Könyvben is megjelennek a terhes Bridget Jones kalandjai

.konyvesblog. | 2016. augusztus 06. |

Miután a rajongók három éve jól kidühöngték magukat azon, hogy Helen Fielding a Bridget Jones harmadik részében kinyírta Mark Darcyt, mindenki fellélegezhet. Szeptemberben mutatják be a filmet, melyben Bridget gyereket vár, a sztori pedig a Jonathan Cape gondozásában október 11-én megjelenik nyomtatásban is. A címe megegyezik majd a filmével (Bridget Jones's Baby), és a hősnő első terhességének megpróbáltatásait meséli majd el.

A film az Independentben megjelent cikksorozaton alapul, és eredetileg nem szerepelt a tervek között, hogy könyvként is megjelentessék. Olyannyira nem, hogy a könyvsorozat harmadik részében (Bolondulásig) Fielding özveggyé tette Bridgetet, aki kétgyermekes anyaként kereste az igazit. Az új film (és a könyv) időben tehát korábban játszódik, Bridget terhességére fókuszál, valamint arra, hogy a választani képtelen hősnő kiderítse: ki az apa?

A Bridget Jones naplója eredetileg 1996-ban jelent meg, és 1999-es folytatásával együtt több mint 15 millió példányban kelt el belőle világszerte.

Forrás: Guardian

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.