Elképesztő kincs üti a markát annak, aki megoldja egy új könyv rejtvényeit

Elképesztő kincs üti a markát annak, aki megoldja egy új könyv rejtvényeit

Hacsak nem egy jól felépített hoaxról van szó, akkor egészen elképesztő nyeremény várja azt, aki Nagy-Britanniában és Franciaországban megoldja egy újonnan megjelent könyv rejtvényeit.

ro | 2021. április 08. |

A rejtvénykedvelők szokatlan, ugyanakkor gazdag nyereményre számíthatnak, ha megfejtik azokat a nyomokat, amelyeket egy újonnan megjelent könyv (The Golden Treasure of the Entente Cordiale) rejt. Utóbbi egy igazi kincskeresős kiadvány, hiszen aki elég ügyes, az megtalálhatja és meg is tarthatja azt a 750 ezer eurót érő aranyládát, amelyet 1904-ben Franciaország elnöke, Émile Loubet ajándékozott a briteknek a diplomáciai közeledés, azaz az entente cordiale jegyében. A láda jelenleg Michel Becker tulajdonában van, ő kincskeresés ötletgazdája is (illetve a társalkotók egyike).

A könyv angol és francia verziója csütörtökön jelenik meg, és a kötet tele van olyan nyomokkal, amelyek két különböző helyszínre vezetnek. A könyv összesen kilenc rejtvényt tartalmaz, a Michel Becker által készített illusztrációk pedig rejtett kódokat, amelyek a hiányzó szövegekhez vezetnek. Ha mind a kilenc rejtvényt megfejtették, az olvasók két geodéziai kristályra bukkanhatnak - az egyiket Nagy-Britanniában, a másikat Franciaországban ásták el. A láda jelenleg egy tárolóban van, amelyet csak akkor lehet kinyitni, ha a két kristályt összeillesztik.

A rejtvényeket megalkotó Vincenzo Bianca azt mondta a Guardiannek, hogy az egész Michel Becker ötlete volt, ő találta és vette meg az aranydobozt, és mindent megtudott az entente cordiale-ról, amit csak lehetett. Teljesen beleszeretett a történetbe, és azt szerette volna, ha a kincskeresés révén az egész világ tudomást szerez róla. Az alkotók szerint néhány fejtörő megoldásához elég lesz egy papír meg egy ceruza, de lesznek olyanok is, melyekhez további kutatásokat kell végezni - azt írták, hogy utóbbihoz az internet "megbízható szövetségesnek" bizonyul majd. Hozzáteszik azt is, hogy ez nem egy könnyű kincskeresés, szívósság kell hozzá, a kincs ugyanis csak bátrak számára elérhető.

A kincskeresésnek külön honlapja is van, ITT lehet böngészni.

Kapcsolódó cikkek
...
Gyerekirodalom

Nézzétek meg Berg Judit és Csukás István gyerekkori kincseit!

A Mesemúzeum megnyitotta első virtuális kiállítását, ahol kortárs szerzők féltve őrzött gyerekkori kincseit nézhetjük meg.

...
Hírek

Elképesztő kincseket digitalizál és tesz online elérhetővé a Vatikáni Könyvtár

...
Nagy

Boldizsár Ildikó: Nekem minden mese egy rejtvény

Olvass!
...
Beleolvasó

Törőcsik Mari jelenlétének olyan ereje volt, amitől mindenki rá figyelt

Életének 86. évében meghalt Törőcsik Mari, aki az ország egyik legkedveltebb színésze volt. Emlékére Bérczes László beszélgetőkönyvéből ajánlunk részletet. 

...
Beleolvasó

Az osztálytalálkozónál hazugabb műfaj nem létezik

A megindító történetektől az abszurd írásokon át a már-már gonosz tréfákig vezet az út Rényi Ádám felnőtt mesekönyvében.

...
Beleolvasó

A kutya és az ember kapcsolata egyszerre különleges és ősi

Van valami igazi, valami ősi, bölcs és gyönyörű az állat és az ember kapcsolatában - állítja Tor Age Bringsvaerd Vau című könyvében, amely a kutyát övező mítoszokra, mesékre és különös hagyományokra koncentrál - mutatunk egy részt belőle!

...
Beleolvasó

Ilyen volt Magyarország 2008-ban

Mesterházi Mónika új versekötete, a Nem félek a rendszerváltás után újabb rendszerbe zökkenő magyar viszonyokról mesél. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Egy nyakék még a 19. században is fel tudta forgatni az ember életét

Rose Tremain új könyvében egy fiatal nő változtatni akar az életén, és ki akar törni a kisvárosi közegből, mert azt gondolja, többre és másra hivatott. Olvassatok bele A kegyelem szigetei című regénybe!

...
Beleolvasó

Boccaccio klasszikusa ihlette a modern Dekameron-projektet

Margaret Atwood, Mona Awad, Tommy Orange, Edwidge Danticat vagy David Mitchell - csak néhány név azok közül, akik igent mondtak a New York Times felkérésére, és vállalták, hogy történeteket írnak a koroanvírus-járvány idején. Ez lett a Dekameron-projekt - mutatunk belőle egy részletet!

A hét könyve
Kritika
Az undor kitörölhetetlenül ott van férfi és nő kapcsolatában
...
Nagy

Tíz éve tudtuk meg, hogy közeleg a Tél

Tíz éve indult világhódító útjára a Trónok harca, így az évforduló alkalmából számba vettük, mi mindent ért el a sorozat, és miben maradt a rajongói adósa.

Polc

Egy könyv azokról, akik a náci Németországban "úsztak az árral"

...

Jü Hua regénye megmutatja, milyen volt az élet fél évszázada Kínában

...

Lydia Davis a hétköznapi sodródásban is meglátja a rendet

...

A rinocérosz szédítően idegen, viszont szórakoztató

...
Film / Színház / Muzsika
...
Nagy

Irodalmi teázás az Örkény Színház színészeivel

...
Nagy

10+1 kötelező, amit meg tudsz nézni online színházban

...
Nagy

Margaret Atwood okosabb volt, mint bárki a Harvardon