Stephen King elárulta, mitől fél legjobban a világon

Stephen King elárulta, mitől fél legjobban a világon

Az amerikai író a néhai Peter Straubbal közösen írt A talizmán-sorozat harmadik részét szeretné megalkotni, de emellett még számos ötlete van, melyekről egy podcastben beszélt. Elmondta azt is, mitől fél a legjobban a világon.

ko | 2023. augusztus 22. |

A talizmán első része eredetileg 1984-ben jelent meg (magyarul csak tíz évvel később), folytatása, A fekete ház pedig 2001-ben látott napvilágot.  Egy podcastben arra a kérdésre, hogy az „eposzok” írása már a múlté-e, King azt válaszolta, hogy „soha ne mondd, hogy soha”. „Mielőtt meghalt, Peter küldött nekem egy hosszú levelet, melyben azt írta, hogy meg kell csinálnunk a harmadik részt, és adott egy nagyon klassz ötletet is, és nekem is volt néhány saját elképzelésem” – mondta a beszélgetésben. A Talking Scared podcast egyik epizódjának vendégeként King hozzátette, hogy a kötet várhatóan „hosszú könyv lesz”.

King azt is elárulta, hogy 2024-ben megjelenik egy új, több mint 600 oldalas történetgyűjtemény You Like It Darker címmel. Hozzátette, hogy bár nagyon ritka, hogy saját magát is megijeszti azzal, amit ír, ebben a gyűjteményben a The Dreamers című szöveg „annyira hátborzongató” volt, hogy „éjszaka nem tudott rá gondolni”. „Volt egy olyan képem egy férfiról, aki valamilyen kábítószer hatása alatt áll, kinyitja a szemét, az elfeketedik, és indák kezdenek kijönni a szemgolyójából” - mesélte. A történetre leginkább a júniusban elhunyt író, Cormac McCarthy hatott, és neki is ajánlotta a szöveget.

Az agyik legolvasottabb amerikai író azt is elmondta, hogy jelenleg a We Think Not című új könyvön dolgozik, amely Holly Gibneyről, King szeptemberben megjelenő Holly című regényének főszereplőjéről szól. Ez egyelőre egy „elég hosszú” mű, mondta a szerző, hozzátéve, hogy jelenleg „túl sok történet” van a regényben. „Úgy érzem magam, mint az őrült zsonglőr. Igyekszem az összes labdát a levegőben tartani, és nem leejteni egyiket sem.”

Stephen King a mindennapjainkban találta meg a gonoszt
Stephen King a mindennapjainkban találta meg a gonoszt

Miért szeretünk borzongani? Mitől jó egy horror, és mi lehet Stephen King sikerének titka? Vajon mit takarhat pszichológusszemmel a „ragyogás” képessége? Mely lélektani tényezők és hogyan kapnak szerepet King műveiben, és mit olvas ki belőlük egy praktizáló pszichológus? A Stephen King és a horror lélektana virtuális előadásán jártunk.

Tovább olvasok

Arra a kérdésre, hogy mi az, ami igazán megijeszti, azt mondta, hogy a pókok, mert az „idegen” lények „teljesen elborzasztják”. „De azt hiszem, ahogy öregszem, az rémít a legjobban, hogy elveszítem a józan eszem. Az értelem az egyetlen eszközöm, ez az, amim van. Az Alzheimer-kór, a demencia, a szenilitás nem olyan dolog, amelyre szívesen gondolok, és remélem, nem is fog megtörténni velem.”

Forrás: The Guardian

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Rémisztő lett A mumus előzetese, ezt Stephen King is elismerte

Eddig csak két rövidfilmet készítettek a novellából, ez az első egész estés feldolgozás.

...
Nagy

Sem baleset, sem alkoholizmus, sem az idő nem taszíthatta le a trónjáról - Stephen King 75

Szeptember 21-én volt hetvenöt éves Stephen King, a horror műfajának koronázatlan királya, korunk egyik legolvasottabb szerzője, akinek számos művéből készült nagysikerű film. 

...
Hírek

DiCaprio és J.J. Abrams viszik filmre Stephen King egyik regényét

Megfilmesítik Stephen King 2021-ben megjelent, Billy Summers című regényét.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

Hírek
...
Zöld

Krausz Ferenc fizikus is Nobel-díjat kapott!

...
Hírek

John Scalzi: Szabados Áginak nem kell bocsánatot kérnie tőlem

...
Hírek

Filléres zsebkönyvként gondolta újra a kedvenc filmjeit egy grafikus

...
Zöld

Karikó Katalin és Drew Weissman kapta az orvosi-élettani Nobel-díjat!

...
Gyerekirodalom

A gyerekek két kalandor madárral fedezhetik fel Szeged titkait

...
Hírek

A pestis éjszakáitól Budapest történelmi titkaiig [Könyvesblokk]

...
Hírek

Murakami egy japán kísértettörténettel melegített a Nobel-bejelentésre

...
Gyerekirodalom

Könyv vagy Fortnite – kell-e egyáltalán a „vagy”?

...
Beleolvasó

Luiz Schwarcznak a bipoláris depresszióval és a családja történetével is meg kellett küzdenie

Polc

Nem a nagy háború, hanem a barátod halála avat felnőtté

...

Az árulást a legnehezebben saját magának bocsátja meg az ember

...

Ménes Attila regényében egy ír úr meséli el a romlásnak indult magyarság történetét

...

McCarthy sötét világában a szerelem és a zsenialitás sem képes világot gyújtani

...
A hét könyve
Kritika
A háborúból nincs visszatérés, ez az élet
...
Nagy

John Scalzi: Miért akarna bármi az emberhez hasonlóvá válni?

Miért vesz valaki templomot magának? Segít-e az alkotói válságban a zenélés? Hogyan reagálnának az emberek, ha tényleg megjelenne az igazi mesterséges intelligencia? John Scalzival, a Könyvfesztivál díszvendégével beszélgettünk. Interjú.