Reese Witherspoon biztos kézzel válogat a bestsellerek között

Reese Witherspoon biztos kézzel válogat a bestsellerek között

.konyvesblog. | 2020. január 20. |

Tetszik vagy sem, Hollywood és úgy általában a filmgyártás nagy hatással van a könyvpiacra, ami az eladási listákon is látszik, és az is nyilvánvaló, hogy a filmesek is folyamatosan vadásznak a jó irodalmi alapanyagra. Közülük is kiemelkedik az utóbbi időben Reese Witherspoon, akinek már saját könyvklubja is van (jelenleg 1,4 millió követővel), és aki már eddig is szívesen utazott adaptációkban - ezek közé tartozik a Hatalmas kis hazugságok című sorozat, amely Liane Moriarty 2014-es regényén alapul, de a színésznő-producert hírbe hozták már az Ahol a folyami rákok énekelnek című regénnyel is (korábban ITT írtunk a könyvről).

Nagyjából két éve írtunk arról is, hogy Reese Witherspoon sorozatot forgatna Celeste Ng Kis tüzek mindenütt című regényéből, amely két nő nem mindennapi kapcsolatát boncolgatja. Korábban ezt írtuk a könyvről:

„A clevelandi kertvárosban nemcsak az utcákat meg a házak színét tervezték meg gondosan, hanem lakói sikeresnek vélt életét is, utóbbi emblematikus alakja és megtestesítője pedig nem más, mint Elena Richardson. Tőle bérli házát a kamasz lányát egyedül nevelő művész, Mia Warren. Amikor Richardsonék egyik jó barátja egy kínai-amerikai kisbabát akar örökbefogadni, a kisváros két részre szakad, Mia és Elena pedig ellentétes oldalra kerülnek.”

A két női főszerepet Witherspoon és Kerry Washington játsszák, már megérkezett az első trailer hozzá, íme:

A premier, ha minden igaz, márciusban lesz.