Michel Houellebecq pornófilmben vállalt szerepet?

Michel Houellebecq francia író állítólag szerepet vállalt egy pornófilmben, amelynek márciusban lesz a bemutatója.

ro | 2023. február 02. |

A magát művészeti csoportosulásként meghatározó holland KIRAC nevéhez fűződik az az állítólag pornográf jeleneteket tartalmazó film, amelyben a francia Michel Houellebecq is szerepelni fog. A napokban meg is jelent az előzetese, amelyben természetesen felbukkan a Szerotonin és a Behódolás szerzője is.

Az előzetesben Stefan Ruitenbeek rendező hangja hallható, aki azt magyarázza éppen, hogy Houellebecq Marokkóba tervezett nászútja kútba esett, mivel attól féltették, hogy muszlim szélsőségesek elrabolnák az ott tartózkodása alatt. A felesége ugyanakkor hónapokon keresztül szervezte a prostituáltakat, most viszont az egész szervezés ment a lecsóba. A rendező azonban, aki emailes kapcsolatban állt az íróval, felajánlotta Houellebecq-nek, hogy menjen Amszterdamba, ő ugyanis "nagyon sok lányt" ismer ott, akik kíváncsiságból szívesen ágyba bújnának a híres szerzővel. Még azt is felajánlotta, hogy szerez szállodai szobát, csak az volt a feltétele, hogy mindent lefilmezhessen. Arról egyelőre nincs hír, hogy a szóban forgó film esetében dokumentarista vagy inkább fikciós alkotásról van-e szó. A rendező a Le Figarónak ugyanakkor azt állította, hogy nem kitalált a sztori, a pornófilm címkét azonban visszautasította, helyette erotikus filmként emlegette az alkotást. Az író nem először szerepel amúgy filmben, annak idején a Michel Houellebecq elrablásában például saját magát alakította.

Minden, amit Houellebecq-ről tudni kell
Tovább olvasok

Michel Houellebecq-ről nem áll távol a botrányokozás. Néhány hete például azzal kavart vihart, hogy egy interjúban úgy beszélt a muszlimokról, mint akik veszélyt jelentenek a nem muszlim franciák biztonságára nézve. A Francia Mecsetek Uniója (UMF) nevű szervezet ezek után feljelentést tett az író ellen "diszkrimináció, gyűlöletkeltés és erőszak" miatt.

Houellebecq tíz éve a budapesti könyvfesztivál díszvendége volt, akkori interjúnkat itt tudjátok újraolvasni:

Houellebecq: A gyönyör miatt elveszítjük a józanságunkat
Tovább olvasok

Forrás: Time.news

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

A fogadóirodáknál egyelőre Michel Houellebecq nyeri a Nobelt

Október 6-án jelentik be, ki nyeri az idei irodalmi Nobelt. A döntés mindvégig zárt ajtók mögött történik, a jelöltek nevét pedig ötven évre titkosítják. Így aztán nem marad más, mint az esélylatolgatás, ami persze teljesen tudománytalan, inkább csak játék, esélylatolgatás.

...
Kritika

Michel Houellebecq nem egy mém, a karantén meg nem katasztrófafilm

Érdemes jobban megismerni vagy megérteni Michel Houellebecq írót? Ez a kérdés foglalkoztatott az új Houellebecq-kötet, az Intervenciók 2020 olvasása közben.

...
Beleolvasó

Houellebecq unortodox tippeket ad a bulizáshoz

Michel Houellebecq esszéit, publicisztikáit, interjúit gyűjti egybe az Intervenciók 2020: a gyakran provokatív,  melankolikus, elgondolkodtató szövegek a provence-i nyugdíjasoktól a világjárványon át az ünnepek megéléséig a legváltozatosabb témákat érintik.

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Fantasztikus írókat adtak a világnak, a britek mégsem falják a könyveket

Az angolok olyan szerzőket adtak a világnak, mint William ShakespeareAgatha Christie, Jane AustenCharles DickensJ. R. R. Tolkien, J.K. Rowling. Ezek alapján joggal hihetnénk, hogy az angolok a világ legnagyobb könyvfogyasztói, de tényleg így van? 

...
Nagy

Gurubi Ágnes: Szauna nap

Gurubi Ágnes a Szív utca című kötetével 2021-ben a top3-ban végzett a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjért folyó versenyben. Volt értelme megőrülni című tárcasorozata mostantól egy évig olvasható a Könyves Magazinon. Ez az első rész.

...
Panodyssey

Závada Péter: Az új formákról

"A színház az elmúlt kétezerötszáz év során jelentős fejlődésen ment keresztül, és ma már olyan technológiák állnak rendelkezésünkre, melyek még huszonöt évvel ezelőtt sem léteztek. Mégis ahhoz, hogy számomra egy színházi előadás igazán inspiráló legyen, valami újat, eredetit és felforgatót kell mondania néző és színész relációjáról, olyasvalamit, ami mindent más perspektívába helyez." Závada Péter esszésorozata negyedik részében az új színházi formákról értekezik. 

...
Nagy

Nádas és Hajnóczy is magukról, vagyis a világról írnak

Azonosíthatjuk Nádas Pétert a Párhuzamos történetek főszereplőjével? Hajnóczy Péter magáról mintázta volna A halál kilovagolt Perzsiából alkoholista főhősét? Ezeket a kérdéseket boncolgatja a PIM kiállítása, amelyen Barnás Ferenc mondott beszédet.

...
Kritika

Bevezetés a városi magány mesterségébe

Jhumpa Lahiri Amerre járok című kötete pillanatképeket villant fel a városi magány mindennapjairól: a folyamatosan pergő mentális film egy névtelen nagyváros kulisszái között játszódik, hőse és mesélője pedig egy negyvenes nő, egy klasszikus megfigyelő, aki állandó önreflexióban él – sőt, nemcsak egyszerűen létezik, hanem folyamatos mozgásban van, jön, megy, bolyong.

...
Nagy

Húsz éve csak a kedvenc könyveiket akarták kiadni, majd az Agave minta és mérce lett

Húszéves idén az Agave kiadó, most vezetőjével, Velkei Zoltánnal beszélgettünk a kezdetekről, trenddiktáló borítókról és trendkövető élfestésről, kudarcokról és dacról, Veres Attila sikeréről és Zsoldos-díjakról, valamint az új Magnóliáról. Interjú.

A hét könyve
Kritika
Fakó lábujjak és parányi nők – Így szól a horror a nagyvilágban
...
Nagy

„Kommunista volt-e Petőfi? Néger volt-e Kossuth?”

A Petőfi-délibábok című programsorozat Petőfi politikai emlékezete a dualizmustól napjainkig című nyitórendezvényén kiderült, hogy az évek során Petőfi lobogó helyett sokaknak inkább dobogó volt: emelvény, amelyről ki-ki a maga hasznát remélve szónokolt.

Hírek
...
Zöld

Jane Goodall Budapesten is bemutatja A remény könyvét

...
Hírek

Eredeti Kazinczy-kötet került elő egy online aukción

...
Alkotótárs

Harmadik alkalommal hirdetik meg a Mastercard® - Alkotótárs irodalmi ösztöndíjprogramot

...
Hírek

Tavaly rekord számú könyv eltávolítását kérték az amerikai iskolákból és könyvtárakból

...
Nagy

Ezeket a könyveket olvasd, ha tetszett A páciens!

...
Hírek

A világ legrégebbi héber Bibliáját állítják ki Tel-Avivban

...
Szórakozás

Tolkien, Trianon, Borbély Szilárd, Polcz Alaine [PROGRAMAJÁNLÓ]

...
Hírek

Több száz Petőfi-kézirat között böngészhetünk az interneten

...
Nagy

Melyik könyvvel érdemes belépni Sherlock Holmes fiktív univerzumába?