Mit szeret a gyermeked? Ez a tábor való neki!
Promóció promóció sporttábor

Mit szeret a gyermeked? Ez a tábor való neki!

A szünidőnek a feltöltődésről, a kikapcsolódásról és az élménygyűjtésről kellene szólnia, legalábbis a diákok számára biztosan. A nyári táborok ehhez nyújtanak nagy segítséget, hiszen olyan programokat kínálnak az érdeklődő gyerekeknek elérhető áron, amelyeket a szülők, egy családi program keretein belül, csak sokkal nehezebben tudnának leszervezni. Ha pedig tábor, akkor mindenképp olyat kell választani, ami a gyerek érdeklődésének megfelelő, legyen az akár egy tánc-, kézműves vagy épp egy programozó tábor! Vegyük sorra a táborválasztás szempontjait és a legfőbb tábortípusokat!

Fotó: Envato Elements

Promóció |

Mi alapján válassz tábort gyerekednek?

A nyári tábor kiválasztása előtt minden szülőnek fontos tisztáznia magával, hogy a táborban gyermekük fog részt venni, és nem ők maguk. Ezért a következő szempontok mentén válogassanak a táborok között:

  • Gyermek érdeklődési köre: sport, kézműveskedés, kalandok, természetjárás, állatok, számítástechnika stb.
  • Gyermek kora és érettsége
  • Bentlakásos (ottalvós) vagy nappali a tábor
  • Van-e ismerős, kisbarát a résztvevők között
  • A tábor távolsága a szülőktől
  • A tábor költségei

-

Milyen táborok közül lehet választani?

táborok kínálata nagyon színes! A foglalásokat érdemes mielőbb megtenni, ugyanis a legszuperebb táborok hamar betelnek.

Elsősorban a táborokra tematika alapján érdemes szűrni, az így kapott csoportokon belül már tovább szűkíthetjük a halmazt a fenti szempontok alapján. 

Tematika szerint a következők a legkedveltebb táborok:

-

Balaton parti és más vízi táborok

Nem kérdés, hogy hova vágynak a gyerekek leginkább a nagy melegben! A Balaton elérhető közelségben van; nem kell félni se cápáktól, se medúzától; és a partmenti települések nagyszerű programokat kínálnak az ott táborozók és nyaralók számára.

A Balaton parti táborok fő programja a vizes móka, de emellett városnézés, hajókázás, kertmozizás, kalandjátékok, kézművesség és a sport is helyet kaphatnak a napirendben.

A Balatonon kívül a Velencei-, Fertő-, és a Tisza-tavak is kínálnak nagyszerű táborozási lehetőségeket. De ne feledkezz meg a zalai, valamint az ország északi területeinek híres strandjai közelében szervezett vizes táborokról sem!

-

Programozó és digitális íráskészséget fejlesztő táborok

Nincs azzal baj, ha a gyermek érdeklődik a számítástechnika iránt. A lényeg, hogy legyen fogékony annak ésszerű és hasznos használatára is. A programozó, a digitális íráskészséget fejlesztő és más számítástechnikai táborok erre kiváló lehetőséget nyújtanak.

Napi 3-4 órában fejlesztik a gyerekek digitális készségeit a legprofibb oktatókkal, viszont egy sokkal felszabadultabb légkörben, mint amilyen évközben az iskolában körbeveszi őket.

Mivel ez igazán érdekli a diákokat, az ilyen táborokban a “tanulást” nem érzékelik igazi tanulásnak; csupán egy izgalmas játéknak. Nem szabályokat magolnak be, hanem átbeszélés után, a gyakorlatban alkalmazva “észrevétlenül” szívják fel azokat.

A számítástechnikával foglalkozó táborok között találhatunk digitális alkotótáborokat, amelyek a legkreatívabb diákoknak nyújtanak hatalmas élményeket anélkül, hogy bármelyiküknek is feltétlen kimagasló kézügyessége kellene, hogy legyen.

A digitális tudás képességének fejlesztése közben a gyerekek a tábor során olyan nagyszerű dolgokat is képesek lesznek létrehozni, mint egy saját weboldal vagy egy saját programozású játék. Emellett megtanulják azt is, hogy ez a digitális világ az élet csupán egy fontos szelete, de nem az egyetlen érdekes dolog a Földön!

-

Sporttáborok

A sporttáborok esetén a korosztály mellett a gyermek tudásszintjét is fel kell mérni az adott sportágat illetően. Mivel a táborok több napos elfoglaltságot jelentenek, érdemes olyan sportágat választani, amiben már jártas a gyermek, hogy több sikerélményben lehessen része.

Ha viszont mégis teljesen új sporttal fog megismerkedni a táborban, akkor a szülő legyen mindenképp készenlétben, hátha nem nyeri el a választott sport a gyerek tetszését.

Karate, foci, kézilabda, torna, úszó, RG, röplabda, tennis, légtorna, tollas, görkorcsolya, bicikli, és még számtalan sportág szervezi meg a maga táborát. Ha igazán mozgalmas nyarat szeretnél gyermekednek, akkor egy sporttábort is érdemes lehet leszervezni számára.

A nyári táborok kiváló élményekkel tudják feltölteni a gyerekeket, ha csak egy tábort enged a családi kassza, akkor legyen egy, de az az egy igazán nagyszerű és élménydús tábor legyen!

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Gurubi Ágnes: Szauna nap

Gurubi Ágnes a Szív utca című kötetével 2021-ben a top3-ban végzett a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjért folyó versenyben. Volt értelme megőrülni című tárcasorozata mostantól egy évig olvasható a Könyves Magazinon. Ez az első rész.

...
Panodyssey

Závada Péter: Az új formákról

"A színház az elmúlt kétezerötszáz év során jelentős fejlődésen ment keresztül, és ma már olyan technológiák állnak rendelkezésünkre, melyek még huszonöt évvel ezelőtt sem léteztek. Mégis ahhoz, hogy számomra egy színházi előadás igazán inspiráló legyen, valami újat, eredetit és felforgatót kell mondania néző és színész relációjáról, olyasvalamit, ami mindent más perspektívába helyez." Závada Péter esszésorozata negyedik részében az új színházi formákról értekezik. 

...
Nagy

Nádas és Hajnóczy is magukról, vagyis a világról írnak

Azonosíthatjuk Nádas Pétert a Párhuzamos történetek főszereplőjével? Hajnóczy Péter magáról mintázta volna A halál kilovagolt Perzsiából alkoholista főhősét? Ezeket a kérdéseket boncolgatja a PIM kiállítása, amelyen Barnás Ferenc mondott beszédet.

...
Kritika

Bevezetés a városi magány mesterségébe

Jhumpa Lahiri Amerre járok című kötete pillanatképeket villant fel a városi magány mindennapjairól: a folyamatosan pergő mentális film egy névtelen nagyváros kulisszái között játszódik, hőse és mesélője pedig egy negyvenes nő, egy klasszikus megfigyelő, aki állandó önreflexióban él – sőt, nemcsak egyszerűen létezik, hanem folyamatos mozgásban van, jön, megy, bolyong.

...
Nagy

Húsz éve csak a kedvenc könyveiket akarták kiadni, majd az Agave minta és mérce lett

Húszéves idén az Agave kiadó, most vezetőjével, Velkei Zoltánnal beszélgettünk a kezdetekről, trenddiktáló borítókról és trendkövető élfestésről, kudarcokról és dacról, Veres Attila sikeréről és Zsoldos-díjakról, valamint az új Magnóliáról. Interjú.

...
Nagy

Boldizsár Ildikó: A jó kérdés kapu a megoldás felé

Boldizsár Ildikó hatvanéves lett, ez alkalomból köszöntötték őt barátai, pályatársai és olvasói, valamint legújabb kötetét is bemutatták a Puskin moziban rendezett ünnepségen. 

Természetesen olvasok
...
Zöld

Megölt újságíróról és őslakos szakértőről neveztek el két élesztőgombafajt

...
Zöld

A szelíd kis faliméhek lettek idén az Év Beporzói 

...
Zöld

Évtizedekre elfeledték a koponyadarabokat, mire egy paleontológus rájött, milyen szenzációsak

...
Zöld

A szenvedélyes szeretet apa és fia között nem segít elmondani az igazat a bolygónkról

...
Zöld

Jövőre ismét embert küld a Holdra a NASA

...
Zöld

Új irodalmi és környezetvédelmi online folyóirat indult a Balatonnál

...
Zöld

Eltévedt az Amazonas dzsungelében egy bolíviai férfi, egy hónap múlva találtak rá

...
Zöld

A cinkék szívesen fészkelnek a postaládádban is – így előzheted meg!

...
Zöld

A húsevés évezredes hagyományát ugyanúgy átírhatjuk, mint a nők szavazati jogait?

...

A Last of Us előtt már begombásodott a (horror)irodalom

...

Komplett iparágak dolgoznak azért, hogy az anyák rettenetesen érezzék magukat

...

Hollywood legendagyártó gépezete Lugosi Bélát sem kímélte

...

Litkai Gergely: Mi történne a világgal, ha eltűnnének a méhek? / A méhek története