A Tarandus Kiadó idén még három új könyvvel jelentkezik!

A Tarandus Kiadó idén még három új könyvvel jelentkezik!

A Tarandus Kiadó újra elindította a könyvek kiadását. Nincs okunk a panaszra, hiszen három újdonsült könyvvel jelentkeztek. Egyet elárulunk, garantált izgalom várja az olvasókat!

Promóció |

Idén ősszel a következő művekkel debütált elő a kiadó:
Első körben a Vihar után című könyvet jelentette be a kiadó. Ez Kate M., első könyves író regénye.

Kate M.: Vihar Után

Középkorú, házas, egyedülálló, elvált, özvegy nőként a 21. században a tökéletes boldogságot keresve komoly kihívásokkal kell szembe nézni. Könyv szereplői olyan karakterek, akik a kudarcok, betegségek és nehézségek ellenére kitartóan küzdenek a megváltozott társadalmi elvárások és lehetőségek viharában.

Hét egyáltalán nem tökéletes barátnő, hét különböző karakter, hét teljesen eltérő élet. Barátnők történetei valóságos élettörténetek, amelyek valós emberi problémákat hoznak felszínre.

És hogy kinek ajánlja Kate M. a saját könyvét?

"A mai kor elvárásaival, erkölcsi normáival a negyvenes, ötvenes éveiben egyedül maradt nők nehezen birkóznak meg. Tüzet szikráztatni a házasság oltárán tíz-húsz év után pedig egy valóságos csoda. Mindannyian azt hisszük, hogy egyedül kell küzdenünk a hazug, megcsalásos, internetes, szex orientált kapcsolatok világában. Mivel nehezen birkózunk meg az új kor által kínált újrakezdési lehetőségek sokszor erkölcstelen, megalázó kihívásaival, így sokszor jó olvasni olyan nőkről, akik ugyanabban a cipőben járnak, mint könyvem szereplői.

Viszont nem csak középkorú nő társaimnak ajánlom írásom, hanem olyan férfiaknak is, akik nem értik mi történt a mai nők erkölcseivel és miért nem találjuk a tökéletes boldogságot. "

Bankó-Erdős Viktória: Elég az hozzá

Elég az hozzá címmel repít a nagyszülők emlékein keresztül az ötvenes évekbe, az unoka történetei révén pedig a 80-as, 90-es évekbe. Bankó-Erdősi Viktória könyve.

A könyv főhőse, Eszti a nagyszülői ház kiürítése közben tárgyakat vesz a kezébe, s a tárgyak emlékeket hoznak, pontos és átélhető emlékeket a gyermekkorból. A gyermek Esztinek a nagyszülők mesélnek saját múltjukról, míg a felnőtt Esztinek az elhunyt nagyszülők hagyatéka mesél az ott töltött nyarak kalandjairól. Fény derül régi családi titkokra, míg Eszti elfogadja az elfogadhatatlant, szerettei elmúlását.

A szerző, Bankó-Erdős Viktória a következőt mondta a könyvéről:


„Ez a könyv nem akar többet, mint elringatva mesélni, gyermekkorba visszarepíteni, zűrzavaros történelmi időket emberközelivé tenni. Pillanatokat hoz vissza mindannyiunk múltjából, mert gyökereink egymástól messzire indulnak, de a föld mélyén azért összekapaszkodnak."

Először csak sóvárgást éreztem, hogy ott szeretnék lenni Eszterrel. Ott abban a faluban, ott szeretnék fürödni velük a felfújhatós medencében, Papival kaszálni a réten, lakókocsisat játszani a Hédi kanapén. Aztán egyszer csak rájöttem, hogy régen együtt élem velük a hétköznapokat, és velük együtt rendülök meg az elkerülhetetlen elmúlástól. Ez a könyv képes arra, hogy azonosuljunk a szereplőkkel, hogy velük lélegezzünk, és átéljük életük minden pillanatát, épp úgy, mintha velünk történt volna. Ez az olvasás gyönyörűsége. Ez ennek a finoman és lebilincselően megírt könyvnek a gyönyörűsége.

Péterfy-Novák Éva
író

Barcs Krisztina: Az Álomszövő

Mindezen könyveken felül feltűnik egy igazi pszichológiai könyv is, Az Álomszövő.
Ezen könyv szerzője Barcs Krisztina pszichológus, aki 9 év munkáját tette bele a könyv elkészültébe.
Az Az éjszakai álmok és a nappali ébrenlét tudatossága váltakozik a könyvben.
A regény hősnője, a Régésznő felébred egy reggel, kikászálódik az ágyból a párja mellől, kávét főz, s álomtól kótyagos gondolatai lassan a rá váró izgalmas feltárásokra terelődnek. Eközben talán ő sem sejti, hogy amikor egy-egy mozgalmas nap után álomba szenderül, a tudatalattija vetítővásznán útra kel énjének egy elfeledett része, hogy hasonlóképpen érdekfeszítő felfedezéseket tegyen…
Az Álomszövő egy meredek fejesugrás a tudatalatti rejtelmes világába, egy álmokon és életeken átívelő utazás, amely a tudat és a tudattalan egymással lejtett, szédítő táncát mutatja be. Útikönyv mindazoknak, akik szeretnek a lélek mélyrétegeiben kalandozni, és gyógykönyv mindazoknak, akik ilyen vagy olyan módon, de kezet ráztak már a Halállal - azaz néztek már szembe súlyos veszteséggel, az élet végességével.

Ez a regény voltaképpen egy, a saját életemben bekövetkezett súlyos tragédia feldolgozását segítette. Hosszú évekig egyfajta öngyógyításképpen vettem fel újra és újra a történet szálait, újra és újra elsírva, elsiratva a történteket, csiszolgatva, fésülgetve emlékeket, álmokat, gondolatokat… Mindezen folyamatokból 9 év alatt kerekedett ki egy olyan regény, amely végül messze túlnőtt a szimpla öngyógyításon. Története arra hív, hogy mint egy kaleidoszkópba, tekintsünk bele az álmok sokszor kuszának tűnő, ám korántsem kibogozhatatlan világába, és vegyük észre, ismerjük fel, hogy a tudatalattinkban milyen csodálatos gyógyító erő, bölcsesség – és milyen félelmetes mélységek rejlenek. És, persze: hogy minden fájdalom ellenére az élet mégis szép!

Vannak, akik nem tudnak tovább élni addig, amíg válaszokat nem kapnak az őket érő tragédiára. E könyv írója ilyen ember, ezért elmegy a végsőkig: poklokat jár, és a mindenség falait rázza a MIÉRT?! süvítő kérdésével.  
A válaszok végül az álmok világából érkeznek meg, abból a szférából, amelynek magam is lelkes csodálója vagyok már régen. 
És micsoda álmok ezek! Döbbenetes erejűek, archetipikus szintekig, „előző életes” emlékképekig lehatolóak. Ilyen álmokat az álmodik, aki csak félig jött át erre a világra, mert ismer egy univerzálisabbat, és ezért nem tudja a fizikai lét olyannyira áthúzni ide a „nagyon - anyag” világába. Olyan ember, aki tudja, hogy nem emberi léptékű, sok milliárd éves őserők szövik napjaink eseményeit. 
Ha valakinek, csak legalább egy embernek, sikerül megértenie a megérthetetlent, és két tenyere között felmutatni a fényt, mindazt, ami minden fájdalom, bánat ellenére mégis szép és jó ebben a világban, amiért mégis érdemes élni, akkor talán másnak is sikerülni fog. A Szerzőnek sikerült ez. Könyve gyászoldó varázskönyv.

Tar Ildikó, 

az Álmaink tükrében és az Álomfejtő-önismereti kézikönyv és szótár című könyvek szerzője

Mind a három könyv a Tarandus kiadónál, és a nagyobb könyvesboltokban és online áruházakban már kapható!

Hírek
...
Alkotótárs

Mastercard® Alkotótárs: új alkotói ösztöndíj indul el

...
Hírek

Ottlik-másolattal és fantasztikus családi fotókkal érkezik az Esterházy-különszám!

...
Hírek

Törőcsik és Pilinszky - Csak úgy lettek egymás életében

...
Hírek

Putyinnak ajánlaná az új könyvét Ken Follett

...
Hírek

David Attenborough elmeséli, mi történt a természettel, míg mi karanténban ültünk

...
Hírek

Bookline: Orvos-Tóth, Kepes és Matthew McConaughey a top3-ban

...
Hírek

Jól halad az Esterházy-könyvek feldolgozása

...
Beleolvasó

Az osztálytalálkozónál hazugabb műfaj nem létezik

...
Hírek

Egy felmérés szerint a többség nem ért egyet Tóth Krisztinával Az arany ember ügyében

Olvass!
...
Beleolvasó

A kutya és az ember kapcsolata egyszerre különleges és ősi

Van valami igazi, valami ősi, bölcs és gyönyörű az állat és az ember kapcsolatában - állítja Tor Age Bringsvaerd Vau című könyvében, amely a kutyát övező mítoszokra, mesékre és különös hagyományokra koncentrál - mutatunk egy részt belőle!

...
Beleolvasó

Ilyen volt Magyarország 2008-ban

Mesterházi Mónika új versekötete, a Nem félek a rendszerváltás után újabb rendszerbe zökkenő magyar viszonyokról mesél. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Egy nyakék még a 19. században is fel tudta forgatni az ember életét

Rose Tremain új könyvében egy fiatal nő változtatni akar az életén, és ki akar törni a kisvárosi közegből, mert azt gondolja, többre és másra hivatott. Olvassatok bele A kegyelem szigetei című regénybe!

...
Beleolvasó

Steven Spielberg megvette Richard Osman krimijének filmjogait

Május elején érkezik magyarul Richard Osman debütáló regénye, A csütörtöki nyomozóklub, amely 2020 egyik legnagyobb krimi szenzációja volt. 

...
Beleolvasó

Egy közszereplőnek tudomásul kell vennie, hogy foglalkoznak vele

Görög Ibolya könyve a közéleti szereplők megkerülhetetlen műve, és azoknak biztosít támpontokat, akiknek a mindennapjait a nyilvános szereplés tölti ki.

...
Beleolvasó

Boccaccio klasszikusa ihlette a modern Dekameron-projektet

Margaret Atwood, Mona Awad, Tommy Orange, Edwidge Danticat vagy David Mitchell - csak néhány név azok közül, akik igent mondtak a New York Times felkérésére, és vállalták, hogy történeteket írnak a koroanvírus-járvány idején. Ez lett a Dekameron-projekt - mutatunk belőle egy részletet!

Film / Színház / Muzsika
...
Nagy

Irodalmi teázás az Örkény Színház színészeivel

...
Nagy

10+1 kötelező, amit meg tudsz nézni online színházban

...
Nagy

Margaret Atwood okosabb volt, mint bárki a Harvardon

Még több olvasnivaló
...
Kritika

James Patterson és J.D. Barker első közös krimijükben rögtön bevágják az olvasót a mélyvízbe

A madártollas gyilkosságokban a nyomok minduntalan egyfelé mutatnak, és a mocskos kis titkok szép lassan mind napvilágra kerülnek.

...
Nagy

Királynak lenni sosem volt életbiztosítás

Király! – A magyar uralkodók véresen komoly históriája címmel írt könyvet a magyar királyokról Benedek Szabolcs. Interjúnkban szóba került az uralkodással járó kockázat, a nők szerepe és a Trónok harca, és kiderült az is, vajon melyik királyunkat mellőzi az utókor emlékezete.

...
Nagy

A pandémia alatt csak a pandémiáról lehet írni?

Milyen lesz az életünk, ha egyszer vége lesz a pandémiának? Mennyire lesz hangsúlyos a vírus és a karantén témája az irodalomban később? Ezeket a kérdéseket járták körbe a Dekameron-projekt című novelláskötet bemutatóján. 

...
Kritika

Jü Hua regénye megmutatja, milyen volt az élet fél évszázada Kínában

Kína egyik legismertebb kortárs írójának könyve egy kínai parasztember tragédiákkal teli életének bemutatása. Az Élni az elmúlt idő, a vissza nem térő ifjúság, az elherdált lehetőségek, az elveszített családtagok, a keserves tapasztalatok derűs, belenyugvó, mégis torokszorító összegzése.

...
Nagy

Simon Stålenhag: A technológia a túlélés eszköze lehet, de meg is ölhet minket

Kérdeztük a műveiben fellelhető gyerekkori emlékekről, arról, hogy lehet valami egyszerre retro és futurisztikus, hogyan kapcsolódik könyve az E.T-hez és azt is megtudhatjuk, szerinte mi kell ahhoz, hogy megbirkózzunk a klímaváltozással. Interjú.

...
Nagy

Sorsválasztás az irodalomban – Könyves válaszok Popper gondolataira

Az életünk determináltságát, az irányításban nekünk jutó részt vizsgálta Popper Péter Hogyan választunk magunknak sorsot? című könyve, a témában ugyanakkor rengeteg szépirodalmi mű is íródott, ezek közül mutatunk meg most párat!