon tud-e élni a lehetőséggel? Megtalálja-e új hivatását, megkapja-e gyerekei bocsánatát, az új szerelmet? Olvass bele Papp Diána új könyvébe!

Hírek
...
Hírek

Rendeld meg a 100 oldalas Esterházy-különszámot és az Ottlik-másolatot!

...
Nagy

Göncz Árpád így emlékezett meg A Gyűrűk Ura másik fordítójáról

...
Hírek

Hazatértek az első filmfelvételek, amik 125 éve Magyarországon készültek

...
Hírek

Látványos és kiadós új előzetest kapott a Dűne

...
Szívünk rajta

Berg Judit már gyerekkorában fantasztikus történetekkel szórakoztatta magát

...
Nagy

Négy könyv, amelyben túlélők meséltek Auschwitzról

...
Beleolvasó

Vámos Miklós: Élni arany. Olvasni ezüst. Írni ötvözet

...
Hírek

Ősszel már színházban is láthatjuk a Holtversenyt

...
Hírek

Művészetek völgye, Szindbád nyomában és a Margitsziget felfedezése [PROGRAMAJÁNLÓ]

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Göncz Árpád így emlékezett meg A Gyűrűk Ura másik fordítójáról

A Gyűrűk Urát eredetileg Réz Ádám kezdte fordítani, viszont befejezni már nem tudta, halála után Göncz Árpád vette át tőle. 1986-ban, amikor Réz 60 éves lett volna, Göncz Árpád így emlékezett meg róla. Cikkünk az Arcanum Digitális Könyvtár segítségével készült el.

...
Nagy

Csányi Vilmos: Az emberiség magába révedt, de ez el fog múlni gyorsan

Az emberiségnek fontos lenne, hogy találjon egy nagy közös pozitív célt – vallja Csányi Vilmos. A Széchenyi-díjas etológussal a hiedelmek pozitív szerepéről, a járványt övező információhiányról és az érzelmi alapú döntésekről beszélgettünk.

...
Nagy

Hamisított tündérregény: így írtak Tolkienről a kádári Magyarországon

Negyven éve jelent meg magyarul A Gyűrűk Ura, ennek alkalmából az Arcanumon válogattunk, hogyan írtak a szocializmusban Tolkienről, a fantasyről, és ki volt, aki az írót védelmébe vette.

...
Nagy

Az emberi psziché legsötétebb bugyraiba kalauzol A szomszéd lány

Újra kiadtáka modern horrorirodalom egyik olyan megkerülhetetlen sarokkövét, amit nemcsak a zsáner kedvelői, de a szerző, Jack Ketchum pályatársai is nagyra tartanak.

...
Nagy

Füst Milán az élete minden értelmének nevezte A feleségem történetét

Cannes-ban ma mutatják be Enyedi Ildikó A feleségem története című filmjét, amely Füst Milán azonos című regényén alapul. De mit tartott a korabeli kritika a könyvről és hogyan emlékezett vissza az író az alkotás éveire? Utánajártunk.

...
Kritika

Miért pont 999 fiatal, hajadon nőt vittek el először Auschwitzba?

Az első tömeges, regisztrált transzporttal 999 fiatal, férjezetlen lányt hurcoltak el Auschwitzba 1942-ben, hogy velük építtessék fel a tábort, amelyben aztán százezrek haltak meg. Heather Dune Macadam megrázó könyve, a 999 fogoly ezeknek a nőknek, gyerekeknek állít emléket.

...

A Büszkeség és balítélet nem lányregény, hanem az előítéletesség kritikája[Az Austen-projekt]

...

A rendszer vesztesei: szolgálólányok és hívők [10 perc Könyves]

...

Miért húz be minket még mindig A Szolgálólány meséje? [podcast]

...

AZ ELSŐ: DRAGOMÁN GYÖRGY

...
Podcast

Tolkien egy nyelvi ötlettel Atlantiszhoz kötötte A Gyűrűk Ura világát [podcast]

Tud még bármiben aktuális lenni ma J. R. R. Tolkien munkássága? Egyáltalán jó író volt Tolkien? Füzessy Tamással, a Magyar Tolkien Társaság volt elnökével, az ELTE, majd a Károli Egyetem vendégoktatójával beszélgettünk.

Szerzőink

...
Ruff Orsolya

Egy képregény segíthet eligazodni a bevándorlás útvesztőiben

...
Sándor Anna

A preraffaeliták nélkül Keats talán ma is ismeretlen lenne

...
Ruff Orsolya

Csányi Vilmos: Az emberiség magába révedt, de ez el fog múlni gyorsan

Az Esterházy-szám
...
Nagy

1 archívum, 1 élet - Pillanatfelvételek az Esterházy Péter-archívumról

Esterházy Péter irodalmi hagyatéka tavaly novemberben került Berlinbe, az első benyomásokról Madácsi-Laube Katalin, a Berlini Művészeti Akadémia Archívumának tudományos munkatársa írt személyes hangulatú beszámolót.

...
Nagy

Esterházynak helye van az iskolai oktatásban

"Esterházynak ott kell lennie a magyarórákon – még ha ehhez a lehetetlenségig leleményeseknek kell is lennünk."  Szilágyi Zsófia írása arról, hogyan lehet bevinni Esterházy Péter műveit az oktatásba. 

...
Nagy

Amikor Esterházy magyargondozását politikai mémmé olvasták félre

Az Így gondozd a magyarodat rövidített verzióját mára a célközönség lényegében negatív mémként használja, amelyen újra és újra felháborodva megerősítheti a belémérgezett kirekesztő önképet: mi egy vérből valók vogymuk." Fehér Renátó esszéje a politikai félreolvasásról.

...
Nagy

Németh Gábor: Arról, ami hiányzik

„Ez az ország, tehát „az olvasó országa” Esterházy Péter halálával elanyátlanodott, mintha, miként a közepes viccben, EP tényleg minden olvasó anyja lett volna az apja helyett is.” Németh Gábor esszéje Esterházy Péterről. 

...
Nagy

Esterházy Márton: „Péter zseni volt, én szakmunkás”

A fociláz kezdetektől jelen volt a négy Esterházy testvér életében. Egyöntetűen vallják, hogy Péter volt közülük a legtehetségesebb, de profiként Márton vitte a legtöbbre. A Könyves Magazinnak utóbbi elmesélte, milyenek voltak a korai és a felnőttkori közös futballozások, és hogy EP hogyan viselkedett a pályán és azon kívül.

...
Nagy

Mérő László: A katona és a matematikus

Milyen katona volt Esterházy Péter, tizennyolc évesen miért ment matematikusnak, és mi okozta az író életében a legnagyobb traumát? Minderre kitér Mérő László, Esterházy egykori katona- és évfolyamtársa Az ész segédigéi című könyvében.

A hét könyve
Kritika
Zadie Smith hőseinek a tévedés élethossziglani elfoglaltságot jelent
...
Nagy

A preraffaeliták nélkül Keats talán ma is ismeretlen lenne

A preraffaeliták művészete nem ért véget a festészettel, hiszen szenvedélyes és intenzív kapcsolatuk volt az irodalommal: inspirálta őket és írták is. Sőt, még a világ legszebb könyveihez is hozzátettek párat.

Olvass!
...
Beleolvasó

Vámos Miklós: Élni arany. Olvasni ezüst. Írni ötvözet

"Sokáig úgy képzeltem, az orvosi diploma volna számomra a leghasznosabb háttértudás az íráshoz." Olvass bele Vámos Miklós új könyvébe!

...
Beleolvasó

Afganisztánban egy sima rutinfeladatból is könnyen pokoli lecke lehet

Fayer Sándor új regényében egy Afganisztánban szolgáló magyar osztag egyszerű feladatot kap, de egy elektrosztatikus vihar, majd egy tálib rajtaütés mindent megváltoztat. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Mi történik azokkal, akik megküzdöttek a Sötét Nagyúrral, és győztek?

A nagy győzelem után az élet mindenki számára visszatért a normális kerékvágásba, kivéve a fiatalokat, akik világszerte ismert hírességekként, életcéljukat beteljesítve nem találták a helyüket.

...
Beleolvasó

Ami a lélek alatt és a tudat alatt gyűl, veszélyes lehet

Egy árván maradt kisfiúról és egy állandóan menekülni kényszerülő kislányról szól Szávai Géza regénye, a Csodálatos országokba hoztalak. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Baleset vagy gyilkosság történt a szabadulószobában?

A Sellő titka szerzőjének új krimijében eltűnik egy nő, majd harminckét évvel később különös haláleset történik egy szabadulószobában. Olvass bele! 

...
Beleolvasó

Trudy Ederle: a lány, aki átúszta a La Manche csatornát

Lebilincselő történet Gertrude Ederléről, aki alig tizenkilenc éves korában a nők közül elsőként úszta át a La Manche csatornát. 1926-ban, mielőtt bárki elfogadta volna, hogy egy nő fizikai próbatétel elé állhasson, egy Trudy Ederle nevű merész amerikai tinilány magával ragadta a világ képzeletét. Olvass bele Glenn Stout könyvébe!

Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta

Berg Judit már gyerekkorában fantasztikus történetekkel szórakoztatta magát

Berg Judit évek óta az egyik legismertebb és legnépszerűbb hazai gyerekkönyvírónk, mi pedig most összeszedtünk róla öt érdekességet, amelyeket eddig talán nem tudtatok róla.

...
Gyerekirodalom

Nézz bele az Édes mostoha filmváltozatába!

Dobó Kata filmet forgatott Lakner Artúr gyerekklasszikusából: ez lett az El a kezekkel a Papámtól!, ma pedig kijött az első előzetes.

...
Szívünk rajta

Szívünk rajta: Berg Judit gyerekkrimije lett a hónap könyve

A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő gyerekirodalmi alkotást: a program szakmai zsűrije ezúttal Berg Judit Keresők című könyvét választotta.

Polc

A fiatalság nem elég a boldogsághoz, a szégyennel és a dühvel meg kell küzdeni

...

Miért pont 999 fiatal, hajadon nőt vittek el először Auschwitzba?

...

Marina Abramović átment a falon, mi pedig beleshetünk a fal mögé

...

Miért csodálkozunk még mindig a hétköznapok abszurditásán?

...