Lánchíd, Cseh Tamás, francia konyha és Margófeszt [Programajánló]

Margófeszt

-

Irodalom a kertben, koncertek a dombon, slam poetry, film és sok sok zalai különlegesség - minden, ami egy fesztiválban a legjobb! Fellép Beck Zoltán (30Y) és Grecsó Krisztián közös produkciója a beck@grecsó, az Analog Balaton, Kiss Tibor (Quimby) formációja, az Aranyakkord, játszik a Fran Palermo, a Platon Karataev, valamint a Galaxisok, a Sorbonne Sexual, glsch (Slow Village), szólókoncerttel érkezik a Hiperkarma frontembere Bérczesi Róbert, színpadra lép az OIEE, a Bence Kalandjai és a Kolibri is. A slam poetry szerelmesei a fesztiválon a Slam Poetry Magyarországgal közös szervezésű táborban többek között Horváth Kristóf (Színész Bob) és Simon Márton workshopjain tanulhatják a műfajt, a templomkertben délután irodalmi beszélgetések lesznek Boldizsár Ildikóval, Tompa Andreával és Visky Andrással, a nyári olvasmányokat kedvezményesen a Bookline Teraszon lehet majd beszerezni. A zenei és irodalmi programok mellett a látógatóknak lehetősége van felfedezni Zala megye rejtett kincseit, belekóstolni ízes gasztronómiájába és megtapasztalni a #zalábanlennikell életérzést a Szeretünk Zala Egyesülettel közös programokon, részletek ITT.

Mikor? augusztus 10-12. Hol? Szentgyörgyvár
Részletek erre>>>

Putifár tanár úr visszavág

Putifár tanár úr több évtizednyi tanítás után nyugdíjba vonul. A jól megérdemelt pihenés helyett Putifárnak más tervei vannak: végre eljött az ő ideje, hogy bosszút álljon minden csínyért és megaláztatásért, amit az iskolában szenvedett el a gyerekek miatt. Putifár régóta várt erre a pillanatra, már kész tervekkel készült, hogy miképp vágjon vissza azoknak a gyerekeknek, akik megkeserítették az életét. Az immár felnőtté vált nebulók nem is sejtik, hogy mi vár rájuk. A Putifár tanár úr visszavág Jean-Claude Mourlevat Magyarországon is megjelent sikerregényének filmfeldolgozása. A főszerepben Christian Clavier látható, aki a kortárs francia vígjáték legnagyobb és legsikeresebb alakja. Olyan filmeket vitt sikerre, mint a Bazi nagy francia lagzik-filmek, a Jöttünk, láttunk, visszamennénk-sorozat, az Asterix és Obelix-filmek, vagy a Családi vakáció – Irány Ibiza! Mellette szerepel Isabelle Nanty, aki az Amélie csodálatos élete révén vált ismertté, de játszott többek között a Jöttünk, láttunk, visszamennénk, a ’85 nyara, és a Nagytudásúak 1-2 című filmekben is.

Mikor? augusztus 3-tól Hol? mozik

Lánchíd-piknik | Véget ért a felújítás, találkozzunk a Lánchídon!

-

Véget ért a felújítás, 2023. augusztus 4-én visszakapjuk a Budapest 150. születésnapjára gyönyörűen felújított Lánchidat. Közösen ünnepelhetjük meg ezt a Lánchíd-pikniken programokkal, koncertekkel, evéssel-ivással, és sötétedés után a híd díszvilágításával! Hozz magaddal plédet, hogy otthonosan érezd magad! Fagyival, pereccel és limonádéval kínálnak – a készlet erejéig, úgyhogy érkezz időben, hogy biztosan jusson! A pesti oldalon gyereksátor vár, benne egy különleges Lánchíd LEGO-építménnyel. A felnőttek vezetett sétákon ismerhetik meg a felújítás érdekességeit, még a hídmester irodájába is bekukkanthatnak. Nemcsak a négy felújított kőoroszlánnal, de két fényoroszlánnal is találkozhatnak az érdeklődők. Utcazene is lesz, amelyhez még jelentkezőket várnak.

Mikor? augusztus 4. 18:00-0:00 Hol? Lánchíd
Részletek erre>>>

Cseh Tamás emlékest

-

Emlékezzünk Cseh Tamásra, a Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, előadóművészre, halálának tizennegyedik évfordulója alkalmából! Lesz beszélgetés Fodor Sándorral, az Énekelsz Csehtamást? című könyv szerzőjével és Pintér Georg operatőr és filmrendezővel. Majd Cseh Tamás Projekt koncert. A zenekar 2014-ben alakult, célja a Cseh Tamás, Bereményi Géza, Másik János fantasztikus zenei és költői örökségének ápolása, a dalok és társadalmi mondanivalójuk eljuttatása úgy az idősebb, mint a fiatalabb generációknak, igényes hangszerelésben. Tagok Farkas Virág fuvola, harmonika, melodika, vokál; Fazekas László vibrafon, zongora; Misik Zoltán nagybőgő; Farkas Péter ének, gitár

Mikor? augusztus 6. 19:00 Hol? Virág Benedek Ház
Részletek erre>>>

II. French Food Festival • Budapest

-

Augusztus 09-11. között újra beköltözik a Kazinczy utcába a francia elegancia és a kifinomult ízek: bor, pezsgő, isteni falatok... Szinte láthatod lelki szemeid előtt, ahogy a bajszos francia monsieur hetykén pózol csinos sapkájában és csíkos pólójában, kezében jópár baguette-tel és egy minőségi vörösborral… és persze akusztikus élőzenével. A francia gasztronómia nem véletlenül virít az UNESCO szellemi kulturális örökségének listáján!

Mikor? augusztus 9-11. Hol? Kazinczy utca 21.
Részletek erre>>>

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Oscar-díjas rendező készített dokumentumfilmet John le Carréról

Az októberben, az Apple TV-n érkező produkció hat évtizedet ölel át a kémregény-irodalom egyik legismertebb alakjának életéből.

Fotó: Apple TV+

...
Szórakozás

A kamaszkor-bestseller, ami inspirálta a Barbie-mozit, és a Kenergia legfontosabb kötete

Egy lovakról szóló album, egy eladási listákat vezető nonfiction és egy cameokötet. Utánajártunk a Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével készült Greta Gerwig-opusz könyves vonatkozásainak.

...
Szórakozás

A Playboy atyja és Alice Cooper mentette meg az enyészettől – 100 éves a Hollywood-felirat

Száz éve, 1923. július 13-án adták át hivatalosan a Los Angeles feletti hegyoldalban Hollywood egyik legismertebb és legtöbbet fotózott látványosságát, az álomgyár nevét hirdető feliratot. Persze még nem úgy, ahogy ma látjuk. Könyvek hírek mellé.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

Daniel Kehlmann szerint itt az idő, hogy megijedjünk az AI-tól

Az író a Guardiannek írt véleménycikkben hívta fel a figyelmet az AI szélsebes fejlődésének következményeire.

Szerzőink

...
Sándor Anna

Sherlock Holmes, a holokauszt és egy papagáj is befért Michael Chabon nyári krimijébe

...
hhz

Hogyan képzelték el a sárkányokat a különböző mítoszok?

...
Kiss Imola

Alessandro Baricco Budapesten: Az élet egyik célja, hogy elengedjük a félelmeinket

Olvass!
...
Beleolvasó

A gyógyszeripar politikai kapcsolatai után nyomoz Sissel-jo Gazan detektívje – Olvass bele az új dán krimibe!

Soren Marhauge ezúttal a Big Pharma nyomába ered. Olvass bele a krimibe!

...
Beleolvasó

Örülök, hogy meghalt az anyám – Olvass bele a volt hollywoodi gyereksztár memoárjába!

Jennette McCurdy sikeres gyerekszínészként az anyja nagyratörő vágyait váltotta valóra. 21 éves volt, amikor anyja meghalt, ő pedig a saját lábára állhatott – de csak miután megjárta a poklot. Részlet a könyvből.

...
Beleolvasó

Fukuyama a klasszikus liberalizmus elveinek válságát vizsgálja – Olvass bele!

A liberalizmus válságban van. De mikor és miért vált szitokszóvá, némely esetben egyenesen az illiberalizmust állítva követendő példának a kormányzatok elé? Olvass bele, mit gondol erről Francis Fukuyama!

A hét könyve
Kritika
Sherlock Holmes, a holokauszt és egy papagáj is befért Michael Chabon nyári krimijébe
...
Nagy

Hogyan képzelték el a sárkányokat a különböző mítoszok?

Istenség vagy démon, a víz őrzője vagy lángoló szörnyeteg – a sárkány visszatérő motívum szerte a világon, feladatköre és temperamentuma azonban kultúráról kultúrára változik.

...

Szabályok szövevényes hálózatában telt az úrinő élete [Budapesti nők]

...

Bojti Andrea: Transzgenerációsan gyógyulunk [Podcast]

...

A jó feleség egyszerűen jó menedzser, mindent kézben tart [Budapesti nők]