Kétmillió dollár gyűlt össze az Elveszett próféciák-képregényre a Kickstarteren

Kétmillió dollár gyűlt össze az Elveszett próféciák képregényadaptációjára a Kickstarteren

Neil Gaiman és Sir Terry Pratchett regényének Colleen Doran által rajzolt feldolgozása ezzel a legbőkezűbben támogatott képregény lett a közösségi finanszírozású kreatív ötleteket támogató platform történetében.

vn | 2023. augusztus 21. |

Pár héttel azután, hogy az Amazon Prime-on debütált Sir Terry Pratchett és Neil Gaiman 1990-es közös regénye alapján készült sorozat második évada, újabb hír érkezett az Elveszett próféciákról. Közel harmincezer rajongó adta össze azt a 2.041.803 dollárt (amire leírom, az összeg még ennél is magasabbra szökött), amellyel a jövőre megjelenő, Coleen Doran által készített Elveszett próféciák-képregénynek szavaztak bizalmat a rajongók. A crowdfunding-rekordot döntő projekt mind a Terry Pratchet hagyatékát gondozó alapítvány, mind pedig általunk épp néhány napja méltatott Gaiman bizalmát élvezi.

Gaiman univerzuma szüntelen hódolat a történetmondás gazdag öröksége előtt [Visszapillantó]
Gaiman univerzuma szüntelen hódolat a történetmondás gazdag öröksége előtt [Visszapillantó]

“Az Óceán az út végén misztikus, varázslatos, katartikus és felemelő, mindenképpen a szerző egyik legérettebb, legkerekebb műve. Egy szinte felfoghatatlanul eposzi hátterű fantasy-történet összehajtogatva bensőséges, lírai és nosztalgikus mesévé barátságról és felnőtté válásról, áldozathozatalról és emlékekről, a világ felfedezéséről és megértéséről. Az év talán legszebb könyve” – írtuk 2013-ban, amikor az év végi top50-es listánkon Neil Gaiman regénye a 15. lett. Az Óceán az út végén a szerző saját bevallása szerint is “a legszemélyesebb és legintimebb” könyve, ami egy, a feleségének szóló novellából nőtte ki magát – Gaimant is meglepve – regénnyé. Visszapillantó-sorozatunk részeként egy-egy hangsúlyos motívumon keresztül nézzük meg, milyen erős szálakkal kötődik a regény Gaiman életművéhez és a saját emlékeihez.

Tovább olvasok

Az Eisner-díjas Colleen Doran ‒ aki dolgozott korábban a Walt Disneyvel, a Marvellel, a DC Comics-szal és a Lucasfilmmel is, és ő készítette Stan Lee Amazing, Fantastic, Incredible című memoárjának rajzait is ‒ nemrégiben arról biztosította a könyv, illetve a sorozat szerelmeseit, hogy az ő feldolgozása a regényből indul ki, vagyis nem a széria cselekményét követi.

A bleedingcool-nak Doran elárult néhány kulisszatitkot is:

„Megrajzolok olyan részleteket is, amelyek a szövegben nem szerepelnek, de következnek belőle – mint például az is, hogy az angyalok tűzből valók.

A regény azt is kimondja – folytatja a rajzoló –, hogy a démonok és az angyalok nem igazán különböznek egymástól, úgyhogy fehérre festem Crowley szárnyait, még ha tisztában vagyok is vele, hogy valaki ki fog akadni ezen. (…) Nem könnyű megfelelni mindenkinek, de azon vagyok, hogy a lehető legszélesebb kört érje majd el a képregény.”

Jövőre érkeznek tehát Crowley, Azirafael és az Apokalipszis Négy Motorosának rajzolt kalandjai. De addig sem kell Good Omens nélkül maradnunk, hiszen a BBC Radio 4-en most pár napig ingyenesen meghallgatható az Elveszett próféciákból készült 2014-es rádiójáték első epizódja, amelyben Mark Heap és Peter Serafinowicz kölcsönzi a hangját a két főhősnek.

Forrás: Kickstarter, bleedingcool

Nyitókép: Kickstarter

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Good Omens 2: Angyal és démon újra zűrt kavar a Mennyben, Földön, Pokolban

Végre kiderült, miről szól a második évad, amit Neil Gaiman és az első évadot is rendező Douglas Mackinnon közösen készített.

...
Hírek

Terry Pratchett álnéven írt novelláit fedezték fel, érkeznek bennük varázslók, ősemberek és időutazók is

A szenzációnak számító gyűjtemény még idén ősszel megjelenik.

...
Szórakozás

Neil Gaiman adaptálja a cyberpunk ősszövegét

Forgatókönyvíróként már szerzett tapasztalatot a Sandmannel és az Elveszett próféciákkal, most Samuel Delany Nova című regényéből készít sorozatot a Prime-nak.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Kritika

A háborúból nincs visszatérés, ez az élet

A Mindenki másképp gyászol a hét könyve, amiben a háború nem esemény, hanem a létezés egyfajta állapota. A haditudósítás nem munka, hanem szembenézés a Gonosszal. Jászberényi Sándor a kegyetlenségben a sebezhetőséget, a kiszolgáltatottságban az ellenállást ábrázolja. 

Szerzőink

...
Sándor Anna

John Scalzi: Miért akarna bármi az emberhez hasonlóvá válni?

...
Litkai Gergely

Ürge-Vorsatz Diána: Tévút, ahogy a nagy cégek áttolják a felelősséget a fogyasztókra / Mi van, ha megmentjük a világot?

...
Valuska László

Benedek Ágota felboncolt teste és az irodalmi striciskedés