Helen Fielding új Bridget Jones-filmen dolgozik

Helen Fielding új Bridget Jones-filmen dolgozik

ro | 2022. november 04. |

Hat éve mutatták be a Bridget Jones babát vár című mozifilmet, egy friss interjúban pedig az író, Helen Fielding arról beszélt, hogy jelenleg egy negyedik film megvalósításán dolgozik. Fielding bestsellereinek filmfeldolgozásait 2001-ben és 2004-ben mutatták be (ezek voltak a Bridget Jones naplója és a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!), majd 2013-ban jött a harmadik film, a Bridget Jones babát vár. Ez viszont nem a harmadik regényen (Bolondulásig - Bridget Jones naplója 3. - kritikánk ITT) alapult, hanem Fielding cikksorozatán, amely 2005 és 2006 között jelent meg a The Independent hasábjain. Hogy a sztori még kacifántosabb legyen, a film alapján készült aztán könyv is (ez volt tehát a Bridget Jones babát vár), így tavaly, amikor az első kötet megjelenésének 25. évfordulója volt, a magyar olvasók jubileumi díszkiadásban (rajta Bridget Jones ikonikus nagyibugyijával) vehették meg mind a négy kötetet:

Az évfordulóra egy kötetben jön ki Bridget Jones összes története
Az évfordulóra egy kötetben jön ki Bridget Jones összes története
Tovább olvasok

Nagyon úgy tűnik, hogy Fielding most készen áll arra, hogy a kimaradt harmadik kötetet is adaptálják. "Igen, dolgozom rajta, és nagyon remélem, hogy meg is fog valósulni. Minden elkészült film maga a csoda - nagyon nehéz filmet készíteni, ráadásul úgy, hogy az jó is legyen. De nagyon szeretném filmvásznon látni" - mondta a Radio Times magazinnak. Nem most röppent fel először a hír, hogy új Bridget Jones-film készülhet, júliusban a The Sunnak a következőt nyilatkozta egy meg nem nevezett forrás: "Kevés sikeresebb vagy népszerűbb romantikus vígjátékot készítettek az elmúlt évtizedekben a Bridget Jonesnál, viszont mindenki azt hitte már, hogy ez egy lezárt ügy. A producerek ugyanakkor mindig is tudták, hogy hatalmas piaca lenne egy újabb folytatásnak, ha rendelkezésre áll majd a megfelelő történet, és most úgy érzik, eljött a megfelelő idő ahhoz, hogy elmeséljék azt."

A megjelenés 25. évfordulóján újraolvastuk a könyvet; akkor azt írtuk, hogy "Bridget Jones hiába lett (...) minden szingli ősanyja, egy bulista-hedonista 20. századi ikon, lelke mélyén valójában másra sem vágyik, minthogy végre lehorgonyozzon valaki mellett". A teljes cikket itt tudjátok elolvasni:

Mit tud 25 év után a Bridget Jones?
Mit tud 25 év után a Bridget Jones?

Huszonöt éve jelent meg először a Bridget Jones naplója, és húsz éve mutatták be az azonos című filmet, az évforduló eseményjellegét pedig mi sem mutatja jobban, minthogy Nagy-Britanniában bővített kiadásban újra megjelenik a kötet (100 oldalnyi extra tartalommal Helen Fieldingtől), a BBC pedig karácsony előtt mutatta be a Being Bridget Jones című dokumentumfilmet, amelyben az író ismerősein kívül – akik közül sokan inspirálták a könyv karaktereit – megszólalnak az adaptáció sztárjai is. De mit tudott ez a könyv akkor, és hogyan öregedett az elmúlt negyedszázadban? Újraolvastuk az első Bridget Jonest és most elmondjuk.

Tovább olvasok

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Helen Fieldinget most már sokkolja a Bridget Jones világának szexizmusa

A Bridget Jones írója ma már felkavarónak találja azt a mértékű szexizmust, amelyet hőse nap mint nap elszenvedni kénytelen.

...
Hírek

Bridget Jones koronavirális naplót ír

A világ legismertebb szinglije a koronavírus miatt ugyancsak karanténba kényszerült, amelyet a megszokott stílusban dokumentál.

...
Hírek

Könyvben is megjelennek a terhes Bridget Jones kalandjai

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

Olvass!
...
Beleolvasó

Roderik Six hátborzongató történetet írt az emberi alkalmazkodókészségről

A Helikon Margó Könyvek sorozatában megjelent Özönvíz egy ökológiai katasztrófa küszöbén játszódik és a kíméletlen túlélési kényszerről mesél. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Ughy Szabina novelláiból kiderül, hogy milyen áron válhat láthatóvá egy nő

Milyen árat kell fizetni egy nőnek, hogy szépnek, egészségesnek tűnjön? Ughy Szabina elbeszéléseiben a nők számára az önmagukra ismerés, testük és szellemük újrafelfedezése alapélmény. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Ali Smith-nél két testvér próbálja túlélni a legrosszabb időket

Az Évszak-kvartett befejező részében a skót író ismét jelenünk legégetőbb kérdéseit vizsgálja, miközben a világ lassan karanténba zárul. Olvass bele a Nyárba!

A hét könyve
Kritika
Andrei Dósa megírta a Dekameron spangliparázstól izzó spinoffját
...
Zöld

Ürge-Vorsatz Diána: Tévút, ahogy a nagy cégek áttolják a felelősséget a fogyasztókra / Mi van, ha megmentjük a világot?

A Bookline Zöld ehavi adásában Frank Schätzing Mi van, ha megmentjük a világot? című könyve apropóján beszélget Litkai Gergely Ürge-Vorsatz Diána asztrofizikussal, a környezettudomány doktorával.

Hírek
...
Beleolvasó

Szöllősi Mátyás szerint Roderik Six világa lágy, nedves, szürke purgatórium

...
Nagy

John Scalzi alázatával és a jövőbe mutató hüvelykujjal nyitott az idei Könyvfesztivál

...
Gyerekirodalom

Hétlábú paripák és jó boszorkányok bújnak elő Zalka Csenge Virág mesekönyvéből

...
Hírek

Margó Könyvek néven indít könyvsorozatot a Margó Irodalmi Fesztivál és a Helikon Kiadó

...
Hírek

Meghalt Szirtes András

...
Hírek

Egy vesszőhiba miatt ugorhat a Líra 12 milliós büntetése

...
Hírek

Murakami idén is az irodalmi Nobel legnagyobb esélyese a fogadóirodáknál

...
Gyerekirodalom

Mesés böngészők, varázslatos népmesék, kalandos történetek - Tíz gyerekkönyv a Könyvfesztivál kínálatából

...
Hírek

Elhunyt a Dumbledore professzort alakító Sir Michael Gambon