Harry herceg és a felesége romantikus bestsellert filmesítene meg

ro | 2023. augusztus 07. |

Adaptációs terveket dédelget Harry herceg és felesége, Meghan Markle: eddigi szórakoztatóipari tevékenységük talán nem úgy alakult, ahogy eltervezték (a Spotify a nyár elején bontott fel velük egy 20 millió dolláros szerződést, mivel a cég nem volt elégedett a teljesítményükkel), most viszont a herceg és felesége, az egykori színésznő a filmgyártás felé mozdulna el. A Deadline szerint a pár egy romantikus bestseller filmjogait vette meg: a kanadai Carley Fortune Meet Me at the Lake című regénye idén májusban jelent meg, és egy olyan párról szól, akik a harmincas éveikben találkoztak, egyikük szülője egy autóbalesetben veszítette életét (ezek mind egybecsengenek a pár életének eseményeivel is), de témaként megjelenik benne a gyerekkori trauma, a mentális kihívások, valamint a szülés utáni depresszió is. A regény cselekménye Torontóban játszódik, ahol Meghan Markle is élt, amikor a Suits (Briliáns elmék) című sorozatot forgatta.

Az adaptáció alapjául szolgáló kötet amúgy két hétig a New York Times top10-es bestseller-listáján szerepelt, és az első héten 37 ezer darabot adtak el belőle. Sajtóhírek szerint a pár 3,8 millió dollárt fizethetett a filmjogokért. A kötetet a Penguin Random House adta ki, amely Harry herceg Tartalék című életrajzát gondozta (a kötetről mi is sokat írtunk, például ITT és ITT).

Harry herceg katonai botránnyal és lefagyott pénisszel váltja aprópénzre az örökségét
Harry herceg katonai botránnyal és lefagyott pénisszel váltja aprópénzre az örökségét

Harry herceg Tartalék című könyve az év elején az angol királyi család végtelenített szappanoperájának adott egy újabb csavart, a könyvet övező figyelem és felhajtás ugyanakkor szinte egyedülálló látleletét adta a könyvpiac működésének is. Egyáltalán ki írta a könyvet, hogyan épült fel a kampány, és miért baj, hogy már az első nap a brit láncok egy része leértékelte a könyvet? A Tartalék márciusban jelenik meg magyarul, és egy darabig még biztosan tematizálni fogja a közbeszédet.

Tovább olvasok

A film része lehet annak a 100 millió dolláros megállapodásnak, amit a hercegi pár annak idején a Netflixszel kötött. Az adaptációs ügylet időzítése mindenesetre abból a szempontból nem a legszerencsésebb, hogy jelenleg is tart a hollywoodi forgatókönyvírók és színészek sztrájkja, és egyelőre áll minden produkció.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Harry herceg memoárját sorra dobálják el a nyaralók

Harry herceg sokat vitatott kötete, a Tartalék a nyár "legeldobottabb" könyve lett. Nyaralók százai hagyják maguk mögött szerte Európában, szállodákban és üdülőhelyeken. 

...
Hírek

Harry herceget és a szellemíróját a gyász hozta egymáshoz közel

Harry herceg Tartalék című memoárjának szellemírója egy esszében részleteket idézett fel közös munkájukról. 

...
Hírek

Máté Gábornak mesélt Harry herceg arról, miért nem tartja magát áldozatnak 

Másfél órát beszélgetett élő adásban Harry herceg Dr. Máté Gáborral, ezalatt szó esett Harry droghasználatáról, a katonaságról, a diszfunkcionális családjáról, a Megxit hatásáról, a Dianához kötődő emlékeiről, és arról is, milyen apa szeretne lenni.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...
Zöld

Klímaváltozás helyett „halálos klímapusztítás”: ez a csere téged rávenne a cselekvésre?

Nem elég hatékonyak a jelenlegi kifejezéseink, amikor a klímaváltozás fenyegetéseiről beszélünk, állítja az ELTE PPK kutatója. Forgács Bálint új nyelvhasználatot javasol, hogy súlyának megfelelően kezelhessük a problémát. Mi könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

Kreatívabbak a babák, mint eddig gondoltuk + 5 könyv a kreativitásról

Magyar babák vettek részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a babák elég korán képesek kreatív módon kombinálni különböző fogalmakat. Könyvek hírek mellé.

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Nyolcadikos TikTok-királynő a történelem színpadán – Olvass bele Mészöly Ágnes ifjúsági regényébe!

A Vitéz János Nyolcosztályos Gimnázium időutazói ezúttal a három részre szakadt Magyarországot fedezik fel. Olvass bele az Abszolút Töri sorozat legújabb kötetébe!

...
Gyerekirodalom

Vass Dorottea olvasáskutató: Amíg a felnőttek megszabják a gyerekeknek, mit olvassanak, nem érhetünk el eredményt

Egyre többször halljuk: a mai gyerekek kevesebbet olvasnak. Szakemberrel beszélgettünk a jelenségről, és tanácsokat is kaptunk arra vonatkozóan, mit tehetünk ellene.

...
Beleolvasó

Holly Jackson tini detektívje egy kisvárosi gyilkosság valódi elkövetőjét keresi – Olvass bele!

A Londonban élő Holly Jackson magyarul most debütáló ifjúsági regénye igazi adrenalinlöket, tele meglepő csavarokkal. Olvass bele!

A hét könyve
Kritika
Szeretnék-e Murakami Haruki szomszédja lenni?
...
Nagy

Senki sem fogja elolvasni a könyvedet: 5 érvünk van, hogy miért

Ez is eljött: a cikk, amiben lebeszélünk a könyvkiadásról.

Kiemeltek
...
Hírek

Ez a 21. század 10 legjobb könyve a New York Times szerint

A dobogó mindhárom fokán nők állnak, ráadásul európai szerző az első. Mutatjuk az első tízet a legjobb könyvek közül.

...
Nagy

Rossz anya és jó író: hogyan olvassunk ezután Alice Munrót?

Mennyit tudott a kanadai irodalmi élet Alice Munro és lánya szakításának valódi okáról? Hogyan olvassuk ezek után Munro írásait a nők elfojtott érzéseiről és a családi drámákról?

...
Kritika

A Tom Lake két nyár történetén keresztül mesél egy egész életről

A Tom Lake, Ann Patchett csodálatos érzékenységgel megírt regénye egy nyári színházba és egy cseresznyéskertbe repíti olvasóit, hogy feltárja a főszereplő Lara fordulatokban gazdag, reményteli életét.