5 letehetetlen romantikus regény, amit szerezz be májusban

5 letehetetlen romantikus regény, amit szerezz be májusban

A heti megjelenések között válogattunk, ha ebben a zivataros, de gyönyörűen virágzó időszakban romantikus szerelemről olvasnál.

sa | 2024. május 22. |

Szívesen olvasol tavasszal a szerelemről? Vagy már a nyaralásra válogatsz könyveket? Íme, 5 romantikus regény, ami izgalmas kapcsolatok mélyére visz, vagy éppen elrepít Toszkánába, az amerikai tengerpartra, esetleg New Yorkba.

Sue Monk Kidd: A sellő legendája

Sue Monk Kidd
A sellő legendája
Ford. Kovács Kristóf, 21. Század, 2024, 351 oldal
-

Jessie Sullivan már túl van a negyvenen, és a fél életét házasságban élte le. Őszintén boldognak hiszi magát. Szereti az otthonát, számíthat a férjére, és rajonganak tizenéves lányukért, aki mindenben jól teljesít.

De ekkor váratlanul rossz hír érkezik az édesanyjáról: Jessie-nek vissza kell térnie a szigetre, ahol felnőtt. A szigeten pedig találkozik Thomas baráttal, aki bencés szerzetes, és nemsokára véglegesen fogadalmat akar tenni.

Jessie-ben vonzalom ébred a barát iránt. Egyfelől ki akar tartani házassága mellett, másfelől viszont nem tudja, mit kezdjen a vágyaival. Ennyi év után csak most kezdi valójában megérteni, ki is ő, és hová tartozik. Vajon mennyi helyet lesz képes szorítani a régi élete számára az újban?

Emily Henry: A boldogság otthona – Éldekorált

Emily Henry
A boldogság otthona – Éldekorált
Ford. Szieberth Ádám, Central, 2024, 469 oldal
-

Harriet és Wyn ideális párt alkotnak, mióta az egyetemen megismerkedtek. Összeillenek, mint a só és a bors, a tea és a méz, borsó meg a héja. Kivéve az utóbbi közel fél évben, de ennek okait mindmáig nem tisztázták. És a legjobb barátaiknak sem mondták el, hogy szakítottak.

Ezért kötnek ki nyár végén a maine-i tengerparti ház legnagyobb hálószobájában, amikor az immár évtizedes hagyományt ápolva összejön a baráti társaság. Itt bújnak el a világ elől, és töltenek együtt egy vibrálóan intenzív, azúrkékben játszó hetet. Feledik napi gondjaikat, és a tekintélyes mennyiségű sajt, bor, tengeri herkentyű és miegymás mellett együtt szívják a sós tengeri levegőt azokkal, akik a leginkább megértik őket.

Csakhogy idén Harriet és Wyn hazudik, mint a vízfolyás, és közben a világért sem akarják észrevenni, hogy mennyire vágynak egymásra még mindig. Eljátsszák hát a szerepüket: Harriet az ambiciózus rezidens sebész, aki sosem veszekszik, Wyn pedig a laza, nyugis sármőr, aki remekül leplezi a felszín alatti repedéseket. A terv hibátlan, legalábbis, ha jó messziről és naptejtől maszatos napszemüvegben nézzük.

Jojo Moyes: Mióta megszerettelek

Jojo Moyes
Mióta megszerettelek
Ford. Todero Anna, Libri, 2024, 600 oldal
-

Amikor Lou New Yorkba repül, biztos benne, hogy a sok ezer kilométeres távolság ellenére, amely elválasztja Samtől, új barátjától, teljes mértékben élvezni fogja a kalandot. Lelkesen veti bele magát az új munkájába a felső tízezerhez tartozó Gopnik családnál és lubickol a New York-i élet örömeiben. Amikor azonban a véletlen az útjába sodorja Joshuát, a férfi váratlanul rég eltemetett emlékeket ébreszt fel benne. A találkozástól megzavarodott Lou minden igyekezetével igyekszik az óceán által kettéválasztott szívét összeforrasztani. Ám a benne kavargó nehéz titkok azzal fenyegetik, hogy felborul az ingatag lelki egyensúlya. Talán eljött az idő, hogy feltegye magának a kérdést, ki is ő valójában.

Jen Beagin: A Nagy Svájci

Jen Beagin
A Nagy Svájci
Ford. Kovács-Dobos Krisztina, Európa, 2024, 412 oldal
-

Greta a barátnőjével, Sabine-nal él egy régi, düledező, huzatos házban a New York állambeli Hudsonban, a kisváros peremén. Greta átíró: egy terapeuta ülésein készült hangfelvételeket jegyzi le. Az egyik új ügyfél, akit magában a Nagy Svájcinak nevez el, nagy hatással van rá: a hangja, a viselkedése, a gondolkodása és életének felkavaró eseményei. Ahogy egyre több mindent tud meg róla az üléseken folyó, „kihallgatott” beszélgetésekből, egyre hevesebb benne az érzés, hogy szeretné látni, szeretné megismerni. Amire talán van is remény, hiszen ugyanabban a nagyon kicsi városban élnek mindketten. De ez persze súlyos veszélyekkel járna, hiszen nem kerülhet kapcsolatba a munkaadója ügyfeleivel.

Jen Beagin regénye egyszerre szórakoztató és felkavaró olvasmány, és nem hagyományos romantikus regény. A habkönnyűnek induló történetbe egyre sötétebb színek vegyülnek, amint fény derül arra, milyen súlyos titkok, traumák terhelik a mély szeretettel megrajzolt szereplők múltját, de a humor, az irónia, a szellemesség nem tűnik el. Az HBO már a regény megjelenése előtt megvette a megfilmesítési jogokat.

Kat Devereaux: Menekülés Toscanába

Kat Devereaux
Menekülés Toscanába
Ford. Dávid-Goitein Zsófia, Central, 2024, 413 oldal
-

1944, Romituzzo: A csupán tizennégy éves Stella Infuriati a városi ellenállás legifjabb tagja. Bár ezt nehéz a szülei előtt titokban tartania, de ha fény derülne a tevékenységére, annak beláthatatlan következményei lennének. A bátyja, Achille mellett dolgozik: üzeneteket, ellátmányt és fegyvereket továbbít a toszkán hegyek között rejtőző partizánoknak. Bátorságtól és tettvágytól fűtve hihetetlen veszélyekkel dacol, mégis mindig sikerül kievickélnie a bajból. Ám amikor 1945-ben eljön a béke ideje, Stellának nyoma vész.

2019, Firenze: Tori MacNair író megérkezik Firenzébe. Egy érzelmileg bántalmazó házasságból menekül, és abban a városban akar új életet kezdeni, amelyről a nagymamája oly nagy szenvedéllyel mesélt neki mindig. Érdekli a családja múltja, ezért kutatni kezd. Minél többet megtud a felmenőiről, annál mélyebbre ás, mígnem egy bátor, fiatal nővel kapcsolatos, több évtizedes titkokra bukkan. A lány egykor mindent kockára tett, hogy mentse azt a világot, amelyet annyira szeretett.

Kat Devereaux sodró regénye csodás toszkán tájakra kalauzol el bennünket, miközben a bátorságról és az áldozatvállalásról mesél. Hiszen, ha kell, képesek vagyunk akár a legveszedelmesebb ellenségeinkkel is szembeszállni, összetartani egy családot, küzdeni a szeretteinkért, a szerelemért és a mesés otthonért, ahol felnőttünk. Ezt a képességünket pedig akár generációkon át is örökíthetjük tovább.

Kapcsolódó cikkek
...
Beleolvasó

Egy csonkolt, gyerektelen nőnek nem jár a szerelem? – Olvass bele Szentesi Éva könyvébe!

Szentesi Éva A mai naphoz nincsenek emlékeim című kötetében egy olyan nő körvonalai rajzolódnak ki, akin a közvélemény elvárásai nagyobb sebet ejtenek, mint a drasztikus műtéti beavatkozások. Olvass bele!

...
Nagy

6 romantikus fantasy, mely a tiltott szerelem körül forog

Könyvek, melyek hősei a szerelem tilalmával is szembeszállnak egymásért.

...
Nagy

5 elragadó romantikus regény, ami rád vár a Könyvhéten

Nyári románcok, csillagfényes esték, ellenállhatatlan vonzalmak, távoli utazások, régmúlt idők szerelmei – a könyvheti romantikus újdonságokból válogattunk.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Hogyan hat a hőhullám az agyadra?

A hőhullámok nemcsak a testünk, de az agyunk számára is komoly terhelést jelentenek. A cikkben három könyvet ajánlunk a klímaválságról, amely egyre többször okoz extrém hőséget világszerte.

...
Zöld

A dohányzás veszélyeit komolyan vettük, a közösségi média veszélyeit miért nem?

A fiatalok mentális egészsége érdekében figyelmeztető feliratokkal kéne ellátni a közösségi média platformokat – írja az amerikai tiszti főorvos. A hírhez négy könyvet is ajánlunk.

...
Zöld

A menstruáció egészen máshogy hat a sportteljesítményre, mint eddig hittük

A menstruáció alatt végzett kognitív tesztek mást mutattak, mint amit a résztvevők feltételeztek a fizikai érzeteik alapján.

...

Kik voltak azok a nők, akik 150 éve alakítják a fővárost? – Budapesti nők [Podcast]

...

Bugyiszabályok: a szexuális nevelés sokkal többről szól, mint a szex

...

Kiss Noémi: Tegnap még a neveden szólítottak, másnap már csak anya [Podcast]

A hét könyve
Kritika
A Nagy Svájci: eszelős vágy, hazugságok és a traumaipar görbe tükre
...
Podcast

Kik voltak azok a nők, akik 150 éve alakítják a fővárost? – Budapesti nők [Podcast]

Miként hatottak a nők Budapestre és hogyan hagyták rajta kéznyomukat? Milyen lehetőségeket és életutakat kínált nekik a város? Most induló Budapesti nők című podcastsorozatunkban őket kutatja Ruff Orsolya és Szeder Kata, valamint szakértő vendégeik.

Természetesen olvasok
...
Zöld

A hosszú élet titkát keresed? Vedd az irányt a mediterrán országok felé!

...
Zöld

Hogyan hat a hőhullám az agyadra?

...
Zöld

A csimpánzok tényleg képesek gyógyítani magukat?

...
Zöld

Megvan a világ legrondább kutyája – 5 könyv ebrajongóknak

...
Zöld

Kimerült vagy? 7 tipp és 3 könyv fáradtság ellen

...
Zöld

Julian Assange vádalkut kötött és hazatérhet + 3 könyv a WikiLeaksről

...
Zöld

Kik és hogyan forgatják fel a modern focit? Olvass bele a Futballhackerekbe!

...
Zöld

5+1 könyv, ha mélyebben is megismerkednél a jógával

...
Zöld

Először találtak mikroműanyagot férfiak péniszében

Kiemeltek
...
Nagy

Szécsi Noémi: A nők a századfordulón akkor lehettek igazán szabadok, ha pénzük volt, férjük viszont nem

Ki volt a nagyobb normaszegő, a vénkisasszony, az óvónő vagy a színésznő? Új nőtörténeti könyvében Szécsi Noémi a dualizmus kori nők neveltetését és szereplehetőségeit vizsgálja. Interjú.

...
Podcast

Takács Tibor: Az ügynök a Kádár-kor kényelmes szimbóluma

Az ÁBTL tudományos kutatójával kihallgatásokról és lehallgatásokról, a Kádár-korszak beszervezéseiről és informátori jelentéseiről beszélgettünk. Kiderült, mennyien működtek együtt a titkosrendőrséggel 1956 után, és az is, hogy legtöbbször megfigyelték a megfigyelőket is.

...
Nagy

5 idézet Tove Ditlevsen Koppenhága-trilógiájából

Június utolsó hetében a dán Tove Ditlevsen Koppenhága-trilógiája a hét könyve nálunk. Most pedig mutatunk öt izgalmas idézetet a regényekből.