Kétmillió dollár gyűlt össze az Elveszett próféciák-képregényre a Kickstarteren

Kétmillió dollár gyűlt össze az Elveszett próféciák képregényadaptációjára a Kickstarteren

Neil Gaiman és Sir Terry Pratchett regényének Colleen Doran által rajzolt feldolgozása ezzel a legbőkezűbben támogatott képregény lett a közösségi finanszírozású kreatív ötleteket támogató platform történetében.

vn | 2023. augusztus 21. |

Pár héttel azután, hogy az Amazon Prime-on debütált Sir Terry Pratchett és Neil Gaiman 1990-es közös regénye alapján készült sorozat második évada, újabb hír érkezett az Elveszett próféciákról. Közel harmincezer rajongó adta össze azt a 2.041.803 dollárt (amire leírom, az összeg még ennél is magasabbra szökött), amellyel a jövőre megjelenő, Coleen Doran által készített Elveszett próféciák-képregénynek szavaztak bizalmat a rajongók. A crowdfunding-rekordot döntő projekt mind a Terry Pratchet hagyatékát gondozó alapítvány, mind pedig általunk épp néhány napja méltatott Gaiman bizalmát élvezi.

Gaiman univerzuma szüntelen hódolat a történetmondás gazdag öröksége előtt [Visszapillantó]
Gaiman univerzuma szüntelen hódolat a történetmondás gazdag öröksége előtt [Visszapillantó]

2013-ban az Óceán az út végén 15. lett a top50-es listánkon. Visszapillantó-sorozatunk részeként egy-egy hangsúlyos motívumon keresztül nézzük meg, milyen erős szálakkal kötődik a regény Gaiman műveihez és életéhez.

Tovább olvasok

Az Eisner-díjas Colleen Doran ‒ aki dolgozott korábban a Walt Disneyvel, a Marvellel, a DC Comics-szal és a Lucasfilmmel is, és ő készítette Stan Lee Amazing, Fantastic, Incredible című memoárjának rajzait is ‒ nemrégiben arról biztosította a könyv, illetve a sorozat szerelmeseit, hogy az ő feldolgozása a regényből indul ki, vagyis nem a széria cselekményét követi.

A bleedingcool-nak Doran elárult néhány kulisszatitkot is:

„Megrajzolok olyan részleteket is, amelyek a szövegben nem szerepelnek, de következnek belőle – mint például az is, hogy az angyalok tűzből valók.

A regény azt is kimondja – folytatja a rajzoló –, hogy a démonok és az angyalok nem igazán különböznek egymástól, úgyhogy fehérre festem Crowley szárnyait, még ha tisztában vagyok is vele, hogy valaki ki fog akadni ezen. (…) Nem könnyű megfelelni mindenkinek, de azon vagyok, hogy a lehető legszélesebb kört érje majd el a képregény.”

Jövőre érkeznek tehát Crowley, Azirafael és az Apokalipszis Négy Motorosának rajzolt kalandjai. De addig sem kell Good Omens nélkül maradnunk, hiszen a BBC Radio 4-en most pár napig ingyenesen meghallgatható az Elveszett próféciákból készült 2014-es rádiójáték első epizódja, amelyben Mark Heap és Peter Serafinowicz kölcsönzi a hangját a két főhősnek.

Forrás: Kickstarter, bleedingcool

Nyitókép: Kickstarter

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Good Omens 2: Angyal és démon újra zűrt kavar a Mennyben, Földön, Pokolban

Végre kiderült, miről szól a második évad, amit Neil Gaiman és az első évadot is rendező Douglas Mackinnon közösen készített.

...
Hírek

Terry Pratchett álnéven írt novelláit fedezték fel, érkeznek bennük varázslók, ősemberek és időutazók is

A szenzációnak számító gyűjtemény még idén ősszel megjelenik.

...
Szórakozás

Neil Gaiman adaptálja a cyberpunk ősszövegét

Forgatókönyvíróként már szerzett tapasztalatot a Sandmannel és az Elveszett próféciákkal, most Samuel Delany Nova című regényéből készít sorozatot a Prime-nak.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.

...
Nagy

Alessandro Baricco Budapesten: Az élet egyik célja, hogy elengedjük a félelmeinket

Először járt Budapesten az ünnepelt olasz író, Alessandro Baricco. A beszélgetésen sok minden szóba került a zenétől a mesterséges intelligencián és Nemecsek Ernőn át odáig, hogy régebben jobb volt-e gyereknek lenni, mint ma.

Szerzőink

...
Kiss Imola

Ez a 20 legjobb könyv, amit a 21. században írtak – a New York Times olvasói szerint

...
Horányi Hanna Zelma

Olvasnál egy parkban 40 másik emberrel? Irány az Olvasópiknik

...
ko

A 10 kedvenc idézetünk Jón Kalman Stefánssontól