Elizabeth Gilbert egyelőre nem jelenteti meg orosz témájú könyvét

ro | 2023. június 13. |

Az Ízek, imák, szerelmek című bestseller szerzője, Elizabeth Gilbert úgy döntött, hogy egyelőre nem jelenteti meg az új, Oroszországban játszódó regényét, miután dühös és csalódott reakciókat váltott ki az ukrán olvasókból, hogy a cselekmény Szibériában játszódik. A The Snow Forest eredetileg 2024 februárjában jelent volna meg, és egy vallásos fundamentalista család sorsát követi nyomon, amelynek tagjai a teljes elszigetelődés mellett döntenek, és 44 évig teljesen elvonultan élnek. Majd amikor 1980-ban egy szovjet geológuscsoport felfedezi őket, egy tudóst és nyelvészt küldenek a család otthonába, hogy áthidalja a modern lét és az ősi, visszavonult életük közötti szakadékot.

Gilbert a múlt héten jelentette be, hogy jövőre jelenik meg a kötet, de a hétvégén elárasztották az ukrán olvasók üzenetei, akiket megsebzett, illetve feldühített, hogy éppen most - azaz, az orosz-ukrán háború idején - egy olyan könyvet enged ki a keze közül, amely Oroszországban játszódik. Az író most közölte, hogy meghallotta és olvasta az üzeneteket, tiszteletben tartja őket, és úgy döntött, hogy egyelőre eláll a könyv megjelentetéséről (mindez nem jelenti azt, hogy soha nem fog megjelenni a könyv, inkább arról van szó, hogy egyelőre jegelik a megjelenését). Elizabeth Gilbert azt mondta, hogy most nincs itt az ideje egy ilyen könyv megjelenésének, és nem állt szándékában azoknak fájdalmat okozni, akiket már eddig és várhatóan ezután is "súlyos és rendkívüli sérelem" ért. Még hozzátette, hogy más könyvtervek is vannak a tarsolyában, és a jövőben azokra fog összpontosítani. Akik már előrendelték az új könyvet, azoknak visszatérítik az árát.

Elizabeth Gilbert A lélek botanikája című regénye megjelenésekor adott interjút a Könyvesnek: akkor mesélt sok más mellett az igazi Sakáltanyáról és a saját kreativitásához fűződő különös viszonyáról is:

Elizabeth Gilbert: A siker még mindig megfejthetetlen nekem
Tovább olvasok

Forrás: EW

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Elizabeth Gilbert szétzúzná a kreativitás útjában álló félelmeket és akadályokat

...
Nagy

Elizabeth Gilbert: A siker még mindig megfejthetetlen nekem

...
Hírek

Orvosi könyvekkel versenyez Elizabeth Gilbert új regénye

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

Polc

Nem a nagy háború, hanem a barátod halála avat felnőtté

...

Az árulást a legnehezebben saját magának bocsátja meg az ember

...

Ménes Attila regényében egy ír úr meséli el a romlásnak indult magyarság történetét

...

McCarthy sötét világában a szerelem és a zsenialitás sem képes világot gyújtani

...
A hét könyve
Kritika
A háborúból nincs visszatérés, ez az élet
...
Nagy

John Scalzi: Miért akarna bármi az emberhez hasonlóvá válni?

Miért vesz valaki templomot magának? Segít-e az alkotói válságban a zenélés? Hogyan reagálnának az emberek, ha tényleg megjelenne az igazi mesterséges intelligencia? John Scalzival, a Könyvfesztivál díszvendégével beszélgettünk. Interjú.

Még több olvasnivaló
...
Nagy

John Scalzi: Miért akarna bármi az emberhez hasonlóvá válni?

Miért vesz valaki templomot magának? Segít-e az alkotói válságban a zenélés? Hogyan reagálnának az emberek, ha tényleg megjelenne az igazi mesterséges intelligencia? John Scalzival, a Könyvfesztivál díszvendégével beszélgettünk. Interjú.

...
Nagy

Bognár Péter: Nyílt sisakkal

Bognár Péter Minél kevesebb karácsonyt címmel ír tárcasorozatot a Könyvesen, ez a záró rész.

...
Kritika

Andrei Dósa megírta a Dekameron spangliparázstól izzó spinoffját

A Füveskert merész vágásokkal élő, lírai hangú, látomásos prózakötet. Andrei Dósa ágbogas pop- és magaskulturális hivatkozáshálózattal dolgozik, és utat vesztett szereplőinek beállástörténetein keresztül voltaképp a művészi indulást meséli el. Ez a hét könyve.

...
Nagy

John Scalzi alázatával és a jövőbe mutató hüvelykujjal nyitott az idei Könyvfesztivál

Mi köze lehet a hüvelykujjunknak a sci-fihez és a fiatal generációhoz, milyen a rém kellemetlen laudáció, és mit jelent spekulatív irodalmi nagykövetnek lenni? A Könyvfesztivál megnyitóján jártunk.

...
Kritika

Miért gyilkolnak a gazdagok, ha a pénz és a hatalom már nem elég motiváció?

Jeneva Rose thrillerjében a város leggazdagabb feleségei olyan döntésre szánják el magukat, ami örökre összeköti őket.

...
Nagy

Ludmán Katalin: „A ködlovag alakja egyszerre megfoghatatlan és jelenvaló”

Kik, mikor, kikre és miért mondták azt, hogy ködlovag? Ludmán Katalinnal, „A rejtelem volt az írósága…” szerkesztőjével beszélgettünk. Szóba kerültek Schöpflin, Márai vagy Mészöly Miklós „ködlovagozásai”, Hazai Attila prózája és Hajnóczy szöveguniverzuma, továbbá kiderült, hogy hungarikum-e a ködlovagság.