Reese Witherspoon mesekönyvet írt gyerekkori kalandjaiból

Október 4-én jelenik meg Reese Witherspoon első gyerekkönyve a Flamingo Books gondozásában. A Busy Betty-t gyerekkori kalandjai ihlették.

Simon Eszter | 2022. augusztus 30. |

Witherspoon elkötelezetten népszerűsíti az olvasást, saját könyvklubja majdnem 2,5 millió követővel rendelkezik, idén augusztustól pedig nálunk is filmvászonra került Delia Owens, Ahol a folyami rákok énekelnek című regényéből készült adaptáció, amit a színésznő médiavállalata, a Hello Sunshine finanszírozott. Korábban pedig a Kis tüzek mindenüttből - ami Celeste Ng 2017-es azonos című regényén alapszik - készített sorozatot.

Amerikában idén októberben megjelenik a Busy Betty című mesekönyve, amit  Xindi Yan illusztrált. “A lányom születése óta érlelődött bennem a gondolat, hogy írjak egy mesekönyvet, amiben igazi női karakterek a főszereplők” - mondta Witherspoon. A történetet saját gyerekkora ihlette, ugyanis Witherspoon szerint a mese főhőséhez, Bettyhez hasonlóan ő is örökmozgó kislány volt. A történet főszereplőjéhez egy barátja jön vendégségbe, de Betty rájön, hogy Mae érkezése előtt meg kell fürdetnie koszos kiskutyáját, Franket. A mosakodás persze nagy kalamajkával jár, és Betty rádöbben, hogy egyedül nem tud megbirkózni a feladattal. Mae segítségével azonban gyorsan megfürdetik a piszkos kutyust, és Betty rájön, hogy kitartással és csapatmunkával bármit könnyedén elérhet. 

Reese Witherspoon biztos kézzel válogat a bestsellerek között
Reese Witherspoon biztos kézzel válogat a bestsellerek között
Tovább olvasok

Az Oscar-díjas színésznőként, producerként és íróként is elismert Witherspoon 2018-ban kiadta első könyvét, a Whiskey in a Teacup: What Growing Up in the South Taught Me About Life, Love, and Baking Biscuits címmel, amiből megismerhetjük a színésznő tradicionális receptjeit, betekintést enged nashville-i gyerekkorába, vagy abba, hogyan rendezi be az otthonát. Witherspoon tinédzser kora óta a filmszakmában dolgozik, de saját elmondása szerint harmincnégy évesen ébredt rá, hogy a rendezők helyett önmaga szeretné irányítani az életét. Azóta magabiztosabban vállalja a vezetői szerepeket, és bátran kiáll a női vezetők elismeréséért. A Hatalmas kis hazugságok sztárja és producere a világjárvány alatt új célokat keresett, így jött a mesekönyv ötlete, amivel arra szeretné ösztönözni a gyerekeket, hogy legyenek kreatívak, kíváncsiak és fedezzék fel a világot.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Reese Witherspoon biztos kézzel válogat a bestsellerek között

...
Hírek

Kortárs regényre vetett szemet Reese Witherspoon

...
Hírek

Minden, amit tudni lehet az Ahol a folyami rákok énekelnek adaptációjáról

Reese Witherspoon Delia Owens elképesztően népszerű debütáló regényéből, az Ahol a folyami rákok énekelnekből fog feldolgozást készíteni. Mutatjuk, mit kell tudni az adaptációról!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Legendás, ismeretlen, regényes, sétálós – 10+1 új könyv a 150 éves Budapestről

Budapest 150 éves születésnapján a város sokszínűségét és sokféleségét hangsúlyozva válogattunk össze róla szóló, (egy kivételével) friss kiadású könyveket. Vessz el az ismeretlen ismerős Budapesten!

...
Zöld

A hagyománytisztelet egy iszonyú gyorsan változó világban öngyilkos stratégia

Az ember vége, a természet esélye című új könyve apropóján Jordán Ferencet népességcsökkentésről, az ember rendmániájáról, visszavadításról, hibás fókuszról és a kötet zavarba ejtő címéről is kérdeztük. Interjú.

...
Zöld

Mennyi bort ittak Kolumbusz matrózai egy nap alatt?

Kitől szerzett Thomas Jefferson tokajit, és miként lendítette fel a borospohárbizniszt Jackie Kennedy? Kupa Enikő és Kovács Tibor Borgőzös évszázadok című könyvének kóstolóval egybekötött bemutatóján törpebirkákról és pillangókról is szó esett, megtudtuk továbbá, mit adtak a borisszáknak a németalföldiek.

ADVENT
...
Könyves Advent

Jézus korában is kórházban születtek a kisbabák? Keresd a választ a Bibliai Kisokosban!

Bibliai Kisokos csupa olyan kérdést tesz föl, amelyet minden Biblia iránt vagy napjaink bibliai vonatkozású helyszínei, kultúrtörténeti eseményei iránt érdeklődő gyermek vagy épp felnőtt fejében is megfogalmazódhat. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Mister Morrsion állatlexikona megmutatja milyen változatos és gyönyörű az élővilág

A Mágikus állatok iskolája rajongói számára igazi csemege Mister Morrison állatlexikona, melyben minden tudnivalót összeszed az egyes állatokról. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Megható, varázslatos, vicces – 10 karácsonyi gyerekkönyv az adventi hangolódáshoz

Karácsonyhoz közeledve 10 olyan gyerekkönyvet ajánlunk, melyek valamilyen módon kötődnek a kicsik által várva várt ünnephez.  

...
Könyves Advent

A Barátnőm, Anne Frank életigenlő memoár a veszteségről és a túlélésről

A kis Hannah Amszterdamban köt barátságot Anne Frankkal. Aztán 1942 júniusában, az egyre erősödő antiszemitizmus idején szétválasztják őket. Hannah Pick-Goslar szeretetteljes portréja a barátságról, a reményről és a bátorságról is szól. Olvass bele!

...
Könyves Advent

Zenetörténeti utazás gyerekeknek Fülivel, a sivatagi rókával

Lépj be a zene láthatatlan, de mindent körülölelő világába a Babilon Kiadó Mi Micsoda Olvasó sorozatának Zene című kötetével! Nézz bele a könyvbe!

...
Könyves Advent

Nemes Nagy Ágnes meséi a fantázia végtelenségét villantják fel

Olvass bele Nemes Nagy Ágnes A titkos út című kötetébe!

...

Nagy Gabriella: A regényemet mozgató alak szeretett harcolni és ölni

...

Parti Nagy Lajos: Olykor egyszerűbb volt verset írni, mint bármi mást

...

Babarczy Eszter: Nem próbálok szép sztorit kerekíteni abból, hogy az ember ifjúsága elmúlik

...

Jászberényi Sándor: A szoptatós anyáknak elmegy a teje a rakétatűzben

...

Testiséget, magányt, másságérzést dolgoznak fel Benedek Ágota és új kiadója regényei

...
Nagy

Andrés Neuman: Amikor gyászolsz, az otthonod is beleremeg

Az argentin-spanyol szerzővel a Magunknak mondjuk apropóján beszéltünk mások mellett katonai diktatúráról, az anyanyelv különös elvesztéséről, a regénye valódi főszereplőjéről és arról is, mi a közös a gyászban és a száműzetésben. Interjú.

Szerzőink

...
Sándor Anna

Hűség a felejtésben: a táborokba zárt japánok sorsa nem csak amerikai történet

...
Kolozsi Orsolya

Pusztán attól, hogy valaki anya lesz, nem válik varázsütésre jó emberré

...
Sándor Anna

Ungváry: Mindszenty helyett igazi példaképeket is találhatna az emlékezetpolitika

Jó szívvel ajánljuk
Zöld
Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes
...
Zöld

Legendás, ismeretlen, regényes, sétálós – 10+1 új könyv a 150 éves Budapestről

Budapest 150 éves születésnapján a város sokszínűségét és sokféleségét hangsúlyozva válogattunk össze róla szóló, (egy kivételével) friss kiadású könyveket. Vessz el az ismeretlen ismerős Budapesten!