Reese Witherspoon biztos kézzel válogat a bestsellerek között

Reese Witherspoon biztos kézzel válogat a bestsellerek között

.konyvesblog. | 2020. január 20. |

Tetszik vagy sem, Hollywood és úgy általában a filmgyártás nagy hatással van a könyvpiacra, ami az eladási listákon is látszik, és az is nyilvánvaló, hogy a filmesek is folyamatosan vadásznak a jó irodalmi alapanyagra. Közülük is kiemelkedik az utóbbi időben Reese Witherspoon, akinek már saját könyvklubja is van (jelenleg 1,4 millió követővel), és aki már eddig is szívesen utazott adaptációkban - ezek közé tartozik a Hatalmas kis hazugságok című sorozat, amely Liane Moriarty 2014-es regényén alapul, de a színésznő-producert hírbe hozták már az Ahol a folyami rákok énekelnek című regénnyel is (korábban ITT írtunk a könyvről).

Nagyjából két éve írtunk arról is, hogy Reese Witherspoon sorozatot forgatna Celeste Ng Kis tüzek mindenütt című regényéből, amely két nő nem mindennapi kapcsolatát boncolgatja. Korábban ezt írtuk a könyvről:

„A clevelandi kertvárosban nemcsak az utcákat meg a házak színét tervezték meg gondosan, hanem lakói sikeresnek vélt életét is, utóbbi emblematikus alakja és megtestesítője pedig nem más, mint Elena Richardson. Tőle bérli házát a kamasz lányát egyedül nevelő művész, Mia Warren. Amikor Richardsonék egyik jó barátja egy kínai-amerikai kisbabát akar örökbefogadni, a kisváros két részre szakad, Mia és Elena pedig ellentétes oldalra kerülnek.”

A két női főszerepet Witherspoon és Kerry Washington játsszák, már megérkezett az első trailer hozzá, íme:

A premier, ha minden igaz, márciusban lesz.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket.