Reese Witherspoon mesekönyvet írt gyerekkori kalandjaiból

Október 4-én jelenik meg Reese Witherspoon első gyerekkönyve a Flamingo Books gondozásában. A Busy Betty-t gyerekkori kalandjai ihlették.

Simon Eszter | 2022. augusztus 30. |

Witherspoon elkötelezetten népszerűsíti az olvasást, saját könyvklubja majdnem 2,5 millió követővel rendelkezik, idén augusztustól pedig nálunk is filmvászonra került Delia Owens, Ahol a folyami rákok énekelnek című regényéből készült adaptáció, amit a színésznő médiavállalata, a Hello Sunshine finanszírozott. Korábban pedig a Kis tüzek mindenüttből - ami Celeste Ng 2017-es azonos című regényén alapszik - készített sorozatot.

Amerikában idén októberben megjelenik a Busy Betty című mesekönyve, amit  Xindi Yan illusztrált. “A lányom születése óta érlelődött bennem a gondolat, hogy írjak egy mesekönyvet, amiben igazi női karakterek a főszereplők” - mondta Witherspoon. A történetet saját gyerekkora ihlette, ugyanis Witherspoon szerint a mese főhőséhez, Bettyhez hasonlóan ő is örökmozgó kislány volt. A történet főszereplőjéhez egy barátja jön vendégségbe, de Betty rájön, hogy Mae érkezése előtt meg kell fürdetnie koszos kiskutyáját, Franket. A mosakodás persze nagy kalamajkával jár, és Betty rádöbben, hogy egyedül nem tud megbirkózni a feladattal. Mae segítségével azonban gyorsan megfürdetik a piszkos kutyust, és Betty rájön, hogy kitartással és csapatmunkával bármit könnyedén elérhet. 

Reese Witherspoon biztos kézzel válogat a bestsellerek között
Reese Witherspoon biztos kézzel válogat a bestsellerek között
Tovább olvasok

Az Oscar-díjas színésznőként, producerként és íróként is elismert Witherspoon 2018-ban kiadta első könyvét, a Whiskey in a Teacup: What Growing Up in the South Taught Me About Life, Love, and Baking Biscuits címmel, amiből megismerhetjük a színésznő tradicionális receptjeit, betekintést enged nashville-i gyerekkorába, vagy abba, hogyan rendezi be az otthonát. Witherspoon tinédzser kora óta a filmszakmában dolgozik, de saját elmondása szerint harmincnégy évesen ébredt rá, hogy a rendezők helyett önmaga szeretné irányítani az életét. Azóta magabiztosabban vállalja a vezetői szerepeket, és bátran kiáll a női vezetők elismeréséért. A Hatalmas kis hazugságok sztárja és producere a világjárvány alatt új célokat keresett, így jött a mesekönyv ötlete, amivel arra szeretné ösztönözni a gyerekeket, hogy legyenek kreatívak, kíváncsiak és fedezzék fel a világot.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Reese Witherspoon biztos kézzel válogat a bestsellerek között

...
Hírek

Kortárs regényre vetett szemet Reese Witherspoon

...
Hírek

Minden, amit tudni lehet az Ahol a folyami rákok énekelnek adaptációjáról

Reese Witherspoon Delia Owens elképesztően népszerű debütáló regényéből, az Ahol a folyami rákok énekelnekből fog feldolgozást készíteni. Mutatjuk, mit kell tudni az adaptációról!

...

Börtönélmények és álmok is formálták egy sodródó kamasz sorsát Budapesten

...

Garaczi László: A feltorlódó krízisek meggátolják, hogy értelmesen feldolgozzuk őket

...

Pécsi Ildikó nem „szexibombi”, hanem drámai színésznő akart lenni

...

Vajna Ádám: Ha rapper lennék, olyan szeretnék lenni, mint Gege [Alkotótárs]

...
Nagy

Harry herceg katonai botránnyal és lefagyott pénisszel váltja aprópénzre az örökségét

Harry herceg Tartalék című könyve az év elején az angol királyi család végtelenített szappanoperájának adott egy újabb csavart, a könyvet övező figyelem és felhajtás ugyanakkor szinte egyedülálló látleletét adta a könyvpiac működésének is. Egyáltalán ki írta a könyvet, hogyan épült fel a kampány, és miért baj, hogy már az első nap a brit láncok egy része leértékelte a könyvet? A Tartalék márciusban jelenik meg magyarul, és egy darabig még biztosan tematizálni fogja a közbeszédet.

Szerzőink

...
Závada Péter

Závada Péter: A szenvedő művész mítosza

...
Varró Attila

Poe hamar a mozik sztárja lett, és a saját rémtörténeteiben találta magát

...
Sándor Anna

Narine Abgarjan novellái úgy életigenlők, hogy nem hallgatják el a háború borzalmait

Jó szívvel ajánljuk
Zöld
A Felhőkakukkvárban ősi szövegek élnek tovább az emberi civilizációt mentő generációs űrhajón
...
Zöld

Nincs idő arra várni, hogy a tölgyfa megnőjön, mert az nem most hoz profitot

Zelei Anna Az elveszett erdő című kötetében közérthetően magyarázza el a hazai erdők helyzetét. Mit tehet a hétköznapi városlakó az erdőért, miért írja felül a gazdaság a természet törvényeit, és hogyan férkőzik be észrevétlenül a politika az erdő nyugalmába? Interjú.