Az évfordulóra egy kötetben jön ki Bridget Jones összes története

Az évfordulóra egy kötetben jön ki Bridget Jones összes története

ro | 2021. szeptember 08. |

Huszonöt éve jelent meg először a Bridget Jones naplója, és húsz éve mutatták be az azonos című filmet (erről ITT írtunk részletesen), az Európa Könyvkiadó pedig most egy jubileumi díszkiadással emlékezik meg az évfordulóról, amelynek diszkrét fehér-arany borítóján Bridget Jones nagyibugyija is visszaköszön.

"Bridget Jones hiába lett (...) minden szingli ősanyja, egy bulista-hedonista 20. századi ikon, lelke mélyén valójában másra sem vágyik, minthogy végre lehorgonyozzon valaki mellett" - írtuk évfordulós cikkünkben. Az eredetileg 1996-ban megjelent első részt hamarosan követte a folytatás, a Bridget Jones naplója 2. – Mindjárt megőrülök!. Fielding szingliregényei őrült eladási számokat produkáltak, több mint 40 országban jelentek meg, népszerűségüket pedig csak növelték a filmadaptációk, melyekben a Renée Zellweger - Colin Firth - Hugh Grant hármas alakította a főbb szerepeket. Később aztán készült egy harmadik könyv is, amelyben a címszereplő immáron özvegy, de továbbra is rendületlenül keresi élete párját.

A filmesek viszont egy teljesen más úton indultak el, és a 2016-os Bridget Jones babát vár című mozifilmben teljesen más sorsot szántak a szinglinek. Később ez a sztori is megjelent könyvben. A rajongók most a négy regényt (Bridget Jones naplója, Bridget Jones naplója 2. – Mindjárt megőrülök!, Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig, Bridget Jones babát vár) egyben vehetik a kezükbe, a jubileumi díszkiadás ráadásul egy extrát is rejt (ami nem más, mint Bridget koronavitális naplója), csak győzze mindenki kézben tartani - a masszív kötet ugyanis több mint ezer oldalra rúg.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Mit tud 25 év után a Bridget Jones?

Huszonöt éve jelent meg először a Bridget Jones naplója, és húsz éve mutatták be az azonos című filmet. Mit tudott ez a könyv a maga idejében, és hogyan öregedett az elmúlt negyedszázadban? Újraolvastuk az első Bridget Jonest és most elmondjuk.

...
Hírek

Helen Fieldinget most már sokkolja a Bridget Jones világának szexizmusa

A Bridget Jones írója ma már felkavarónak találja azt a mértékű szexizmust, amelyet hőse nap mint nap elszenvedni kénytelen.

...
Hírek

Bridget Jones koronavirális naplót ír

A világ legismertebb szinglije a koronavírus miatt ugyancsak karanténba kényszerült, amelyet a megszokott stílusban dokumentál.

Még több olvasnivaló
...
Zöld

Mulder ügynök logikája a sarlatánok korának uralkodó tünete

A Krekó Péter és Falyuna Nóra szerkesztésében megjelent Sarlatánok kora 19 fejezetben, átfogóan és látványos esettanulmányokon keresztül járja körül az áltudományosság gyakran bizarr és hírhedt, de még gyakrabban hétköznapi megjelenési formáit. Ez a hét könyve. 

...
Hírek

5 könyv a balatoni strandoláshoz

Végre kitört a nyári szünet és megérkezett a strandidő is, ennek apropóján olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyek a Balatonhoz kapcsolódnak. Van köztük romantikus regény, novelláskötet, krimi és gyerekkönyv is. 

...
Zöld

Miért fenyegető a nő sikere a férfi számára?

Chimamanda Ngozi Adichie nigériai-amerikai feminista szerző könyvében és TED Talk videójában a női természet félreértéséről mesélt, és arról, miért is kellene mostantól másként nevelnünk fiainkat és lányainkat.

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

A Balatontól a Bodrogközig – 5 gyerekkönyv a legmelegebb nyári napokra

A nyár egyik legforróbb napján utazós, nyaralós, csobbanós gyerekkönyveket kutattunk fel a friss megjelenések közül. Az összeállításban a kicsiktől haladunk a nagyobbak felé.

...
Gyerekirodalom

Fiala Borcsa hőse mindennapi túlélésre és medvetámadás esetére is ad hasznos tippeket

Fiala Borcsa ifjúsági regényében a hírhedt Bodrogközi Rém borzolja Dani és a nagypapája idegeit. Mire fény derül a több évtizedes rejtélyre, megtudhatjuk azt is, hogy, miért jó, ha van kéznél egy kis szárított rozmaring, tárkony vagy épp macskaalom. Olvass bele!

...
Nagy

A Félőlény nincs egyedül - Kiállítás nyílt Rátkai Kornél illusztrációiból

Rátkai Kornél illusztrált már bolygóvadászokat, elszánt magyar nőket, sárkányovisokat, és készített már történelmi szelfiket is. Grafikáiból pénteken nyílt kiállítás, amelyet Orosz Anett nyitott meg.

...

A hazugságtól az önbecsapásig vezetnek Moskát Anita novellái [Ms. Columbo Olvas]

...

Gerőcs Péter: A filmben az a legvarázslatosabb, amit nem látunk

...

Fehér Renátó: Mindig politikai beágyazottságban születnek a versek

...

Jászberényi Sándor tíz évnyi háborúja