Hírek bono u2 memoár

Bono életének legfontosabb helyszíneiről és szereplőiről írt memoárjában

fk | 2022. május 11. |

Éppen a napokban írtunk Bonóról, aki egy elég nagy gesztussal állt ki az ukránok mellett: a U2 énekese a zenekar legnagyobb slágerei közül játszott el párat a bombázások ellen óvóhelyül szolgáló kijevi metróban vasárnap. „Ukrajna népe nemcsak a saját szabadságáért harcol, de mindannyiunkért, akik szeretjük a szabadságot" – nyilatkozta aznap az énekes.

Meglepetéskoncertet adott Bono és The Edge a kijevi metróban
Meglepetéskoncertet adott Bono és The Edge a kijevi metróban

Bono, a U2 énekese és The Edge gitáros a U2 legnagyobb slágerei közül játszott el párat a bombázások ellen óvóhelyül szolgáló kijevi metróban vasárnap. Könyvek hírek mellé.

Tovább olvasok

Cikkünkben egy könyvet is ajánlottunk Bonóról, amelyet az énekes annak idején Michka Assayasszal közösen írt. Az interjúkötet után azonban végre egy valódi memoárt is kézbe vehetünk majd, ugyanis tegnap megérkezett a bejelentés: novemberben érkezik a könyv, Surrender címmel.

Az első hírek szerint a memoárban szó lesz Bono gyerekkoráról, Dublinban töltött fiatal éveiről és édesanyja korai elvesztéséről is, és persze az sem marad ki, hogy miként vált a U2 világhírű rockzenekarrá, valamint a banda aktivista tevékenységéről is szó esik majd.

A kötet negyven fejezetből fog állni, és mindegyik fejezet egy U2 szám címe lesz. Ráadásul a rajongók számára az is izgalmas lehet, hogy Bono negyven rajza is bekerül a könyvbe. 

Egy részletet már most meg is lehet hallgatni belőle:

Forrás: The Guardian

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Meglepetéskoncertet adott Bono és The Edge a kijevi metróban

Bono, a U2 énekese és The Edge gitáros a U2 legnagyobb slágerei közül játszott el párat a bombázások ellen óvóhelyül szolgáló kijevi metróban vasárnap. Könyvek hírek mellé.

...
Szórakozás

Britney Spears megerősítette, hogy új memoárt ír, és az nagyon őszinte lesz

Készülő önéletrajzában az élete olyan fájdalmas pillanatait is érinti, amit eddig soha nem volt képes nyíltan elmesélni.

...
Hírek

Will Smith öngyilkosságról, bántalmazásról és Tupac Shakurról is beszél a memoárjában

Júniusban érkezett a hír, hogy Will Smith megjelenteti az önéletrajzát. A könyv elég súlyosnak ígérkezik, ugyanis az USA Today gyűjtése szerint valóban sokkoló, elgondolkodtató és meglepő dolgokat árul el magáról. 

Olvass!
...
Könyvtavasz

Az Óriásalka ugyan messziről boszorkányra hasonlít, de megtanít repülni

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Vajon kit illet meg a megtalált kincs?

Nógrádi Gábor gyerekszereplői kincskeresési lázban égnek, és hamarosan felkerekednek, hogy személyesen járjanak utána, vajon tényleg van-e alattuk kincs. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Mán-Várhegyi novellájában nyomtalanul eltűnik egy férj a Miss Pula fedélzetéről

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

A Love, Death & Robots továbbra is kíméletlen őszinteséggel szembesít az emberségünkkel

Tényleg képtelenek vagyunk megváltozni? A Netflix tévésorozata, a Love, Death & Robots új évada szerint lélekszakadva rohanunk bele a saját végzetünkbe. Nem tud ebben visszafogni bennünket sem technológiai fejlődés, sem harmadik típusú találkozás, de még a múltbéli tapasztalataink sem. 

...
Nagy

A Halott Pénz-könyv még a tagoknak is tudott meglepetést okozni

A Halott Pénz Na még mit nem?! című kötetét mutatták be a Hajógyár és az A38 hajó Zene x Szöveg programsorozatának legutóbbi alkalmán. Járai Márkot, Boros Gábort és a kötet egyik szerzőjét, Jávor Bencét Erdős Viki kérdezte zenekari titkokról, a sikerig vezető útról, közös munkáról és az írás folyamatáról.

...
Szórakozás

Az Északi az a Hamlet, aki nem áll meg tépelődni, hanem lesújt a kardjával

Az Északi brutális: tele ordító férfiakkal, vérrel és zsigerekkel - és persze gyönyörű tájakkal és szuperhangulatos újpogány zenével. Robert Eggers rendező láthatóan élvezte, hogy megcsinálhatta a saját mozgóképre ültetett viking sagáját. A kérdés, hogy elég-e egy jó filmélményhez, ha történelmileg többnyire hiteles.

...

Fehér Renátó: Mindig politikai beágyazottságban születnek a versek

...

Jászberényi Sándor tíz évnyi háborúja

...

Hogyan árjásították a nácik a zsidók könyveit? [Ms. Columbo Olvas]

...

Bereményinek egy páternoszterezés után elment a kedve a hivatalos írói szereptől

Polc

Shakespeare legfontosabb drámáját nem ő, hanem egy pusztító járvány írta

...

A Hogyan történt? a magyar holokauszt egyik legkorábbi és legrészletesebb dokumentációja

...

Burjánzó csalánként gyűrűzik be a felnőtt életbe a gyerekkori abúzus emléke

...

Bruck Edith regénye a tanúságtétel és az újrakezdés könyve

...