Visky András és Tompa Andrea is ott lesz a zalai Margófeszten

Visky András és Tompa Andrea is ott lesz a zalai Margófeszten

Bejelentették az idei Margófeszt első fellépőit. Az Analog Balaton, a Platon Karataev, a Fran Palermo és Kiss Tibor akusztikus formációja, az Aranyakkord is fellép idén a Zala megyei Szentgyörgyváron. Kedvezményes bérletek elővételben, korlátozott számban május 21-ig kaphatók.
Könyves Magazin | 2023. március 22. |

2023. augusztus 10-12. között harmadik alkalommal várja a látogatókat Zala megye egyik legapróbb településén a régió legszínesebb kulturális fesztiválja, a Margófeszt: a Balatontól negyedórára, az alig 300 fő lakosú Szentgyörgyvár nagyszínpada mellett, a templomkertben és a kultúrházban is koncertekkel, irodalmi programokkal, slam poetryvel, kiállításokkal és filmvetítésekkel várják az érdeklődőket.

A Margófeszten idén is változatos zenei és irodalmi kínálatból válogathatnak a fesztiválozók: a 2023-as Margófesztre visszatér a népszerű elektronikus zenei duó, az Analog Balaton, zenés irodalmi estet hoz Szentgyörgyvárra Beck Zoltán (30Y) és Grecsó Krisztián közös produkciója, a beck@grecsó, fellép Kiss Tibor (Quimby) formációja, az Aranyakkord, játszik a Fran Palermo és a Platon Karataev, valamint a Galaxisok, a Sorbonne Sexual és glsch.

Az irodalomrajongók találkozhatnak többek között Visky Andrással és Tompa Andreával is. A lista még nem teljes, a részletes programról a fesztivál előtti időszakban tájékoztatnak a szervezők.

A zenei és irodalmi programokon túl a fesztivál segít a látogatóknak alaposabban feltérképezni a régiót: lesznek kirándulások, workshopok és gasztronómiai kalandok, mert

Zalában lenni kell!

A Margófeszt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében, a Bookline támogatásával valósul meg.

További információ a helyszínről, szállásról, közlekedésről ITT olvasható.
A Margófeszt napijeggyel és bérlettel is látogatható. Bérletek elővételben, kedvezményes áron május 21-ig kaphatóak. A részletekért kattints IDE!

A Margó Irodalmi Fesztivál szervezői 2021-ben szervezték meg először a Margófesztet, a Zala megyei Szentgyörgyváron. Színes kulturális fesztivált képzeltek el koncertekkel, irodalommal, helyi ételekkel és történetekkel a zalai dombok közé. A Margófeszt közvetlen, családias esemény, amely tiszteletben tartja a környezetet és a környéken lakókat, így naponta limitált számú látogatót fogad.

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Visky András: Istennel ültem le kártyázni a regényt írva

Szerdán Margó Olvasókör lesz: Visky András a regény kezdeteiről, “révült írás-lelkigyakorlatról” és a bibliapókerről is mesélt előzetesen.

...
Nagy

„A művészet nem vigasz a meg nem élt életért." – Tompa Andrea: Haza

„Egyébként ki az a mi? És a haza?” – merül fel a kérdés Tompa Andrea új, Haza című regényében. Már többször is írtunk könyvről, illetve beszélgettünk a szerzővel, ezúttal pedig kedvenc idézeteinket, gondolatainkat gyűjtöttük össze a kötetből.

...
Kritika

Tompa Andrea hőse mindig otthonról tart haza

A Haza című regény hőse egy osztálytalálkozóra utazik a szülővárosába, a térben és időben történő visszaaraszolás ugyanakkor millió dillemmával szembesíti, melyek legfőbb tétje, hogy kiderüljön, hogy otthon tudjuk-e érezni magunkat az időszakos otthontalanságban.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről. 

Hírek
...
Szórakozás

Vámos Miklóst vagy a búsképű lovag örököseit néznéd inkább a Városmajorban?

...
Hírek

Hol dolgoznak az írók? 5 író asztala - Valuska Gábor ezekről mesél a Múzeumok Éjszakáján

...
Hírek

21 millió forintért Harry Potter, érdekel?

...
Zöld

Először találtak mikroműanyagot férfiak péniszében

...
Hírek

Ez a 3500 éves egyiptomi nő pont olyan, mint Marge Simpson

...
Nagy

Tüzek és tündérek: ezekkel a könyvekkel hangolódj a nyári napfordulóra

...
Hírek

Lehet, hogy politikailag elfogult a New York Times bestseller listája ?

Az Economist felmérést készített a New York Times listáján feltűnő címekről, az eredményt pedig hosszú cikkben közölte.

Szerzőink

...
sa

Bugyiszabályok: a szexuális nevelés sokkal többről szól, mint a szex

...
hhz

Miért az olvasás a túlélés eszköze a börtönben?

...
Vass Norbert

Egy gyilkosságról szóló könyvben helyet kell kapnia az életnek is

Kiemeltek
...
Podcast

Kiss Noémi: Tegnap még a neveden szólítottak, másnap már csak anya [Podcast]

Az Ezt senki sem mondta! EXTRA első epizódjában Ott Anna Kiss Noémivel beszélget anyaságról, hitről és a szerző Ikeranya című könyvéről.

...
Zöld

A dohányzás veszélyeit komolyan vettük, a közösségi média veszélyeit miért nem?

A fiatalok mentális egészsége érdekében figyelmeztető feliratokkal kéne ellátni a közösségi média platformokat – írja az amerikai tiszti főorvos. A hírhez négy könyvet is ajánlunk.

...
Podcast

A töltött káposztától a nemzeti szuverenitásig: hová tűnt a magyar konyha?

Mit kezdhetünk a 160 évvel ezelőtti ételekkel ma? Jókai Mórt és Ács Bori gasztroújságírót a kolozsvári töltött káposzta és a perec is összeköti. A Könyves Magazin podcastjában Ács Borival, a Telex újságírójával beszélgettünk. 

Fotó: Ajpek Orsi / Telex