A Coraline rendezője készít filmet Neil Gaiman legszemélyesebb könyvéből

A Coraline rendezője készít filmet Neil Gaiman legszemélyesebb könyvéből

Henry Selick rendezi Neil Gaiman Óceán az út végén című könyvének moziváltozatát és úgy fest, az Oscar-jelölt Coraline-hoz hasonlóan stop-motion technikával készül a feldolgozás.

vn | 2024. június 14. |

Neil Gaiman Óceán az út végén című regénye a 2013-as év végi listánk 15. helyén végzett, és a szerző „a legszemélyesebb és legintimebb” könyvének mondta a nekünk adott interjúban. A kötet (amelynek tavaly nyáron egy hosszabb cikkben vizsgáltuk meg a legfontosabb motívumait)

egy Gaiman feleségének szóló novellából nőtte ki magát.

Neil Gaiman
Óceán az út végén
Ford. Pék Zoltán, Agave, 2021, 335 oldal
-

Hasonló lesz, mint a Coraline?

Az Óceán az út végén megfilmesítésén az a Henry Selick dolgozik, aki 2009-ben vászonra vitte Gaiman Coraline-ját. Bár a most készülő adaptáció cselekménye nem kapcsolódik a Coraline történetéhez, Selick úgy véli, az új projekt tökéletes kiegészítője lesz a stop-motion technikával készült Oscar-jelölt filmnek. A gyártásba a rendező bevonná a Guillermo del Toro Pinokkióját készítő ShadowMachine stúdiót is.

A stop-motion technika remek választásnak tűnik a Locus-díjas Óceán az út végén feldolgozására. Már csak azért is, mert a regényről azt írtuk kritikánkban: „Az első szó, ami eszembe jut, az a varázslat.

Nem elsősorban a könyvbeli eseményekkel, hanem magával a könyvvel kapcsolatban.

Neil Gaiman első felnőtteknek szóló regénye a 2005-ös Anansi fiúk óta az a fajta mű, amit olvasva újra felfedezzük magunkban a gyereket, újra kitágult szemekkel bámuljuk a csodákat, amikre a világ és az ember képes, meghatódunk, szörnyülködünk, félünk, elámulunk, és örömmel hagyjuk, hogy átjárjon minket a meglepő erejű katarzis.”

További mozgóképes Gaimanek

Bár Gaiman nemrég azt nyilatkozta, vége a sorozatok aranykorának, az utóbbi években előszeretettel készítenek mozgóképes feldolgozásokat a modern fantasy egyik legkedveltebb szerzőjének műveiből.

Amint arról mi is beszámoltunk, a Netflixen nemrég bemutatták az ő történetéből készült Halott Fiúk Nyomozóiroda című sorozatot. Készül a Sandman 2. évada, Gaiman jelenleg az Elveszett próféciák 3. évadán dolgozik, az Anansi fiúk 6 epizódos sorozatváltozata pedig várhatóan júliustól lesz elérhető.

Forrás: Movieweb

Nyitókép: Wikipedia

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Gaiman univerzuma szüntelen hódolat a történetmondás gazdag öröksége előtt [Visszapillantó]

2013-ban az Óceán az út végén 15. lett a top50-es listánkon. Visszapillantó-sorozatunk részeként egy-egy hangsúlyos motívumon keresztül nézzük meg, milyen erős szálakkal kötődik a regény Gaiman műveihez és életéhez.

...
Szórakozás

Neil Gaiman: Vége a sorozatok aranykorának

A Sandman és az Elveszett próféciák írója, Neil Gaiman szerint az írók és a színészek hollywoodi sztrájkja után újra fel kell találni a televíziózást.

...
Hírek

Szellemek vagyunk és rejtélyeket oldunk meg – új Neil Gaiman-sorozat a Netflixen

Neil Gaiman és Matt Wagner Halott Fiúk Nyomozóirodájának főhősei nyolc epizódon át derítik fel élők és holtak ügyeit. Mutatjuk az előzetest!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

A Dűne: Prófécia nővérei boszorkányok vagy megmentők? Nézd meg az új előzetest!

A Dűne-filmek előtt tízezer évvel játszódó sorozatban a Bene Gesserit szövetség felemelkedését és hatalmi harcát láthatjuk majd.

...
Szórakozás

A sógunt 25 kategóriában jelölték Emmy-díjra

De a televíziós díjakért más népszerű adaptációk is versenyben vannak a nagy sikerű A sógun mellett.

...
Szórakozás

Harrenhal átka kerget őrületbe a Sárkányok házában?

Különös dolgok történnek Daemon Targaryennel, aki Harrenhal baljós várában időzik a Sárkányok háza utóbbi epizódjaiban. Egy kis westerosi történelmi gyorstalpaló következik.

A hét könyve
Kritika
A háromtest-probléma nyomasztó történelemkönyv a jövőről
...
Nagy

Ez a 20 legjobb könyv, amit a 21. században írtak – a New York Times olvasói szerint

A New York Times a könyvszakma prominens személyiségei után az olvasói között is megfuttatta a kérdést, hogy melyek a legjobb könyvek az elmúlt közel 25 év szép- és tényirodalmi terméséből. Mutatjuk az eredményt.

Kiemeltek
...
Nagy

Olvasnál egy parkban 40 másik emberrel? Irány az Olvasópiknik

Márciusban indult és sikerrel működik a Kastner Kommunity Olvasóbulija, ami a nyári hónapokra a kávézó mellett található parkba költözik. Papp Virággal, az esemény szervezőjével beszélgettünk.

...
Nagy

A 10 kedvenc idézetünk Jón Kalman Stefánssontól

Szeptemberben, a Könyvfesztivál vendégeként ismét Magyarországra érkezik Jón Kalman Stefánsson. Mutatjuk a kedvenc idézeteinket az izlandi írótól.

...
Nagy

Nietzsche a saját filozófiájába őrült bele vagy egyszerűen beteg volt?

Az egyik legmegosztóbb filozófus, Friedrich Nietzsche tragikus életének utolsó részét vegetatív állapotban töltötte. De mi okozhatta korai összeomlását?