Sok feszültséget ígér az Ahol a folyami rákok énekelnek új előzetese!

Július közepén érkezik az idei év egyik legjobban várt irodalmi adaptációja, az Ahol a folyami rákok énekelnek. Az első rövid előzetes után most végre megérkezett a hivatalos trailer, amelyből már látszik, hogy szép és izgalmas feldolgozást láthatunk majd, a Normális emberekből ismert Daisy-Edgar Jones pedig ezúttal is erős alakítást fog nyújtani.

fk |

A Delia Owens bestselleréből készült filmet Olivia Newman rendezte, Lucy Alibar forgatókönyvéből. A rendező éppen a napokban adott interjút a Screen Rantnek, amelyben mesélt az adaptálás folyamatáról és arról, hogyan próbálták megőrizni a regény hangulatát.

DELIA OWENS
Ahol a folyami rákok énekelnek
Ford.: Csonka Ágnes, Libri, 2021
Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek

Newman elmondta, hogy a pandémia alatt érkezett hozzá a felkérés, hogy rendezzen filmet az Ahol a folyami rákok énekelnekből. Két nap alatt elolvasta a könyvet és úgy érezte, ebben a produkcióban részt kell vennie, ezért egyszerűen fejest ugrott a projektbe. Daisy-Edgar Jones elmondása szerint ekkor még nem volt a képben, de ő volt az első színész, akit meghallgattak, és meg is kapta a főszerepet. A rendező arról is beszélt, hogy úgy érzi, személyes kötődése is van a történethez, mert amikor gyerek volt, az apja gyakran járt vadászni, később pedig volt is a családnak egy faháza, ahová gyakran elmentek hétvégékre, így sok időt töltött a természetben. Kya karakterében őt az fogta meg leginkább, hogy mennyire reziliens, hogy minden helyzetben feltalálja magát, hogy egyszerre sebezhető és érzékeny, mégis tele van erővel. Az interjúban hangsúlyozta, nagyon fontos volt számára, hogy hűen mutassák be a mocsári világot, és hogy megőrizzék a könyv hangulatának esszenciáját.

A népszerű regényt Reese Witherspoon produkciós cége adaptálta. Daisy-Edgar Jones mellett Garrett Dillahunt, David Strathairn, Taylor John Smith, Harris Dickinson, Michael Hyatt és Sterling Macer Jr. látható majd a főbb szerepekben. A történet Kyáról szól, akinek életét 1952 és 1970 között követhetjük nyomon. Kritikánkat Delia Owens könyvéről ITT találjátok:

Egy gyermek magányos harca a mocsárvilágban
Egy gyermek magányos harca a mocsárvilágban
Tovább olvasok

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Megérkezett az Ahol a folyami rákok énekelnek első előzetese

Az idei év egyik legjobban várt irodalmi adaptációja az Ahol a folyami rákok énekelnek. A Delia Owens bestselleréből készült film kicsit később kerül a mozikba, mint tervezték, július végére ígérik az alkotók a premiert. Tegnap pedig végre megérkezett hozzá az első előzetes.

...
Hírek

Később kerül a mozikba az Ahol a folyami rákok énekelnek adaptációja

Bár nagyon sok rajongó várja már a Delia Owens regényéből készült filmet, csak július vége felé kerül majd a képernyőkre.

...
Hírek

Jövő júniusban érkezik az Ahol a folyami rákok énekelnek adaptációja

A Sony Pictures a napokban bejelentette, mikorra várható az Ahol a folyami rákok énekelnek filmváltozata: 2022. június 24-én lesz a premier.

...
Nagy

Mérő Vera úgy hozta közel az olvasóhoz a lúgos támadást, hogy irodalmat csinált belőle

Renner Erika történetét Mérő Vera dolgozta fel a Lúg című kötetében. Interjúnkban a szerző az írás folyamatáról, bátorságról és közönyről mesélt, valamint arról, hogyan válhat valaki bántalmazóvá, és miért nehéz kiszakadni egy bántalmazó kapcsolatból.

Szerzőink

...
Ruff Orsolya

Titkos szex, Knausgård szelleme és egy pellengérre állított gyerekkönyv - Megnéztük a Szerelem és anarchia második évadát

...
Laborczi Dóra

Hová tűnt Fekete István országa?

...
Forgách Kinga

A Baráti beszélgetések introvertált főhősei idegesítően emberiek

A hét könyve
Zöld
Mulder ügynök logikája a sarlatánok korának uralkodó tünete
...
Szórakozás

Titkos szex, Knausgård szelleme és egy pellengérre állított gyerekkönyv - Megnéztük a Szerelem és anarchia második évadát

A Szerelem és anarchia a második évadban is hozza, amit a címben ígér, és talán az eddigieknél is mélyebbre merül a könyvkiadás bugyraiba.

Olvass!
...
Könyvtavasz

Az Óriásalka ugyan messziről boszorkányra hasonlít, de megtanít repülni

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Vajon kit illet meg a megtalált kincs?

Nógrádi Gábor gyerekszereplői kincskeresési lázban égnek, és hamarosan felkerekednek, hogy személyesen járjanak utána, vajon tényleg van-e alattuk kincs. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Mán-Várhegyi novellájában nyomtalanul eltűnik egy férj a Miss Pula fedélzetéről

Még több olvasnivaló
...
Hírek

5 könyv a balatoni strandoláshoz

Végre kitört a nyári szünet és megérkezett a strandidő is, ennek apropóján olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyek a Balatonhoz kapcsolódnak. Van köztük romantikus regény, novelláskötet, krimi és gyerekkönyv is. 

...
Zöld

Miért fenyegető a nő sikere a férfi számára?

Chimamanda Ngozi Adichie nigériai-amerikai feminista szerző könyvében és TED Talk videójában a női természet félreértéséről mesélt, és arról, miért is kellene mostantól másként nevelnünk fiainkat és lányainkat.

...
Nagy

Nixon nem úszta meg a lehallgatási botrányt - 50 éves a Watergate

1972. június 17-ére virradó éjjel pattant ki az Egyesült Államokban a Watergate-ügy, amelynek nyomán Richard Nixon - az amerikai elnökök közül egyedüliként - kénytelen volt lemondani tisztségéről. Az ügyről két könyvet is írt a botrányt kirobbantó két újságíró, Bob Woodward és Carl Bernstein - utóbbival volt szerencsénk már interjúzni is.