A Corvina Kiadó gondozásában megjelent Dr. Schwab Richárd belgyógyász, gasztroenterológus és Petri Nóra táplálkozási tanácsadó közös könyve. Az 500 gramm zöldség mindennap, változatosan című kötet rávilágít az étkezés fontosságára, arra, hogy az alapozza meg az egészségünket, ami a tányérunkra kerül.
Az vagy, amit megeszel
A mai rohanó életben gyakran egyszerűen telepakoljuk a tányérunkat gyorsan felszívódó kalóriabombákkal, amik megzavarják a bélflóránk egyensúlyát. Az eredmény: nő a magas vérnyomás, az elhízás, a cukorbetegség kockázata, és gyakorivá válnak az olyan panaszok, mint a kellemetlen puffadás és a hasi görcs.
Az 500 gramm zöldség mindennap, változatosan célja, hogy bárki számára érthetően elmagyarázza, miért történik mindez, és hogyan lehet lépésről lépésre helyrehozni az egészségünket a mikrobiombarát életmóddal.
A könyvben pedig ehhez könnyen elkészíthető recepteket is mutatnak.
A mikrobiom fontosságáról, a beleinknek a teljes testünkre, sőt a mentális jólétünkre gyakorolt hatásáról az utóbbi időben sok szó esik. Dr. Schwab Richárd több mint tíz éve tanulmányozza a mikrobiomot, több ezer pácienssel szerzett tapasztalatait osztja meg az olvasóval. Tippjei segítségével napi fél kilogramm zöldséget csempész az olvasók étrendjébe egyszerűen és finoman.
Ezt egészítik ki Petri Nóra receptjei, amelyek gyakorlati útmutatót adnak változatos és laktató zöldséges ételekhez.
Emellett pedig ízletesek és szemet gyönyörködtetőek. Hangsúlyozzák: a mikrobiombarát étrend nem egy diéta, hanem élvezetes út az egészség felé. A kötethez kapcsolódik egy kihívás is 500 gramm zöldség elnevezéssel. Ebben Petri Nóra vezetésével segítenek elérni a szükséges zöldségfogyasztást.
Fotók forrása: Corvina Kiadó
