Ezeket a bosszúval és szenvedéllyel teli adaptációkat nézhetjük júliusban

Júliusban sem maradunk jó filmek nélkül: érkezik két pörgős thriller, egy új Jane Austen-adaptáció és a Veszedelmes viszonyok egy újabb verziója is. 

fk |

Jack Carr: A végső lista

-

James ​Reece őrnagy, az amerikai haditengerészet SEAL-egységének parancsnoka utolsó küldetését teljesíti Afganisztánban, amikor egy tragédiába torkolló rajtaütés során valamennyi embere életét veszti, ahogy a segítségükre érkező légi támogatás helikoptereinek személyzete is. Mindezek után, az Egyesült Államokba való hazatérése napján a számára legkedvesebbek gyilkosság áldozatai lesznek, és Reece rádöbben, hogy nem külső ellenséggel áll szemben, hanem egy olyan összeesküvéssel, amely a legmagasabb kormányzati körökig ér el. Miután mindent elvettek tőle, elhatározza, hogy bosszút áll szeretteiért. A thrillerből készült adaptációt a napokban mutatták be az Amazon Prime-on. A főszereplők: Chris Pratt, Taylor Kitsch, Constance Qu, Jeanne Tripplehorn, Riley Keough, Patrick Schwarzenegger, Arlo Mertz.

Choderlos de Laclos: Veszedelmes viszonyok

-

Choderlos de Laclos híres regényéből már készült egy kultikus film a 80-as évek végén Glenn Close, John Malkovich és Michelle Pfeiffer főszereplésével. A 18. század Franciaországban játszódó történet, amely férfiak és nők játszmáiról, cselszövéseiről és csábításairól szól, az arisztokráciát nem éppen a legjobb színben tüntette fel, éppen ezért sokáig tiltották a kiadását és büntették az árusítását is. Ennek ellenére a történet túlélt mindent, és most július 8-tól a Netflixen nézhetjük meg a remake-jét.

Jane Austen: Meggyőző érvek

- Jane Austen történetét modern formában fogja újramesélni a Meggyőző érvek új adaptációja, amelynek A szürke ötven árnyalata színésznője, Dakota Johnson a főszereplője. Mr. Elliotot a Crazy Rich Asians főszereplője, Henry Golding alakítja, Wentworth szerepét pedig Cosmo Jarvis kapta meg. A rendező Carrie Cracknell. A Meggyőző érvek Jane Austen egyik kevésbé ismert regénye, ugyanakkor ez volt az utolsó könyve is, és sokan ezt tartják a legjobb munkájának. A történet Sir Walter Elliotról és három lányáról szól, akik közül csak Mary, a legkisebbik ment férjhez, a legidősebb, Elisabeth, hiába várt rangos házasságra, Anne-t pedig (a regény főhősét) lebeszélték arról, hogy hozzámenjen szerelméhez, egy fiatal, vagyontalan tengerésztiszthez. Anne lassan bele is törődik, hogy vénlány marad, ám nyolc év után a kikosarazott udvarló előkerül mint sikeres, vagyonos tengerészkapitány, aki végleg le akar telepedni és családot alapítani. Az új feldolgozás július 15-től látható a Netflixen.

Ha szívesebben hallanátok többek a sztoriról,az Austen-projekt podcastjét ajánljuk:

A Meggyőző érvek egy romantikus bosszú krónikája [Az Austen-projekt]
A Meggyőző érvek egy romantikus bosszú krónikája [Az Austen-projekt]

Jane Austen utolsó befejezett könyvét, a Meggyőző érveket tárgyalja ki Az Austen-projekt hatodik adása, melyben szó esik családi befolyásolásról, előre nem látott társadalmi mobilizációról, és persze a napoleóni háborúk hatásáról is.

(A nyitókép a Netflix legújabb, még bemutatás előtt álló adaptációjából származik, amelyben a főhőst Dakota Johnson alakítja.)

Tovább olvasok

Mark Greaney: A Szürke Ember

-

Courtland ​Gentry, azaza a Szürke Ember a fedett műveletek világában legendás figura, ugyanis mindig csendben, sokszor a lehetetlent végrehajtva végzi el egyik munkáját a másik után, majd teljesen köddé válik. A célpontjainak nincs esélyük menekülni előle. Csakhogy vannak még Gentrynél is veszedelmesebb erők, amiket még több pénz és hatalom mozgat. És amikor Gentryt elárulja a kormánya és korábbi munkatársai, ezek az erők mozgásba lendülnek. Az ő szemükben a Szürke Ember többé már nem számít hasznos eszköznek, így ki kell iktatni. A Közel-Keleten és egész Európán átívelő élet-halál harc veszi kezdetét, melynek során Gentrynek bizonyítania kell, hogy nem veszti el hidegvérét akkor sem, ha az életben maradásért kell ölnie. Mark Greany 2009-es regényének a Netflixen érkezik az adaptációja július 22-én. A főszereplők: Ryan Gosling, Chris Evans, Dhanush, Ana de Armas, Jessica Henwick, Regé-Jean Page, Wagner Moura, Julia Butters, Alfre Woodard, Billy Bob Thornton.

Charles Dickens: Copperfield Dávid

-

Charles Dickens, a 19. századi angol realista irodalom egyik legjelentősebb alakja. 1850-ben jelent meg Copperfield Dávid című regénye, melynek központi témája a szegénység, hőse pedig egy kisfiú, akinek a szenvedésein keresztül tárul fel a felnőtt társadalom kegyetlen világa. Az HBO Maxon júliustól most Dickens regényének egy régi, 1935-ös adaptációját nézhetjük meg. Ez volt a történet negyedik filmes feldolgozása, ugyanakkor ez volt az első, amelynek már hangja is volt. A filmben Freddie Bartholomew, Frank Lawton, Edna May Oliver, Elizabeth Allan, Jessie Ralph, Harry Beresford, Basil Rathbone, W.C. Fields és Lionel Barrymore alakítják a szereplőket.

Forrás: Lithub

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Podcast

A Meggyőző érvek egy romantikus bosszú krónikája [Az Austen-projekt]

Jane Austen utolsó befejezett könyvét, a Meggyőző érveket tárgyalja ki Az Austen-projekt hatodik adása, melyben szó esik családi befolyásolásról, előre nem látott társadalmi mobilizációról, és persze a napoleóni háborúk hatásáról is.

...
Szórakozás

Júliusban érkezik a Meggyőző érvek a Netflixen

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Netflix és az MRC Films új, modernebb adaptációt készít Jane Austen utolsó, sokak szerint a legjobb regényéből, a Meggyőző érvekből. A film július 15-től lesz elérhető a Netflixen.

...
Szórakozás

Julianne Moore főszereplésével készül az új Atwood-adaptáció

Egy igazi bosszútörténetet mesél el Margaret Atwood Stone Mattress című novellája, amelyből Julianne Moore és Sandra Oh főszereplésével készül film.

Jó szívvel ajánljuk
Gyerekirodalom
Az Altamira-barlangrajzoktól Banksyig - A művészettörténet legizgalmasabb műtermeibe kalauzol egy új könyv
...
Gyerekirodalom

Így néz ki Szegedi Katalin íróasztala

Szegedi Katalin illusztrátor műterme egy hatalmas, világos szoba, ahová árad a fény. Íróasztalán a megszokott kellékeken kívül rengeteg apróság, érdekesség található, ezekről kérdeztük.

Polc

Donatella Di Pietrantonio: Meg akartam érteni a szeretethiány következményeit

...

Veres Attila Magyarországai nem jó helyek az életre

...

Negyven év után egy padláson bukkantak rá Czene Béla festményeire

...

Az igazi író élet-halál vitára készteti az igazi olvasókat

...
...
Nagy

Heather Morris: Tartozunk a holokauszt túlélőinek azzal, hogy elmeséljük a történetüket

Heather Morrisnak az utóbbi években több holokauszt-témájú regénye is megjelent, és mindegyik kötetet túlélőkkel készült beszélgetések és kutatások alapozták meg. Az auschwitzi tetováló szerzőjével új könyveinek háttértörténetéről beszélgettünk, ő pedig mesélt az általa megismert túlélők bátorságáról, bűntudatáról, és azokról a nehéz emlékekről, amiket kötelességünk elmesélni az utókornak.

Szerzőink

...
Simon Eszter

Afganisztán egyetlen női polgármestere ezt üzeni: Ha van hangotok, használjátok és ne féljetek megszólalni

...
Sándor Anna

Werner Herzog első regényében egy japán katona téveszméje epikussá nemesedik

...
vl

Balla Gergely: Ezen a nyelven tudok a legmélyebben kapcsolódni önmagamhoz/ a.dal.szöveg

...

Az Abigél a háború, a veszteség és a konspiráció regénye is [A Szabó Magda-titok 1.]

...

Tíz példamutató nő, tíz kiváló szakmai életút - Ezeket tanultam a Túl a plafonon beszélgetéseiből

...

Harry Potter vs. Jókai: a kötelezőkről szóló vitát nem lehet ennyire leegyszerűsíteni

...

Miért nem kapnak díjakat a női írók?