Az évfordulóra egy kötetben jön ki Bridget Jones összes története

Az évfordulóra egy kötetben jön ki Bridget Jones összes története

ro | 2021. szeptember 08. |

Huszonöt éve jelent meg először a Bridget Jones naplója, és húsz éve mutatták be az azonos című filmet (erről ITT írtunk részletesen), az Európa Könyvkiadó pedig most egy jubileumi díszkiadással emlékezik meg az évfordulóról, amelynek diszkrét fehér-arany borítóján Bridget Jones nagyibugyija is visszaköszön.

"Bridget Jones hiába lett (...) minden szingli ősanyja, egy bulista-hedonista 20. századi ikon, lelke mélyén valójában másra sem vágyik, minthogy végre lehorgonyozzon valaki mellett" - írtuk évfordulós cikkünkben. Az eredetileg 1996-ban megjelent első részt hamarosan követte a folytatás, a Bridget Jones naplója 2. – Mindjárt megőrülök!. Fielding szingliregényei őrült eladási számokat produkáltak, több mint 40 országban jelentek meg, népszerűségüket pedig csak növelték a filmadaptációk, melyekben a Renée Zellweger - Colin Firth - Hugh Grant hármas alakította a főbb szerepeket. Később aztán készült egy harmadik könyv is, amelyben a címszereplő immáron özvegy, de továbbra is rendületlenül keresi élete párját.

A filmesek viszont egy teljesen más úton indultak el, és a 2016-os Bridget Jones babát vár című mozifilmben teljesen más sorsot szántak a szinglinek. Később ez a sztori is megjelent könyvben. A rajongók most a négy regényt (Bridget Jones naplója, Bridget Jones naplója 2. – Mindjárt megőrülök!, Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig, Bridget Jones babát vár) egyben vehetik a kezükbe, a jubileumi díszkiadás ráadásul egy extrát is rejt (ami nem más, mint Bridget koronavitális naplója), csak győzze mindenki kézben tartani - a masszív kötet ugyanis több mint ezer oldalra rúg.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Mit tud 25 év után a Bridget Jones?

Huszonöt éve jelent meg először a Bridget Jones naplója, és húsz éve mutatták be az azonos című filmet. Mit tudott ez a könyv a maga idejében, és hogyan öregedett az elmúlt negyedszázadban? Újraolvastuk az első Bridget Jonest és most elmondjuk.

...
Hírek

Helen Fieldinget most már sokkolja a Bridget Jones világának szexizmusa

A Bridget Jones írója ma már felkavarónak találja azt a mértékű szexizmust, amelyet hőse nap mint nap elszenvedni kénytelen.

...
Hírek

Bridget Jones koronavirális naplót ír

A világ legismertebb szinglije a koronavírus miatt ugyancsak karanténba kényszerült, amelyet a megszokott stílusban dokumentál.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről. 

Kiemeltek
...
Nagy

K. Varga Bence: A hagyományos módszer

„Elejtette a taglót, és némán figyelte a marha még mindig eleven tekintetét, és hallotta, bár föl már nem fogta, amint az állat keservesen, szinte zokogva felbőg, túl téren és időn.” K. Varga Bence A csont és a csönd címmel ír tárcasorozatot a Könyvesen. Ez a negyedik rész.

...
Nagy

Miért az olvasás a túlélés eszköze a börtönben?

A börtönök könyvtárai sok fogvatartottnak nyújtanak elfoglaltságot és szórakozást, de fontos szerepük van a kapcsolatok építésében és a szabadulás utáni visszailleszkedésben is.

...
Podcast

Kik voltak azok a nők, akik 150 éve alakítják a fővárost? – Budapesti nők [Podcast]

Miként hatottak a nők Budapestre és hogyan hagyták rajta kéznyomukat? Milyen lehetőségeket és életutakat kínált nekik a város? Most induló Budapesti nők című podcastsorozatunkban őket kutatja Ruff Orsolya és Szeder Kata, valamint szakértő vendégeik.

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Szinyei Merse Pállal indul a nagy magyar festőket bemutató gyerekkönyv-sorozat

A sorozat most megjelent, első kötete Szinyei Merse Pál művészetének felfedezéséhez nyújt segítséget általános iskolásoknak

...
Gyerekirodalom

Romok, zűrzavar és éjsötét mindenütt – a gyerekek nyelvén a háborúról

A háború, amely megváltoztatta Rondót című kötet nagy erejű képek és szimbólumok segítségével próbálja megmutatni a gyerekeknek, mi is az az értelmetlen borzalom, amit háborúnak nevezünk

...
Gyerekirodalom

Egy tini dinoszaurusz maradványait fedezték fel gyerekek – 5 dinós könyvvel

Ritka, hogy a valaha élt egyik legnagyobb dinoszauruszfaj, a T-rex nem kifejlett példányának csontjait találják meg.

...

Kik voltak azok a nők, akik 150 éve alakítják a fővárost? – Budapesti nők [Podcast]

...

Bugyiszabályok: a szexuális nevelés sokkal többről szól, mint a szex

...

Kiss Noémi: Tegnap még a neveden szólítottak, másnap már csak anya [Podcast]