Kortárs regényre vetett szemet Reese Witherspoon

.konyvesblog. | 2018. március 06. |

reese.jpg

Reese Witherspoonnal kapcsolatban már jó ideje nemcsak arról van szó, hogy milyen filmekben szerepel, hanem arról is, hogy a cégével milyen filmeket vagy sorozatokat készít. A Deadline írt arról, hogy Witherspoon Kerry Washington színésznővel együtt vágott új projektbe, és ezúttal Celeste Ng Little Fires Everywhere című regényéből akar sorozatot készíteni.

Ngnek (ejtsd:Ing) eddig egy regénye jelent meg magyarul, az Amit sose mondtam el a hét könyve is lett nálunk, ITT írtunk róla. A Little Fires Everywhere az amerikai szerző második regénye, és szerepelt abban a tavalyi összeállításban, amely a legjobban várt amerikai megjelenéseket sorolta (amin nem mellesleg Krasznahorkai László és Szabó Magda egy-egy műve is szerepelt). Akkor ezt írtuk a Little Fires Everywhere-ről:

„A clevelandi kertvárosban nemcsak az utcákat meg a házak színét tervezték meg gondosan, hanem lakói sikeresnek vélt életét is, utóbbi emblematikus alakja és megtestesítője pedig nem más, mint Elena Richardson. Tőle bérli házát a kamasz lányát egyedül nevelő művész, Mia Warren. Amikor Richardsonék egyik jó barátja egy kínai-amerikai kisbabát akar örökbefogadni, a kisváros két részre szakad, Mia és Elena pedig ellentétes oldalra kerülnek.”

Nem ez az első regény, melynek adaptálásában Witherspoon tevékenyen részt vesz, hiszen a Golden Globe-díjas Hatalmas kis hazugságok is egy feldolgozás - Liane Moriarty 2014-es regényén alapul.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.