Fenntarthatóság a főzésben? Hogy lehetne ezt az elvet még a konyhában is meghonosítani? Pokorny Lia bebizonyítja, hogy igenis lehet. Új szakácskönyvében a fenntartható konyha kialakításának és receptjeinek titkaiba avatja be az olvasót és a főzni vágyót. A titkok kivételesen nem rejtélyes dolgokat jelentenek, egyszerűen csak fontos tippeket, érdekes recepteket, melyekre nem gondoltunk eddig.
A kötet Pokorny Lia egészségtudatos életének kiterjesztése receptek formájában, rengeteg hasznos ötlettel, tudnivalóval, melyek által nemcsak mi lehetünk egészségesebbek, hanem maga a Föld is. A fenntartható-funkcionális-finom receptek megalkotásakor Pokorny Lia ráadásul a téma nagy mestereinek véleményét is kikéri, így vele együtt járhatunk utána annak, milyen is az, amikor a környezetünk védelméért már fakanállal a kezünkben is teszünk.
„Nekem ezt jelenti az étel: az otthont, a szépséget, a tápláló szeretetet és az élet örök körforgásának érzését. Nagyszüleimtől tanultam azt is, hogy az ételt tisztelni kell, hogy ételt nem dobunk ki. Kiskoromban még nem is teljesen értettem ennek az üzenetét, de mára egyre többünknek egyértelmű, hogy hosszútávon nekünk kell alkalmazkodnunk a természetnek ahhoz a körforgásához, ahonnan az ételeink származnak” - írta Pokorny Lia.
Pokorny Lia új szakácskönyvét most bárki megnyerheti, hiszen a 21. Század Kiadóval közösen játékot hirdetünk. Ehhez nem kell mást tennetek, mint válaszoljátok meg helyesen az alábbi kérdést (egy kis segítség: ha gondosan olvastátok a fenti bevezetőt, akkor tudni fogjátok a választ):
Mi az a három F, amelynek jegyében Pokorny Lia megalkotta a receptjeit?
A válaszokat november 8-a (vasárnap) éjfélig várjuk az info@konyvesmagazin.hu címre, a tárgymezőbe írjátok be, hogy LIA. A helyesen válaszolók között kisorsolunk egy Holnapra is marad című szakácskönyvet.