Helen Fielding új Bridget Jones-filmen dolgozik

Helen Fielding új Bridget Jones-filmen dolgozik

ro | 2022. november 04. |

Hat éve mutatták be a Bridget Jones babát vár című mozifilmet, egy friss interjúban pedig az író, Helen Fielding arról beszélt, hogy jelenleg egy negyedik film megvalósításán dolgozik. Fielding bestsellereinek filmfeldolgozásait 2001-ben és 2004-ben mutatták be (ezek voltak a Bridget Jones naplója és a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!), majd 2013-ban jött a harmadik film, a Bridget Jones babát vár. Ez viszont nem a harmadik regényen (Bolondulásig - Bridget Jones naplója 3. - kritikánk ITT) alapult, hanem Fielding cikksorozatán, amely 2005 és 2006 között jelent meg a The Independent hasábjain. Hogy a sztori még kacifántosabb legyen, a film alapján készült aztán könyv is (ez volt tehát a Bridget Jones babát vár), így tavaly, amikor az első kötet megjelenésének 25. évfordulója volt, a magyar olvasók jubileumi díszkiadásban (rajta Bridget Jones ikonikus nagyibugyijával) vehették meg mind a négy kötetet:

Az évfordulóra egy kötetben jön ki Bridget Jones összes története
Az évfordulóra egy kötetben jön ki Bridget Jones összes története
Tovább olvasok

Nagyon úgy tűnik, hogy Fielding most készen áll arra, hogy a kimaradt harmadik kötetet is adaptálják. "Igen, dolgozom rajta, és nagyon remélem, hogy meg is fog valósulni. Minden elkészült film maga a csoda - nagyon nehéz filmet készíteni, ráadásul úgy, hogy az jó is legyen. De nagyon szeretném filmvásznon látni" - mondta a Radio Times magazinnak. Nem most röppent fel először a hír, hogy új Bridget Jones-film készülhet, júliusban a The Sunnak a következőt nyilatkozta egy meg nem nevezett forrás: "Kevés sikeresebb vagy népszerűbb romantikus vígjátékot készítettek az elmúlt évtizedekben a Bridget Jonesnál, viszont mindenki azt hitte már, hogy ez egy lezárt ügy. A producerek ugyanakkor mindig is tudták, hogy hatalmas piaca lenne egy újabb folytatásnak, ha rendelkezésre áll majd a megfelelő történet, és most úgy érzik, eljött a megfelelő idő ahhoz, hogy elmeséljék azt."

A megjelenés 25. évfordulóján újraolvastuk a könyvet; akkor azt írtuk, hogy "Bridget Jones hiába lett (...) minden szingli ősanyja, egy bulista-hedonista 20. századi ikon, lelke mélyén valójában másra sem vágyik, minthogy végre lehorgonyozzon valaki mellett". A teljes cikket itt tudjátok elolvasni:

Mit tud 25 év után a Bridget Jones?
Mit tud 25 év után a Bridget Jones?

Huszonöt éve jelent meg először a Bridget Jones naplója, és húsz éve mutatták be az azonos című filmet, az évforduló eseményjellegét pedig mi sem mutatja jobban, minthogy Nagy-Britanniában bővített kiadásban újra megjelenik a kötet (100 oldalnyi extra tartalommal Helen Fieldingtől), a BBC pedig karácsony előtt mutatta be a Being Bridget Jones című dokumentumfilmet, amelyben az író ismerősein kívül – akik közül sokan inspirálták a könyv karaktereit – megszólalnak az adaptáció sztárjai is. De mit tudott ez a könyv akkor, és hogyan öregedett az elmúlt negyedszázadban? Újraolvastuk az első Bridget Jonest és most elmondjuk.

Tovább olvasok

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Helen Fieldinget most már sokkolja a Bridget Jones világának szexizmusa

A Bridget Jones írója ma már felkavarónak találja azt a mértékű szexizmust, amelyet hőse nap mint nap elszenvedni kénytelen.

...
Hírek

Bridget Jones koronavirális naplót ír

A világ legismertebb szinglije a koronavírus miatt ugyancsak karanténba kényszerült, amelyet a megszokott stílusban dokumentál.

...
Hírek

Könyvben is megjelennek a terhes Bridget Jones kalandjai

Olvass!
...
Beleolvasó

Tom Felton: Harry Potter és Draco Malfoy egyazon érme két oldala

A Harry Potter-filmek forgatásáról, felnövésről, barátságokról, a hírnév előnyeiről és hátrányairól is mesél önéletrajzában Tom Felton színész, akit Draco Malfoyként ismert meg a világ. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Szerhij Zsadan: Ezt a földet mától Ukrajnának nevezd!

Harkiv Hotel címmel jelent meg az ukrán Szerhij Zsadan kötete, melynek verseit Vonnák Diána válogatta és fordította magyarra. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Az elitiskola tanárának manipulációja a szülők életét sem kíméli

A saját érdekedben az iskolai közösségek olykor viszontagságos működésébe enged betekintést, ahol sokszor csupán egy szikra kell, hogy lángra lobbanjanak a lappangó indulatok. Olvass bele!

A hét könyve
Kritika
Fakó lábujjak és parányi nők – Így szól a horror a nagyvilágban
...
Nagy

Tar Sándor a térképről leszorult helyek és emberek írója

Tar Sándorról írt monográfiát Deczki Sarolta, akit az elesettek, a kiszolgáltatottak, a periféria írójaként is emlegetett szerző életéről és műveinek erőteljes hatásáról is kérdeztünk. 

Hírek
...
Gyerekirodalom

Aki mesés kalanddá tette a nyelvtant - 95 éve született Varga Katalin

...
Zöld

Jane Goodall Budapesten is bemutatja A remény könyvét

...
Panodyssey

Szepesi Kornél: Hope [Panodyssey]

...
Alkotótárs

Harmadik alkalommal hirdetik meg a Mastercard® - Alkotótárs irodalmi ösztöndíjprogramot

...
Hírek

Tavaly rekord számú könyv eltávolítását kérték az amerikai iskolákból és könyvtárakból

...
Nagy

Ezeket a könyveket olvasd, ha tetszett A páciens!

...
Hírek

A világ legrégebbi héber Bibliáját állítják ki Tel-Avivban

...
Szórakozás

Tolkien, Trianon, Borbély Szilárd, Polcz Alaine [PROGRAMAJÁNLÓ]

...
Nagy

Melyik könyvvel érdemes belépni Sherlock Holmes fiktív univerzumába?