A Tarandus Kiadó idén még három új könyvvel jelentkezik!

A Tarandus Kiadó idén még három új könyvvel jelentkezik!

A Tarandus Kiadó újra elindította a könyvek kiadását. Nincs okunk a panaszra, hiszen három újdonsült könyvvel jelentkeztek. Egyet elárulunk, garantált izgalom várja az olvasókat!

Promóció |

Idén ősszel a következő művekkel debütált elő a kiadó:
Első körben a Vihar után című könyvet jelentette be a kiadó. Ez Kate M., első könyves író regénye.

Kate M.: Vihar Után

Középkorú, házas, egyedülálló, elvált, özvegy nőként a 21. században a tökéletes boldogságot keresve komoly kihívásokkal kell szembe nézni. Könyv szereplői olyan karakterek, akik a kudarcok, betegségek és nehézségek ellenére kitartóan küzdenek a megváltozott társadalmi elvárások és lehetőségek viharában.

Hét egyáltalán nem tökéletes barátnő, hét különböző karakter, hét teljesen eltérő élet. Barátnők történetei valóságos élettörténetek, amelyek valós emberi problémákat hoznak felszínre.

És hogy kinek ajánlja Kate M. a saját könyvét?

"A mai kor elvárásaival, erkölcsi normáival a negyvenes, ötvenes éveiben egyedül maradt nők nehezen birkóznak meg. Tüzet szikráztatni a házasság oltárán tíz-húsz év után pedig egy valóságos csoda. Mindannyian azt hisszük, hogy egyedül kell küzdenünk a hazug, megcsalásos, internetes, szex orientált kapcsolatok világában. Mivel nehezen birkózunk meg az új kor által kínált újrakezdési lehetőségek sokszor erkölcstelen, megalázó kihívásaival, így sokszor jó olvasni olyan nőkről, akik ugyanabban a cipőben járnak, mint könyvem szereplői.

Viszont nem csak középkorú nő társaimnak ajánlom írásom, hanem olyan férfiaknak is, akik nem értik mi történt a mai nők erkölcseivel és miért nem találjuk a tökéletes boldogságot. "

Bankó-Erdős Viktória: Elég az hozzá

Elég az hozzá címmel repít a nagyszülők emlékein keresztül az ötvenes évekbe, az unoka történetei révén pedig a 80-as, 90-es évekbe. Bankó-Erdősi Viktória könyve.

A könyv főhőse, Eszti a nagyszülői ház kiürítése közben tárgyakat vesz a kezébe, s a tárgyak emlékeket hoznak, pontos és átélhető emlékeket a gyermekkorból. A gyermek Esztinek a nagyszülők mesélnek saját múltjukról, míg a felnőtt Esztinek az elhunyt nagyszülők hagyatéka mesél az ott töltött nyarak kalandjairól. Fény derül régi családi titkokra, míg Eszti elfogadja az elfogadhatatlant, szerettei elmúlását.

A szerző, Bankó-Erdős Viktória a következőt mondta a könyvéről:


„Ez a könyv nem akar többet, mint elringatva mesélni, gyermekkorba visszarepíteni, zűrzavaros történelmi időket emberközelivé tenni. Pillanatokat hoz vissza mindannyiunk múltjából, mert gyökereink egymástól messzire indulnak, de a föld mélyén azért összekapaszkodnak."

Először csak sóvárgást éreztem, hogy ott szeretnék lenni Eszterrel. Ott abban a faluban, ott szeretnék fürödni velük a felfújhatós medencében, Papival kaszálni a réten, lakókocsisat játszani a Hédi kanapén. Aztán egyszer csak rájöttem, hogy régen együtt élem velük a hétköznapokat, és velük együtt rendülök meg az elkerülhetetlen elmúlástól. Ez a könyv képes arra, hogy azonosuljunk a szereplőkkel, hogy velük lélegezzünk, és átéljük életük minden pillanatát, épp úgy, mintha velünk történt volna. Ez az olvasás gyönyörűsége. Ez ennek a finoman és lebilincselően megírt könyvnek a gyönyörűsége.

Péterfy-Novák Éva
író

Barcs Krisztina: Az Álomszövő

Mindezen könyveken felül feltűnik egy igazi pszichológiai könyv is, Az Álomszövő.
Ezen könyv szerzője Barcs Krisztina pszichológus, aki 9 év munkáját tette bele a könyv elkészültébe.
Az Az éjszakai álmok és a nappali ébrenlét tudatossága váltakozik a könyvben.
A regény hősnője, a Régésznő felébred egy reggel, kikászálódik az ágyból a párja mellől, kávét főz, s álomtól kótyagos gondolatai lassan a rá váró izgalmas feltárásokra terelődnek. Eközben talán ő sem sejti, hogy amikor egy-egy mozgalmas nap után álomba szenderül, a tudatalattija vetítővásznán útra kel énjének egy elfeledett része, hogy hasonlóképpen érdekfeszítő felfedezéseket tegyen…
Az Álomszövő egy meredek fejesugrás a tudatalatti rejtelmes világába, egy álmokon és életeken átívelő utazás, amely a tudat és a tudattalan egymással lejtett, szédítő táncát mutatja be. Útikönyv mindazoknak, akik szeretnek a lélek mélyrétegeiben kalandozni, és gyógykönyv mindazoknak, akik ilyen vagy olyan módon, de kezet ráztak már a Halállal - azaz néztek már szembe súlyos veszteséggel, az élet végességével.

Ez a regény voltaképpen egy, a saját életemben bekövetkezett súlyos tragédia feldolgozását segítette. Hosszú évekig egyfajta öngyógyításképpen vettem fel újra és újra a történet szálait, újra és újra elsírva, elsiratva a történteket, csiszolgatva, fésülgetve emlékeket, álmokat, gondolatokat… Mindezen folyamatokból 9 év alatt kerekedett ki egy olyan regény, amely végül messze túlnőtt a szimpla öngyógyításon. Története arra hív, hogy mint egy kaleidoszkópba, tekintsünk bele az álmok sokszor kuszának tűnő, ám korántsem kibogozhatatlan világába, és vegyük észre, ismerjük fel, hogy a tudatalattinkban milyen csodálatos gyógyító erő, bölcsesség – és milyen félelmetes mélységek rejlenek. És, persze: hogy minden fájdalom ellenére az élet mégis szép!

Vannak, akik nem tudnak tovább élni addig, amíg válaszokat nem kapnak az őket érő tragédiára. E könyv írója ilyen ember, ezért elmegy a végsőkig: poklokat jár, és a mindenség falait rázza a MIÉRT?! süvítő kérdésével.  
A válaszok végül az álmok világából érkeznek meg, abból a szférából, amelynek magam is lelkes csodálója vagyok már régen. 
És micsoda álmok ezek! Döbbenetes erejűek, archetipikus szintekig, „előző életes” emlékképekig lehatolóak. Ilyen álmokat az álmodik, aki csak félig jött át erre a világra, mert ismer egy univerzálisabbat, és ezért nem tudja a fizikai lét olyannyira áthúzni ide a „nagyon - anyag” világába. Olyan ember, aki tudja, hogy nem emberi léptékű, sok milliárd éves őserők szövik napjaink eseményeit. 
Ha valakinek, csak legalább egy embernek, sikerül megértenie a megérthetetlent, és két tenyere között felmutatni a fényt, mindazt, ami minden fájdalom, bánat ellenére mégis szép és jó ebben a világban, amiért mégis érdemes élni, akkor talán másnak is sikerülni fog. A Szerzőnek sikerült ez. Könyve gyászoldó varázskönyv.

Tar Ildikó, 

az Álmaink tükrében és az Álomfejtő-önismereti kézikönyv és szótár című könyvek szerzője

Mind a három könyv a Tarandus kiadónál, és a nagyobb könyvesboltokban és online áruházakban már kapható!

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

Hírek
...
Hírek

Labrisz: Billogot ütne a fogyasztóvédelem az LMBTQI szereplőket is bemutató könyvekre

...
Hírek

Nem kerülhet be a párizsi Panthéonba Rimbaud és Verlaine

...
Hírek

Ősszel lesz a könyvfesztivál, nyáron az Ünnepi Könyvhét

...
Hírek

Amanda Gorman a legfiatalabb költő valaha, aki verset mondhat amerikai elnök beiktatásán

...
Hírek

Kormányhivatal: tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat a Meseországot kiadó Labrisz

...
Hírek

A Netflix új sorozatában Lupin palira veszi a francia elitet

...
Hírek

Amerikában nyílt levélben tiltakoznak egy esetleges Trump-memoár ellen

...
Hírek

Vihart kavart és rímes riposztokat ihletett Lackfi János rendőrös verse

...
Nagy

Versterápia: „Minden fehér, csakhogy törékeny,/ kemény fehér ez, nem puha.”

Olvass!
...
Beleolvasó

Esterházy: Ha valamit félelmetesnek gondol az ember, nem jó egyedül lenni

Tizenhárom személyes hangvételű portrét olvashatunk Farkas Zoltán új kötetében. Olvassatok bele az Esterházy Péterről szóló fejezetbe!

...
Beleolvasó

Vajon eljön az a pont, amikor személynek kell tekinteni a mesterséges intelligenciákat?

Mikor válhat egy MI birtokolható tulajdonból önálló személlyé? Egyénnek tekinthető-e, ha fizikailag nem létezik, globálisan mégis jelen lehet egyszerre mindenhol? Olvass bele a Mozgástérbe!

...
Beleolvasó

Ken Liu történeteiben a mostani tevékenységünk következménye: a világvége

Ken Liu második novelláskötete, az Istenekkel nem lehet végezni tizennyolc történetet tartalmaz,  amelyek napjaink legégetőbb, egyben legismerősebb problémáiból indulnak ki. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Szabó T. Anna új kötetében a sóvárgás és a rajongás irányít

Szabó T. Anna új novelláskötete, a Szabadulógyakorlat a vágy, a rajongás, a zene és a túlélés könyve. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Trónok harca készítésének hivatalos, vágatlan és hihetetlen története

A több mint 50 exkluzív interjún és a szerző forgatási élményein alapuló Valar Morghulis a Trónok harca kulisszatitkaiba enged bepillantást. Olvass bele! 

...
Beleolvasó

Roy Jacobsen új könyvében az emberi kapcsolatoké a főszerep

Roy Jacobsen trilógiájának második részében A láthatatlanok történetét folytatja. Olvass bele!

Film / Színház / Muzsika
...
Kritika

Szuggesztív és szenvedélyes lett a Normális emberek adaptációja

...
Hírek

5 szuper darab, amiben csak egy színészre kell koncentrálni

...
Nagy

Ezeket a könyvadaptációkat nézzük 2021-ben

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Mikor kezdtük el félreérteni a boldogságot?

Oliver Burkeman pszichológiai témájú könyvet írt, ő maga mégsem pszichológus. Túladagolt boldogság című kötete egyszerre gondolatébresztő és meghökkentő olvasmány.

...
Nagy

Politika, robotok egy megosztott világban – A sci-fi trendjeiről beszélgettünk Jonathan Strahan szerkesztővel

Immár ötödik éve jelentkezik a Gabo a Jonathan Strahan szerkesztésében készült, az év legjobb fantasztikus novelláit tartalmazó válogatással. A szerkesztőt munkamódszeréről, a sci-fi jelenlegi állapotáról, és a világ helyzetéről is kérdeztük.

...
Nagy

Fábián Janka: A történelmi regény nálunk sokáig macsó műfaj volt

Fábián Janka a kortárs romantikus történelmi regények egyik legnépszerűbb hazai írója. Legújabb történetének, a két kötetes Julie-könyvek megjelenését követően beszélgettünk vele történelemről, a női szerepek változásáról, kedvenc korszakáról, jövőbeli terveiről.