Harry herceg memoárját sorra dobálják el a nyaralók

A vendéglátásban dolgozó szakemberek szerint a szállodákat annyi hátrahagyott példány árasztotta el, hogy elkezdték elajándékozni a könyveket – de már a helyi könyvesboltok és könyvtárak sem veszik át őket. 

Hatalmas sikernek, bestseller regénynek indult, mára a talált tárgyak osztályának leggyakoribb holmija.

Spanyolország, Törökország és Görögország szállodáiban és üdülőiben olyan sok példánya került elő (akár a szemetesben is), hogy már nem tudnak mit kezdeni velük.

Az On The Beachangol utazási ügynökség egyik munkatársa egy interjúban bosszúságának adott hangot és a következőket mondta: "Eleinte elég viccesnek tartottuk, de az elmúlt néhány hónapban sok szállodánk elküldte nekünk a könyveket, most pedig tele van velük a könyvespolcunk." 

Hozzátette, hogy megkérték a szállodákat és üdülőhelyeket, hogy ne küldjék el nekik a példányokat, mert nem tudják, mit kezdjenek az összes felesleges könyvvel.  Az On The Beach munkatársai Instagramjukon egy új bejegyzésben vidám videót készítettek, amelyben megosztották, hogyan kínozza őket a könyv. A videóban az egyik alkalmazott azt mondja: "Minden nap ott volt. Az arc - kísért az álmaimban."

Harry herceg Tartalék című memoárja olyan könyv, amely nem rejti véka alá Sussex hercegének (és családjának) személyes történeteit. A megosztó kötetben a herceg az anyjáról szóló sztorikat, a néhai Diana hercegnő halála után átélt gyászt, az apjával folytatott nehéz beszélgetéseket, a bátyjával való viszályt is leleplező módon mutatja be. Amikor 2023 januárjában a Tartalék először megjelent a polcokon, a könyvet a rajongók nagy izgalommal fogadták. Az első napon több mint 1,4 millió példányban kelt el, és az Amazon toplistájának élére került.

Éjfél óta nyitva tartó könyvesboltok, kígyózó sorok Nagy-Britanniában – megjelent Harry herceg memoárja

Nagy-Britanniában kedden jelent meg Harry herceg botrányosnak ígérkező könyve, mely minden bizonnyal az idei év egyik legolvasottabb és legfelkapottabb kötete lesz. A Spare (magyarul Tartalék) című, tizenhat nyelvre lefordított, vaskos memoár már régóta első helyen áll az Amazon bestseller listáján az előrendelhető kiadványok között, kedden pedig az érdeklődők már éjfélkor megrohamozták érte a könyvesboltokat, amelyek egy része rendkívüli nyitvatartással készült a megjelenésre. A kötet magyarul márciusban fog megjelenni, már előrendelhető.

Tovább olvasok

Ám a kötet nem volt képes sokáig fenntartani az olvasók érdeklődését, és tovább növelte azon üzleti vállalkozások kudarcainak listáját, amelyekkel Harry herceg és felesége idén szembesült.

Kit érdekel Harry herceg memoárja? Londonban jártunk, hogy kiderítsük

Londonba utaztunk, hogy kiderítsük melyik korosztályt és miért hozza lázba minden idők legsikeresebb tényirodalmi kötete, ám kiderült, hogy a királyi család élete már közel sem érdekli annyira a briteket, mint gondolnánk.

Fotó: Simon Eszter

Tovább olvasok

Forrás: Mirror


Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Harry herceget és a szellemíróját a gyász hozta egymáshoz közel

Harry herceg Tartalék című memoárjának szellemírója egy esszében részleteket idézett fel közös munkájukról. 

...
Hírek

Máté Gábornak mesélt Harry herceg arról, miért nem tartja magát áldozatnak 

Másfél órát beszélgetett élő adásban Harry herceg Dr. Máté Gáborral, ezalatt szó esett Harry droghasználatáról, a katonaságról, a diszfunkcionális családjáról, a Megxit hatásáról, a Dianához kötődő emlékeiről, és arról is, milyen apa szeretne lenni.

...
Nagy

Kit érdekel Harry herceg memoárja? Londonban jártunk, hogy kiderítsük

Londonba utaztunk, hogy kiderítsük melyik korosztályt és miért hozza lázba minden idők legsikeresebb tényirodalmi kötete, ám kiderült, hogy a királyi család élete már közel sem érdekli annyira a briteket, mint gondolnánk.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.