Helen Fielding új Bridget Jones-filmen dolgozik

Helen Fielding új Bridget Jones-filmen dolgozik

ro | 2022. november 04. |

Hat éve mutatták be a Bridget Jones babát vár című mozifilmet, egy friss interjúban pedig az író, Helen Fielding arról beszélt, hogy jelenleg egy negyedik film megvalósításán dolgozik. Fielding bestsellereinek filmfeldolgozásait 2001-ben és 2004-ben mutatták be (ezek voltak a Bridget Jones naplója és a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!), majd 2013-ban jött a harmadik film, a Bridget Jones babát vár. Ez viszont nem a harmadik regényen (Bolondulásig - Bridget Jones naplója 3. - kritikánk ITT) alapult, hanem Fielding cikksorozatán, amely 2005 és 2006 között jelent meg a The Independent hasábjain. Hogy a sztori még kacifántosabb legyen, a film alapján készült aztán könyv is (ez volt tehát a Bridget Jones babát vár), így tavaly, amikor az első kötet megjelenésének 25. évfordulója volt, a magyar olvasók jubileumi díszkiadásban (rajta Bridget Jones ikonikus nagyibugyijával) vehették meg mind a négy kötetet:

Az évfordulóra egy kötetben jön ki Bridget Jones összes története
Az évfordulóra egy kötetben jön ki Bridget Jones összes története
Tovább olvasok

Nagyon úgy tűnik, hogy Fielding most készen áll arra, hogy a kimaradt harmadik kötetet is adaptálják. "Igen, dolgozom rajta, és nagyon remélem, hogy meg is fog valósulni. Minden elkészült film maga a csoda - nagyon nehéz filmet készíteni, ráadásul úgy, hogy az jó is legyen. De nagyon szeretném filmvásznon látni" - mondta a Radio Times magazinnak. Nem most röppent fel először a hír, hogy új Bridget Jones-film készülhet, júliusban a The Sunnak a következőt nyilatkozta egy meg nem nevezett forrás: "Kevés sikeresebb vagy népszerűbb romantikus vígjátékot készítettek az elmúlt évtizedekben a Bridget Jonesnál, viszont mindenki azt hitte már, hogy ez egy lezárt ügy. A producerek ugyanakkor mindig is tudták, hogy hatalmas piaca lenne egy újabb folytatásnak, ha rendelkezésre áll majd a megfelelő történet, és most úgy érzik, eljött a megfelelő idő ahhoz, hogy elmeséljék azt."

A megjelenés 25. évfordulóján újraolvastuk a könyvet; akkor azt írtuk, hogy "Bridget Jones hiába lett (...) minden szingli ősanyja, egy bulista-hedonista 20. századi ikon, lelke mélyén valójában másra sem vágyik, minthogy végre lehorgonyozzon valaki mellett". A teljes cikket itt tudjátok elolvasni:

Mit tud 25 év után a Bridget Jones?
Mit tud 25 év után a Bridget Jones?

Huszonöt éve jelent meg először a Bridget Jones naplója, és húsz éve mutatták be az azonos című filmet, az évforduló eseményjellegét pedig mi sem mutatja jobban, minthogy Nagy-Britanniában bővített kiadásban újra megjelenik a kötet (100 oldalnyi extra tartalommal Helen Fieldingtől), a BBC pedig karácsony előtt mutatta be a Being Bridget Jones című dokumentumfilmet, amelyben az író ismerősein kívül – akik közül sokan inspirálták a könyv karaktereit – megszólalnak az adaptáció sztárjai is. De mit tudott ez a könyv akkor, és hogyan öregedett az elmúlt negyedszázadban? Újraolvastuk az első Bridget Jonest és most elmondjuk.

Tovább olvasok

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Helen Fieldinget most már sokkolja a Bridget Jones világának szexizmusa

A Bridget Jones írója ma már felkavarónak találja azt a mértékű szexizmust, amelyet hőse nap mint nap elszenvedni kénytelen.

...
Hírek

Bridget Jones koronavirális naplót ír

A világ legismertebb szinglije a koronavírus miatt ugyancsak karanténba kényszerült, amelyet a megszokott stílusban dokumentál.

...
Hírek

Könyvben is megjelennek a terhes Bridget Jones kalandjai

Olvass!
...
Beleolvasó

A videójátékok világa segít elmenekülni a valóság elől

Gabrielle Zevin regénye, a Világépítők egyrészt óda a videójátékok aranykorához; másrészt két ember története, akik introvertált személyiségük korlátait leküzdve igyekeznek felfedezni a szerelem és a szeretet különböző formáit. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Szürke Ember többé már nem számít hasznos eszköznek, így ki kell iktatni

Mark Greaney első regénye a megjelenését követően azonnal bestseller lett, és számos folytatás követte, melyekkel korunk egyik legnépszerűbb thrillerszerzőjévé vált. A Szürke Emberből készült a Netflix eddigi legdrágább, 200 millió dolláros költségvetéssel bíró filmje Ryan Gosling főszereplésével. Olvass bele!

...
Beleolvasó

"Látod? Látod? Látod? Bölcső. Macskabölcső!" [Vonnegut100]

Száz éve született Kurt Vonnegut, akinek könyveit kultikus rajongás övezi mind a mai napig. Nincs ez másként az eredetileg 1963-ban megjelent Macskabölcsővel sem, amely olvasók egész generációjában hagyott kitörölhetetlen nyomot. Olvass bele!

A hét könyve
Kritika
Werner Herzog első regényében egy japán katona téveszméje epikussá nemesedik
...
Panodyssey

Moskát Anita: Az igazi történet az utolsó pont után kezdődik

"A fikció eszköz, amellyel a jövőt írjuk" - fogalmazza meg Moskát Anita,  a Panodyssey projekt egyik nagykövete. Műhelynaplójának második részében a fikció és a valóság viszonyáról olvashatunk, és arról, hogyan tud az ember történetek hatására cselekvőbbé válni. 

Hírek
...
Hírek

4000 oldalnyi Hegel-előadásról készült jegyzet került elő Németországban

...
Könyves Advent

Picasso ötven felett kezdett el verseket írni

...
Hírek

Ferrante a hírnév elkerülésével érzi magát teljesen szabadnak

...
Hírek

2022 szava a gaslighting vagyis a gázláng-effektus lett

...
Hírek

Bob Dylan bocsánatot kért, amiért nem saját kezűleg írta alá limitált példányszámban eladott könyveit

...
Könyves Advent

A szólásszabadságtól a génrégészeten át az immunrendszerig: ezeket a tényirodalmi köteteket ajánljuk karácsonyra

...
Hírek

Mégis megjelent Moldova György utolsó könyve

...
Könyves Advent

Csuja Imre és Für Anikó előadásában is hallhatunk verset a kisföldalattin

...
Podcast

Vajna Ádám: A kortársaimnak a Harry Potter volt az első olvasmányélménye, nekem Jókai Mór [Alkotótárs]

...
Promóció

Egy nélkülözhetetlen kiegészítő, ha sokat időzöl a gép előtt – Kékfény szűrő szemüveg

...
Promóció

A kulturális feltöltődéshez minőségi élelmiszerek járnak

...
Promóció

Hogyan válasszunk asztalt?