Mit szeret a gyermeked? Ez a tábor való neki!
Promóció promóció sporttábor

Mit szeret a gyermeked? Ez a tábor való neki!

A szünidőnek a feltöltődésről, a kikapcsolódásról és az élménygyűjtésről kellene szólnia, legalábbis a diákok számára biztosan. A nyári táborok ehhez nyújtanak nagy segítséget, hiszen olyan programokat kínálnak az érdeklődő gyerekeknek elérhető áron, amelyeket a szülők, egy családi program keretein belül, csak sokkal nehezebben tudnának leszervezni. Ha pedig tábor, akkor mindenképp olyat kell választani, ami a gyerek érdeklődésének megfelelő, legyen az akár egy tánc-, kézműves vagy épp egy programozó tábor! Vegyük sorra a táborválasztás szempontjait és a legfőbb tábortípusokat!

Fotó: Envato Elements

Promóció |

Mi alapján válassz tábort gyerekednek?

A nyári tábor kiválasztása előtt minden szülőnek fontos tisztáznia magával, hogy a táborban gyermekük fog részt venni, és nem ők maguk. Ezért a következő szempontok mentén válogassanak a táborok között:

  • Gyermek érdeklődési köre: sport, kézműveskedés, kalandok, természetjárás, állatok, számítástechnika stb.
  • Gyermek kora és érettsége
  • Bentlakásos (ottalvós) vagy nappali a tábor
  • Van-e ismerős, kisbarát a résztvevők között
  • A tábor távolsága a szülőktől
  • A tábor költségei

-

Milyen táborok közül lehet választani?

táborok kínálata nagyon színes! A foglalásokat érdemes mielőbb megtenni, ugyanis a legszuperebb táborok hamar betelnek.

Elsősorban a táborokra tematika alapján érdemes szűrni, az így kapott csoportokon belül már tovább szűkíthetjük a halmazt a fenti szempontok alapján. 

Tematika szerint a következők a legkedveltebb táborok:

-

Balaton parti és más vízi táborok

Nem kérdés, hogy hova vágynak a gyerekek leginkább a nagy melegben! A Balaton elérhető közelségben van; nem kell félni se cápáktól, se medúzától; és a partmenti települések nagyszerű programokat kínálnak az ott táborozók és nyaralók számára.

A Balaton parti táborok fő programja a vizes móka, de emellett városnézés, hajókázás, kertmozizás, kalandjátékok, kézművesség és a sport is helyet kaphatnak a napirendben.

A Balatonon kívül a Velencei-, Fertő-, és a Tisza-tavak is kínálnak nagyszerű táborozási lehetőségeket. De ne feledkezz meg a zalai, valamint az ország északi területeinek híres strandjai közelében szervezett vizes táborokról sem!

-

Programozó és digitális íráskészséget fejlesztő táborok

Nincs azzal baj, ha a gyermek érdeklődik a számítástechnika iránt. A lényeg, hogy legyen fogékony annak ésszerű és hasznos használatára is. A programozó, a digitális íráskészséget fejlesztő és más számítástechnikai táborok erre kiváló lehetőséget nyújtanak.

Napi 3-4 órában fejlesztik a gyerekek digitális készségeit a legprofibb oktatókkal, viszont egy sokkal felszabadultabb légkörben, mint amilyen évközben az iskolában körbeveszi őket.

Mivel ez igazán érdekli a diákokat, az ilyen táborokban a “tanulást” nem érzékelik igazi tanulásnak; csupán egy izgalmas játéknak. Nem szabályokat magolnak be, hanem átbeszélés után, a gyakorlatban alkalmazva “észrevétlenül” szívják fel azokat.

A számítástechnikával foglalkozó táborok között találhatunk digitális alkotótáborokat, amelyek a legkreatívabb diákoknak nyújtanak hatalmas élményeket anélkül, hogy bármelyiküknek is feltétlen kimagasló kézügyessége kellene, hogy legyen.

A digitális tudás képességének fejlesztése közben a gyerekek a tábor során olyan nagyszerű dolgokat is képesek lesznek létrehozni, mint egy saját weboldal vagy egy saját programozású játék. Emellett megtanulják azt is, hogy ez a digitális világ az élet csupán egy fontos szelete, de nem az egyetlen érdekes dolog a Földön!

-

Sporttáborok

A sporttáborok esetén a korosztály mellett a gyermek tudásszintjét is fel kell mérni az adott sportágat illetően. Mivel a táborok több napos elfoglaltságot jelentenek, érdemes olyan sportágat választani, amiben már jártas a gyermek, hogy több sikerélményben lehessen része.

Ha viszont mégis teljesen új sporttal fog megismerkedni a táborban, akkor a szülő legyen mindenképp készenlétben, hátha nem nyeri el a választott sport a gyerek tetszését.

Karate, foci, kézilabda, torna, úszó, RG, röplabda, tennis, légtorna, tollas, görkorcsolya, bicikli, és még számtalan sportág szervezi meg a maga táborát. Ha igazán mozgalmas nyarat szeretnél gyermekednek, akkor egy sporttábort is érdemes lehet leszervezni számára.

A nyári táborok kiváló élményekkel tudják feltölteni a gyerekeket, ha csak egy tábort enged a családi kassza, akkor legyen egy, de az az egy igazán nagyszerű és élménydús tábor legyen!

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Negyven év után egy padláson bukkantak rá Czene Béla festményeire

A festményeket vastag porréteg fedte, de kiderült, hogy az életmű krémje lapul a Czene család padlásán. Portrénk egy festőről, akit sosem ismert el a kritika, ám akinek képei ma is egyre magasabb áron kelnek el.

...
Nagy

Stanley Tucci a főzés-ízlelés-evés hármasán szűri át az életet

Stanley Tucci olyan filmekben szerepelt, mint Az ördög Pradát visel, a Spotlight – Egy nyomozás részletei vagy a Julie és JuliaKét nő, egy recept, legutóbb – egészen pontosan szeptember elején – viszont a CNN-en futó utazós gasztronómiai műsorával (Stanley Tucci: Searching for Italy) nyert Emmyt. Nagyjából ekkor jelent meg magyarul Életem az ételeken át című gasztróba mártott önéletrajza, ami az ősz egyik legkellemesebb meglepetésének bizonyult.

...
Nagy

Ady Endre ma is mindennapi beszédtéma Nagyváradon

A PIM januárban megnyitotta az Ady Endre Emlékmúzeumot a költő egykori budapesti lakásában, ahol beszélgetéssorozat indult Ady életéről. A legutóbbi eseményen az író köré épült nagyváradi kultusz került fókuszba, ami máig rendkívül élő, és mindennapi beszédtéma a városban.

Természetesen olvasok
...
Zöld

Mintha újraindítanád az agyad, olyan egy órás séta az erdőben

...
Zöld

Miért nem tudják a megújuló energiaforrások megmenteni a Földet?

...
Zöld

Japán kutatók próbálnak megtanítani egy robotot arra, hogy jókor nevessen

...
Zöld

Az ország első erdei olvasókabinja Fekete István örökségéhez is kapcsolódik

...
Zöld

Amikor egy fiatal vadász megkóstolta a mézzel keveredett, erjedt hólevet, világraszóló felfedezést tett a sörről

...
Zöld

Veres Attila: Konda

...
Zöld

Minél öregebb vagy, annál gyengébb lesz a képzelőerőd - de Bux Barnabás óta tudjuk, hogy Fantázia megmenthető

...
Zöld

Philipp Dettmer segít megérteni az immunrendszerünket, hogy kevésbé szedjenek rá a sárkányfűárusok

...
Zöld

Az európaiak többsége aggódik az energiaellátás miatt

...

Númenor az emberi civilizáció csúcsa Tolkiennél, és ezt a sorozat jól elkapja (A hatalom gyűrűi - kibeszélő 3.)

...

Galgóczi Erzsébet nyíltan leszbikusként lett a Kádár-korszak népszerű szerzője [N/ők is írtak]

...

Sandman: jót tett a sorozatnak, hogy Gaiman sokszor nem kötött kompromisszumot

...

Kádár Erzsébetnél nincs felesleges szó, nincs felesleges mondat [N/ők is írtak]