Elképesztő kincs üti a markát annak, aki megoldja egy új könyv rejtvényeit

Elképesztő kincs üti a markát annak, aki megoldja egy új könyv rejtvényeit

Hacsak nem egy jól felépített hoaxról van szó, akkor egészen elképesztő nyeremény várja azt, aki Nagy-Britanniában és Franciaországban megoldja egy újonnan megjelent könyv rejtvényeit.

ro | 2021. április 08. |

A rejtvénykedvelők szokatlan, ugyanakkor gazdag nyereményre számíthatnak, ha megfejtik azokat a nyomokat, amelyeket egy újonnan megjelent könyv (The Golden Treasure of the Entente Cordiale) rejt. Utóbbi egy igazi kincskeresős kiadvány, hiszen aki elég ügyes, az megtalálhatja és meg is tarthatja azt a 750 ezer eurót érő aranyládát, amelyet 1904-ben Franciaország elnöke, Émile Loubet ajándékozott a briteknek a diplomáciai közeledés, azaz az entente cordiale jegyében. A láda jelenleg Michel Becker tulajdonában van, ő kincskeresés ötletgazdája is (illetve a társalkotók egyike).

A könyv angol és francia verziója csütörtökön jelenik meg, és a kötet tele van olyan nyomokkal, amelyek két különböző helyszínre vezetnek. A könyv összesen kilenc rejtvényt tartalmaz, a Michel Becker által készített illusztrációk pedig rejtett kódokat, amelyek a hiányzó szövegekhez vezetnek. Ha mind a kilenc rejtvényt megfejtették, az olvasók két geodéziai kristályra bukkanhatnak - az egyiket Nagy-Britanniában, a másikat Franciaországban ásták el. A láda jelenleg egy tárolóban van, amelyet csak akkor lehet kinyitni, ha a két kristályt összeillesztik.

A rejtvényeket megalkotó Vincenzo Bianca azt mondta a Guardiannek, hogy az egész Michel Becker ötlete volt, ő találta és vette meg az aranydobozt, és mindent megtudott az entente cordiale-ról, amit csak lehetett. Teljesen beleszeretett a történetbe, és azt szerette volna, ha a kincskeresés révén az egész világ tudomást szerez róla. Az alkotók szerint néhány fejtörő megoldásához elég lesz egy papír meg egy ceruza, de lesznek olyanok is, melyekhez további kutatásokat kell végezni - azt írták, hogy utóbbihoz az internet "megbízható szövetségesnek" bizonyul majd. Hozzáteszik azt is, hogy ez nem egy könnyű kincskeresés, szívósság kell hozzá, a kincs ugyanis csak bátrak számára elérhető.

A kincskeresésnek külön honlapja is van, ITT lehet böngészni.

Kapcsolódó cikkek
...
Gyerekirodalom

Nézzétek meg Berg Judit és Csukás István gyerekkori kincseit!

A Mesemúzeum megnyitotta első virtuális kiállítását, ahol kortárs szerzők féltve őrzött gyerekkori kincseit nézhetjük meg.

...
Hírek

Elképesztő kincseket digitalizál és tesz online elérhetővé a Vatikáni Könyvtár

...
Nagy

Boldizsár Ildikó: Nekem minden mese egy rejtvény

Olvass!
...
Beleolvasó

A Nobel-díjas Mario Vargas Llosa megírta a guatemalai katonai puccs ördögi részleteit

A Nobel-díjas Mario Vargas Llosa új regénye, a Vad idők megmutatja, hogyan döntötték meg Guatemalában 1954-ben az Egyesült Államok segítségével a megválasztott kormányt? Olvass bele!

...
Beleolvasó

Lorenzo de Medici bátyját a szeme láttára szúrták halálra a firenzei dómban

A Medici család legdicsőségesebb korszaka Lorenzo il Magnifico, a Nagyszerű Lorenzo idejére esett. Olvass bele a történetébe!

...
Beleolvasó

Ki tarthatna jogos igényt az Egy Gyűrűre, ha bevezetnék Középföldén a Polgári Törvénykönyvet?

Olykor a fantáziavilágok hősei is megbontlanak polgárjogi értelemben, sőt, az is előfordul, hogy bűncselekményt követnek el. De milyen következménye lenne a tetteiknek a mi valóságunkban?

...
Beleolvasó

Vámos Miklós: Élni arany. Olvasni ezüst. Írni ötvözet

"Sokáig úgy képzeltem, az orvosi diploma volna számomra a leghasznosabb háttértudás az íráshoz." Olvass bele Vámos Miklós új könyvébe!

...
Beleolvasó

Afganisztánban egy sima rutinfeladatból is könnyen pokoli lecke lehet

Fayer Sándor új regényében egy Afganisztánban szolgáló magyar osztag egyszerű feladatot kap, de egy elektrosztatikus vihar, majd egy tálib rajtaütés mindent megváltoztat. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Ami a lélek alatt és a tudat alatt gyűl, veszélyes lehet

Egy árván maradt kisfiúról és egy állandóan menekülni kényszerülő kislányról szól Szávai Géza regénye, a Csodálatos országokba hoztalak. Olvass bele!

A hét könyve
Kritika
A gyilkos viharra először csak a bolondok figyelnek fel
...
Nagy

Mérő László: Egy 58 éves emberre azt mondani, hogy tehetséges, nyílt sértés

A dörzsölt szélkakas című új kötetét áthatja a közéleti fókusz, de nemcsak erről beszélgettünk Mérő Lászlóval. Mesterséges intelligencia és sci-fi, sakk és a Fradi B-Közép is szóba került. Interjú.

Polc

A fiatalság nem elég a boldogsághoz, a szégyennel és a dühvel meg kell küzdeni

...

Miért pont 999 fiatal, hajadon nőt vittek el először Auschwitzba?

...

Marina Abramović átment a falon, mi pedig beleshetünk a fal mögé

...

Miért csodálkozunk még mindig a hétköznapok abszurditásán?

...
Film / Színház / Muzsika
...
Kritika

Egy agancsos fiúból lesz a járvány utáni világ megváltója?

...
Nagy

Attenborough szerint most kell cselekednünk, különben nem lesz visszaút a bolygó számára

...
Nagy

A Netflix földbe döngölte Mark Millar jupiteri hagyatékát