Reese Witherspoon mesekönyvet írt gyerekkori kalandjaiból

Október 4-én jelenik meg Reese Witherspoon első gyerekkönyve a Flamingo Books gondozásában. A Busy Betty-t gyerekkori kalandjai ihlették.

Simon Eszter | 2022. augusztus 30. |

Witherspoon elkötelezetten népszerűsíti az olvasást, saját könyvklubja majdnem 2,5 millió követővel rendelkezik, idén augusztustól pedig nálunk is filmvászonra került Delia Owens, Ahol a folyami rákok énekelnek című regényéből készült adaptáció, amit a színésznő médiavállalata, a Hello Sunshine finanszírozott. Korábban pedig a Kis tüzek mindenüttből - ami Celeste Ng 2017-es azonos című regényén alapszik - készített sorozatot.

Amerikában idén októberben megjelenik a Busy Betty című mesekönyve, amit  Xindi Yan illusztrált. “A lányom születése óta érlelődött bennem a gondolat, hogy írjak egy mesekönyvet, amiben igazi női karakterek a főszereplők” - mondta Witherspoon. A történetet saját gyerekkora ihlette, ugyanis Witherspoon szerint a mese főhőséhez, Bettyhez hasonlóan ő is örökmozgó kislány volt. A történet főszereplőjéhez egy barátja jön vendégségbe, de Betty rájön, hogy Mae érkezése előtt meg kell fürdetnie koszos kiskutyáját, Franket. A mosakodás persze nagy kalamajkával jár, és Betty rádöbben, hogy egyedül nem tud megbirkózni a feladattal. Mae segítségével azonban gyorsan megfürdetik a piszkos kutyust, és Betty rájön, hogy kitartással és csapatmunkával bármit könnyedén elérhet. 

Reese Witherspoon biztos kézzel válogat a bestsellerek között
Reese Witherspoon biztos kézzel válogat a bestsellerek között
Tovább olvasok

Az Oscar-díjas színésznőként, producerként és íróként is elismert Witherspoon 2018-ban kiadta első könyvét, a Whiskey in a Teacup: What Growing Up in the South Taught Me About Life, Love, and Baking Biscuits címmel, amiből megismerhetjük a színésznő tradicionális receptjeit, betekintést enged nashville-i gyerekkorába, vagy abba, hogyan rendezi be az otthonát. Witherspoon tinédzser kora óta a filmszakmában dolgozik, de saját elmondása szerint harmincnégy évesen ébredt rá, hogy a rendezők helyett önmaga szeretné irányítani az életét. Azóta magabiztosabban vállalja a vezetői szerepeket, és bátran kiáll a női vezetők elismeréséért. A Hatalmas kis hazugságok sztárja és producere a világjárvány alatt új célokat keresett, így jött a mesekönyv ötlete, amivel arra szeretné ösztönözni a gyerekeket, hogy legyenek kreatívak, kíváncsiak és fedezzék fel a világot.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Reese Witherspoon biztos kézzel válogat a bestsellerek között

...
Hírek

Kortárs regényre vetett szemet Reese Witherspoon

...
Hírek

Minden, amit tudni lehet az Ahol a folyami rákok énekelnek adaptációjáról

Reese Witherspoon Delia Owens elképesztően népszerű debütáló regényéből, az Ahol a folyami rákok énekelnekből fog feldolgozást készíteni. Mutatjuk, mit kell tudni az adaptációról!

...

BORDA RÉKA: Minden második ismerősöm abúzus túlélője

...

Númenor az emberi civilizáció csúcsa Tolkiennél, és ezt a sorozat jól elkapja (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 3.)

...

Galgóczi Erzsébet nyíltan leszbikusként lett a Kádár-korszak népszerű szerzője [N/ők is írtak]

...

Sandman: jót tett a sorozatnak, hogy Gaiman sokszor nem kötött kompromisszumot

...
Nagy

Szvetlana Alekszijevics: Miért nem tudunk szembeszállni a diktatúrával?

Felfoghatatlan volt számomra, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát – mondta interjúnkban a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics, akivel a háborúról, a női narratíva fontosságáról, és egy felfüggesztett filmprojektről is beszélgettünk.

Szerzőink

...
Sándor Anna

Pető Andrea: Ha a háborús nemi erőszak áldozatait mártíroknak nevezzük, azzal nem nagyon segítünk

...
Simon Eszter

Szvetlana Alekszijevics: Az emberek akkor tudnak igazán élesen fogalmazni, amikor érzik az elmúlás közeledtét

...
Sándor Anna

Malcolm Gladwell: Nem tudsz változást hozni egy társadalomban, ha a tanárt fizeted a legrosszabbul

Jó szívvel ajánljuk
Zöld
Jane Goodall a remény könyvében fejti ki, szerinte miért megmenthető a bolygónk
...
Zöld

Moskát Anita: Jöjjön el a fotoszintézis országa

A Bookline és a Könyves Magazin együttműködésében indítottuk el Zöld rovatunkat, ennek keretében Moskát Anita és Veres Attila havonta egy-egy novellát jelentet meg nálunk.