Mit szeret a gyermeked? Ez a tábor való neki!
Promóció promóció sporttábor

Mit szeret a gyermeked? Ez a tábor való neki!

A szünidőnek a feltöltődésről, a kikapcsolódásról és az élménygyűjtésről kellene szólnia, legalábbis a diákok számára biztosan. A nyári táborok ehhez nyújtanak nagy segítséget, hiszen olyan programokat kínálnak az érdeklődő gyerekeknek elérhető áron, amelyeket a szülők, egy családi program keretein belül, csak sokkal nehezebben tudnának leszervezni. Ha pedig tábor, akkor mindenképp olyat kell választani, ami a gyerek érdeklődésének megfelelő, legyen az akár egy tánc-, kézműves vagy épp egy programozó tábor! Vegyük sorra a táborválasztás szempontjait és a legfőbb tábortípusokat!

Fotó: Envato Elements

Promóció |

Mi alapján válassz tábort gyerekednek?

A nyári tábor kiválasztása előtt minden szülőnek fontos tisztáznia magával, hogy a táborban gyermekük fog részt venni, és nem ők maguk. Ezért a következő szempontok mentén válogassanak a táborok között:

  • Gyermek érdeklődési köre: sport, kézműveskedés, kalandok, természetjárás, állatok, számítástechnika stb.
  • Gyermek kora és érettsége
  • Bentlakásos (ottalvós) vagy nappali a tábor
  • Van-e ismerős, kisbarát a résztvevők között
  • A tábor távolsága a szülőktől
  • A tábor költségei

-

Milyen táborok közül lehet választani?

táborok kínálata nagyon színes! A foglalásokat érdemes mielőbb megtenni, ugyanis a legszuperebb táborok hamar betelnek.

Elsősorban a táborokra tematika alapján érdemes szűrni, az így kapott csoportokon belül már tovább szűkíthetjük a halmazt a fenti szempontok alapján. 

Tematika szerint a következők a legkedveltebb táborok:

-

Balaton parti és más vízi táborok

Nem kérdés, hogy hova vágynak a gyerekek leginkább a nagy melegben! A Balaton elérhető közelségben van; nem kell félni se cápáktól, se medúzától; és a partmenti települések nagyszerű programokat kínálnak az ott táborozók és nyaralók számára.

A Balaton parti táborok fő programja a vizes móka, de emellett városnézés, hajókázás, kertmozizás, kalandjátékok, kézművesség és a sport is helyet kaphatnak a napirendben.

A Balatonon kívül a Velencei-, Fertő-, és a Tisza-tavak is kínálnak nagyszerű táborozási lehetőségeket. De ne feledkezz meg a zalai, valamint az ország északi területeinek híres strandjai közelében szervezett vizes táborokról sem!

-

Programozó és digitális íráskészséget fejlesztő táborok

Nincs azzal baj, ha a gyermek érdeklődik a számítástechnika iránt. A lényeg, hogy legyen fogékony annak ésszerű és hasznos használatára is. A programozó, a digitális íráskészséget fejlesztő és más számítástechnikai táborok erre kiváló lehetőséget nyújtanak.

Napi 3-4 órában fejlesztik a gyerekek digitális készségeit a legprofibb oktatókkal, viszont egy sokkal felszabadultabb légkörben, mint amilyen évközben az iskolában körbeveszi őket.

Mivel ez igazán érdekli a diákokat, az ilyen táborokban a “tanulást” nem érzékelik igazi tanulásnak; csupán egy izgalmas játéknak. Nem szabályokat magolnak be, hanem átbeszélés után, a gyakorlatban alkalmazva “észrevétlenül” szívják fel azokat.

A számítástechnikával foglalkozó táborok között találhatunk digitális alkotótáborokat, amelyek a legkreatívabb diákoknak nyújtanak hatalmas élményeket anélkül, hogy bármelyiküknek is feltétlen kimagasló kézügyessége kellene, hogy legyen.

A digitális tudás képességének fejlesztése közben a gyerekek a tábor során olyan nagyszerű dolgokat is képesek lesznek létrehozni, mint egy saját weboldal vagy egy saját programozású játék. Emellett megtanulják azt is, hogy ez a digitális világ az élet csupán egy fontos szelete, de nem az egyetlen érdekes dolog a Földön!

-

Sporttáborok

A sporttáborok esetén a korosztály mellett a gyermek tudásszintjét is fel kell mérni az adott sportágat illetően. Mivel a táborok több napos elfoglaltságot jelentenek, érdemes olyan sportágat választani, amiben már jártas a gyermek, hogy több sikerélményben lehessen része.

Ha viszont mégis teljesen új sporttal fog megismerkedni a táborban, akkor a szülő legyen mindenképp készenlétben, hátha nem nyeri el a választott sport a gyerek tetszését.

Karate, foci, kézilabda, torna, úszó, RG, röplabda, tennis, légtorna, tollas, görkorcsolya, bicikli, és még számtalan sportág szervezi meg a maga táborát. Ha igazán mozgalmas nyarat szeretnél gyermekednek, akkor egy sporttábort is érdemes lehet leszervezni számára.

A nyári táborok kiváló élményekkel tudják feltölteni a gyerekeket, ha csak egy tábort enged a családi kassza, akkor legyen egy, de az az egy igazán nagyszerű és élménydús tábor legyen!

Még több olvasnivaló
...
Hírek

5 könyv a balatoni strandoláshoz

Végre kitört a nyári szünet és megérkezett a strandidő is, ennek apropóján olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyek a Balatonhoz kapcsolódnak. Van köztük romantikus regény, novelláskötet, krimi és gyerekkönyv is. 

...
Zöld

Miért fenyegető a nő sikere a férfi számára?

Chimamanda Ngozi Adichie nigériai-amerikai feminista szerző könyvében és TED Talk videójában a női természet félreértéséről mesélt, és arról, miért is kellene mostantól másként nevelnünk fiainkat és lányainkat.

...
Nagy

Nixon nem úszta meg a lehallgatási botrányt - 50 éves a Watergate

1972. június 17-ére virradó éjjel pattant ki az Egyesült Államokban a Watergate-ügy, amelynek nyomán Richard Nixon - az amerikai elnökök közül egyedüliként - kénytelen volt lemondani tisztségéről. Az ügyről két könyvet is írt a botrányt kirobbantó két újságíró, Bob Woodward és Carl Bernstein - utóbbival volt szerencsénk már interjúzni is.

Természetesen olvasok
...
Zöld

Gyere velünk a Zöldbe! - Új rovatot indítunk a természetért 

...
Zöld

Ne etesd a vízimadarakat – inkább figyeld meg vagy rajzold le őket!

...
Zöld

Miért fenyegető a nő sikere a férfi számára?

...
Zöld

Simon Márton: Hat séta egy fikcióban, ami szinte biztosan rosszul végződik majd, de hátha mégis nem

...
Zöld

Erdős Virág: Kamaraerdő a Városmajorban, avagy a sokadik és egyben utolsó séta a fikció erdejében

...
Zöld

Németh Gábor: Vedd példának, avagy a nem kívánt törlendőről 

...

A hazugságtól az önbecsapásig vezetnek Moskát Anita novellái [Ms. Columbo Olvas]

...

Gerőcs Péter: A filmben az a legvarázslatosabb, amit nem látunk

...

Fehér Renátó: Mindig politikai beágyazottságban születnek a versek

...

Jászberényi Sándor tíz évnyi háborúja