Három nap alatt bestseller lett Sally Rooney új regénye

Nem volt hiába a hatalmas marketingakció, amely megelőzte Sally Rooney (interjúnk ITT) új regényének megjelenését. A Hová lettél, szép világból (olvass bele ITT) három nap alatt annyit adtak el a Waterstones könyvesboltban, hogy már most 2021 bestsellere lett. Dupla annyit értékesítettek a könyvből, mint Rooney előző regényéből, a Normális emberekből.

fk | 2021. szeptember 13. |

Mi is beszámoltunk róla, hogy hatalmas várakozás előzte meg Sally Rooney új regényének megjelenését. A világ már hetek óta Rooney-lázban égett, és bár az író mindössze csak egyetlen könyvbemutatót tartott, a kiadója és a könyvesboltok nagy felhajtással készültek (még Sally Rooney tematikájú pop-up bolt is nyílt). A Hová lettél, szép világ szeptember 7-én jelent meg, Nagy-Britanniában nagyjából ötven könyvesbolt korai nyitással készült a napra, a londoni Piccadillyn található Waterstones könyvesbolt pedig már előző éjszaka kinyitott, ahol Rooney dedikált és részleteket olvasott fel a könyvből.

SALLY ROONEY
Hová lettél, szép világ
Ford.: Dudik Annamária Éva, 21. Század Kiadó, 2021
-

Az Irish Times arról írt, hogy a Watersonesban három nap alatt annyi példány kelt el a regényből, hogy már most az év bestsellerének számít. Még a Normális emberekhez képest is nagyon sok, körülbelül dupla annyi könyvet adtak el. James Daunt, a könyvesbolt ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta, nagyon hálásak az írónak. A könyvkereskedők imádják őt, mert rendkívül kedves és nagylelkű. A megjelenésnek már csak azért is örülnek, mert felpörgette az őszi eladásokat, és sok üzletnek ez most nagyon jól jött az elmúlt másfél év viszontagságai után.

A Hová lettél, szép világ jelenleg ötödik az Amazon bestseller-listáján. A kritikusok is jól fogadták a regényt, eddig szinte csak pozitív kritikát kapott, a BBC például arról számolt be, hogy ez lett Rooney legerősebb regénye. Ebben a cikkben összefoglaltuk, mit írtak róla az angolszász nyelvterületen.

Sally Rooney-val interjút is olvashatsz a Könyves Magazin oldalán, amelyben sok mindent elárul az új regényről, ITT pedig bele is lehet olvasni a könyvbe.

Rooney Normális emberek című könyvéről ITT írtunk, a Baráti beszélgetések a hét könyve volt nálunk. Meghallgattuk a Normális emberek lejátszási listáját is, és nagyon szerettük a könyv alapján készült szuggesztív és szenvedélyes adaptációt.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

A kritikusok szerint a Hová lettél, szép világ Rooney eddigi legerősebb regénye

Angolszász nyelvterületen alapvetően pozitív kritikákkal indított Sally Rooney harmadik regénye.

...
Beleolvasó

Sally Rooney író hőse egy tengerparti faluban keresi a boldogságot

Megjelent Sally Rooney harmadik regénye, a Hová lettél, szép világ, amely ezúttal is a milleniálok szerelmi életével, társadalmi- és egzisztenciális problémáival foglalkozik. Olvass bele!

...
Nagy

Sally Rooney: A műveimet elsősorban a romantikus kapcsolat mozgatja

Az idei ősz egyik legjobban várt könyve kétségtelenül Sally Rooney új regénye, a Hová lettél, szép világ, amely ma jelenik meg. Most egy exkluzív interjút olvashattok Sally Rooney-val, amelyben mesél többek közt arról, hogy a műszaki és kulturális változások szerinte miként formálják az Y generáció szerelemmel és anyasággal kapcsolatos érzéseit, és hogy íróként miért lehet mindig érdekes dolgokat találni a romantikus nézőpontban.

Olvass!
...
Beleolvasó

Tom Felton: Harry Potter és Draco Malfoy egyazon érme két oldala

A Harry Potter-filmek forgatásáról, felnövésről, barátságokról, a hírnév előnyeiről és hátrányairól is mesél önéletrajzában Tom Felton színész, akit Draco Malfoyként ismert meg a világ. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Szerhij Zsadan: Ezt a földet mától Ukrajnának nevezd!

Harkiv Hotel címmel jelent meg az ukrán Szerhij Zsadan kötete, melynek verseit Vonnák Diána válogatta és fordította magyarra. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Az elitiskola tanárának manipulációja a szülők életét sem kíméli

A saját érdekedben az iskolai közösségek olykor viszontagságos működésébe enged betekintést, ahol sokszor csupán egy szikra kell, hogy lángra lobbanjanak a lappangó indulatok. Olvass bele!

...
Nagy

Az utolsó mohikánon nőttél fel, de ezeket nem tudtad

Milyen történelmi előzményei vannak a regénynek? Mi tükröződik abban, ahogyan Cooper az őslakosokat ábrázolja? Az eredeti szöveg melyik rétegével nem találkozhattak Magyarországon azok, akik Réz Ádám átdolgozását olvasták? És mit hagytak ki korábban több magyar fordításból?

Szerzőink

...
Kolozsi Orsolya

Tar Sándor a térképről leszorult helyek és emberek írója

...
Vass Norbert

„Kommunista volt-e Petőfi? Néger volt-e Kossuth?”

...
vl

Szabó Benedek: Az igazán jó műveknek nincs eleje és vége

A hét könyve
Kritika
Fakó lábujjak és parányi nők – Így szól a horror a nagyvilágban
...
Nagy

Tar Sándor a térképről leszorult helyek és emberek írója

Tar Sándorról írt monográfiát Deczki Sarolta, akit az elesettek, a kiszolgáltatottak, a periféria írójaként is emlegetett szerző életéről és műveinek erőteljes hatásáról is kérdeztünk.