Kerek Brigitta: Otthon, piték, napsütés
Egy finom pite titka a gondosan összeállított tészta, a kreatívan variálható töltelék, és persze a szív és a lélek, amivel készítik. Kerek Brigi pités könyve izgalmas, a szerző tippjeivel kiegészített recepteket ajánl a friss tavaszi változatoktól a könnyű nyári ínyencségeken keresztül az őszi és egyszerűen összeállítható téli finomságokig. Kipróbálhatjuk, mi sül ki a fanyar rebarbara és az édes eper párosításából, mi a titka a jó sárgabarackos-joghurtos galette-nek és a nagyi almás pitéjének, milyen ízélményt nyújt a sütőtökös quiche kecskesajttal megfejelve, vagy hogyan bolondítja meg egy kis forralt bor, netán rozépezsgő a tölteléket.
Stiller Tamás: Parázs és füst
Ha nyár, akkor grillezés! Az emberiség és a tűz kapcsolata közel nyolcszázezer éves múltra tekint vissza, némi túlzással állíthatjuk, hogy a tűz felett elkészített ennivaló, azaz a grillezés technikája az egyik legősibb ételkészítési módszer. Mégis, mindannyian belefutottunk már kiszárított csirkehúsba, keményre sütött steakekbe vagy elégetett zöldségekbe, a legnagyobb igyekezetünk ellenére is. Stiller Tamás könyve olyan átfogó, étvágygerjesztő fotókkal gazdagon illusztrált kiadvány, melynek segítségével kezdők és haladók egyaránt elsajátíthatják az alaptechnikákat, illetve fejleszthetik grill- és barbecue-fogásaikat, legyen szó házilag készített szendvicsről, emeletes hamburgerről, szárnyassültről, halételről vagy marhasteakről. A közel 70 recept mellett számtalan eszköztippet és praktikát tartalmazó kötet elméleti és gyakorlati tanácsokkal vezet be minket a grill&barbecue világába.
Jókat eszünk – gyorsan és egészségesen
Megfelelő szakácskönyvvel gyorsan összedobhatunk finom és egészséges fogásokat, akár egy nyaraláson is. A Jókat eszünk három szerzője olyan egészséges recepteket gondolt ki, amiket több mint 500 000 cseh család megkedvelt. Most a receptek végre eljutottak Magyarországra is és megmutatják, hogy egészséges ételt átlagosan hozzáférhető alapanyagokból is lehet készíteni, és ezeket az ételeket valóban mindenki eheti. A szakácskönyvben 120 recept található, amelyeket ételfajták szerint csoportosítottak. Reggelik, levesek, körözöttek és így tovább. Az egyszerű elkészítésen kívül minden receptnél megtaláljuk a tápértékeket és olyan tippeket is, amikkel az ételt különlegessé tehetjük.