Nem viccelődünk a koronavírussal, de Dragomán György virális hatását képtelenség ellaposítani: a Főzőskönyve hatására az elmúlt napokban váratlan helyekről köszönnek vissza ételei. Tavaly év végén a megjelenésekor mi is beszéglettünk Dragománnal arról, hogy a szakácskönyv még önéletrajzként is olvasható (itt hallgatható vissza). Beigazolódott az a hipotézisünk is, hogy a Főzőskönyv "nem klasszikus szakácskönyv lesz az előzetes tudásunk szerint, hanem a gasztronómia és az irodalom szerelemgyereke".
Hlatky-Schlichter Hubert a Michelin-csillagos Bábel tulajdonosa osztott meg képeket arról, hogy a Kioskból kiszállítják Dragomán fánkját, amiről a könyvben azt írja, hogy "Kevés olyan jó dolog van a világon, mint leülni egy púpozott nagy tál aranyszínűre sült, porcukorral megszórt szalagos fánk elé." A 4 darabos Farsangi fánkot 1450 Forintért rendelhetjük meg március 4-én 21 óriáig, a kiszállítás március 5-7. között lesz.
"Kevés olyan jó dolog van a világon, mint leülni egy púpozott nagy tál aranyszínűre sült, porcukorral megszórt szalagos...
Közzétette: Hubert Hlatky-Schlichter – 2021. február 28., vasárnap
Ennél is váratlanabb számomra, hogy Dragomán séf udontésztája bekerült a napi körforgásba: Gödöllőn nyitott food truckot Bezerics Dani, a Paletta tulajdonosa Palettaco néven. A Streetkichen számolt be az új helyről, és Kalas Györgyi cikkében mi egy dologra kaptuk fel a fejünket: Dragomán receptje alapján készül a Máj Tál levesbe az udontészta, amiről itt írt:
Csináljatok udon tésztát. Mérjetek egy keverőtálba két deci hideg vizet, adjatok hozzá egy csapott evőkanál sót, negyven...
Közzétette: Dragomán György – 2018. február 28., szerda
EBBEN A CIKKBEN SZEDTÜNK ÖSSZE 10 RECEPTET A SÉFTŐL:
10 recept Dragomán séftől a hamarosan megjelenő Főzőskönyv elé - Könyves magazin
Hamarosan megjelenik Dragomán György szakácskönyve, a Főzőskönyv. Aki ismeri az írót, az tudja, hogy rendszeres szerzője gasztromagazinoknak, illetve a Facebookon is meg-megosztja receptjeit, trükkjeit, illetve az ételekhez, főzéshez kapcsolódó novelláit. Mert a Főzőskönyv nem klasszikus szakácskönyv lesz az előzetes tudásunk szerint, hanem a gasztronómia és az irodalom szerelemgyereke.
EBBEN A CIKKBEN MEG ELKÉSZÍTETTÜK A DRAGOMÁN-KENYERET:
Megsütöttük a Dragomán-kenyeret! - Könyves magazin
Évekkel ezelőtt egyszer már megsütöttem Dragomán kenyerét, és arra emlékeztem, hogy jó. Azóta azon gondolkozom, miért nem sütöttem meg gyakrabban. A mostani kenyeret fehér lisztből sütöttem, aminek az az egyszerű oka, hogy nem volt másik itthon.