Ezeket a könyveket olvassa Carrie Bradshaw a Szex és New York folytatásában

Ezeket a könyveket olvassa Carrie Bradshaw a Szex és New York folytatásában

December eleje óta fut a Szex és New York folytatása, az És egyszer csak, amelyben az immár ötvenes éveikben járó hősök magánéletét és baráti viszonyainak alakulását követhetjük végig. A miniszéria utolsó része február 3-án érkezik az HBO GO- ra. Addig is megmutatjuk, milyen könyveket olvasnak az új epizódokban Carrie Bradshaw és barátai.

fk |

Aki hétről hétre követi az És egyszer csak új epizódjait, az biztosan érzékelte, hogy a Szex és New York legújabb részei nem félnek az élet sötétebb, nehezebb oldalát megmutatni. Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) és barátnői többé már nem önmagukat kereső fiatal New York-i szinglik, hanem az ötvenes éveikben járnak és szembe kell nézniük az életközép realitásával: a nem várt veszteségekkel, a testük változásával, a gyerekeik felnövésével, vagy épp azzal, hogy olyan életszakaszba léptek, amikor már nem halogathatják tovább a céljaik és vágyaik megvalósítását.

-

A És egyszer csak komolyságát az is jelzi, hogy nem maradtak ki belőle a könyvek sem. Amellett, hogy Carrie maga is tollat ragad és könyvet ír, itt-ott felbukkannak egyéb olvasnivalók is. Lehet tudni például, hogy a Carrie könyvespolcán látható köteteket a sorozat írói, a színészek, valamint a kellékesek együtt válogatták össze, a munkában Sarah Jessica Parker maga is részt vett.

5 könyves érdekesség a 20 éves Szex és New York-sorozatról!
5 könyves érdekesség a 20 éves Szex és New York-sorozatról!
Tovább olvasok

A színésznő konkrétan minden egyes jelenet előtt választott egy könyvet a gyűjteményből, amit vagy a kezében vagy a táskájában láthatóan magánál tartott. A Vouge összegyűjtötte, hogy pontosan milyen könyvekről van szó:

Miriam Toews: Flight Night

A Nők beszélgetnek és a Minden kis nyamvadt bánatom szerzőjének könyve Carrie táskájában látható, amikor a műtétje után lábadozva fizikoterápiára jár. A Flight Night egy erős nő története. A könyv három generáció életét követi végig, a középpontban a kilencéves Swiv áll, akit nagyanyja nem épp hagyományos módszerekkel nevel. 

Paul Mendez: Rainbow Milk

Ezt a könyvet viszi magával Carrie arra piknikre, amely során Miranda bevallja, hogy radikálisan változtatni szeretne az életén, mert úgy érzi, nem él. Mendez 2020-ban megjelent könyve egy izgalmas coming-of-age sztori, amely a tizenkilenc éves Jesse McCarthy sorsát követi végig, ahogy a saját etnikai és nemi identitásával küzd egy szigorúan vallásos közegben.

Gabriel Krauze: Who They Was

A Booker-díj 2020-as hosszú listáján is szerepelt Gabriel Krauze önéletrajzi könyve, a Who They Was, amely a londoni alvilágot mutatja be. Erőszak, bosszú, hírnév, árulás, börtön – ezek a hívószavai a kötetnek, amely Londonnak egy olyan arcát mutatja be, amit nem igen találni meg az útikönyvekben. A szerző maga is kiszúrta, hogy a könyve bekerült a sorozatba, egy Twitter-posztban írt arról, hogy Carrie az egyik epizódban az ágyában olvassa a kötetet. 

Colson Whitehead: A Nickel-fiúk

A Nickel-fiúk nyitott példányát látjuk az ötödik részben, nem sokkal azelőtt, hogy Miranda és Che összemelegszenek Carrie konyhájában. Whitehead regénye az egyike volt azoknak a könyveknek, amelyeket Sarah Jessica Parker maga választott. A könyv egy fiúk számára fenntartott floridai javítóintézet kegyetlen világát mutatja be, mi ITT írtunk róla.

Holly Whitaker: Quit Like A Woman: The Radical Choice to Not Drink in a Culture Obsessed with Alcohol

Ezt a könyvet Miranda részegen rendeli meg az Amazonról, majd amikor megérkezik, azt hiszi, Charlotte küldte neki. A kötet egyébként kifejezetten feminista szemszögből közelíti meg az alkoholizmus problémáját és nőknek nyújt segítséget a leszokásban.

Még néhány könyv, amely megtalálható a polcokon:

Forrás: Vogue

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

5 könyves érdekesség a 20 éves Szex és New York-sorozatról!

...
Hírek

Candace Bushnell szerint a Szex és New York nem volt feminista

A Szex és New York írója óva intette a nőket attól, hogy a sorozatból vegyenek életvezetési tanácsokat.

...
Szórakozás

December 9-én dupla epizóddal érkezik a Szex és New York folytatása

Már csak pár nap és megérkezik a Szex és New York folytatása, az És egyszer csak. December 9-én már jön is a sorozat az HBO Maxra és az HBO GO-ra.

A hét könyve
Kritika
Az új Nádas erőszakos és szórakoztató, teljesen felszabadult
...
Kritika

Az internet egy random mémfolyammá redukálta az életünket

„Még élhet valódi életet az ember, még mindig csinálhat valódi dolgokat!” – mondogatja magának mantraként Patricia Lockwood rendhagyó regényének elbeszélője, aki – csakúgy, mint mindannyian – az internet foglya lett. Az Erről nem beszélünk az elvesztegetett időről, a testnélküliségről, a hírfolyamban töltött, mémekké redukálódott életről és egy újfajta zsarnokságról szól.

...

Fehér Renátó: Mindig politikai beágyazottságban születnek a versek

...

Jászberényi Sándor tíz évnyi háborúja

...

Hogyan árjásították a nácik a zsidók könyveit? [Ms. Columbo Olvas]

...

Bereményinek egy páternoszterezés után elment a kedve a hivatalos írói szereptől

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

A világ legmegátalkodottabb gyerekkönyve mindent elkövet, hogy ne tudjátok elolvasni

David Sundin interaktív képeskönyve, A könyv, amelyik nem akarta, hogy elolvassák minden idők egyik legdacosabb gyerekkönyve, cserébe viszont felejthetetlen kalandot ígér azokra az estékre, amikor a gyerek sehogy sem akar elaludni, sőt, azt is megmutatja, hogy az olvasás nemcsak a passzív befogadásról szól, hanem valódi varázslat.

...
Gyerekirodalom

Egressy gyerekregényében zajos gördeszkások borzolják a lakótelepi kedélyeket

Egressy Zoltán dráma- és regényíró új gyerekregényében egy csapat gördeszkás zavarja meg a lakótelep nyugalmát, az ellentétek viszont nem feloldhatatlanok.

...
Gyerekirodalom

Pavlova kisasszonytól Petunia néni lazacáig - 3+1 gasztrokönyv gyerekeknek

Az ételekkel és ízekkel való tudatos ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni, éppen ezért most összeszedtünk néhány kimondottan gyerekeknek szóló könyvet, amelyek szemléletesen mesélnek a gasztronómiáról, és még recepteket is tartalmaznak.

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

A Love, Death & Robots továbbra is kíméletlen őszinteséggel szembesít az emberségünkkel

Tényleg képtelenek vagyunk megváltozni? A Netflix tévésorozata, a Love, Death & Robots új évada szerint lélekszakadva rohanunk bele a saját végzetünkbe. Nem tud ebben visszafogni bennünket sem technológiai fejlődés, sem harmadik típusú találkozás, de még a múltbéli tapasztalataink sem. 

...
Nagy

A Halott Pénz-könyv még a tagoknak is tudott meglepetést okozni

A Halott Pénz Na még mit nem?! című kötetét mutatták be a Hajógyár és az A38 hajó Zene x Szöveg programsorozatának legutóbbi alkalmán. Járai Márkot, Boros Gábort és a kötet egyik szerzőjét, Jávor Bencét Erdős Viki kérdezte zenekari titkokról, a sikerig vezető útról, közös munkáról és az írás folyamatáról.

...
Szórakozás

Az Északi az a Hamlet, aki nem áll meg tépelődni, hanem lesújt a kardjával

Az Északi brutális: tele ordító férfiakkal, vérrel és zsigerekkel - és persze gyönyörű tájakkal és szuperhangulatos újpogány zenével. Robert Eggers rendező láthatóan élvezte, hogy megcsinálhatta a saját mozgóképre ültetett viking sagáját. A kérdés, hogy elég-e egy jó filmélményhez, ha történelmileg többnyire hiteles.