Péterfy-Novák Éva: Varga Juditot nem érdekli a 300 ezer bántalmazott nő

Péterfy-Novák Éva: Varga Juditot nem érdekli a 300 ezer bántalmazott nő

A Péterfy-házaspár arról beszélt, mit szólnak Magyar Péter feltűnéséhez, és ahhoz, ahogy Varga Judit kezeli a politikai és emberi helyzetet.

sa | 2024. április 02. |

A Péterfy-házaspár az RTL Reggeli műsorában szólalt meg a Magyar Péter-Varga Judit vitáról. Péterfy-Novák Éva elmondta, hogy 1997 óta dolgozik áldozatvédelemben, és hangsúlyozta, hogy ugyan a statisztikák szerint 95 százalékban nők szenvedik el a bántalmazást, nem csak ők válhatnak áldozattá.

Az elmúlt hetek eseményei viszont az eddig elvégzett munkájára is hatással voltak: 

Ez a 27 évem a kukába ment és ezt Rogán Antalnak köszönhetem.”

Itt érdemes felidézni, hogy Magyar Péter nem egészen egy hónapja a Partizánban támadta be nyilvánosan a Rogán Antal vezette propagandát. Magyar többek között azt állította a kegyelmi ügy kapcsán, hogy Rogánék ötlete volt, hogy Novák Katalin ne szólaljon meg, majd Orbán előállt az alkotmánymódosítással, és hagyták, hogy Novák elvigye a balhét:

Magyar Péter: Az van, amit Rogán Antal mond
Magyar Péter: Az van, amit Rogán Antal mond

„Ha nem akarjuk, hogy a gyerekeink egy családi részvénytársaságban nőjenek fel, akkor változtatni kell” – mondta a Partizánban vasárnap este Magyar Péter, aki két Facebook-bejegyzésben kritizálta mások mellett Rogán Antalt és az állam, a magyar közélet működését. 

Tovább olvasok

Az elmúlt hónapban Magyar Facebook-posztokkal, interjúk sorával és a március 15-i tüntetéssel is építette magát. Erre válaszul ex-felesége, Varga Judit a Frizbiben beszélt arról, hogy Magyar Péter a házasságuk idején bántalmazta őt. Magyar Péter később azzal reagált, hogy a felesége bántalmazta őt.

„Varga Judit ezt pontosan tudta”

Péterfy-Novák Éva szerint Rogán Antal „politikai céllal használt fel egy olyan ügyet, amit nem lett volna szabad. Ez iszonyatosan aljas szerintem, és ezt Varga Judit pontosan tudta.” Péterfy-Novák úgy véli, 

fontos, hogy beszéljen az áldozat, de nem mindegy, hogy azt milyen céllal teszi.

Az író úgy fogalmazott, a volt igazságügyi minisztert nem érdekli a 300 ezer bántalmazott nő, akinek példát mutathatott volna.

Kifogásolta azt is, hogy egy politikai természetű vádra Varga (és rajta keresztül a Rogán) tereléssel reagált: „Valaki azt mondja, hogy gyerekek, ti működtetitek politikai szempontok alapján az ügyészséget, ti húztok ki iratokat, loptok, csaltok, hazudtok egész nap, és erre az a válasz, hogy bántalmazott vagyok.”

A műsor vonatkozó részletét ITT tudod megnézni.

Kép: Török Levente/Wikipedia

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Kormánykritikus újságírókat és üzletembert is megfigyeltek egy izraeli kémfegyverrel

Évek óta használják magyar célpontok ellen is az NSO izraeli kibercég kémprogramját, a Pegasust, amivel okostelefonokat lehet feltörni. Cikkünkben könyveket ajánlunk, ha jobban meg szeretnéd érteni a megfigyelési botrányok természetét.

...
Nagy

Magyar Péter: Az van, amit Rogán Antal mond

„Ha nem akarjuk, hogy a gyerekeink egy családi részvénytársaságban nőjenek fel, akkor változtatni kell” – mondta a Partizánban vasárnap este Magyar Péter, aki két Facebook-bejegyzésben kritizálta mások mellett Rogán Antalt és az állam, a magyar közélet működését. 

...
Nagy

Kertész Balázs: Orbán Viktornak az inflációra az égvilágon semmilyen ráhatása nincsen

Miközben nagy lendülettel masírozunk az aktuális gazdasági válság mélyére, nem ártana értenünk, hogyan zajlanak a gazdasági folyamatok. A Diétás Magyar Múzsa szerzőjével beszélgettünk kapitalizmusról, fürdőgatyákról, ciklikus és anticiklikus gazdaságpolitikáról, valamint az infláció természetéről is. Interjú.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.

...
Szórakozás

Viszály: kinek fáj jobban az árulás, Capoténak vagy a Hattyúknak?

Fényűzés, intrika, hűtlenség, egy megtörtént botrány, sztárszínészek –  a Viszály: Capote és a Hattyúk című sorozatban minden adott a sikerhez. Megnéztük.

Szerzőink

...
Vass Norbert

Mindig van lejjebb: a trópusi pokolban a hős legjobb barátja egy háromlábú kutya

...
Sándor Anna

A Mitágó-erdő sűrűjébe a hősök és az olvasók is belevesznek – 40 éves a modern fantasy mesterműve

...
Kolozsi Orsolya

A Bálnahullás letehetetlen thriller arról, mi van, ha véletlenül lenyel egy ámbráscet

...

A Mitágó-erdő sűrűjébe a hősök és az olvasók is belevesznek – 40 éves a modern fantasy mesterműve

...

Ezt senki nem mondta – Szabó T. Anna és Dragomán György: Azt terveztük, hogy szabad gyerekeket fogunk nevelni

...

Kemény Lili: Az életemet nem különösebben tartom érdekesnek

Polc

A Kovács ikrek fergeteges családregénye sokkal többről szól, mint beszűkült parasztokról

...

Kemény Lili harcai: az önéletírás mint felszámolás és teremtés

...

Ujgur költőnek lenni önmagában politikai tett Kínában, és akkor még nem írtál memoárt

...

Jon Fosse a banalitáson át talál utat a természetfelettihez

...
Még több olvasnivaló
...
Kritika

A Bálnahullás letehetetlen thriller arról, mi van, ha véletlenül lenyel egy ámbráscet

Daniel Kraus Bálnahullás című thrillerében az óceán és egy ámbráscet gyomrának hátborzongató mélyén egy kamaszfiú küzd az életben maradásért, miközben végiggondolja apjához fűződő kapcsolatát is. Lélegzetelállítóan izgalmas könyv, melyben nemcsak az óceán, de a lélek mélységei is feltárulnak.

...
Podcast

Anyaság, apaság, az érzések kavalkádja – Ott Anna könyvajánlója [Ezt senki nem mondta!]

Ezt senki nem mondta! című podcastunk hatodik adásában Szabó T. Anna és Dragomán György voltak a vendégek, a beszélgetésükhöz pedig könyvajánló is tartozik Ott Anna válogatásában.

...
Nagy

Vérfertőző, wannabe-sátán és kölyökmedve-tulajdonos – 10 érdekesség a 200 éve elhunyt Byronról

George Byron mindent megvalósított, amit egy romantikus költő ismérvének gondolunk. Halálának 200. évfordulóján tíz érdekességet gyűjtöttünk össze a lírájáról és a botrányairól.

...
Nagy

Borbély András: Rafi Lajos verse lyukat üt a világon [ROMA IRODALOM]

A Nemzetközi Roma Nap alkalmából írók és kutatók ajánlanak olvasmányokat a roma irodalomból, melyek reflektálnak a reprezentáció kérdéseire is. Borbély András költő, szerkesztő Rafi Lajos egyik versét választotta.

...
Nagy

Mivel pörgeti fel egy mentalista Camilla Läckberg új szektás krimijét?

A pszichológiát és a sötét rejtélyt kiválóan ötvöző krimi, A doboz után a héten került a boltokba A szekta, Läckberg és Fexeus közös regénytrilógiájának második része. Ez alkalomból beszélgettünk a szerzőpárossal.

...
Nagy

Miért hasonlítanak a roma mesék a kortárs versekre?

Hogyan mozgatnak meg egy kortárs költőt a roma mesék? Miben fedez fel hasonlóságot az archaikus történetek és generációja meghatározó irodalmi témái között? És miképpen válik a mesékből költészet? Veszprémi Szilveszter cikkében a Vijjogók munkacímű verseskötetéről mesél.