Puzsér Metafizikája a sikerlisták élére került

Puzsér Metafizikája a sikerlisták élére került

ko | 2024. február 28. |

A sokoldalú médiaszemélyiség keddi Facebook-bejegyzésében a következőket írja legújabb könyve sikeréről: „A Metafizika könyvem forgalma minden előzetes elképzelést felülmúl: csekélynek nem mondható ára ellenére jelenleg a Libri és a Bookline sikerlistájának egyaránt az élén áll”.  A könyvért valóban elég sokat kell fizetni, eredeti ára csaknem 15 ezer forint (ennél valamivel olcsóbban is hozzá lehet jutni az online könyvkereskedőktől), valószínűleg azért, mert a Metafizika 452 oldalas könyvmonstrum, mely párnázott, keménytáblás borítót kapott, minden oldalán fekete, élfestett és gazdagon illusztrált  könyvtárgyként is különleges, meghökkentő és nehezen felejthető alkotás.

A szerző a posztban megköszöni az olvasóknak az „elsöprő érdeklődést” és a kötetet élete „legnagyobb szabású szellemi vállalkozásának” nevezi.

A könyv jelenleg vezeti a Bookline sikerlistáját (Frei Tamás hihetetlenül népszerű, Puccs Moszkvában című könyvét taszította le az első helyről), a Libri sikerlistáján úgyszintén a legelső, de a Líra online toplistáján is a tizennegyedik.  

puzsér róbert
Metafizika
Inda Press, 2023, 452 oldal
Puzsér Róbert: Metafizika könyv

A könyv címével és külalakjával is azt jelzi, hogy monumentális, filozófiai jellegű munkának szánták, olyan alkotásnak, mely ontológiai igénnyel kutat olyan dolgok után, melyek érzékszerveinkkel és a hétköznapi valóságunkból felfoghatatlannak látszanak.

A könyvről a kiadó a következőket írja: A Metafizika című könyv szerkezete azon az ismereten alapul, hogy a transzcendensre vonatkozó tudás nem lineárisan, hanem koncentrikusan épül fel. A szerző a magyar ábécé huszonkét betűjével huszonkét fogalmat alkotott, amelyeket ontológiai igénnyel jár körül a kötet huszonkét fejezetében - szándéka az, hogy az így leírt huszonkét kör együtt akkora síkot fedjen le, ami átfogó képet ad a valóság és az igazság viszonyáról. Az ábécé betűinek és a tarot nagy arkánumának számbeli egyezésére alapozva a szerző a fejezetek címei és a nagy arkánum huszonkét lapjának archetípusai közt analógiás párokat alkotott, így a huszonkét fejezet szövegét vizuálisan azokhoz tartozó képzőművészeti alkotások egészítik ki, és helyezik tágabb összefüggésbe. Puzsér Róbert Metafizikája az agy mindkét féltekével kommunikáló meditációs objektum, ami összművészeti igénnyel kalauzolja az olvasót a megismerés szellemi ösvényén.

Nyitókép: Wikipédia

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Puzsér: Vért és epét hányjanak az olvasók

...
Hírek

A TikTok egy tíz éve megjelent könyvet is a Bookline sikerlistájára repített

A Bookline februári sikerlistájára került Grecsó Krisztián legújabb kötete, Jennifer Lynn Barnes nagy sikerű ifjúsági könyvsorozatának harmadik része, továbbá egy olyan 2013-ban kiadott írás is, ami ma a TikToknak köszönhetően lett újra népszerű.

...
Zöld

Elszáll az agyad: tudományos, közgazdasági és filozófiai non-fictionok 2024 tavaszán

Hogyan látja az ember képzelőerejét Csányi Vilmos? Hogyan alakul át a világ, ha a politikai és hatalmi játszmák kiterjednek a világűrre? Miért kannibál a kapitalizmus? Hogyan dolgozik az idegsebész? És mit gondol az elidőzésről napjaink sztárfilozófusa, Byung-Chul Han?

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.

Hírek
...
Beleolvasó

A PTSD-s detektív egy megfojtott nő ügyét próbálja felderíteni ebben a mágikus krimiben

...
Beleolvasó

Az Emberszemlélet humanista filozófiába öltöztetett kézikönyv a fenntarthatóságról

...
Beleolvasó

A Kovács ikrek regényében az élők gürcölnek, a holtak mulatnak – Olvass bele!

...
Hírek

Traumák hosszú sora – Készül a József Attila-film

...
Hírek

Micimackót, Tandorit és Parti Nagyot posztoltak a költészet napján a művészek

...
Zöld

A békák tudnak sikoltani – csak mi nem halljuk őket

...
Hírek

Alekszej Navalnij posztumusz memoárja még idén megjelenik

...
Hírek

Mutatjuk Szép Heléna elrablását egy Pompejiben most feltárt freskón

...
Gyerekirodalom

Berg Judit két kis dínója a Holdra téved – Olvass bele!

A hét könyve
Kritika
Anyává válni egy korábbi világ darabokra törését is jelenti
...
Podcast

Kemény Lili: Az életemet nem különösebben tartom érdekesnek

A Könyves Magazin podcastjában Kemény Lili először beszél a Nem című önéletrajzi regényéről. Hallgassátok!

...

Ezt senki nem mondta – Dr. Benkovics Júlia: Mi történik a nőgyógyásszal, amikor terhes lesz?

...

Orvos-Tóth Noémi 16 országban kezdi nulláról, de hogyan?

...

Ne a borító alapján ítéld meg a könyvet! Podcastunkban mi megtesszük!