Három nap alatt bestseller lett Sally Rooney új regénye

Nem volt hiába a hatalmas marketingakció, amely megelőzte Sally Rooney (interjúnk ITT) új regényének megjelenését. A Hová lettél, szép világból (olvass bele ITT) három nap alatt annyit adtak el a Waterstones könyvesboltban, hogy már most 2021 bestsellere lett. Dupla annyit értékesítettek a könyvből, mint Rooney előző regényéből, a Normális emberekből.

fk | 2021. szeptember 13. |

Mi is beszámoltunk róla, hogy hatalmas várakozás előzte meg Sally Rooney új regényének megjelenését. A világ már hetek óta Rooney-lázban égett, és bár az író mindössze csak egyetlen könyvbemutatót tartott, a kiadója és a könyvesboltok nagy felhajtással készültek (még Sally Rooney tematikájú pop-up bolt is nyílt). A Hová lettél, szép világ szeptember 7-én jelent meg, Nagy-Britanniában nagyjából ötven könyvesbolt korai nyitással készült a napra, a londoni Piccadillyn található Waterstones könyvesbolt pedig már előző éjszaka kinyitott, ahol Rooney dedikált és részleteket olvasott fel a könyvből.

SALLY ROONEY
Hová lettél, szép világ
Ford.: Dudik Annamária Éva, 21. Század Kiadó, 2021
-

Az Irish Times arról írt, hogy a Watersonesban három nap alatt annyi példány kelt el a regényből, hogy már most az év bestsellerének számít. Még a Normális emberekhez képest is nagyon sok, körülbelül dupla annyi könyvet adtak el. James Daunt, a könyvesbolt ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta, nagyon hálásak az írónak. A könyvkereskedők imádják őt, mert rendkívül kedves és nagylelkű. A megjelenésnek már csak azért is örülnek, mert felpörgette az őszi eladásokat, és sok üzletnek ez most nagyon jól jött az elmúlt másfél év viszontagságai után.

A Hová lettél, szép világ jelenleg ötödik az Amazon bestseller-listáján. A kritikusok is jól fogadták a regényt, eddig szinte csak pozitív kritikát kapott, a BBC például arról számolt be, hogy ez lett Rooney legerősebb regénye. Ebben a cikkben összefoglaltuk, mit írtak róla az angolszász nyelvterületen.

Sally Rooney-val interjút is olvashatsz a Könyves Magazin oldalán, amelyben sok mindent elárul az új regényről, ITT pedig bele is lehet olvasni a könyvbe.

Rooney Normális emberek című könyvéről ITT írtunk, a Baráti beszélgetések a hét könyve volt nálunk. Meghallgattuk a Normális emberek lejátszási listáját is, és nagyon szerettük a könyv alapján készült szuggesztív és szenvedélyes adaptációt.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

A kritikusok szerint a Hová lettél, szép világ Rooney eddigi legerősebb regénye

Angolszász nyelvterületen alapvetően pozitív kritikákkal indított Sally Rooney harmadik regénye.

...
Beleolvasó

Sally Rooney író hőse egy tengerparti faluban keresi a boldogságot

Megjelent Sally Rooney harmadik regénye, a Hová lettél, szép világ, amely ezúttal is a milleniálok szerelmi életével, társadalmi- és egzisztenciális problémáival foglalkozik. Olvass bele!

...
Nagy

Sally Rooney: A műveimet elsősorban a romantikus kapcsolat mozgatja

Az idei ősz egyik legjobban várt könyve kétségtelenül Sally Rooney új regénye, a Hová lettél, szép világ, amely ma jelenik meg. Most egy exkluzív interjút olvashattok Sally Rooney-val, amelyben mesél többek közt arról, hogy a műszaki és kulturális változások szerinte miként formálják az Y generáció szerelemmel és anyasággal kapcsolatos érzéseit, és hogy íróként miért lehet mindig érdekes dolgokat találni a romantikus nézőpontban.

Olvass!
...
Könyvtavasz

Az Óriásalka ugyan messziről boszorkányra hasonlít, de megtanít repülni

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Vajon kit illet meg a megtalált kincs?

Nógrádi Gábor gyerekszereplői kincskeresési lázban égnek, és hamarosan felkerekednek, hogy személyesen járjanak utána, vajon tényleg van-e alattuk kincs. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Mán-Várhegyi novellájában nyomtalanul eltűnik egy férj a Miss Pula fedélzetéről

...
Nagy

Tüdős Klára szerteágazó tehetségével a kor kezdetben nem nagyon tudott mit kezdeni

Nem tényirodalmi műben, hanem regénytrilógiában tervezi feldolgozni Tüdős Klára életét Bódis Kriszta. Az első rész nyár elején jelent meg, és a Kisasszonyképző című kötet kimondottan a korai évekre, azon belül is arra az időszakra koncentrál, amely a fiatal Tüdős eszmélése, önállósodása, a későbbi pálya megalapozása szempontjából meghatározónak tekinthető.

Szerzőink

...
sa

Byung-Chul Han is Nádas Péter falujában élne szívesen, és énekelne a körtefa alatt

...
ld

10 női szerző, akiről utcát nevezhetnének el Budapesten – kire szavazol?

...
Sándor Anna

Zalka Csenge Virág: A kacsalábon forgó palota egzotikum a külföldi közönségnek

A hét könyve
Kritika
Az embermentő Sztehlo Gábor naplója kemény lecke, de a lelkész szavainak visszaszerzéséről is szól
...
Zöld

Byung-Chul Han is Nádas Péter falujában élne szívesen, és énekelne a körtefa alatt

A kiégés társadalma és A föld dicsérete  szerzője első magyarországi látogatásán arról beszélt, hogy a fogyasztói társadalom és a digitalizáció hatására az ember egyre inkább önmagába zárul, a Másik eltűnése miatt pedig az emberiség kollektív nárcisztikus depresszióban szenved.